Zinzino, "uusi" verkostohuijaus? Syyttäjä: Esitutkinta lopetettu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mugmuug, 18.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  118
  Tää on just se menestyneen liikenaisen varmin tunnusmerkki, oman (vuokra)asunnon vuokraaminen ventovieraille. Pikkuisen epäilen, ettei asunto ole enää loppuvuodesta airbnb:llä, kun ei ole Suvi vuokralaisena.
   
 2. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Kai tuosta on ilmoitettu asunnon omistajalle? :)
   
 3. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Hyvä bongaus. Jos tosiaan on useampi asunto vuokralla ja kaikki airbnb:n kautta vuokrattu eteenpäin, siitä voi jäädä aika hyvä potti itselle.

  On sitten varaa rahoittaa Zinzino-harrastuksia.
   
 4. _tillintallin_

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  13
  Niin, kysehän on siitä että tämä kyseinen airbnb-linkin asunto on vuokra-asunto jossa hän siis asuu itse vuokralla ja vuokraa sitä sitten airbnbssäkin. En tahdo uskoa että hänen vuokrasopimuksessaan olisi lupa alivuokraukseen tai airbnb-vuokraukseen. Ymmärtääkseni heidän "omistamansa" (=pankkien omistamat) asunnot ovat normaalissa vuokrauksessa ja nehän sitä paitsi sijaitsevat sellaisilla paikkakunnilla ja paikoissa etten usko airbnb-vuokrauksen siellä tuottavan juurikaan mitään. Epäilen pientä kassakriisiä ja kaikki keinot pitää käyttää. Nythän he jälleen työlomailevat ja majoittuvat muiden nurkissa.
   
 5. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Joo ok, en tiennyt että tämä on heidän oma henk koht asunto.

  Mutta airbnb-vuokrauksesta sen verran, että vuokranantaja/asunnon omistaja joskus antaa luvan airbnb-hommiin. Ei usein, mutta joskus. Ja jos vuokraaja on patologinen valehtelija, varmaan vielä useammin. :rolleyes:

  Airbnb-tyyppinen toiminta voi tuottaa yllättävän paljonkin, jopa syrjäseuduilla. Jos kiinnostaa tilastot ja statistiikka, https://www.airdna.co antaa dataa vuokra-alueen perusteella.

  Ihan siis halusin tämän vielä mainita, kun itsellä on muutama kämppä airbnb-alivuokrauksessa juurikin samalla mallilla. Hyvin järkättynä kyllä sillä rahalla rahottais muutamaan pyramidihuijaukseen osallistumisen.

  Tietty jos tämä toiminta on kyseessä, en ymmärrä miksei samantien käyttäis aikaansa siihen liiketoimintaan joka oikeesti tuottaa rahaa sen sijaan että kaatais sitä toisaalle.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019
 6. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  40
  Ennen kuin ylistetään airbnb:tä, niin lasketaanpa hommasta todelliset kulut.

  Tavallisesti hostellissa tai hotellissa esim. kylpyhuoneet on uusittava 5-7 vuoden välein (lattiat, verhot, kalusteet useammin)

  Eli remonttihinta voidaan jakaa noin 2000 päivällä, jolloin saadaan yhden yön kustannus. Eli kylpyhuoneen kustannukseksi saadaan esim. 4€/yö, keittiökalusteet 3€/yö, sänky 0,50€/yö jne. Yhtiövastike/yö, pääomakulu/yö, vakuutusmaksut/yö, vesi, sähkö

  Tosin materiaalivalinnat ole ole todennäköisesti yhtä kestävät, kuin ammattilaisten suunnittelemassa tilassa ja harvoin asunnon koko ihan yhtä optimaalinen.

  Entäs avainten luovutukseen tai asunnon tarkastamiseen käytetty aika ja matkakustannukset?
  Lisäksi mahdollisesti ylimääräistä asiakaspalvelua..joku kyselee bussiyhteyksistä ym.

  Airbnb:llä saa näennäisesti voittoa, kun varastaa remonttiin tarvittavat rahat ja ei laske itselleen tuntipalkkaa. Hostelleja on ollut iät ja ajat, mutta ammattimaisesti totetutettunakin tuotto on kohtuullinen. Nyt harrastelijat väittävät hankkivansa Airbnb:llä hyvin, vaikka tarjoavat samaa hostelli-palvelua edullisemmalla hinnalla.

  Esim. Helsingin rautatieaseman läheisyydessa Hotel Arthur on tuottanut 17%, mutta heillä on vuosien osaaminen taustalla. Nyt joku aloitteleva yrittäjä väittää tahkoavansa yhdellä tai kahdella kämpällä parempaa tulosta.

  Suvihan tosin voi muutaman euron tienatakin, kun ei tarvitse budjetoida vuokra-asuntonsa remontteja, eikä ole pääomaa kiinni. Myöskään käytettyä aikaa ei tarvitse miettiä, kun automatisoitu tulo tekee rahaa samaan aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 7. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 858
  Onhan siinä sekin, että asunto pitää myös siivota ja vuodevaatteet ja pyyhkeet vaihtaa puhtaiksi vuokrausten välillä.

  Jos ei itse asu vieressä niin erikseen pitää sinne lähteä sitä varten. Tai sitten maksaa jollekkin siivousfirmalle kyseisestä palvelusta. Luultavasti yllättävän kallista kun yhden kohteen käyvät erikseen siivoamassa.

  Kyllähän tuo Airbnb vuokraus on Suvisvillalle erittäin kannattavaa pisnestä kun ostanut uuden asunnon sitä varten jossa todennäköisesti yhtiölaina on vedetty tappiin jonnekkin 70-80 prosenttiin ja siitä makselee ensimmäiset vuodet pelkkiä korkoja.

  Tosin siinä vaiheessa se paska sitten osuu tuulettimeen kun pitäisi alkaa sitä asuntolainaa ja yhtiölainaa alkaa lyhentämään. Voihan sen asunnon myydä sitten, mutta tuskin siitä enää samaa saa kuin mitä aikoinaan siitä maksanut kun asunto on jo vanha ja taitaa olla isompaa remonttia vailla vähän joka paikka kun ollut vuokrauskäytössä jossa vieraat vaihtuvat monta kertaa viikossa.

  Tietenkään tuollaisilla tappioilla ei ole väliä kun Zinzinosta tulee niitä passivisia tuloja ovista ja ikkunoista ja muutama sata tuhatta euroa saattaa massipäälliköltä tippua jo seteleinä kadulle kun lähtee bileistämään.

  Samantyyppinen ongelma on niissä Lapin hiihtokeskusten mökkien vuokrauksessakin. Periaatteessa erittäin tuottoisaa pisnestä, mutta ne rahat menevät siihen jos ei asu itse vieressä että maksaa jollekkin firmalle siitä että siivoaa sen mökin vuokrausten välillä ja hoitelee lumityöt ja mitä tarviikin.

  Airbnb voisi olla myös hyvä pisnes jos olisi vaikka 5-10 huoneistoa sitä varten ihan vierekkäin samasta taloyhtiöstä. Silloin esimerkiksi joku siivousfirma voisi käydä siivoamassa useamman huoneiston samoilla tulilla vuokrausten välillä. Vielä kun olisi sen verran iso äänivalta taloyhtiössä että saisi oviin etäohjelmoitavat numerolukot niin avainten luovutuksessakaan ei olisi mitään ongelmaa kun toimittaisi vuokraajalle vain maksun jälkeen oven numerokoodin.

  Varmaan Helsingissäkin tuottoisimpia Airbnb vuokra-asuntoja olisi asunnot siinä 1000 metrin säteellä Helsingin rautatiesemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 8. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Jos vielä tähän kommentoin, jottei turhan offtopiciksi mene.

  Airbnb ei siis ole hotelli, eikä sitä kuulu hotellina käyttääkään.

  Remppahinnoista sen verran, että normikulutuksen korvaa vuokranantaja. Sitä saa moralisoida miten tahtoo, mutta samoin minäkin omassa vuokrakämpässäni kulutan kalustoa, ja vuokranantaja on varsin tietoinen alivuokrauksesta. Suihkua lukuunottamatta airbnb-vieraat kuluttaa jopa vähemmän, kun esim. keittiön sijasta vieraat monesti käy ulkona syömässä. Sängyt on pääasiassa uutta IKEA-kamaa, tai kämpän vuokraan kuuluvaa kalustoa.

  Siivooja käy omalla avaimella vieraiden jälkeen vaihtamassa lakanat ja pyyhkeet, ja sotkusta riippuen putsaa asunnon. Tää kulunki on lähes kiinteä ja kohtuuhyvin ennakoitavissa. Siivousta ei tarvitse päivittäin, toisin kuin hotellissa, vaan ainoastaan vieraiden jälkeen. (Niin ja kerran viikossa tms jos on pidempiaikainen kävijä.)

  Asiakaspalvelu ja viestittely on ulkoistettu, kiinteä hinta.

  Avainten luovutus on suht simppeli, toisessa paikassa on lukkokaappi ja toiseen asennettiin sähkölukko.

  Hotel Arthur yms mestat toimii mainiosti yksittäisille henkilöille, mutta jos poppoossa onkin yli 4 ihmistä, alkaa kustannukset räjähtää käsiin. Myös alueesta riippuen hotellien tarjonta vs. vuokra-asuntojen tarjonta voi kääntää markkinat Airbnb-toimijan eduksi.

  Jos aloittavalla yrittäjällä viittaat minuun, sanottakoon ettei tää mitään rakettitiedettä ole. Kun markkina-alueena on koko maailma, ei siinä tarvitse pitkään tehdä taustatutkimusta että löytyy hyvä alue. Helsingissä en siis "tee airbnb:tä". :p

  En minä tätä toimintaa mitenkään ylistä, on sitä mukavampiakin ja pitkäikäisempiäkin toimeentulotapoja. Suht vähällä päänsäryllä selvitty kuitenkin toistaiseksi, katotaan kuinka pitkään pystyy pyörittämään toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
 9. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  40
  Kyllähän se Zinzino kannattaa samalla laskukaavalla.
  Esim. jos saan kuukausipalkkaa virasta, pystyn samaan aikaan tunkittamaan ja saan tapaamisten kilometrikorvaukset työnantajaltani. Jään voitolle, mutta todellisuudessa maksaja on joku muu. Se oli asian pointti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 10. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Jompikumpi meistä on sitten pahasti kujalla, koska "jään voitolle, mutta todellisuudessa maksaja on joku muu" pätee mihin tahansa voitolliseen liiketoimintaan.

  Zinzinossa ainoa voittaja on se pyramidin järjestävä taho. Asiakkaille jää onneton tuote. Tunkeille velkavankeus, psykologinen vankeus ja iso määrä hukattua aikaa.

  Airbnb alivuokrauksessa voittaa asunnon omistaja (joka saa asunnostaan vuokratuloja), airbnb vieras (joka saa majapaikan) ja toimintaa pyörittävä välikäsi (joka kerää airbnb-tulot). Jos näin ei ole, jotain on pielessä eikä varmaan kannata jatkaa samaa rataa.

  Mikä tässä nyt on epäselvää?
   
 11. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 191
  Zinzino ei ole kannattavaa millään laskukaavalla perustunkille. Rekola ja kumppanit eivät tunkita/tunkittaneet vaan järjestävät "koulutuksia".
   
 12. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  40
  Se on epäselvää, että väitteesi on epätosi. Airbnb vuokraaja ei osaa laskea asunnon todellisia kustannuksia. Tai vaihtoehtoisesti asunnon oikea omistaja lahjoittaa rahaa kyseistä bisnestä tekevälle.

  Mutta asiaan. Oikean bisnesnaisen valkoinen mercedes CLA 180 vm.13 omistaja Nordea Rahoitus Suomi Oy, osamaksu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 13. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  118
  Hauska informaation palanen bisnesnaisen todellisuudesta. Kiitokset Airbnb-offtopic jankkaamisen lopettamisesta.

  Itseään "menestyväksi liikenaiseksi" kutsuvalle Suville vapaasti käyttöön oheinen luokittelu:
  Säälitävä itseänsä tunkkaava, korttitalon romahduksen uhkaama larppiliikenainen: LV 50 000 €
  Liikenainen: LV 500 000 €
  Menestuvä liikenainen: LV 5 000 000 €
   
 14. Satusetä

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2019
  Viestejä:
  2
  Turha sitä airbnb:tä on enää jankuttaakaan. Kämppä on jo hävinnyt sieltä. :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
 15. Meikälä

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018
  Viestejä:
  28
  No johan se nopeasti hävisi airbnb:stä. Tulikohan vuokranantajalta sanomista? Kiellettyä ei käsittääkseni ole, mutta lupa pitää vuokranantajalta kuitenkin olla.

  Siinä meni sitten sekin passiivinen tulo. Kohta on kusi sukassa.
   
 16. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  118
  Itse asiassa Suvisilsa on yksi niistä zinolahkolaisista, joka oikeasti saa passiivisia tuloja. Eiköhän edellisen liiton kahdesta lapsesta saa palttiarallaa kaksi tonnia tai enemmänkin elatusmaksuja kuukaudessa:rolleyes:
   
  electron06 tykkää tästä.
 17. jatta88

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Viestejä:
  23
  Voivatko elatusmaksut todella olla noin suuria? Eivät kai ne entiset miehet ole mitään miljonäärejä olleet kuitenkaan? (Lapsilla siis on eri isät, ja toinen näistä ikävä kyllä jo menehtynyt.)

  Ihmetyttää miten asunto poistui Airbnb:stä niin nopeasti. Saikohan vuokranantaja vihiä, vai lukeeko Suvi tätä keskustelua.
   
 18. nouvankoin

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2017
  Viestejä:
  15
  Eivät, 200-300€/kk/muksu tyypillisesti.
   
  trotor tykkää tästä.
 19. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 858
  Asunnon edelleenvuokraus on lailla kielletty ilman että siitä sopii erikseen vuokranantajan kanssa.

  Hauska akka tuo Suvisvilla on kun esiintynyt eri medioissa jonain menestyneenä yrittäjänä vaikka kyseessä on perseaukinen akka.

  Ei taida kaikissa lehdissä oikein olla kriittistä journalismia että tarkistaisivat tuollaisten taustat.
   
 20. Saukonpoikanen

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  7
  Vaikka en Suvin somekäyttäytymisestä välitä minäkään, ei tarvitsisi nimitellä akaksi. Näin naisihmisenä se osuu ikävästi korvaan. Muuten olen kyllä samaa mieltä kaikesta.

  Nuorimman lapsen isä tosiaan kuoli, sieltä ei elatusmaksuja tule. Lapsi saa lapsenläkettä mutta siinä on kyseessä muutamant kympit. Toisen lapsen isä on insinööri, joten tuskin sieltäkään mitään valtavia summia tulee, niin kuin joku tuossa edelle veikkasi, 200-300 €.

  Ylälinjaa oleva Peuriz/Roihas on perustanut uuden firman Suomeen, Scandinavian Success Oy. Pyöritelläänköhän tuota kautta nyt zinojuttua? Hänen/heidän virofirma Wellness Masters nyt statukseltaan deleted, liikevaihto quarter 1 201913 000, ei kovin kummoista.. Peuriksen firma Effectice networks taas ei näytä toimineen muutamaan vuoteen.

  Onkohan joku täältä vihjannut Lumolle? Vai kenties naapurit? Ihan oikein että homma lloppui lyhyeen, omalla asunnollaan voi tehdö mitö vaan mutta muiden omistamaa ei pidä eikä saa käyttää tienaamiseen.
   
 21. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  118
  Jaa, no sitten tein Suvista turhaan "hyvätuloista". Tuttu ekonomi maksaa kahdesta lapsesta jonkin matkaa yli 2000€, mutta tienaa ihan hyvästi, palkkatyöstä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 22. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 032
  Pitää tähän vuokralla olemisen järjettömyyteen ottaa offtopicilla kantaa.

  Mä en nää, että on järjetöntä maksaa +2k vuokraa, jos se asunto on sellainen mistä oikeasti pitää ja mihin ei muuten rahat riitä. Mä asun tällä hetkellä vuokralla asunnossa, jota mulla ei olisi ikimaailmassa varaa omistaa. Juu, järjetöntä maksaa isoa vuokraa(mulla ei ole varaa maksaa 2k vuokraa), mutta mikä sitten on järkevää. Asua mahdollisimman halvalla, jossain hevonvitun perämetsässä 15m2 velattomassa omistusasunnossa? Mulle elämä on tässä ja nyt, ei tulevaisuudessa. Omaisuuden kartuttaminen ole minulle mikään iteisarvo. On mulla puskurit ja joka kuukausi laitan säästöön 10% nettotuloista, mutta säästämisen pitää olla sellaista, ettei se tunnu mun normaalissa arjessa.

  Mä syönkin ravintoloissa mutuna 600-800€/kk (+duunilounaat 200€/kk), onko se sitten järjetöntä? En minä tiedä, mutta minä pidän sitä hyvänä elämänä, josta minä nautin. Tässä kun on toipunut/toipumassa vakavasta sairaudestä nämä asiat tulee entistä kirkkaammaksi siitä, että tekee sitä minkä itse kokee itselle lisäarvoksi elämään, se ei välttämättä ole pankkitilin/osakesalkun koko. Jos se on kaunis asunto hyvällä paikalla ja vuokralaisena niin sitten se on se.

  Tämä ei sinällään liity nyt puhuttuun pohattaan, mutta näin minä sen nään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 23. akir0

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2000
  Viestejä:
  1 171
  Zinzinon kotimaan liikevaihdon lasku on tunkeille kaksin verroin ikävämpi juttu. Koska korvauksissa on niin paljon riippuvuuksia jalkojen tasapainoon, niin jo se, että jostain kohtaa toista jalkaa katoaa asiakkaita / tunkkeja, tippuu tulot hyvinkin äkisti. Ja tämä tietysti saa aikaan lumipalloefektin, koska sen korjaaminen omin voimin on aika vaikeaa, jolloin ehkä joku muukin tajuaa, ettei tästä tule mitään. Ja siitähän se romahdus sitten jatkuu.
   
 24. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  118
  Näin se juuri on. Suomessa suorastaan häikäisee zinoon hirttäytyneiden epätoivo. Mm. Heidi aitiyrittaa-blogissaan ei enää edes yritä valehdella suomalaisten tunkkien tuloista, vaan kertoo kuinka Unkarissa zinolla tienataan. Näin varmaan muutaman maan ylälinjalaisen osalta voi aavistuksen pitää paikkansakin. Neitseellinen markkina voi alkuvaiheessa tarjota tienaamisen mahdollisuuksia ekana liikkeellä oleville, kun värväysrahoista saa kohtuullisen siivun. Tämä tosin toimii tasan niin kauan, kun pyramidiin liittyy uusia jäseniä. Kuten Suomessa on käynyt, loppuvat tulot välittömästi kun uusia uhreja ei enää löydy tai niitä ei jakseta jahdata. "Ulkopuolisille" myydyistä käärmeöljytilauksista ei tunkeille heru kuin murusia. Niistä tulot päätyvät suoraan norjan oravan taskuun, joka saanee kosteaa mielihyvää onnistuttuaan huijaamaan Heidin ja kumppanit pilaamaan henkilökohtaisen maineensa raatamalla puoli-ilmaiseksi hänen hyvinvointinsa eteen.
   
 25. Tester13

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2014
  Viestejä:
  782
  Q1: In Norway and Finland, the company believes that the sales decline will be lower in the first half of 2019, but that it may take longer than previously announced. Zinzino supports the local highly-motivated distributors to turn the sales trend around

  Kylmää kyytiä luvataan tälle vuodelle ihan emoyhtiön virallisissa julkaisuissa :) Voipi olla haasteita nostella passiivista tuloa. :think:

  Niille jotka miettii liittymistä tässä vaiheessa, niin tiedoksi : Tälläinen verkostohuijaus joka on terminaalivaiheessa ei todellakaan ole mikään ennennäkemättömän rikkauden lähde. Muutama ensin liittynyt saattoi saada rahansa pois mutta muille on tarjolla lähinnä maksumiehen paikkoja. Ainakin jos kotimaassa aikoo rimpuilla. Neitseellisellä uudella markkinalla voi vielä päästä jotain muruja keräämään.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti