Zyxel P-660HN-T1A - Wlan on kelvoton?

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja nanonic, 22.10.2012.

  1. nanonic

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    533
    Hei!


    Zyxel P-660HN-T1A modeemina ja olen törmännyt kummalliseen ongelmaan, jostakin syystä wlan lakkaa toimimasta, kun laitteet ovat olleet jonkin aikaa idle-tilassa. Wlan kyllä näkyy aktiivisena mutta sivustot eivät lataudu. Tähän ei auta edes päätelaitteen wlanin pois kytkeminen ja takaisin päälle laittaminen tai päätelaitteen uudelleenkäynnistäminen, vaan modeemi täytyy resetoida ottamalla virtajohto pois seinästä.

    Olen päivittänyt modeemin firmwaren ja resetoinut sen ohjeiden mukaisesti. Kaapelilla kaikki toimii moitteettomasti. Arvelisin, että jokin mättää suojausasetuksissa ja olenkin niitä vaihdellut mutta näillä ei ole ollut korjaavaa vaikutusta, onkohan tuossa jokin re-autentikointi aina tietyn väliajoin, jonka vuoksi päätelaitteet lakkaavat toimimasta?
     
  2. Ttillub

    Rekisteröitynyt:
    15.02.2011
    Viestejä:
    6
    Ainakin joissain uusissa Zyxeleissä on ollut ongelmaa automaattisen kanavan valinnan kanssa.
    Voisi siis testata, auttaako jos laitat wlan asetuksista jonkin kanavan manuaalisesti päälle.
     
  3. Matthaus

    Rekisteröitynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    490
    Jees auttoi ainakin P-661HNU-F1 kanssa, suuret kiitokset :)
     
  4. nanonic

    Rekisteröitynyt:
    12.03.2005
    Viestejä:
    533
    Kiitos neuvosta mutta eipä tuo näytä auttavan. Puhelimen wlan näyttää, että verkko on päällä ja nuolet juoksevat molempiin suuntiin ja ip-osoitekin näyttää olevan paikallaan mutta data ei vain jostain syystä liiku. Latasin tuollaisen ping-ohjelman ja koitin sillä katsoa meneekö ping edes läpi mutta ei mene.

    Varsin omituinen vika sillä puhelimen wlanin boottaaminen tai edes laitteen uudelleenkäynnistäminen ei auta vaan täytyy aikansa odottaa, että yhteys taas toimii. Eipä ole tällaista tullut vastaan aikaisemmin. Joku autentikointi lienee vikana..
     
  5. NeoGeo

    Rekisteröitynyt:
    03.08.2005
    Viestejä:
    1 302
    tänään tuli soneran laajakaista saunalahden tilalle, mukana kyseinen purkki. Johdolla en pääse kokeileen kun purkki on liian kaukana mun johdoille, mutta wlan tekee juuri tätä pätkimistä eli aika käyttökelvottomalta tuntuu. Firmis päivitetty kanssa. Tarttee koittaa tota ylempää ohjetta, mutta jos ei auta niin ei kai siinä sitten auta kuin hommata laadukkaampi wlan modeemi laatikko tilalle?

    edit. ja välillä sivuja uudelleen ladattaessa heittelee tällästä:
    No DSL Connection
    The router has not established a DSL connection to your local exchange. The DSL light on the router will blink while it is trying to connect, and stay on if it connects successfully.

    Click here to recheck the connection status. If the router still cannot connect, contact your ISP for technical assistance.
     
  6. JL79

    Rekisteröitynyt:
    11.01.2003
    Viestejä:
    2 351
    Tuli Soneran mukana tämä kyseinen paskamodeemi ja samaa vikaa kuin aloittajalla.
    Onkohan tähän jotain ratkaisua :confused:
     
  7. timitomi

    Rekisteröitynyt:
    15.09.2013
    Viestejä:
    1 859
    Modeemi sillaksi ja sitten perään vähän parempi purkki.
    esim tämmöinen olisi vaihtoehtona. TP Link TL-WDR4900
    Osaa molemmat taajuudet yhtäaikaa (2,4G ja 5G)ja on varustettu ulkoisilla antenneilla: kuuluu paremmin seinien läpi.
    Hinta on aika kohtuullinen. n100€. Tehoa 900Mb. Olen roikkunut tuon perässä muutaman kuukauden, ilman mitään ongelmia.
    Siitä on myös hiukan halvempia versioita, mutta niitä en ole kokeillut.
    Ja sitten lukuisa joukko muita purkkeja.

    Jos haluat vielä yrittää Zyxelin kanssa, niin testaa Wlania kiinteällä kanavalla, esim 13 tai 1.
    Joskus saattaa autaa, jos luopuu myös automaattisesta profiilin (nopeuden) valinnasta, ja lukitsee senkin. Eri laitteet ei aina keskustele kunnolla keskenään.
    Ja voithan kokeilla avoimena verkkona, ilman suojausta. Siis testimielessä hetkenaikaa. Toimiiko vakaammin?
     
  8. teralt

    Rekisteröitynyt:
    09.06.2007
    Viestejä:
    438
    Lainataanpa vanhaa ketjua.. Otsikon mukainen laite siis ollut käytössä muutaman vuoden ilman suurempia ongelmia. Mutta nyt tuli vaikeuksia kun alkaa olla kämpillä WLAN-laitteita jo aika monta. Eli vaikuttaa , että tässä on jotenkin rajoitettu yhtäaikaisia WLAN-laitteiden määrää. Ilmeisesti vain 8 laitetta voi olla yhtäaikaa WLANissa.
    Herjailee että can't connect, mutta kun katkaisen yhteyden jollakin WLANissa jo olevalta laitteelta niin sitten heti päästää seuraavan sisään.
    DHCP-pooli on 64 kpl, joten siitä ei ole kiinni. Laite on reitittävänä, palomuuri päällä. Uusin firmis sisässä. Olisiko vinkkiä mitä koittaa, googlella löysin pari vastaavaa ihmettelyä, mutta en ratkaisua.
    http://superuser.com/questions/4202...ts-only-wireless-connection-to-only-8-devices

    e: ja bootattu on jo :)
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti