Zinzino, "uusi" verkostohuijaus? Syyttäjä: Esitutkinta lopetettu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mugmuug, 18.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tavismami

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  8
  Aamutuimaan kirjoitettuna kommenttina oli silmät vielä sen verran sirrillään, ettei sivuilla ollut muuta OP:tä kuin heidän mainos. Pahoittelut. Jospa se tästä.

  Mutta helppoa ohjeistusta etsin ja täältä sitä löytyi https://yrityksen-perustaminen.net/toiminimen-verotus/
  Täältä siis otettu esimerkkini.
   
 2. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 071
  Onpas tuolla sivulla jaksettu vääntää monimutkaisesti yksinkertaisista asioista...

  Mutta tosiaan, tuossa esimerkissä on selkeä asiavirhe. Jos tekee 10000 euron liikevaihdon, kulut on 10000euroa ja tilille ilmeistyy alv-alarajahuojennuksen ansiosta 12400 euroa, niin silloin yritystoiminnan tulos on 2400 euroa voitollinen - ei 0, kuten sivulla väitetään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 3. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Seuraava joulukeräys allokoidaan nakkisoppamiehelle, Pelastuarmeijan joulupadan sijaan.
  Köyhät työttömien vanhempien lapset ovat itse tilanteensa aiheuttaneet, ovat täysin tarkoituksella syntyneet moniongelmaisten vanhempien lapsiksi, joten lusikoikoot omat soppansa.
  Nakkisoppaaja normipalkkaisessa duunissa kaikilla edellytyksillä hyvään elämään, on toki sorron uhri...

  Riistosta tekee vielä poikkeuksellisen törkeän se että Suomessa alempaa keskiluokkaa tuetaan merkittävästi progressiivisella verotuksella, eli nakkisoppaajan palkka on ollut hyvin riittävä.

  Eikä tässäkään vielä kaikki, asui metropolialueen ulkopuolella, eli on voinut ostaa täkäläisen unelman (omakotitalo) luottokortilla.

  Maailman suurin uhri ehdottomasti. Nauttinut todella hyvää elämää normi-ihmisen vinkkelistä, mikä tietysti on täysin sietämätöntä jos korvien välissä on syntynyt käsitys siitä että on universumin keisari..

  Se mitä edellätuherretulla parodisoinilla yritin maalata on, että en voi tajuta miten joku pystyy näkemään tässä hahmossa uhrin.
  Pääsee ihan varpilla takaisin alkuperäiseen elämäänsä jos sitä haluaa, aikuiset tietää että aika tarkasti kolmenkympin nurkilla jannut irtisanoo itsensä ja lähtee surffaamaan tai reppureissaamaan vuodeksi. Filosofisesti ikäkriisi, teknisesti synapsien elastisuus vähenee.
  Jannu ei ole polttanut tällä vedolla siltoja aikuisten oikeasti mihinkään suuntaan, jokainen tuon iän läpi käynyt ymmärtää mistä tässä oli kyse.

  Jannu pystyy palaamaan helmenharmaaseen, umpitylsään alemman keskiluokan elämäänsä että heilahtaa.. Tämän kaltainen "reppureissailu" on oikeasti osa ihmisen elinkaarta..

  Viiskymppiset pissiliisat on jo merkittävästi synkempi ilmiö.. Kovasti arvelen että nakkisoppaajan kokemus suojelee parhaassa tapauksessa, koska kolmekymppinä pystyy aloittamaan vielä elämän ihan nollastakin uusiksi, pakassa on päiviä tarpeeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 4. Kamo700

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Viestejä:
  2
  Omituisesti oletat ettei esimerkissä maksettaisi kuluista alveja ollenkaan.

  Jos kulut on 10 000 euroa ja esimerkin 24% pätee niin olet maksanut niistä tuotteista 12 400 euroa koska ei alvi ole liiketoiminnan kulu kirjanpidossa.

  Eli valtiolle maksettavat alvit ja ostoissa maksamasi alvit kumoavat toisensa, eikä jäljelle jää mitään alveja, jotka voisit hakea takaisin alv:n alarajahuojennuksella.

  Eli tulos on juurikin 0 euroa eikä 2400 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 5. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 071
  No joo, toki jos kaikki kulut olisi* alvillisia, 24% verokannassa, niin silloin joo. Mutta tuossa esimerkissä jotenkin annetaan ymmärtää että voisi jäädä 2400 "ylimääräistä".

  Tosin ehkä tää nyt mun puolesta oli aivan turhaa spekulointia yrittää arvailla mitä tuossa "esimerkissä" koitettiin sanoa. Olisi vaan pitänyt todeta että helvetin paska ja turha esimerkki.

  * Käytännössähän yrittäjän pitäisi maksaa esim. YEL, joka ei sisällä ALVia, mitkään vakuutukset eivät sisällä ALVia jne. Eli tyypillisesti 0-tulosta tekevällä yrittäjä on hieman enemmän myynnin kuin ostojen alveja. Jos liikevaihto on max 10000 niin tuon erotuksen saa takaisin ALV-alarajahuojennuksena, joka kuitenkin on veronalaista tuloa. (Ja 30000e liikevaihtoon asti erotuksesta saa osuuden takaisin.)
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 6. Kamo700

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Viestejä:
  2
  Tuo esimerkkihän on tuossa vain osoittamassa tuloksen ja liikevaihdon eroa. Niin typerältä kuin kuulostaakin, niin moni aloittava yrittäjä on näistäkin asioista aivan pihalla eivätkä tiedä mistä sitä veroa oikein maksetaan.

  Tuo vakuutusasia on ihan totta, tosin jos liikevaihtoa on vuodessa kymppitonni niin saa melkoinen mestari olla että menee YELin itselleen ottamaan. Olisiko se raja ollut joku 7500 euron työtulo, jolla taas ei ole liikevaihdon kanssa mitään tekemistä. Tämäkin asia menee monelta uudelta yrittäjältä ohi ja sitten ihmetellään hirveitä YEL-maksuja kun ollaan luultu, että kyseinen vakuutus pitää heti hankkia jos myynti on yli tuon työtulorajan. Mutta se ei enää liity aiheeseen, pahoittelut off topicista.
   
 7. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 071
  Ei siinä mitään jos esimerkin tarkoitus on kertoa että tulos voi olla pienempi kuin liikevaihto, mutta siinä tapauksessa ihmetyttää miksi siihen pitää vielä se ALVikin sotkea. Mutta kuten jo sanoinkin niin näytti sivulla olevan hirveän monimutkaisesti selitetty yksinkertaiset asiat.

  YEL ei tosiaan perustu myyntiin (tai liikevaihtoon) eikä myöskään tulokseen. Tyypillisesti aloittelevalla yrittäjällä YELin pitäisi kuitenkin olla suurempi kuin tulos, ellei sitten ole helvetin loistava liikeidea niin että tulos on heti aloittaessakin isompi kuin mitä vastaavista tehtävistä saisi toisen leivissä. Käytännössä jos yritystoimintaa tekee täysipäiväisesti, niin voisi sanoa että on automaattisesti YEL-velvollinen, koska mitä tahansa työtä toisen levissä täyspäiväisesti tekevänä tienaa yli 7500.

  Toki yrittäjällä on tyypillisesti mahdollisuus yli- tai alimitoittaa YEL. Joku voisi sanoa että ei niistä eläkkeistä saa ikinä takaisin sitä minkä YEL-maksuihin laittaa. Se pitää paikkansa jos ei elä pitkään, mutta kannattaa muistaa että sairaispäivärahat, vanhempainpäivärahat, ansiosidonnaiset työttömyyskorvaukset (jos liittyy kassaan) yms. pohjautuu myös YEL-työtuloon.
   
 8. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Heips kaikki! Jos joku muistaa, niin tuolla jokin aika sitten minua epäiltiin kirjoitusteni perusteella Suvisvilla-blogin Suviksi. Tulin korjaamaan erään tekemäni virheen: väitin tuolloin, että Suvi perheineen luultavasti omistaa asuntonsa, sillä mielestäni blogissa on vahvasti näin vihjattu. Asia ei kuitenkaan ollut näin, olen tänään huomannut. Mikäli tämän pariskunnan asuntosijoittamiskuviot kiinnostavat, löytyy blogista Me Naiset -lehden juttu, johon Suvia on haastateltu aiheesta vaurastuminen. Zinzino mainittu myös, tietenkin.
   
 9. rutkis

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  468
  Instassaan suvisvilla mainosti tuota juttua asuntosijoittamisella ja sijoitusvinkeillä miten vaurastua niin mahtoikohan jutussa olla mitään muuta kuin verkostokoijauksen mainostamista?
   
 10. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Enemmän jutussa puhuttiin asuntosijoittamisesta (tavoitteena heillä kymmenien omistusasuntojen hankinta), Zinzinosta aika vähän. Passiivisista tuloista puhuttiin myös :) Mutta siis juttu on luettavissa blogissa, ei tarvitse lehteä ostaa.
   
 11. PhillyNott

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  248
  Mielenkiintoinen strategia. Monet aloittavat asuntosijoittamisen omasta kodistaan.
   
 12. nutjob

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2015
  Viestejä:
  301
  Ei ollenkaan zinzinomaista että 7 viestiä murottanut kirjoittaja spämmää suvisvillaa..
   
 13. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Juu siis oikein huikean hämmästyttävää ottaen huomioon että olen jo kertonut että a) Suvisvilla on ollut lempiblogejani ja b) Zinzino on muista yhteyksistä tuttu ja siis kiinnostaa minua. Näiden kahden kiinnostuksen kohteen yhdistyminen siinä vaiheessa kun Suvi lähti Zinzinoon mukaan on varmistanut sen että luen blogia aktiivisesti jatkossakin, vaikkei muita syitä siihen enää olisi.

  Loukkaannuin sen verran saamastani kohtelusta kun olin liittynyt tänne, että jokseenkin dramaattisesti ilmoitin että lopettaisin kirjoittamisen ja pyysin tämän käyttäjätunnuksen poistoa muutamaan otteeseen (miksi pyyntöihin muuten ei reagoida...?). Nyt huomattuani että olin yhdessä väitteessäni väärässä, eikä Suvi omistakaan asuntoaan, tulin korjaamaan erheeni kun kerran tämä tunnus vielä toimi. Jos olisin Suvi itse niin oletettavasti olisin osannut kertoa asian oikein jo ekalla kerralla, vai mitä :)

  Olisiko tämä nyt käsitelty...? Alkaa nimittäin toistamaan itseään nämä reaktiot kommentteihini.
   
 14. lammaskoira

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2015
  Viestejä:
  227
  Eipä tuossa mitään järkeä olekaan. Helsingissä vuokralla... Noh voihan sitä sanoa omistavansa 10 sijoitusasuntoa. Sitähän tuo meininki tuntuu olevan muutenkin ja puhe on halpaa.
   
 15. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Minäpä spämmään Suvisvillaa vielä lisää - kerta kiellon päälle jne.? Nimittäin Suvi on julistanut saaneensa kutsun 10.4. Huomenta Suomeen kertomaan näistä Zinzino- ja asuntosijoitusjutuista. Ihan vaan tiedoksi, jos jotakuta kiinnostaa katsoa (vaikka näyttääkin siltä ettei Suvisvillasta saisi täällä puhua).

  Aihe vapaalla muuten käydään tällä hetkellä hyvinkin vilkasta keskustelua otsikolla "Suvisvilla asuntosijoittajaksi", tai jotain sinne päin. Ihan vaan jos joku vielä epäilee että ei ole mahdollista olla kiinnostunut nimenomaan tämän bloggaajan Zinzino-urasta ja vaikeasti ymmärrettävistä sijoituskuvioista olematta bloggaaja itse. Hänellä kun on ollut tuota lukijakuntaa jo ennen Zinzinoa, allekirjoittanut mukaan lukien. Ehkäpä tuo tv-haastattelu valaisee asiaa lisää.
   
 16. lammaskoira

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2015
  Viestejä:
  227
  "Ihan vaan tiedoksi, jos jotakuta kiinnostaa katsoa (vaikka näyttääkin siltä ettei Suvisvillasta saisi täällä puhua)"

  Kukas näin on kieltänyt? Se ettet pidä miten keskustellaan ei tarkoita sitä ettei saisi keskustella joten älä väännä asioita mitä selvästi tykkäät tehdä sekä uhriutua jokaisessa viestissäsi.
   
 17. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Olisi kiva olla uhriutumatta, lupaankin sen tehdä heti kun minua ei epäillä jokaisen viestini jälkeen Suviksi tai keneksi tahansa zinzinolaiseksi :) Samalla hetkellä voin uskoa että Suvisvilla on aiheena tervetullut lisä keskusteluun spämmisyytösten sijaan.
   
 18. lammaskoira

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2015
  Viestejä:
  227
  :)

  Mitäs mieltä olet Suvin sijoitus strategioista ja siitä että maksavat 2400e vuokraa itse ja puheiden mukaan ostavat/haluavat ostaa 10 uutta sijoitusasuntoa vuodessa aivan kuin ei olisi mitään riskiä? Sekä myös epäkohdat tuloissa ja puheissa puhumattakaan pankeista mitkä eivät edes myönnä lainaa tuollaisille tuloille. :)
  Suoraansanottuna antaa aika typerän kuvan itsestään, kun epäkohdista huolimatta puhuu kuin olisi joku asiantuntija ja ilmeisesti sellaista menee larppaamaan sinne televisioonkin. (jos tämä edes on totta) :)

  Miten hän edes kehtaa puhua näistä julkisesti ottaen huomioon nämä epäkohdat mitkä kyseinalaistetaan varmasti. Ensinnäkin verotietojen mukaan rahaa ei ole tähän touhuun. :)
   
 19. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Pidän aihetta vähintäänkin mielenkiintoisena, muutamia syitä nimetäkseni mm. siksi, että tuo 2400 euron vuokra siitä asunnosta missä he asuvat on oikeasti todella korkea, ja mitä asuntolainoihin tulee niin siksi, että on lähestulkoon varmaa että korot alkavat tästä pikkuhiljaa nousta. Jokainen pystyy helposti laskemaan, miten paljon pienikin korkojen nousu vaikuttaa lainojen hoitokustannuksiin. Olisi toivottavaa, että lainasumma on mitoitettu siten että siitä selviää myös korkojen noustessa, tai käytetty muita keinoja suojautua jos/kun niin käy. Ikävä yllätys voi tulla vastaan myös mm. siinä vaiheessa, kun uudiskohteiden yhtiölainojen lyhennysvapaa loppuu, jos asiaan ei ole tajuttu varautua. Bloggaaja ei ole missään vaiheessa käsitellyt näitä ikävämpiä asuntosijoittamisen puolia sanallakaan, ja se on erikoista. Kuten itsekin toteat, ihan kuin mitään riskiä ei olisi. Meille blogia vuosia seuranneille muutos entiseen meininkiin verrattuna on aika suuri.

  Kukaan meistä ei tietenkään tiedä millaisia järjestelyjä Suvi on miehineen tehnyt, ja millainen heidän taloustilanteensa on (eikä asia ulkopuolisille kuulukaan), mutta kun lukijoille kerrotaan asioista vain pieni osa niin tietenkin uteliaisuus herää, että mitä tässä on taustalla. Siksi ainakin minä katson sen tv-haastattelun ja toivon että Suvi haluaa kertoa enemmänkin aiheesta :) Silloin 10.4. se nähdään, oliko haastattelukutsu totta vai ei.
   
 20. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  No jos vähän detaljeja saat. Vuokra itsessään ei kurnaa tahi klaavaa, enempi se mistä tuon vuokran maksavat, makustelee mielekkäisiin jatkopohdintoihin.

  Verrokkina omasta elämästä näiltä nurkin: Kalastajatorppa (NYSE:APLE) maksoi mulle viimekuussa 6,5% vuokroo..
  Ostohinta $18.25, osinko $0,1 jonka kuittaa kerran kuukaudessa.

  Subjektiivisesti: Aika olematon tuotto, mutta niin on riskikin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.04.2018
 21. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
 22. lammaskoira

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2015
  Viestejä:
  227
  Tämä on selvästi se uusin viritys mihin alkavat siirtyä... Veikkaan "sijoitusneuvonnan" olevan yksi tärkeä kuppausmetodi mitä aletaan myymään. Lehdessähän oli tällainen juttu

  "Suvi ja Jarkko ostivat vuonna 2016 kaksi asuntoa ja seuraavana vuonna 4 lisää. Myös tänä vuonna on tarkoitus ostaa useampia. Pari ei itse ole tekemisissä vuokralaisten kanssa, vaan he ovat palkanneet sitä varten asiaan erikoistuneen firman."

  Aika mielenkiintoinen vaurastumismetodi jälleen käyttää välikättä tässä bisneksessä ja kustannukset taas nousee...En silti ihmettelisi jos tämä "erikoistunut firma" olisi täynnä tuttuja naamoja eräästä toisesta kahvinhajuisesta virityksestä. Tätäkin olisi hyvä myydä taas ja selvästi tunkkeja houkutellaan nyt ihan uuteen aluevaltaukseen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.04.2018
 23. timov8

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2013
  Viestejä:
  164
  Itse repeilin tälle kommentille oikein huolella: "olenkin kiitollinen siitä, että perusturva tulee joka tapauksessa Zinzinon liiketoiminnan kautta passiivisten tulojen muodossa." :D
   
 24. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 863
  Siinä sivun lopussa toiseksi viimeisessä kuvassa oli myös toinen veijarinainen. Se joka postitteli tällaisia unelmataulujaa.

  :)

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 25. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625

  Tuo yksi lause kuvaa aika hyvin tätä touhua: "Kenen elämää elät" :)
  Larppaajiahan* nämä Zinolaiset kuitenkin ovat, mutta eivät myönnä sitä, mikä tietenkin kyllä kuuluu rooliin.

  *Pyydän anteeksi oikeilta larppaajilta larppaaja-termin käyttöä tässä yhteydessä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti