Zyxel porttien avaaminen

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja ScorePlayer, 10.01.2021.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ScorePlayer

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2012
  Viestejä:
  17
  Moi,

  en kertakaikkiaan saa avattua Zyxel VMG3925-B10B portteja Nightfire peliin serverin luomista varten. Internet UDP ports 26015-26019, 26025-26026, 6550-6554 pitäisi saada auki ja olen päässyt Zyxel sivujen kautta hallinnoimaan portteja ilman tulosta. Serveri näkyy vain LAN-modissa, muttei millään public listassa, jotta muut voisivat liittyä serverille. Samoin https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ sivuston mukaan portit ovat kiinni.

   
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  834
  Tuo testeri testaa nähtävästi vain TCP-portteja. Sanoit että peli vaatii UDP:ta.

  UDP-porttien testauksessa on sellainen vaikeus, että toimivakin UDP-portti ei välttämättä vastaa yhtään mitään, ellei porttiin lähetetty testipaketti ole juuri oikeanlainen portissa odottavalle ohjelmalle (eli tässä tapauksessa tuolle pelille) *ja* ohjelma lähettää myös vastauksen samasta portista takaisin. Jos UDP-portti on kiinni, yhteysyrityksestä voi syntyä standardi ICMP "port unreachable"-vastauspaketti, jonka porttitesteri voi tunnistaa. Jos portti on tukittu palomuurilla, se ei välttämättä tuota tuota ICMP-vastetta lainkaan, vaan pelkästään nakkaa saapuvan UDP-paketin suoraan roskiin. Eli UDP-testauksen tulosvaihtoehdot ilman pelikohtaista testeriä ovat joko "ei varmasti toimi" tai "voisi ehkä toimia tai sitten ei".

  Tuolta löytyy ohje portinavauksien tekoon englanniksi:
  https://openmyip.com/ZyXEL-VMG3925-B10B-router-setup

  Tärkeitä huomioita ovat kohdassa 3 peliserverikoneen IP-osoitteen asettaminen kiinteäksi, mieluiten tekemällä sille verkkokortin MAC-osoitteeseen sidottu IP-osoitevaraus reitittimessä jolloin serverikone saa reitittimeltä varmasti aina saman IP-osoitteen, sekä kohdan 5 alakohta 5, eli kohtaan "External IP addresses" pitää laittaa 0.0.0.0 (eli "mikä tahansa osoite"). Jos laitat tähän kohtaan reitittimen oman julkisen IP-osoitteen, se tarkoittaisi että vain reititin itse saa liikennöidä tuon avauksen kautta, mikä ei ole tarkoitus.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti