Yleinen Genelec-ketju

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Diuziac, 27.07.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Viisitoista tuoreinta alueen sivua selanneena löysin ainakin n kpl sekalaista Genelec-ketjua, mutta en ainoatakaan yleisempään keskusteluun sopivaa. Päätinpä luoda siis vielä yhden ketjun, jossa saa keskustella kaikesta Geneihin liittyvästä maan ja taivaan väliltä. n+1 ketjua ei voi olla liikaa, eihän? Toki takana oli osittain myös oma lehmä ojassa, joten mennäänpä suoraan asiaan.

  Eli Genelecin 8040:t saapuivat juuri taloon, ja kyllähän nämä vain ovat upeat kaiuttimet. Ensituntuma on kuitenkin hieman ristiriitainen, johtuen seuraavanlaisista ongelmista:

  1. Genelecit suhisevat ärsyttävän lujaa, kun äänisignaali on aktiivinen. Tämä haittaa jopa musiikin kuuntelemista. Vanhat Behringerini suhisivat myös, mutta selvästi hiljempaa, niin hiljaa, että sitä ei oikeastaan voinut edes huomata musiikin soidessa. Johdot kytkettynä ja ilman signaalia nämä surisevat Behringerien tapaan hyvin hiljaa, niin, että se ei juuri haittaa.

  • Ominaisuus, vika, paskat kaapelit, paska DAC, vaiko galvaanisen erottimen hankinnan paikka?
   Edit: Ainakin suurin syyllinen taisi olla DAC. Haluaisin kuitenkin vielä tietää, että onko tuo pienoinen perushurinakin eliminoitavissa kokonaan sopivalla DACilla?
  2. Jopa minimivoimakkuus (kajarien takaa säädöt -6db) + windowsin volume tasolla 1 on aivan liian kova normaaliin kuunteluuni. Behringereillä oli myös samaa vikaa, mutta ei yhtä pahana. Niillä Windowsin volume tasolla 1 oli vain aavistuksen liian kova normaaliin kuunteluun. Sama vika oli myös edellisellä koneella, joten en usko ajuriongelmaan.
  • Paska DAC -> uusi tilalle, vaiko vain analoginen volumepotikka johonkin väliin?
   Edit: Näköjään kajarien takaa löytynyt säätä olikin input sensitivity, joka täytyi siis pistää asentoon +6dB, ei -. Sen kun laittoi kohdilleen, niin johan helpotti. Ei näitä kyllä vieläkään saa aivan niin hiljaiselle, kuin mitä haluaisin, mutta nyt näiden kanssa voi jo elää.
  3. Kaipaan lisää bassoa.
  • Tämä voi toki olla vain totuttelukysymys, sillä Behringerien kanssa mukana oli myös subi, joka oli vieläpä vähän liian kovalla. Täytynee testailla vähän aikaa, ja avautua tästä myöhemmin, jos korva ei lähiaikoina totu uuteen soundiin...
   Edit: En tiedä, että kuvittelenko vain, mutta olisiko tilanne hieman muuttunut, kun kytkin kajarit suoraan kiinni koneeseen? Noh, Genelecien saundi on kuitenkin alkanut kuulostaa koko ajan paremmalta ja paremmalta, ja Behringereillä itseäni vaivannut kuunteluväsymys tuntuu ainakin kadonneen. Elektroninen musiikki kaipaisi kuitenkin vielä hivenen lisää potkua, joten kai se on subbarikin hankittava, kunhan vain budjetti antaa myöten...

  Eli tällä hetkellä alle 500€ Behringer-setti vetää Genejä pidemmän korren, mutta ehkäpä tilanne muuttuu, jos jollain kikalla pääsen eroon ainakin ongelmista 1. ja 2.? Vinkkejä ja kokemuksia kaivattaisiin.

  Vielä taustatietona: tällä hetkellä Genet on kytketty
  PC<-->USB <--> Behringer UCA202 <-->RCA<-->XLR<-->Genelec 8040

  Ja edelliset kajarini oli kajarini oli kytketty
  PC<-->USB <--> Behringer UCA202 <-->RCA<-->XLR<-->Behringer 2092A<-->XLR<-->XLR<-->Behginer B2030A

  PC, UCA202 ja kajarien virtajohdot on molemmilla seteillä kytketty täysin identtisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2015
 2. humpparaakki

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  393
  Ovatko dippikytkimet varmasti pohjassa? Itsellä jäi uutena G3:sten kanssa säätäessä toisen kaiuttimen yksi dippikytkin pikkuisen väärään asentoon ja lopputuloksena oli surinaa ja hiljaisella tuleva ääni. Toisaalta veikkaisin, että tuo dac saattaa olla syypää. Ei välttämättä paras ratkaisu 1500 euron kaiuttimien pariksi, vaikka ilmeisesti ihan soiva peli halpikseksi onkin. Kokeile jollain toisella dacilla, jos mahdollista. Itse olen omiani käyttänyt kaiuttimien mukana tulleilla piuhoilla ja muilla halpiksilla, eikä surinaongelmia ole ollut. Kokemusta G3- ja 6010-malleista.
   
 3. mkoosebi

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2005
  Viestejä:
  206
  G 8020 kajarit kytkenyt milloin pc,töllö kännykkä jne. Laitteisiin ilman ongelmia,nyt suhisevat n.10cm etäisyydellä kuultuna koska ovat linjamuuntimella kiinni av vahvarissa.daccia nämä eivät kaipaa,tilan akustoinnilla ja muilla säädöillä on niin paljon suurempi vaikutus ääneen.
   
 4. Fix

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2014
  Viestejä:
  206
  Suhina viittaisi että jotain on vialla vahvistimessa tai sen kytkennöissä. Galvaaninen erotin tuskin auttaa, koska maatto-ongelma kuuluu yleensä hurinana. Oletko tason säätöön kokeillut kuulokeliitäntää, UCAssahan on volumesäätö siihen? Ei ehkä yhtä hyvälaatuinen kuin RCA, mutta kuulemma enemmän impedanssiongelma joillekin kuulokkeille kuin oikeasti ääänenlaatujuttu. Tiedä sit mitä genet tykkää impedansseista... ;-)
   
 5. junkass

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  3 340
  Suosittelen kunnollista äänikorttia/DAC:ia jossa balansoidut outputit (XLR) sekä natiivi ASIO-tuki. Sitä kautta bit-perfect -toisto ja analoginen äänentasonsäätö. Loppuu hurinat ja äänenlaatu sekä käytettävyys nousee toiseen potenssiin.

  Päteviä vehkeitä esim. Cambridge Audio Dacmagic Plus tai hieman kalliimpi Asus Xonar Essence One Plus. Jos hieman halvempaa, niin Focusrite Scarlett 2i2 on aivan loistava hintaansa nähden.
   
 6. Ziilot

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  1 549
  Tarvitseeko Genelecin 5.1 settiin AV-vahvistinta vai saako DACista monikanavaääntä ulos XLR:ää pitkin?

  Tällä hetkellä käytössä 2x 8010A liitettynä DacMagic Plussaan.
   
 7. junkass

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  3 340
  Tarvitset AV-etuvahvistimen, AV-vahvistimen pre-outeilla tai AV-prosessorin.

  Tässä halvin mitä löysin, jossa pre-outit.

  http://www.audiokauppa.fi/Yamaha-RX-V777-AV-vahvistin
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2015
 8. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Miten tuo Behringerin DACci näkyy tietokoneen päässä? Itselläni vanha Cambridge Audion DacMagic, joka näkyy "C-media USB Headphones settinä". Joskus löysin sille spesiaali USB ajurin, jossa oli ääntä vaiennettu. Eipä tuokaan täysin riittänyt, mutta helpotti huomattavasti elämää.

  Toinen vastaantullut vaihtoehto on Equalizer APO winkkarille, jossa voi erilaisten filttereiden lisäksi myös säätää äänenvoimakkuutta kiinteästi tietyn verran alaspäin.
  http://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

  Näiden vaikutuksesta äänenlaatuun en tiedä.
   
 9. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Ai ettäkö kytkisi kajarit kuulokeliitäntään, jota saisi volumesäädön toimimaan? No onpahan ainakin luova ratkaisu - mutta kai sitä voisi tässä ensihätään kokeilla. :D Täytyy muutenkin seuraavaksi testailla kajareita kannettavan kautta, niin saa ainakin osan potentiaalisista hurinan aiheuttajista pois.

  Juuh, kai se on vihdoin investoitava myös siihen DACiin, kunhan vain sattuu tulemaan sopiva vastaan käytettynä. Mutta mitäs sitten, jos jossain välissä hommaa settiin myös subbarin? Menevätkö XLR-lähdöt aivan hukkaan, jos subbarista löytyykin vain RCA in ja out?

  "USB Audio codec"

  Edit: Kokeilin tuota UCA202:aa nyt sitten vielä (akun varassa olevan) läppärin kautta. Sama suhina kuului edelleen.
  Laitoin sitten RCA-johtojen päät Y-adapteriin, jonka toisessa päässä oli 3.5mm plugi. Tämä sitten kiinni Macin kuulokeadapteriin, ja ah - suhina oli lähes kadonnut, eli samalla tasolla kuin vanhoilla Behringereillänikin. Perfektionistina haluaisin toki vielä tuostakin eron, mutta liekö se studiomonitorien kanssa mahdollista lainkaan?

  Koitin myös kytkeä johdon UCA202:n kuulokelähtöön. Äänenvoimakkuuden säätö toimi mukavasti ja surinoita tai hurinoita ei kuulunut, mutta ääni oli.. Erikoinen. :D No, opinpa ainakin, että UCA202 ei sovi näiden kaveriksi, vaikka Behringerien kanssa se pelittikin varsin hyvin - ainakin hintaansa nähden. Haluaakos joku myydä vaikka tuon DacMagic plussan?
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2015
 10. junkass

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2008
  Viestejä:
  3 340
  Ei mene hukkaan, jos joskus päätätkin luopua subbarista kokonaan, tai hankit uuden subbarin jossa XLR. Se on siis ikään kuin sijoitus tulevaisuuteen samalla.
   
 11. Diuziac

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2007
  Viestejä:
  774
  Mutta jospa en luovu subbarista, tai tosiaan hankin sellaisen, josta ei XLR-liitäntöjä löydy? Ne kun tuntuvat olevan vähän kiven alla. :)
  Tällä hetkellä siis olen ilman subbaria, mutta pöydän alta löytyisi myös Behringerin 2092, ja siitä jopa löytyisi XLR-liitännät. Toistaiseksi en vain ole viitsinyt kytkeä sitä Genelecien rinnalle, koska sen toisto ei todellakaan tarjoa Genelecien tasoista napakkuutta ja tarkkuutta.

  Mutta eipä tuo XLR-valmius näytä tosiaan nostavan DACin hintaa ainakaan aivan mahdottomasti, joten täytynee preferoida sellaisia, niin ei sitten ainakaan harmita jälkikäteen.

  Edit: Nyt on kyllä tyhmä olo, mutta huomasin juuri, että kajarien takana ollut sisääntuloherkkyyden säätö olikin 12dB väärässä suunnassa. Sen kun laittoi kohdilleen, niin johan kajarit rauhoittuvat, ja UCA202:n aiheuttama surina lakkasi kuin seinään. Eipä sitten tarvitsekaan rynnätä DAC-kaupoille.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2015
 12. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Lainaillaan nyt tätä topicia, kun täällä varmaan on näistä hieman laadukkaammista tietokonekajerista tietoa.

  Tarkoitus olisi vaihtaa vanhat Creative T40 gigaworksit pois, kun toinen kaiutin särissyt jo ajan oloon pitemmän aikaa.

  Mietin vanhempia Ceneleccejäkin, mutta tuntuvat olevan aika vaikeesti saatavilla jos tuo budjetti vähän meinaa revetä sinne yli 500€ ja käytettynäkin vielä 300€ päälle pitkälle jos piisaakaan.

  Mietin että onko kellään tälläisistä kokemuksia olisiko minkäänlaisiksi kaiuttimiksi?

  Bose Companion 20

  http://www.gigantti.fi/product/tiet...iuttimet/BOSECOMP20/bose-companion-20-kaiutin
  https://www.bose.fi/fi_fi/products/...s/companion-20-multimedia-speaker-system.html
   
 13. OnionJack

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  368
  En kyllä välttämättä hankkisi moisia kotiini. "Bose" ja "multimediakaiuttimet" nostattaa jo vähän näppyjä pintaan kuulemattakin.

  Alle 300€ hintaluokasta varmasti itse hommaisin JBL LSR 305:t.
   
 14. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Kiitoksia vinkeistä, jätetään Boset pois valikoimista vähän ollutkin sellainen maku että taitavat nykypäivänä nauttia parempaa laatuvaikutelmaa kun ovat, ainakin jossain sarjoissa :)

  Noh selailimpa aamun kunniaksi Thomania läpi vähän isommalla kädellä ja mietin että minkälaista pakettia olisi tarjolla jos asettuisi tuohon 200€ hintaluokkaan.

  Onko mitään mietteitä näistä tai vastaavanan hintaluokan laitteista, ainakin Thomanin valikoimassa niin järkyttävä määrä merkkejä ja malleja ettei tälläinen tavallinen kuolevainen osaa niistä hirveästi sanoa. Äänenlaatu ei tarvitse olla mitään täydellistä, Sennheiser HD650 ja vahvari hoitanee tarkemmat kuuntelut ja sen laatu riittää itselleni paremmin kun hyvin. Nyt lähinnä hakusessa kaiuttimet mitkä olisi perus hyvät, mihinkään Creativeen tms kun en rahoja enää lappaa :)

  Tässä muutamia mietteitä, toivotaan että joku jaksaa vilkasta ja antaa hieman mielipidettä:
  - https://www.thomann.de/fi/behringer_ms20_multimedia_lautsprecher.htm
  - https://www.thomann.de/fi/mackie_cr3.htm
  - https://www.thomann.de/fi/marantz_studioscope_4.htm
  - https://www.thomann.de/fi/behringer_media_40_usb.htm
  - https://www.thomann.de/fi/akai_pro_rpm3.htm
  - https://www.thomann.de/fi/behringer_ms40_multimedia_lautsprecher.htm
  - https://www.thomann.de/fi/samson_mediaone_5a_bt.htm
   
 15. unboundnrg

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2010
  Viestejä:
  1 075
  Powerissa Hullujen päivien tarjouksena G Onet 200e kappale tänään.
   
 16. edup

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2015
  Viestejä:
  1 082
  Ja Verkkokaupassa koko tän viikon, sikäli kun haluaa välttää hullujen päivien hullut ihmiset.
   
 17. Habazon

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2013
  Viestejä:
  961
 18. JayCool

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  258
  Harmi ku vaan toi G1 on tarjouksessa.. G2 kiinnostais itseä aika hyvin.
   
 19. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Sama juttu oli viime vuonakin, kun oli Stockman hullujenpäivien tarjouksessa G1:set. G2:sia en ole ikinä nähnyt missään kunnon tarjouksessa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2016
 20. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 034
  Onko kukaan muuten koskaan miettinyt tuota genelecin myyntityyliä?

  Tuotteita myydään kaikkialla sen ovh hinnan mukaan ja tarjouksia poislukien jotkut messut/hullut päivät ei juurikaan ole. Kuitenkin jälleenmyyjät noita saavat ostaa -40% ovh:sta? Kuinkahan pitävät jälleenmyyjät noin tiukassa nuorassa. Jos isommasta paketista kysyt tarjousta niin siellä on monesti kaiuttimet jo -30%, mutta yllättäen tätäkään ei ikinä ole eritelty. Tuollahan vois itehdä ihan tiliäkin kun käytetystä g3 parista maksetaan ~1100e ja uutena sen saa alta 900e.

  Tuon tarjouksessa olleen g1 sisäänostohintakin on siis jossain alle 180e joten tuo 199e on jo ihan hyvä tarjous vaikka katetta siitäkin vielä jää yli 10% :)
   
 21. unboundnrg

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2010
  Viestejä:
  1 075
  Noissa ostamissani G-ykkösissä rca-piuhaan koskeminen aiheuttaa kammottavaa rätinää ja pauketta. Onko tämä hyvien kaiuttimien ominaisuus? Ei sillä että tulisi hiplattua useinkin, mutta aina välillä osuu jalka tms.
   
 22. Gangsteri

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2004
  Viestejä:
  181
  Siis jos piuhaa koskee mihin vaan niin paukkuu ? Sanosin että on kyllä huonon piuhan syytä.
   
 23. unboundnrg

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2010
  Viestejä:
  1 075
  Jos piuhaan koskee siten, että liittimelle tulee vääntöä. Näköjään tekee vaan toisella kaiuttimella tuota. Pitääpä tutkia tarkemmin.

  E: jaa näköjään tuo orkkispiuha sitten viallinen. Onneksi noita tuli yksi piuha per kaiutin niin on korvaava tilalle.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2016
 24. unboundnrg

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2010
  Viestejä:
  1 075
  Osaiskohan joku jeesata G onejen ja subin hankinnan kanssa? Tarkoituksena olisi siis hankkia subi Onejen kaveriksi. Genelecin subit ovat kuitenkin tajuttoman kalliita, ja vähemmälläkin rahalla varmaan saisi yhtä hyvän. F onessa olisi liitännät, joihin kytkeä nuo monitorit, mutta missään muussa subissa tuommoisia ei tunnu olevan. Miten siis kytkisin monitorit, rca inputeilla varustetun aktiivisubwooferin, usb dacin ja pc:n yhteen? Voiko tuon kytkeä siten, että haaroittaa dacin lähdöt kahdella tämmöisellä https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3498/nqq/Fuj-tech-Y-adapteri-RCA-u-2-x-RCA-n? Toimiiko tuo silloin oikein?
   
 25. OnionJack

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2012
  Viestejä:
  368
  Toimii kyllä, mutta jakotaajuuden sovittaminen voi olla vaikeaa. Itse pidin pitkään juurikin rca-haaroittimia välissä, mutta jokin aika sitten hankin Minidsp 2x4:n, jota käytän jakosuotimena. Käytännössä siis menee dacilta rca minidsp:lle, josta sitten rca piuhat M030:ille ja BK Gemini II:lle. Helppo konsti kyllä ja softakin on helppo käyttää, mutta maksaa toki sitten 125€, jos aaniselta tilaa. Ulkomailta saanee vähän halvemmalla, itse bongasin käytettynä hifiharrastajien palstalta.

  Sitten saakin kiinni haluamansa subin ja tuolla hoituu huonekorjauskin jos harrastuneisuus riittää niin pitkälle.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti