Yritykselle kamera, budjetti 500€

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Ariam, 21.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ariam

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2014
  Viestejä:
  3
  Hei.

  Olen valittanut ettei talossa ole kunnon kameraa, ja sain sitten luvan sellaisen hankintaan. mutta budjetti on (vaivainen) 500€. Itse olen järjestelmäkameralla eri putkilla leikkijä, joka suosii Nikonia, mutta tosiaan uskoisin että suurin osa meillä kuvaisi automatiikalla.

  Mitä kuvataan.

  -Valmiita ja keskeneräisiä julkisia tiloja
  Projektin alussa kanavien ja putkien maailma on harmaa, ja valaistus tulee työmaan valoista. luonnonvalo hyvin harvinaista herkkua, ikkunat on peitettyinä.
  Lopussa kuvataan sitten julkisia tiloja. Ravintoloita, kylpylöitä, portaikkoja, casinoita, yökerhoja, baareja, asuintiloja, taukotiloja, kuntosaleja... You name it... Valaistus jos päivä ikkunoista valoa, yllä sitten ei valaistukset vaihtelee, sanotaan vaikka että show lounge on sitten hyvinkin monipuolisella valaistustekniikalla, mutta jokin kuntosali sitten vähemmillä vaihtoehdoilla. Välillä kuvataan jotain erityistä ja informatiivista yksityiskohtaa rakenteesta, ja sitten toisaalta yleiskuvaa tiloista.

  Mitä ihmettä ostaisin tällä budjeltilla? Olin tietysti visioinut Nikonin järjestelmää, kyllä se varmasti on fikusinta mitoittaa muiden käyttäjien taitojen mukaan, jottei heidän tarvitse miettiä mitään putkia, aukkoja, ja, ja, ja... ihan tarpeeksi on heille haastetta saada se paras kuvakulmakin kuviin.
   
 2. 2dogs1bowl

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2013
  Viestejä:
  785
  Sonyn RX100 on kerännyt reilusti ylisanoja näistä pokkareista. On myös helppokäyttöinen eli pitäisi myös kollegoille käydä. Jos kuvia esitellään esimerkiksi asiakkaille niin jonkinasteinen jalusta ei varmasti ole huono idea
   
 3. Ariam

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2014
  Viestejä:
  3
  Kiitos nopeasta vinkistä. Aika hyvät speksit tosiaan tähän tarkoitukseen, ja toisaalta Rajalassa oli nyt jokin tarjous ko pelistä käynnissä.
   
 4. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  Sony on laajimmillaan 28 mm (kinovastaava), mikä voi rajoittaa interiöörikuvausta. Mutta vaihtoehdot on tietty vähissä kompakteissa.
   
 5. helppo92

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  437
  Canon G7X, jossa laajakulmapää alkaa 24mm kinovastaavuudesta. Vastaa kuvanlaadun suhteen Sonyn RX100 sarjan kameroita. Menee hieman yli budjetin (ilman veroja jää alle), mutta varmaan järkevin pokkarivaihtoehdoista. Järjestelmäkamerat tuota laajemmalla optiikalla tuppaavat myös maksamaan enemmän.
   
 6. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Jos kuvataan ikkunat suljettuina työmaavalon kanssa, tulee ihan hemmetisti typeriä varjoja ja puhkipalamista vääriin paikkoihin jos koittaa saada kuvasta jotain irti.

  Ostakaa joku croppikenno (D5200) johon joku sopivan laaja putki, ja sitten satasella salama siihen päälle. Saa aivan törkeän paljon parempaa jälkeä aikaiseksi, ja pienellä lisäpanostuksella Lightroomissa tms. saa vielä lisää valoa kuvista irti.

  Edit: salamalla saa siis oikeasti aika paljon parempia kuvia, kun sen suuntaa kattoon, eikä tilan koko ole rajoittava tekijä. Kuvailin huvikseni salaman kera Messukeskuksessa (Assembly), joka on aika hemmetin korkea tila ja kyllä vaan sillä halpis Nissinillä sai paljon parempia kuvia aikaiseksi. Tietysti mulla on täyskennoinen D610, mutta kuitenkin.
   
 7. be aggressive

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2006
  Viestejä:
  981
  500 eurolla on ihan turha haaveilla edes sitä hyvää valovoimaista laajista. Saati salamaa ja ja edes croppikennoista runkoa siihen päälle.

  Eli ehdottomasti joku mahdollisimman laajakulmainen ja valovoimainen pokkari RAWilla, siitä pimeästä kun pystyy kaivamaan vielä yllättävän paljon dataa esille.
   
 8. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Höpö höpö. Omat kilkkeet maksoi 300 euroa (salama ja runko) johon putki 200 euroa.

  Ovh:lla ostaessa ei varmaan onnistu, mutta silmäilee niitä tarjouksia.
   
 9. OnionJack

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  368
  http://www.rajalacamera.fi/sony-dsc-rx100-ii.html

  Vielä on joku tunti aikaa, niin saa 499€. Itellä on tuo eka versio ja parempia kuvia olen tuolla saanut kuin Olympus Penillä, tosin se oli PM- mallia, eli se mini. Lisäksi tuossa Sonyssa on ihan päteviä hdr- ja dynamic range optimizer- automaatteja, joilla saa hämärästäkin tai kovasta kontrastista tumpelokin kaivettua sävyjä esiin. Salaman saa käännettyä kattoa kohti, joten sekin on monesti ihan käyttökelpoinen. Tuommosissa julkisten tilojen kuvauksissa, joissa pitäisi saada mahdollisesti tilan valaistuskin ja tunnelma taltioitua kuvaan, on salama kyllä minusta vähän huono vaihtoehto ylipäänsä. Toki työkohteiden detaljien kuvaamisessa hyvä apu hämärässä.
   
 10. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 309

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti