Youtube-käyttäjiin on kohdistettu kryptokaappauksia mainosten kautta

Viestiketju alueella 'Tietotekniikka- ja mobiiliuutiset sekä artikkelit' , aloittaja Muropaketin toimitus, 27.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Muropaketin toimitus Ylläpito

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2016
  Viestejä:
  31 535
 2. pevri

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  157
  Minkähän takia tuohon saakelin Coinhiveen ei puututa viranomaisten toimesta, onhan tuo "kryptokaappaus" nyt ainakin pahantahtoista, ellei jopa lain vastaista, vai eikö lait vieläkään ole ajan tasalla malwaren suhteen? Jos jollain on pätevää sanottavaa tähän, olen kiinnostunut lukemaan.
   
 3. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  982
  Ja jälleen kerran yksi erittäin hyvä syy käyttää adblockkereita. kun ei edes Googlen kokoinen pieni nyrkkipaja saa pidettyä oman tonttinsa puhtaana, niin kuinka sitä uskaltaa olla ilman.

  Nykypäivän internetissä adbock on yhtä oleellinen osa tietoturvaa kuin käyttöjärjestelmän/selaimen päivitykset ja ajantasainen virustorjunta.
   
 4. runboy93

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2016
  Viestejä:
  484
  Quad9 + Ublock Origin jossa Fanboy Complete list, niin kyllä on turvallinen tunne.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2018
 5. Jack Horny

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2003
  Viestejä:
  2 028
  Mielenkiintoinen kysymys. Osaisitko täsmentää vielä, minkä lain vastaista?
  Se, mitä itse olen kryptorahan mainaamisesta selainskripteissä keskustellut tietoyhteiskuntakaarta tuntevien lakimiesten kanssa, niin eipä sieltä ole löytynyt suoraa tulkintaa siitä, mitä asialle pitäisi tehdä ja kenelle se tekeminen kuuluisi.
   
 6. pevri

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2012
  Viestejä:
  157
  No juuri tätähän minä kysyin, Tässä coinhiven tapauksessahan on kyse malwaresta, softasta joka tekee pahanlaatuisia tai hyväksikäyttäviä asioita käyttäjän (surffaajan) tietämättä. Kyllähän siihen pitäisi jonkunlainen laki saada, että jos se syyllinen (niinkuin coinhive) on tiedossa, niin se laitetaan pölkylle. Tokihan minä en ole kovinkaan pätevä sanomaan kuka sen tuomion voisi toteuttaa, mutta olettaisin että siihen on varmasti kansainvälisiä systeemejä jo olemassa! Onhan "kyber" rikollisuutta, ja siihen panostettuja vastatoimia, jo melko kauan hehkutettu. Eikö?
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2018
 7. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Kryptovaluutoista on pelkästään haittaa. Ne on syytä joko kieltää tai vähintään asettaa finanssivalvonnan alaiseksi niin että anonyymi käyttö estetään.
   
 8. shield_of_hope

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  190
  Kysymys kuuluu, että miksi ja etenkin miten? Tuo edellä mainittu Monero kun on nimenomaan suunniteltu mahdollisimman vaikeasti jäljitettäväksi. Kryptovaluuttojen louhinta luvattomasti toisten ihmisten tietokoneilla on muutenkin lieveilmiö, ei suinkaan kryptovaluuttojen tarkoitus. Pitäisikö sähköpostikin kieltää sen vuoksi, että haittaohjelmat voivat käyttää saastuttamiaan tietokoneita roskapostin levittämiseen?
   
 9. jjjkkk

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2018
  Viestejä:
  2
  Aivan sulaa hulluutta, kuluttaa mielettömästi energiaa ja pääasialliset käyttötarkoitukset ovat rikolliset, sekä kurssispekulointi. Cryptovaluutat on vain Wincapita/OneCoin isommassa mittakaavassa.
   
 10. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Mistä lähtien sähköpostiin on voinut sijoittaa rahaa tai sen avulla maksaa anonyymisti laittomia tarvikkeita? Sähköposti on viestintäväline, ei kryptovaluutta.
   
 11. shield_of_hope

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2012
  Viestejä:
  190
  Sähköposti on viestintäväline, Monero on maksuväline. Ihan vastaavasti anonymiteettiä tarjoavia viestintävälineitä on vastustettu samankaltaisilla perusteilla, että niitä voidaan käyttää laittomuuksiin, tavallisella käyttäjälle ei pitäisi olla mitään salattavaa, jne. Mutta oikeastaan kaikkein järjettömintä on vaatia kieltämään jotakin sellaista, mitä on käytännössä mahdotonta kieltää.

  Olen itsekin huolissani virtuaalivaluuttojen tuottamista lieveilmiöistä. Silloin tulisi puuttua niihin lieveilmiöihin, eikä lähteä tuollaiselle kieltolinjalle. Liian monen järjestelmän tietoturva on ihan retuperällä, eikä sähkönkulutuksen säännöstelyyn ole toistaiseksi ollut kiinnostusta. Ja tietysti ihmisten tulisi ymmärtää, ettei kryptovaluuttoja tulisi käsitellä sijoituskohteena eikä ainakaan oikotienä äkkirikastumiseen.
   
 12. Sport_FIN

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  2 467
  Yhtälailla se sähköposti on ykkösiä ja nollia. Ja voit halutessasi tulostaa sen (joku Bitcoin kolikko?). Ei mikään estä sinua tekemästä jostain sähköpostista tuollaista ryptövaluuttaa johon nörtit rakastuisi ja sen arvo nousisi.
   
 13. marttiwei

  Rekisteröitynyt:
  19.08.2015
  Viestejä:
  350
  Ei kryptovaluuttoja ole mitenkään mahdotonta kieltää. Jos valtio tekee sen käytöstä laitonta, kryptovaluutan todellinen nolla-arvo tulee voimaan välittömästi.

  Koko 'valuutan' arvohan on pelkkää spekulaatiota joka perustuu siihen että erilaiset rikolliset pumppaavat siihen miljardeja oikeaa valuuttaa rahanpesutarkoituksessa ja/tai käyttävät sitä anonyymeihin huumeostoihin ym. toimintaan. Joukko taviksia sitten louhii ja ostaa valuuttaa jonka arvo paisuu rikollisen rahan kautta. Helpolta tuntuvat voitot houkuttavat vaikka riski on massiivinen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti