Zinzino, "uusi" verkostohuijaus? Syyttäjä: Esitutkinta lopetettu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja mugmuug, 18.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Paranormal

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2015
  Viestejä:
  123
  Uutta tuotetta pukkaa taas markkinoille. Nyt on lanseerattu maailman paras vegaani energy bar:

  ZINZINO LAUNCHES NEW PRODUCT: ENERGY BAR - DELICIOUS AND HEALTHY!
  Zinzino AB (publ), a leading direct sales company for health products launches
  Energy Bar. A healthy meal, perfect before or after training, or as a meal on
  the go. Energy Bar contributes to long-lasting energy and fiber and does not
  create sugar cravings.

  Voisiko joku vääntää minulle rautalangasta, miten zz meinaa saada tuollaista patukkaa kaupaksi verkostomarkkinoinnin keinoin? Selittääkö joku nykyinen ylihintaisia kahvitarvikkeita tai käärmeöljyä tyrkyttävä tunkki nykyisille tai uusille asiakkaille, jotta ilman tällaista riistohintaista patukkaa (4,25 €/kpl :D) ei kerta kaikkiaan pärjää? Sitten kuvitellaan luukutuksen uhrin sitoutuvan kestotilaukseen, ja patukkalaatikoita pukkaa postiin kuukausittain, vaikkei edellisiäkään todennäköisesti ole tullut syöydyksi? Ei kai näin kahjoja asiakkaita voi niin paljon olla, että tuossa on liiketoiminnallisesti mitään järkeä? Vai meinaavatkohan myydä ainoastaan nettikauppansa kautta, jolloin tunkit jäävät paitsioon?
   
 2. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Ehkä ne koittaa vaan hymyillä mahd. söpösti ja vedota tunnepuoleen niinkuin partiolaiset keksejä myydessään?
   
 3. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 038
  Minua kiinnostaisi kuulla, että missä kohtaa tuli ymmärrys, että rahavirta on väärään suuntaan. Rahaa menee enemmän kuin tulee sisään ja Florida voidaan unohtaa. Miten kauan sitä on pumpattu visalla ja kulutusluotoilla uskoen, että seuraava kuukausi on parempi.

  Hänellä oli kuvia missä syyssateessa otetussa kuvassa on teksti "viimeinen syksy Suomessa". Blogin mukaan rahaa tulee loputtomasti, siis vaikka lopettaisi hommat kokonaan ja sitä tulee vielä kuoleman jälkeenkin (WTF). Tuo blogi oli huimaa luettavaa siitä miten elämäänsä kyllästynyt kaveri uskoo ihan mitä vaan, että voisi rikastua. On automatisoitua tulovirtaa (joo mullakin on sellainen ja sitä kutsutaan ansiotyöksi). Tämmöinen janari on todella helppoa riistaa ZZ porukalle. Tuskin kehtaa tulla ikinä asian kanssa julkisuuteen vaikka hänellä olisi varmaan painavaa kerrottavaa huijauksesta aloitteleville johtajille.
   
 4. Manthy87

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Viestejä:
  30
  On tämä kovaa businesta. Siis millä helvetin järjellä tähän voi saada ketään ihmistä mukaan, jolla on edes puolet aivoista käytössään? Tuotteet paskaa, perkeleen kalliita ja et voi millään oikeastaan ansaita tästä yhtään mitään. Sitten kreisibailataan eventeillä, samat ihmiset käy pokkaamassa palkintoja, pääsee päällikkö matkoille ja muuta jännää.

  Miten nuo tietyt ihmiset edes kehtaa valehdella, että tästä voi saada elannon ja saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden? Yrittävät valehdella päin naamaa, vaikka luvut kertoo kaiken oleellisen tästä toiminnasta. Minua hävettää näiden valehtelijoiden puolesta.

  Sitten nämä valheet, että tämä helvetin öljy parantaa sitä ja tätä. Aivan puupää puhetta ja mitään järkevää faktaa ei näiden valheiden tueksi ole. Tai on jotain yhtiön omia "tutkimuksia", johon ei kukaan järkevä ihminen usko.

  Tekisi nämä tunkit oikeita töitä, niin voisivat jotain saavuttaakkin elämässään. Mutta eihän se käy. Eihän kukaan jaksa normaalissa oravanpyörässä tallustaa. Liian tylsää elämää sellainen tunkeille.
   
 5. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  En tiedä tarkoitatko tätä sillä, että on vain puolet aivoista käytössä... Mutta aika monilla ihmisillä mennään fiiliksen mukaan eikä järjellä. Ei ole oikeasti mitään kykyä eikä varsinkaan halua ymmärtää numeroita ("en mä noista mitään tajua"), mutta jos jollakin näyttää menevän hyvin ja kaveri kehuu homma niin "totta kai" siihen uskotaan.

  Yleisesti ottaen Zinzinon tuotteiden toimivuutta ei niin hirveästi voi kehua, mutta tämä älykkyystesti, joka koko zinzino-kuvio on, on kyllä erättäinkin toimiva :D
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2018
 6. Manthy87

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2017
  Viestejä:
  30
  Tarkoitan aivan suoraan sitä, että pitää olla aivan helvetin tyhmä että lähtee tälläiseen mukaan. Ei tarvi olla kummoista matemaattisia lahjoja ymmärtääkseen ettei tästä tienaa pennin jeniä. Se faktahan näkyy näiden tunkkien verotiedoistakin. Kyllä asioita voi miettiä myös järjellä, jos sitä järkeä siellä päässä on edes välttävästi.

  Toki onhan se varmasti huikeeta kreisibailata muiden tunkkien kanssa, maksaa itse koulutuksista, eventti lipuista ja vähän sitte vielä tukee Manun kirjailijan elämääkin siinä sivussa. Nälkäähän tuo vaatii aivan varmasti :eat:.
   
 7. mattipappa

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2001
  Viestejä:
  460
  Onko näillä Zinzino massipäälliköillä pimeitä tuloja reilusti vai mikä motiivi näitä pyörittää. Esim Manu vaikuttaa mieheltä joka voisi olla kyvykäs pyörittämään ihan laillisesti liiketoimintaa.

  Ei nuo veronalaiset tulot ainakaan ole niin isoja että sen takia kannattaisi näin kyseenalaisia hommia tehdä.
   
 8. Tavismami

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  8
  Tapaukset toiminimi. Tämä esimerkki on kopioitu OP:n sivuilta:

  Yrjö Yrittäjä perustaa toiminimen ja laskuttaa ensimmäisen tilikauden aikana 10 000 euroa + alv 24% eli 12 400 euroa. Tilille ilmestyy 12 400 euroa, mutta koska alveja ei lasketa mukaan, liikevaihto on 10 000 euroa.

  Yrjö Yrittäjän toiminimen tulos voi silti olla 0 euroa, jos kulut olivat 10 000 euroa. Tässä esimerkissä Yrjö ei maksaisi ansiotuloveroa, koska mitään tuloja ei ollut.

  Toiminimen alla yrittäjä voi vähentää aika ihmeellisiäkin kuluja, kun vain tarvittaessa osaa selittää, miten tämä liittyy liiketoimintaan.

  Ja Zinzinot koulutetaan tekemään vähennyksiä. Nehän on mestariliikemiehiä omasta mielestään, kun "kusettavat" verottajaa joka kuukausi. Jää rahaa kaikkeen kivaan, kun vähentää kaiken mahdollisen ja mahdottomankin.
   
 9. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 827
  Muuten hauska teoria, mutta tille ei ilmesty mitään 2.400 euroa ylimääräistä koska sehän ylempi porras joka myy ne rojut tunkin kautta tunkitettaville laskuttaa alvit niistä.

  Tunkin osuus siitä tunkittamastaan liikevaihdosta taitaa olla sen luokkaa viitisen prosenttia. Ja nekin oravarahoina. Eli tuolla 10 kiloeuron vuosiliikevaihdolla tunkki saa sen 500 euroa oravarahaa ansiota vuodessa. Niiden nostamiseksi euroina tarvisi sitten sen oman firman Y-tunnuksineen. Tai sitten jonkun Eezy-laskutusfirman kautta ne nostaa jolloin alvit siitä ja sen laskutusfirman osuus jää sinne.
   
 10. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  En kyllä osuuspankin sivuilta löytänyt tuota :eek:

  Mut siis joo, en tiedä haettiinko tässä alarajahuojennus asiaa, eli jos myy 12400 eurolla (sis ALV) niin tuota ALVia ei tarvitse maksaa. Toisaalta silloin ei myöskään kuluista saa ALVeja vähentää. (Näin asiaa hieman yksinkertaistaen). Eli jos ne 10 000 euron kulut on vaikka eläkemaksuja, niin tosiaan verottajalta tulee tuo 2400 euroa "ilmaista rahaa". Tosin se on veronalaista tuloa, eli siitäkin joutuu maksamaan verot.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 11. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 340
  Original Post. :rolleyes:
   
 12. Tavismami

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  8
  :) Sori, ei ollut pankin sivut tosiaan. Mutta näin kikkailevat ainakin yhdet tutut yrittäjät Zinzinossa. Tuntuu pelottavan, että verottaja kiinnostuu kirjanpidosta.

  Itse olen huokaillut syvään kiitollisena, etten sekaantunut tuohon oliiviöljy-soppaan.
   
 13. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  Vielä jäi epäselväksi mikä se OP siis on, jonka sivuilta. Tämän ketjun "original poster" on mugmuug, enkä nyt jaksa alkaa selvittämään mitkä on hänen sivut. Ehkä suora linkki toimisi parhaiten.

  Tosiaan vaikea tuosta selostuksesta ottaa selvää mikä on se "kikka". Jos ne 2400 euroa jää tilille niin, niin ne on verotettavaa tuloa vaikkeivät liikevaihtoa olekaan ja niistä maksetaan verot. Jos ne maksetaan verottajalle, niin sit tietty ei oo tulosta mutta eipä niistä iloakaan ole.

  Ehkä se kikka on, että ilmoitetaan veroilmoituksessa todellisuudesta poikkeavat tiedot ja toivotaan ettei jäädä kiinni. Sehän ei oo mikään Zinzinolaisten uusi keksintö eikä siihen tarvitse mitään laskelmia tehdä :D
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 14. Tavismami

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2017
  Viestejä:
  8
  Aamutuimaan kirjoitettuna kommenttina oli silmät vielä sen verran sirrillään, ettei sivuilla ollut muuta OP:tä kuin heidän mainos. Pahoittelut. Jospa se tästä.

  Mutta helppoa ohjeistusta etsin ja täältä sitä löytyi https://yrityksen-perustaminen.net/toiminimen-verotus/
  Täältä siis otettu esimerkkini.
   
 15. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  Onpas tuolla sivulla jaksettu vääntää monimutkaisesti yksinkertaisista asioista...

  Mutta tosiaan, tuossa esimerkissä on selkeä asiavirhe. Jos tekee 10000 euron liikevaihdon, kulut on 10000euroa ja tilille ilmeistyy alv-alarajahuojennuksen ansiosta 12400 euroa, niin silloin yritystoiminnan tulos on 2400 euroa voitollinen - ei 0, kuten sivulla väitetään.
   
  Viimeksi muokattu: 24.03.2018
 16. Neeriz

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2013
  Viestejä:
  690
  Seuraava joulukeräys allokoidaan nakkisoppamiehelle, Pelastuarmeijan joulupadan sijaan.
  Köyhät työttömien vanhempien lapset ovat itse tilanteensa aiheuttaneet, ovat täysin tarkoituksella syntyneet moniongelmaisten vanhempien lapsiksi, joten lusikoikoot omat soppansa.
  Nakkisoppaaja normipalkkaisessa duunissa kaikilla edellytyksillä hyvään elämään, on toki sorron uhri...

  Riistosta tekee vielä poikkeuksellisen törkeän se että Suomessa alempaa keskiluokkaa tuetaan merkittävästi progressiivisella verotuksella, eli nakkisoppaajan palkka on ollut hyvin riittävä.

  Eikä tässäkään vielä kaikki, asui metropolialueen ulkopuolella, eli on voinut ostaa täkäläisen unelman (omakotitalo) luottokortilla.

  Maailman suurin uhri ehdottomasti. Nauttinut todella hyvää elämää normi-ihmisen vinkkelistä, mikä tietysti on täysin sietämätöntä jos korvien välissä on syntynyt käsitys siitä että on universumin keisari..

  Se mitä edellätuherretulla parodisoinilla yritin maalata on, että en voi tajuta miten joku pystyy näkemään tässä hahmossa uhrin.
  Pääsee ihan varpilla takaisin alkuperäiseen elämäänsä jos sitä haluaa, aikuiset tietää että aika tarkasti kolmenkympin nurkilla jannut irtisanoo itsensä ja lähtee surffaamaan tai reppureissaamaan vuodeksi. Filosofisesti ikäkriisi, teknisesti synapsien elastisuus vähenee.
  Jannu ei ole polttanut tällä vedolla siltoja aikuisten oikeasti mihinkään suuntaan, jokainen tuon iän läpi käynyt ymmärtää mistä tässä oli kyse.

  Jannu pystyy palaamaan helmenharmaaseen, umpitylsään alemman keskiluokan elämäänsä että heilahtaa.. Tämän kaltainen "reppureissailu" on oikeasti osa ihmisen elinkaarta..

  Viiskymppiset pissiliisat on jo merkittävästi synkempi ilmiö.. Kovasti arvelen että nakkisoppaajan kokemus suojelee parhaassa tapauksessa, koska kolmekymppinä pystyy aloittamaan vielä elämän ihan nollastakin uusiksi, pakassa on päiviä tarpeeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 17. Kamo700

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Viestejä:
  2
  Omituisesti oletat ettei esimerkissä maksettaisi kuluista alveja ollenkaan.

  Jos kulut on 10 000 euroa ja esimerkin 24% pätee niin olet maksanut niistä tuotteista 12 400 euroa koska ei alvi ole liiketoiminnan kulu kirjanpidossa.

  Eli valtiolle maksettavat alvit ja ostoissa maksamasi alvit kumoavat toisensa, eikä jäljelle jää mitään alveja, jotka voisit hakea takaisin alv:n alarajahuojennuksella.

  Eli tulos on juurikin 0 euroa eikä 2400 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 18. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  No joo, toki jos kaikki kulut olisi* alvillisia, 24% verokannassa, niin silloin joo. Mutta tuossa esimerkissä jotenkin annetaan ymmärtää että voisi jäädä 2400 "ylimääräistä".

  Tosin ehkä tää nyt mun puolesta oli aivan turhaa spekulointia yrittää arvailla mitä tuossa "esimerkissä" koitettiin sanoa. Olisi vaan pitänyt todeta että helvetin paska ja turha esimerkki.

  * Käytännössähän yrittäjän pitäisi maksaa esim. YEL, joka ei sisällä ALVia, mitkään vakuutukset eivät sisällä ALVia jne. Eli tyypillisesti 0-tulosta tekevällä yrittäjä on hieman enemmän myynnin kuin ostojen alveja. Jos liikevaihto on max 10000 niin tuon erotuksen saa takaisin ALV-alarajahuojennuksena, joka kuitenkin on veronalaista tuloa. (Ja 30000e liikevaihtoon asti erotuksesta saa osuuden takaisin.)
   
  Viimeksi muokattu: 25.03.2018
 19. Kamo700

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2018
  Viestejä:
  2
  Tuo esimerkkihän on tuossa vain osoittamassa tuloksen ja liikevaihdon eroa. Niin typerältä kuin kuulostaakin, niin moni aloittava yrittäjä on näistäkin asioista aivan pihalla eivätkä tiedä mistä sitä veroa oikein maksetaan.

  Tuo vakuutusasia on ihan totta, tosin jos liikevaihtoa on vuodessa kymppitonni niin saa melkoinen mestari olla että menee YELin itselleen ottamaan. Olisiko se raja ollut joku 7500 euron työtulo, jolla taas ei ole liikevaihdon kanssa mitään tekemistä. Tämäkin asia menee monelta uudelta yrittäjältä ohi ja sitten ihmetellään hirveitä YEL-maksuja kun ollaan luultu, että kyseinen vakuutus pitää heti hankkia jos myynti on yli tuon työtulorajan. Mutta se ei enää liity aiheeseen, pahoittelut off topicista.
   
 20. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 149
  Ei siinä mitään jos esimerkin tarkoitus on kertoa että tulos voi olla pienempi kuin liikevaihto, mutta siinä tapauksessa ihmetyttää miksi siihen pitää vielä se ALVikin sotkea. Mutta kuten jo sanoinkin niin näytti sivulla olevan hirveän monimutkaisesti selitetty yksinkertaiset asiat.

  YEL ei tosiaan perustu myyntiin (tai liikevaihtoon) eikä myöskään tulokseen. Tyypillisesti aloittelevalla yrittäjällä YELin pitäisi kuitenkin olla suurempi kuin tulos, ellei sitten ole helvetin loistava liikeidea niin että tulos on heti aloittaessakin isompi kuin mitä vastaavista tehtävistä saisi toisen leivissä. Käytännössä jos yritystoimintaa tekee täysipäiväisesti, niin voisi sanoa että on automaattisesti YEL-velvollinen, koska mitä tahansa työtä toisen levissä täyspäiväisesti tekevänä tienaa yli 7500.

  Toki yrittäjällä on tyypillisesti mahdollisuus yli- tai alimitoittaa YEL. Joku voisi sanoa että ei niistä eläkkeistä saa ikinä takaisin sitä minkä YEL-maksuihin laittaa. Se pitää paikkansa jos ei elä pitkään, mutta kannattaa muistaa että sairaispäivärahat, vanhempainpäivärahat, ansiosidonnaiset työttömyyskorvaukset (jos liittyy kassaan) yms. pohjautuu myös YEL-työtuloon.
   
 21. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Heips kaikki! Jos joku muistaa, niin tuolla jokin aika sitten minua epäiltiin kirjoitusteni perusteella Suvisvilla-blogin Suviksi. Tulin korjaamaan erään tekemäni virheen: väitin tuolloin, että Suvi perheineen luultavasti omistaa asuntonsa, sillä mielestäni blogissa on vahvasti näin vihjattu. Asia ei kuitenkaan ollut näin, olen tänään huomannut. Mikäli tämän pariskunnan asuntosijoittamiskuviot kiinnostavat, löytyy blogista Me Naiset -lehden juttu, johon Suvia on haastateltu aiheesta vaurastuminen. Zinzino mainittu myös, tietenkin.
   
 22. rutkis

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2007
  Viestejä:
  468
  Instassaan suvisvilla mainosti tuota juttua asuntosijoittamisella ja sijoitusvinkeillä miten vaurastua niin mahtoikohan jutussa olla mitään muuta kuin verkostokoijauksen mainostamista?
   
 23. JJSS

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2017
  Viestejä:
  19
  Enemmän jutussa puhuttiin asuntosijoittamisesta (tavoitteena heillä kymmenien omistusasuntojen hankinta), Zinzinosta aika vähän. Passiivisista tuloista puhuttiin myös :) Mutta siis juttu on luettavissa blogissa, ei tarvitse lehteä ostaa.
   
 24. PhillyNott

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2013
  Viestejä:
  249
  Mielenkiintoinen strategia. Monet aloittavat asuntosijoittamisen omasta kodistaan.
   
 25. nutjob

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2015
  Viestejä:
  301
  Ei ollenkaan zinzinomaista että 7 viestiä murottanut kirjoittaja spämmää suvisvillaa..
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti