Zinzino, "uusi" verkostohuijaus? Syyttäjä: Esitutkinta lopetettu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mugmuug, 18.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tester13

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2014
  Viestejä:
  802
  In 2018, Finland continued to be the third largest market for Zinzino, but the reduced distributor activity contributed to a reduction in revenue by 11% and amounted to SEK 76.5 (86.3) million, corresponding to 13% (16%) of the group's total sales. Zinzino is therefore actively working to reverse the negative trend in the Finnish market by making large Investments in the form of developing digital platforms, the brand and by supporting strategically important distributors. Special investments are also being made towards the social media platforms for the Finnish market.

  edit:
  Passiiviset tulot passivoi :think:
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2019
 2. jatta88

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Viestejä:
  45
  Noita Norjasta julkaistuja kuvia ja videoita katseltuani olen taas jotenkin sanaton. En edes sano mitään itse asiasisällöstä, mutta se että tavalliset keski-ikäiset pulliaiset paukkaavat lavalle "houstaamaan" tai palkintoja vastaanottamaan diskojytkeen tahdissa tanssien ja raajoja heilutellen... En suostuisi tuollaiseen lavaesiintymiseen edes aseella uhaten enkä tunne tietääkseni ketään muutakaan joka kehtaisi tuolla lailla julkisesti esiintyä. Miten noissa piireissä voi olla niin paljon noita "tanssahtelijoita" :D Jos minulta kysytään niin sellaisesta menosta on se paljon puhuttu bisnes ja asiallisuus aika kaukana.
   
 3. Meikälä

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018
  Viestejä:
  41
  Juu ja nauratti kun taas jaettiin niitä arvottomia pahviläpysköjä. Paras oli se sadan tonnin läpyskä. Mikä järki niitä on jaella kun ei niitä kuitenkaan makseta sellaisenaan.

  Mutta pääseväthän hetken kekkuloimaan lavalla ja esittämään menestyjää. Monelle se kai sitten riittää.
   
 4. Tatuks

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  3 492
  Täällä kun on arvuuteltu tuon Suvin firman tulosta ja tuloja niin tilinpäätöshän on julkista tietoa.

  Palkkaa maksettu 11k€ viime vuonna. Ostoja 2500€

  Omaa pääomaa joku 10k€. Sijoituksia n. 80k€ edestä, oletan että ZinZinon osakkeita, tosin voi siellä olla muutakin jos on ollut ahkera säästämään tai saanut perintöä jonka lyönyt johonkin. Osinkoja ei ole jakanut.

  Liiketoiminnan muut kulut 29k€ on aika korkeat, oletan että nämä on kaikenmaailman reissut ja kokoukset ja muut tapahtumat missä pitää käydä ottamassa kuvia 300 000km ajetun 13 000€ maksavan mersun vierellä. Tilillä ei myöskään juurikaan ole rahaa ollut vuodenvaihteessa, edellisvuonna lähemmäs 30k€ ollut tilillä.

  On pitkää ja lyhyttä vierasta pääomaa jonkun verran. En osaa sanoa mitä, mutta aika huono quick ja current ratio.

  Jos noilla luvuilla nostaa liikevaihdon johonkin 150 000€ niin ihan komean palkan tuosta nostaa ja kerryttää vielä omaa pääomaa josta voi sitten maksaa osinkojakin. Liikevaihdon kehitys vaan näyttää vähän huonolta.
   
  Juusooo tykkää tästä.
 5. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Vituksi näköjään Zinzino-pyramidi Suomessa mennyt. Laskevan liikevaihdon ponzi-pyramidi on kyllä ikävä mukaan tunkitetuille. Mukana olevillakin tunkittajilla voi tulla nokkisoppaa ikävä kun perälauta vuotaa enemmän kuin uusia hölmöjä saavat houkuteltua mukaan ja tulot vain laskee mitä pyramidista saa. Surkeat ne tulot on 99,9 prosentilla Zinzino-tunkittajilla olleet jo valmiiksi, mutta aina surkeammaksi menevät.

  Siinä taida paljoa mainostaminen auttaa nettisivuilla kun kukaan ei juuri Zinzino moskaa ostaa ilman henkilökohtaista tunkitusta.
   
 6. Satusetä

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2019
  Viestejä:
  6
  Viimeksi muokattu: 11.07.2019
  Yoakim tykkää tästä.
 7. jatta88

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Viestejä:
  45
  Oho! Onkohan tuo sitä uusien tulokanavien avaamista mistä Suvi on usein puhunut?

  En ollut tullut ajatelleeksi aiemmin että vuokra-asuntoa saisi vuokrata edelleen Airbnb:n kautta. Kai sitten saa. Missäköhän pariskunta lapsineen majailee kun on maksavia vieraita siellä omassa kodissa.

  Itseäni oman asunnon vuokraamisessa turisteille pelottaisivat mm. luteet...
   
 8. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  74
  Tämä oli hyvä bongaus. Olin ihmeissäni, että mistä oli löytynyt rahaa Ideaparkin luksuskahviin. Ovat joutuneet taas viikonlopuksi lähtemään vuokralaisten alta pois. Muutama viikko sitten pidetylle kylpyläviikonlopullekin löytyi tästä järkevä selitys.
   
 9. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  123
  Tää on just se menestyneen liikenaisen varmin tunnusmerkki, oman (vuokra)asunnon vuokraaminen ventovieraille. Pikkuisen epäilen, ettei asunto ole enää loppuvuodesta airbnb:llä, kun ei ole Suvi vuokralaisena.
   
 10. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Kai tuosta on ilmoitettu asunnon omistajalle? :)
   
 11. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Hyvä bongaus. Jos tosiaan on useampi asunto vuokralla ja kaikki airbnb:n kautta vuokrattu eteenpäin, siitä voi jäädä aika hyvä potti itselle.

  On sitten varaa rahoittaa Zinzino-harrastuksia.
   
 12. _tillintallin_

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2016
  Viestejä:
  14
  Niin, kysehän on siitä että tämä kyseinen airbnb-linkin asunto on vuokra-asunto jossa hän siis asuu itse vuokralla ja vuokraa sitä sitten airbnbssäkin. En tahdo uskoa että hänen vuokrasopimuksessaan olisi lupa alivuokraukseen tai airbnb-vuokraukseen. Ymmärtääkseni heidän "omistamansa" (=pankkien omistamat) asunnot ovat normaalissa vuokrauksessa ja nehän sitä paitsi sijaitsevat sellaisilla paikkakunnilla ja paikoissa etten usko airbnb-vuokrauksen siellä tuottavan juurikaan mitään. Epäilen pientä kassakriisiä ja kaikki keinot pitää käyttää. Nythän he jälleen työlomailevat ja majoittuvat muiden nurkissa.
   
 13. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Joo ok, en tiennyt että tämä on heidän oma henk koht asunto.

  Mutta airbnb-vuokrauksesta sen verran, että vuokranantaja/asunnon omistaja joskus antaa luvan airbnb-hommiin. Ei usein, mutta joskus. Ja jos vuokraaja on patologinen valehtelija, varmaan vielä useammin. :rolleyes:

  Airbnb-tyyppinen toiminta voi tuottaa yllättävän paljonkin, jopa syrjäseuduilla. Jos kiinnostaa tilastot ja statistiikka, https://www.airdna.co antaa dataa vuokra-alueen perusteella.

  Ihan siis halusin tämän vielä mainita, kun itsellä on muutama kämppä airbnb-alivuokrauksessa juurikin samalla mallilla. Hyvin järkättynä kyllä sillä rahalla rahottais muutamaan pyramidihuijaukseen osallistumisen.

  Tietty jos tämä toiminta on kyseessä, en ymmärrä miksei samantien käyttäis aikaansa siihen liiketoimintaan joka oikeesti tuottaa rahaa sen sijaan että kaatais sitä toisaalle.
   
  Viimeksi muokattu: 17.07.2019
 14. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  74
  Ennen kuin ylistetään airbnb:tä, niin lasketaanpa hommasta todelliset kulut.

  Tavallisesti hostellissa tai hotellissa esim. kylpyhuoneet on uusittava 5-7 vuoden välein (lattiat, verhot, kalusteet useammin)

  Eli remonttihinta voidaan jakaa noin 2000 päivällä, jolloin saadaan yhden yön kustannus. Eli kylpyhuoneen kustannukseksi saadaan esim. 4€/yö, keittiökalusteet 3€/yö, sänky 0,50€/yö jne. Yhtiövastike/yö, pääomakulu/yö, vakuutusmaksut/yö, vesi, sähkö

  Tosin materiaalivalinnat ole ole todennäköisesti yhtä kestävät, kuin ammattilaisten suunnittelemassa tilassa ja harvoin asunnon koko ihan yhtä optimaalinen.

  Entäs avainten luovutukseen tai asunnon tarkastamiseen käytetty aika ja matkakustannukset?
  Lisäksi mahdollisesti ylimääräistä asiakaspalvelua..joku kyselee bussiyhteyksistä ym.

  Airbnb:llä saa näennäisesti voittoa, kun varastaa remonttiin tarvittavat rahat ja ei laske itselleen tuntipalkkaa. Hostelleja on ollut iät ja ajat, mutta ammattimaisesti totetutettunakin tuotto on kohtuullinen. Nyt harrastelijat väittävät hankkivansa Airbnb:llä hyvin, vaikka tarjoavat samaa hostelli-palvelua edullisemmalla hinnalla.

  Esim. Helsingin rautatieaseman läheisyydessa Hotel Arthur on tuottanut 17%, mutta heillä on vuosien osaaminen taustalla. Nyt joku aloitteleva yrittäjä väittää tahkoavansa yhdellä tai kahdella kämpällä parempaa tulosta.

  Suvihan tosin voi muutaman euron tienatakin, kun ei tarvitse budjetoida vuokra-asuntonsa remontteja, eikä ole pääomaa kiinni. Myöskään käytettyä aikaa ei tarvitse miettiä, kun automatisoitu tulo tekee rahaa samaan aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 15. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Onhan siinä sekin, että asunto pitää myös siivota ja vuodevaatteet ja pyyhkeet vaihtaa puhtaiksi vuokrausten välillä.

  Jos ei itse asu vieressä niin erikseen pitää sinne lähteä sitä varten. Tai sitten maksaa jollekkin siivousfirmalle kyseisestä palvelusta. Luultavasti yllättävän kallista kun yhden kohteen käyvät erikseen siivoamassa.

  Kyllähän tuo Airbnb vuokraus on Suvisvillalle erittäin kannattavaa pisnestä kun ostanut uuden asunnon sitä varten jossa todennäköisesti yhtiölaina on vedetty tappiin jonnekkin 70-80 prosenttiin ja siitä makselee ensimmäiset vuodet pelkkiä korkoja.

  Tosin siinä vaiheessa se paska sitten osuu tuulettimeen kun pitäisi alkaa sitä asuntolainaa ja yhtiölainaa alkaa lyhentämään. Voihan sen asunnon myydä sitten, mutta tuskin siitä enää samaa saa kuin mitä aikoinaan siitä maksanut kun asunto on jo vanha ja taitaa olla isompaa remonttia vailla vähän joka paikka kun ollut vuokrauskäytössä jossa vieraat vaihtuvat monta kertaa viikossa.

  Tietenkään tuollaisilla tappioilla ei ole väliä kun Zinzinosta tulee niitä passivisia tuloja ovista ja ikkunoista ja muutama sata tuhatta euroa saattaa massipäälliköltä tippua jo seteleinä kadulle kun lähtee bileistämään.

  Samantyyppinen ongelma on niissä Lapin hiihtokeskusten mökkien vuokrauksessakin. Periaatteessa erittäin tuottoisaa pisnestä, mutta ne rahat menevät siihen jos ei asu itse vieressä että maksaa jollekkin firmalle siitä että siivoaa sen mökin vuokrausten välillä ja hoitelee lumityöt ja mitä tarviikin.

  Airbnb voisi olla myös hyvä pisnes jos olisi vaikka 5-10 huoneistoa sitä varten ihan vierekkäin samasta taloyhtiöstä. Silloin esimerkiksi joku siivousfirma voisi käydä siivoamassa useamman huoneiston samoilla tulilla vuokrausten välillä. Vielä kun olisi sen verran iso äänivalta taloyhtiössä että saisi oviin etäohjelmoitavat numerolukot niin avainten luovutuksessakaan ei olisi mitään ongelmaa kun toimittaisi vuokraajalle vain maksun jälkeen oven numerokoodin.

  Varmaan Helsingissäkin tuottoisimpia Airbnb vuokra-asuntoja olisi asunnot siinä 1000 metrin säteellä Helsingin rautatiesemasta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 16. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Jos vielä tähän kommentoin, jottei turhan offtopiciksi mene.

  Airbnb ei siis ole hotelli, eikä sitä kuulu hotellina käyttääkään.

  Remppahinnoista sen verran, että normikulutuksen korvaa vuokranantaja. Sitä saa moralisoida miten tahtoo, mutta samoin minäkin omassa vuokrakämpässäni kulutan kalustoa, ja vuokranantaja on varsin tietoinen alivuokrauksesta. Suihkua lukuunottamatta airbnb-vieraat kuluttaa jopa vähemmän, kun esim. keittiön sijasta vieraat monesti käy ulkona syömässä. Sängyt on pääasiassa uutta IKEA-kamaa, tai kämpän vuokraan kuuluvaa kalustoa.

  Siivooja käy omalla avaimella vieraiden jälkeen vaihtamassa lakanat ja pyyhkeet, ja sotkusta riippuen putsaa asunnon. Tää kulunki on lähes kiinteä ja kohtuuhyvin ennakoitavissa. Siivousta ei tarvitse päivittäin, toisin kuin hotellissa, vaan ainoastaan vieraiden jälkeen. (Niin ja kerran viikossa tms jos on pidempiaikainen kävijä.)

  Asiakaspalvelu ja viestittely on ulkoistettu, kiinteä hinta.

  Avainten luovutus on suht simppeli, toisessa paikassa on lukkokaappi ja toiseen asennettiin sähkölukko.

  Hotel Arthur yms mestat toimii mainiosti yksittäisille henkilöille, mutta jos poppoossa onkin yli 4 ihmistä, alkaa kustannukset räjähtää käsiin. Myös alueesta riippuen hotellien tarjonta vs. vuokra-asuntojen tarjonta voi kääntää markkinat Airbnb-toimijan eduksi.

  Jos aloittavalla yrittäjällä viittaat minuun, sanottakoon ettei tää mitään rakettitiedettä ole. Kun markkina-alueena on koko maailma, ei siinä tarvitse pitkään tehdä taustatutkimusta että löytyy hyvä alue. Helsingissä en siis "tee airbnb:tä". :p

  En minä tätä toimintaa mitenkään ylistä, on sitä mukavampiakin ja pitkäikäisempiäkin toimeentulotapoja. Suht vähällä päänsäryllä selvitty kuitenkin toistaiseksi, katotaan kuinka pitkään pystyy pyörittämään toimintaa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.07.2019
 17. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  74
  Kyllähän se Zinzino kannattaa samalla laskukaavalla.
  Esim. jos saan kuukausipalkkaa virasta, pystyn samaan aikaan tunkittamaan ja saan tapaamisten kilometrikorvaukset työnantajaltani. Jään voitolle, mutta todellisuudessa maksaja on joku muu. Se oli asian pointti.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 18. frankiess

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2011
  Viestejä:
  109
  Jompikumpi meistä on sitten pahasti kujalla, koska "jään voitolle, mutta todellisuudessa maksaja on joku muu" pätee mihin tahansa voitolliseen liiketoimintaan.

  Zinzinossa ainoa voittaja on se pyramidin järjestävä taho. Asiakkaille jää onneton tuote. Tunkeille velkavankeus, psykologinen vankeus ja iso määrä hukattua aikaa.

  Airbnb alivuokrauksessa voittaa asunnon omistaja (joka saa asunnostaan vuokratuloja), airbnb vieras (joka saa majapaikan) ja toimintaa pyörittävä välikäsi (joka kerää airbnb-tulot). Jos näin ei ole, jotain on pielessä eikä varmaan kannata jatkaa samaa rataa.

  Mikä tässä nyt on epäselvää?
   
 19. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 733
  Zinzino ei ole kannattavaa millään laskukaavalla perustunkille. Rekola ja kumppanit eivät tunkita/tunkittaneet vaan järjestävät "koulutuksia".
   
 20. Juusooo

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2018
  Viestejä:
  74
  Se on epäselvää, että väitteesi on epätosi. Airbnb vuokraaja ei osaa laskea asunnon todellisia kustannuksia. Tai vaihtoehtoisesti asunnon oikea omistaja lahjoittaa rahaa kyseistä bisnestä tekevälle.

  Mutta asiaan. Oikean bisnesnaisen valkoinen mercedes CLA 180 vm.13 omistaja Nordea Rahoitus Suomi Oy, osamaksu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
  trotor tykkää tästä.
 21. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  123
  Hauska informaation palanen bisnesnaisen todellisuudesta. Kiitokset Airbnb-offtopic jankkaamisen lopettamisesta.

  Itseään "menestyväksi liikenaiseksi" kutsuvalle Suville vapaasti käyttöön oheinen luokittelu:
  Säälitävä itseänsä tunkkaava, korttitalon romahduksen uhkaama larppiliikenainen: LV 50 000 €
  Liikenainen: LV 500 000 €
  Menestuvä liikenainen: LV 5 000 000 €
   
 22. Satusetä

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2019
  Viestejä:
  6
  Turha sitä airbnb:tä on enää jankuttaakaan. Kämppä on jo hävinnyt sieltä. :)
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
 23. Meikälä

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018
  Viestejä:
  41
  No johan se nopeasti hävisi airbnb:stä. Tulikohan vuokranantajalta sanomista? Kiellettyä ei käsittääkseni ole, mutta lupa pitää vuokranantajalta kuitenkin olla.

  Siinä meni sitten sekin passiivinen tulo. Kohta on kusi sukassa.
   
 24. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  123
  Itse asiassa Suvisilsa on yksi niistä zinolahkolaisista, joka oikeasti saa passiivisia tuloja. Eiköhän edellisen liiton kahdesta lapsesta saa palttiarallaa kaksi tonnia tai enemmänkin elatusmaksuja kuukaudessa:rolleyes:
   
  electron06 tykkää tästä.
 25. jatta88

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Viestejä:
  45
  Voivatko elatusmaksut todella olla noin suuria? Eivät kai ne entiset miehet ole mitään miljonäärejä olleet kuitenkaan? (Lapsilla siis on eri isät, ja toinen näistä ikävä kyllä jo menehtynyt.)

  Ihmetyttää miten asunto poistui Airbnb:stä niin nopeasti. Saikohan vuokranantaja vihiä, vai lukeeko Suvi tätä keskustelua.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti