Z77 extreme4 ei boottaa, 4F error code

Viestiketju alueella 'Prosessorit, emolevyt ja muistit' , aloittaja rockwilderness, 15.11.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. rockwilderness

    Rekisteröitynyt:
    15.05.2013
    Viestejä:
    229
    Iltaa

    Ongelma on seuraava:

    Olen itse ollut paljon poissa kotoa ja tietokone on otettu irti seinästä poissaolojen ajaksi. Viimeviikolla alkoi täysin yllättäen käynnistyksen yhteydessä heittämään 4F koodia ja yrittämään uudelleenkäynnistystä, päästi kuitenkin hetken päästä läpi ja ilmoitti EVO 840 failanneen käynnistyessä useita kertoja, tämän jälkeen normaalia hitaammin windowssiin ja kaikki toimii täysin normaalisti. Mysteeristä!

    Ff tälle viikolle, eilen teki aiemmin kuvattua, tänään ei toimi lainkaan... Jumittaa siis 4F koodin kohdalla eikä tilanne edisty mitenkään.

    Koitettu on:
    -vaihtaa sata portteja
    -bootata toiselta levyltä
    -käynnistää ilman levyjä
    -käynnistää ilman näyttistä&muita kortteja
    -käynnistää vain yhdella 4gb Ram tikulla kaikki eri slotit läpi käyden
    -clear cmos(tällä päästi kerran läpi ja sanoi että bootmgr not found)
    -käynnistää pelkkä prossu+4gb tikku kiinnitettynä

    Eli nyt rupeaa omalta osaltani olemaan kaikki kykyjen rajoissa olevat korjausyritykset tehty. Googlaamalla ongelmasta ei löytynyt selkeää aiheuttajaa. Rakkaat murolaiset, pyydän apuanne, joku welho varmasti osaa ratkaista ongelmani!
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2015
  2. edup

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2015
    Viestejä:
    1 082
    Ettei ois prossu / prossun virransyöttö sanonut sopimuksensa irti, näyttää olevan prossu aika kovilla kelloilla (ja varmaan myös volteilla)... Löytyykö sulta toista samalla kannalla olevaa prossua millä vois testata?
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2015
  3. rockwilderness

    Rekisteröitynyt:
    15.05.2013
    Viestejä:
    229
    Virransyöttöjen lämpöjä joskus mittaillut ja olivat ihan jees mutta kaipa ne voi muutenkin laueta.. Prossulla voltteja 1,3 ja lämmöt pysyneet matalla eli sinällään ihmettelisin jos prossu ois syypää, toki silti kai mahdollista.

    Olisiko prossu oireillut mitenkään jos se nyt siitä kiinni on vai napsahtaako vaan ilman varoitusta? Ongelmat kuitenkit alkoivat täysin yllättäen 2vk käyttämättömyyden jälkeen.

    Täytyypi kysellä kaverilta emoa lainaan niin tarkistan prossun asap
     
  4. Vaihtasin ekana emon jos joltain löytyy halpa käytetty. Minulla hajosi aikanaan surullisen kuuluisa Asrock P67 Pro3 vastaavilla oireilla ja vika oli tosiaan vain emossa.
     
  5. rockwilderness

    Rekisteröitynyt:
    15.05.2013
    Viestejä:
    229
    Toivottavasti vika vaan emossa tässäkin, tie vaikka vielä sais takuulla jotai hyvitystä tms.. Tiedän myös pari noita pro3 tapauksia, surullista. Täytyypi laittaa cdonille ja asrockille viestiä
     
  6. SniperFin

    Rekisteröitynyt:
    08.08.2002
    Viestejä:
    4 656
    Aika moni googlaus 4f errorilla johti triidiin missä lopputuloksena oli kyrvähtänyt prossu.
     
  7. unholy_walrus

    Rekisteröitynyt:
    29.12.2014
    Viestejä:
    393
    Kaverilla oli samantyyppinen ongelma tuolla samalla errorkoodilla ja samalla emolla, ja lopulta viaksi paikallistettiin tosiaan juuri kyrvähtänyt cpu.
     
  8. Muad'dib

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    1 623
    Tuossa Extreme4-laudassa on kaikista paskin virransyöttö noista ASrockin Z77-laudoista, 4-vaiheinen analoginen, jossa surkeista surkeimpia D-Pak fettejä. Noita emolevyjä hajosi jo alle puolen vuoden ikäisenä vaikka kuinka paljon, luultavasti 1.3V jännite ja vuodet ovat tehneet tehtävänsä. Jos virransyöttö on pettänyt niin suurella todennäköisyydellä tappanut prossunkin tai sitten prossu on antautunut ensin.

    Aikoinaan oli myös puhetta siitä miten ASrockin laudat antoivat 0,1V enemmän jännitettä kuin Bios näytti, en vain enää löydä niitä viestejä.
     
  9. Lupora

    Rekisteröitynyt:
    25.08.2014
    Viestejä:
    127
    Olen myös lukenut netistä, että AsRockin emolevyt hajottavat muitakin osia hajotessaan.

    Esimerkiksi itse harkitsin tällaisen ostoa:

    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813157315

    Mutta enää en harkitse:

     
  10. rockwilderness

    Rekisteröitynyt:
    15.05.2013
    Viestejä:
    229
    jees, eli prossua käytetty nyt toimivassa emossa ja kaikki hyvin, ongelmien syy siis emolevy! Emohan tuli ostettua vielä niihin aikoihin ku sitä joka pakettiin tyrkytettiin ja kehuttiin, muuten varmaan olisin ostanut jotai parempaa jos esim 8+2=4+1 kusetus olisi ollut tiedossa... Noh, palveli ainakin tähän päivään asti hyvin ja ei vienyt mitään mukanaan, kai sekin voitto on

    edit. Ostopäivä 2013 syyskuussa cdon.comista, päteekös näihin joku myyjänvastuu vai mikä on tälläisen vehkeen odotettu elinikä?
     
    Viimeksi muokattu: 16.11.2015
  11. Sinullahan tuo toimi sitten pitkään. Omani hajosi kahdessa päivässä päätyen loputtomaan boottilooppiin ja lopulta ei edes postannut ollenkaan.
    Onneksi prosessorisi säästyi. :)
     
  12. Wzb

    Rekisteröitynyt:
    10.07.2007
    Viestejä:
    531
    Hyvin täällä ainakin vielä toimii :rolleyes: Ainahan löytyy maanantai kappaleita. Tämä oma ostettu julkaisun yhteydessä. En kyllä itsekkään tähän olisi päätynyt jos nuo virransyötön ongelmat olisi silloin ollut tiedossa.
     
  13. aar0

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2013
    Viestejä:
    1 177
    Lainataan ketjua koska emo on mulle tullut, bios tuossa vain on korruptoitunut, ei muuta. AsRockin H61 lankusta lainatulla chipillä toimii, josta sitten seuraavaan ongelmaan:

    Tuota H61 chippiä ei pysty flashätä Z77:ksi, biosissa tosiaan näkyy että emo olisi H61 :D

    Olisiko kellään ideoita mitä tuohon voisi vielä koittaa, en taas viitsisi vaivata FTom:ia ja lähettää hänelle flashaykseen :/

    Asrockin oma ohjelma ei tunnista z77 biosta joten ei pysty flashätä, DOS pohjaiset flasherit myös valittavat myös ei yhteensopivasta tiedostosta. Samanlaisella emolla toki pystyisi hotswappinä flashaamaan mutta eipä mulla toista samanlaista ole.
     
  14. hsalonen

    Rekisteröitynyt:
    15.08.2009
    Viestejä:
    10 441
    Noita valmiiksi flashattuja saa ebaysta, jos vika on siinä:
    http://www.ebay.com/itm/Bios-chip-for-ASRock-Z77-EXTREME4-/282073568025
    http://www.ebay.com/itm/BIOS-Chip-ASROCK-Z77-EXTREME4-/380430579517
     
  15. aar0

    Rekisteröitynyt:
    18.11.2013
    Viestejä:
    1 177
    Juuh, yritän etsiä halvempaa ratkaisua kuin 10€ :o
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti