Ylijännitesuoja hifille

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja fapmann, 02.04.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Noniin eli nyt olis hankinnassa muutaman tonnin hifi-kuulokepäivitys edessä ja tuli eteen katsoa mahdollista ylijännitesuojaa tälle.

  Onko olemassa mitään "audiolle" - suunnattuja ylijännitesuojia, ja onko jos esim tämmöisen ostan: http://www.jimms.fi/fi/Product/Show/34989/p1-gr/apc-surgearrest-ylijannitesuoja-yhdella-pistokkeella niin mitään merkittävää eroa havaittavissa äänenlaadun suhteen? Tai mitenkään muutenkaan jos jonkun perus Belkinin tms pistän väliin?

  Power Conditionereita on kovasti ehdotettu, mutta tämä kaveri aika hyvin selittää miksi kyseiset ovat 90% turhakkeita:  Toki, on esim Supralla ylijännitesuoja http://www.autostudio.fi/supra-cabl...-jatkot/supra-md06-sp-mk3-jakopistorasia.html, muttei nyt ihan 200€ huvittaisi ylijännitesuojaan pistää. Toki jos pakko on mutta muutenkin jo lompakko hellänä tästä päivityksestä.

  Nyt tarvittais sähkö-insinöörejä paikalle kertomaan :kippis:
   
 2. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Ei ole mitään vaikutusta äänenlaatuun ylijännitesuojalla. Se voi kuitenkin suojata laitteistoasi esim. ukkosen aiheuttamalta virtapiikiltä ja pelastaa hifin.

  Tietotekniikan DI:nä voin kyllä sanoa, että totaalista paskaa tuo APC:n esittelyteksti - tiedostot ei katoa tai tietokone lukkiudu, jos virta on "epäpuhdasta".
   
 3. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Oikeesti tuohon äänenlaatuun vaikuttaa kaikki. Mulla oli aikasemmin forttumin täysydin sähkö, sit sain tarjouksen toisen firman norppasähköstä... Ei ole enää paluuta muuhun, sen verran paremmin hifeillä basisti paikantuu ja särökitarassa on ihan erillainen swingi! Noiden sähkötyyppien vaihtelu on vaan hankalampaa kuin vaikkapa optisten kaapeleiden, että rajoittaa kokeilua.
   
 4. hsalonen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2009
  Viestejä:
  10 441
  Eikös ympäristöaktivistit kieltäneet sähkön hakkaamisen norpista ulos?
   
 5. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Ei välttämättä, jos tällä saadaan näkyvyyttä norpille ja heidän aatteelleen. Pitäisi kysyä niiltä Forttumin miehiltä jotka seisoskelee noissa kauppakeskuksissa kysellen kaikkea vittumaista mihin en osaa vastata, että saako heiltä liittymän josta toisesta töpselistä saisi toisenlaista sähköä, niin pääsisi ab-testaamaan.

  Niinjoo, tuolle aloituspostaajalle. Jos et asu jossain sivummalla, jossa ei ole siirrytty jo lähinnä maakaapeleihin, niin sitten ymmärrän koko pohdiskelun... Alueella jossa on maakaapelit, niin taitaa olla aika turhia nuo härpäkkeet.
   
 6. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Asun noin 200 000 asukkaan kaupungin keskustassa, joten veikkaan että maakaapelilla vedetään.

  Myönnän, että olen vähän liikaa hifi foorumeita lukenut viimeaikoina ja vähän aivot olleet kovassa teollisuus suihkussa näiden takia.
  Mutta kyllä ihan oman mielenrauhan vuoksi tuon ylijännitesuojan voisin ostaa :smoke: Voi muuten olla ilme samanlainen mitä Larella pahimassa tapauksessa:

  [​IMG]
   
 7. Jebaus

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2012
  Viestejä:
  412
  Nää hifisteille myytävät turhakkeet on kyllä niin huippuja :)

  Jos nyt asut jossain 60-luvulla rakennetussa maadoittamattomassa omakotitalossa jossa oma tuulivoimala niin voihan tuollaisen hankkia. Sitten kun se salamanisku tuhoaa kodin syöttö ja siirtokaapelit ja olet ilman sähköjä kun ei ollut kotivakuutusta joka ne ja kuulokkeet korvaisi, onhan se kiva että ne kuulokkeet nyt kuitenkin säästyivät sen 200e palikan ansiosta. Samaan hintaan tietysti olisit saanut sen vakuutuksen joka ne korvaisi, kuten muutkin sähköt ja kodinlaitteet, mutta suosittelen silti ostamaan ennemmin jokaiselle laitteelle tuollaisen 200e palikan, soi sitten jääkaapin kompressori paremmin kun palikka leikkaa siitä norppasähköstä ne tainnutuslyöntien aiheuttamat piikit pois.
   
 8. Resetor

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  2 805
  Näistä hifi-ylilyönneistä tuli mieleen vuosia sitten kun kävin yhdeltä askartelijalta ostamassa kamoja... Virtapiuhoja myöten oli kaikki vaihdettu ja joidenkin korkki-mötiköiden päällä sitten johto kulkemassa irti lattiasta. Siinä tehtiin hyvät kaupat ja lähtiessäni puoliksi vittuillakseni tuumasin ikkunasta ulos katsoessa, että mitenköhän nuo sähkölinjat tuossa vaikuttaa soundiin. Aivan ikkunanvieressä tosiaan kulki vanhojen puisten lyhtypylväiden virtapuhat ja ehkä jotain puhelinpiuhaa... Viikko myöhemmin pyöräilin tuon talon ohite ja joku helvetin folio sinne ikkunaan oli ilmestyny.... Nauraa räkätin niin että meinasin päätyä orapihlaja-aitaan sen fillarin kanssa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti