Yleinen DAC-keskustelu.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Matti Niemelä, 12.06.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Janishell82

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2002
  Viestejä:
  2 745
  Mikäs olis nykyään hyvä ja edullinen 5.1 ääntä pihalle antava D/A muunnin? Aikaisemmin käytin Sound Blaster Z äänikorttia 5.1 äänien ulosantoon, mutta äänikortti ei mahdu nykyiseen koneeseeni.
  Sound Blaster X7 oon katellut, mutta hinta on vähän turhan tyyris.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2017
 2. JyriH97

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2013
  Viestejä:
  271
  Onko olemassa mitään >100€ DAC:ia, jossa olisi joko kaksi USB sekä yksi optinen input, tai yksi USB, coaxial sekä optical? Hakusessa ei siis ole niinkään mitään ihmeellistä äänenlaatuparannusta omaan setuppiin, vaan olisi mukava saada kaikki kolme laitetta jotka työpöydällä ovat kätevästi samaan aikaan kuulokkeisiin/kaiuttimiin kiinni.

  Mielellään ei mitään kiinatuotteita, ainoa jonka olen tähän mennessä löytänyt jossa olisi vaadittavat inputit olisi Asus Essence STU, jonka hinta karkaa aika korkeaksi kun ei tosiaan niinkään äänenlaatua tarvi parantaa.
   
 3. Paavo54

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2018
  Viestejä:
  2
  En tiedä pahemmin mitään DAC jutuista. Monet näyttää suosittelevan tätä o2 merkkiä.
  Miten tämän saa yhdistettyä tietokoneeseen ? Pitääkö tässä olla vahvistin välissä ?
  Mulla on noin 15 vuotta vanha Sonyn 5.1 vahvistin voinko siihen kytkeä ? Onko vaikutusta äänenlaatuun kun vahvistin on vanha ?

  http://www.headnhifi.com/amplifiers/desktop-headphone-amplifiers/O2-desktop-amplifier

  Tästä löytyy myös Portable versio maksaa noin 100€, mitä eroa siinä on tähän desktop versioon ja kumpaa suosittelette ?
  http://www.headnhifi.com/amplifiers/portable-headphone-amplifiers/objective2
   
 4. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 828
  Äänenlaadussa tuskin voit havaita eroa em. kuulokevahvistimen ja Sonyn kotiteatterivahvistimen välillä.

  Jos kotiteatterivahvistimessa on kuulokelähtö niin käytä sitä ja säästä tuo kuulokevahvistimen hinta.

  Jos taas ihan pakko kyseinen kuulokevahvistin ostaa niin kytke se kotiteatterivahvistimen "line out" RCA lähtöön jos siinä on sellainen.

  Jos tietokonetta et ole liittänyt vielä kotiteatterivahvistimeen niin osta tietokoneeseen joku äänikortti jossa on optinen toslink-äänilähtö 44,1 ja 48 kHz näytteenottotaajuuksilla ja liitä se valokaapelilla kotiteatterivahvistimeen. Tämä sen takia että joskus voi tulla jotain maalenkkihurinoita jos sähköisesti kytkee tietokoneen kotitaetterivahvistimeen.
   
 5. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  893
  Kotiteatterivahvistinten kuulokelähtö on aika kuppainen. Mullakin oli joku 90-lukulainen Sony ja se kyllä antoi bassoboostia kaiken muun kustannuksella. Aika tunkkainen ääni.
   
 6. Paavo54

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2018
  Viestejä:
  2
  Jos käyttää Kotiteatterivahvistinta tai erillistä DAC kuulokevahvistinta niin mistä voi nähdä, koska musiikki klippaa yli +0db ?
  Tällä hetkellä minulla käytössä Asus Xonar DGX. Tämän mukana tuli ohjelma missä equalisaattori ja siitä helppo säätää gain kohalleen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
 7. Ruudinkeksija

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  93
  Hakusessa olisi DAC/Kuulokevahvistin kombo. Hieman speksejä: Luureina gradot (SR80). Haasteen tuottaa käyttöjärjestelmä, toisessa koneessa Fedora ja Toisessa Ubuntu. Onko kokemuksia linuxista DAC:n kanssa. Jaksaisi alkaa tilailemaan ja palauttelemaan sitä mukaan kun toteaa, ettei saa pelittämään.
   
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  893
  Ei siinä ole mitään haastetta. Usb-standardiin kuuluu audiotuki ja kaikki laitteet tukevat samaa speksiä.
   
 9. Eikka94

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2015
  Viestejä:
  51
 10. oh9juty

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2001
  Viestejä:
  1 309
 11. mp525

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2018
  Viestejä:
  3
  Vilkaiseppa tuo Schiit Modi 2 U (https://www.schiit.com/products/modi-2), siinä olisi USB, Toslink SPDIF, Coaxial SPDIF. Löytyy myös Eurooppalainen myyjä https://www.schiit-europe.com/index.php/producten/dacs/modi-2-uber-product-7.html
   
 12. Stormtrooper

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  791
 13. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  893
  Kuvitteellisen äänenlaadun takia on turha vaihtaa, koska kaikki soivat samalla tavalla. Tutkittu juttu. Jos ei soisi, niin laitteessa olisi jokin suunnittelullinen virhe.
   
  Viimeksi muokattu: 19.03.2018
 14. Valerian

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2001
  Viestejä:
  327
  Piirsin havainnekuvan.
  1. Onko olemassa Magic Boxia, johon pystyy siirtämään äänen ja kuvan langattomasti?
  2. Voiko sellaisen kanssa käyttää aktiivikaiuttimia vai pitääkö hommaa passiiviset?
  [​IMG]
   
 15. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Telkusta optisella ääni DACille/esivahvistimelle/viritinvahvistimelle.
  5.1 Surround Sound Passthrough on TVs

  Langattomuuden nyt pystyy toteuttamaan ihan Chromecastilla.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2018
 16. Albi

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2011
  Viestejä:
  8
  Ongelma: Haluaisin liittää omistamani aktiivikaiuttimet (Q-Acoustics BT3) Samsungin Qled telkkariini. Telkkarista löytyy vain optinen portti ja hdmi arc, ja en pysty käynnistämään/säätämään kajareiden äänenvoimakkuutta telkkarin kaukolla jos kaiuttimet on optisessa portissa.

  Opiskelin sen verran, että tarvitsen av vahvistimen tuohon hdmi arc porttiin kiinni, jolloin telkkarin kaukolla pystyy käyttämään av vahvistinta ja säätämään ääntä.

  Kysymys: käynnistääkö av vahvistin aktiivikaiuttimeni käynnistyessään vai joudunko painamaan kaiuttimet päälle erikseen?
  Tavoite olisi, että pystyisin operoimaan laitteita pelkästään tuolla Samsung One kaukosäätimellä, eikä av vahvistinta/kaiuttimia tarvisi powerata erikseen.

  Miten av vahvistimissa yleensä ottaen, herääkö kaiuttimet vahvistimen käynnistyksessä myös?
   
 17. Vaihtovirta

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2013
  Viestejä:
  11
  Pelatessa kavereille höpötellessä mikki suhisee emolevyn äänikortilla niin pahasti, että mikä kannattaisi laittaa tilalle? Ajattelin ulkoista jos kerran se kortti tuolta koneen sisältä häiriötä ottaisi. Ääni nyt kun olisi vaan parempi kuin tuo emolevyn integroitu niin ei tuntuisi senkään kannalta turhalta ostokselta. Hintaa alle 100€, ehdotuksia?
   
 18. chebah

  Rekisteröitynyt:
  17.06.2013
  Viestejä:
  2
  En tiiä kuuluuko sinällään tähän aiheeseen, mutta tässäkin toki dac yksi osa. Joku sähköstä ymmärtävä vois valaista tyhmää.

  Eli seuraavat härpäkkeet:

  - pyötäkone
  - procaster usb dac - 03 mk 2
  - behringer truth b2030a

  Hommasin dacin+ kajarit vuosi sitten. Häiriö ääntä on ollut aina, mutta se oli kohtuullista kuitekin. Kuulee jos laittaa korvan 10 sentin päähän diskantista.

  Muutin tietokoneen toiselle puolelle pöytää, eli reilun metrin päähän ja samalla laitoin uuden maadoitetun jatkojohdon, koska sattui sellainen olemaan ja vanha oli maadoittamaton. Alko häiriöäänet ja dac:in usb johtoa heiluttelemalla ääni vaihteli. Aikani ränkättyäni tietenkin johto meni siihen kuntoon,että ei pysynyt paikallaan. Hain takuusta uuden dacin :D

  Homma kuitenkin jatkui. Työpöydällä ääni oli kohtuullinen, mutta jos hiirtä edes liikutti tai laitoin jotain videota pyörimään ilman ääniä, niin kaikenlaista häiriöääntä tuli kajareista.Ei pystynyt hiljaisella volumella katsomaan videoita. Yritin kaikki usb paikat läpi, laitoin koneen takasin vanhalle paikalle ja kokeilin laittaa kaikkiin 4 eri pistokkeeseen koneen kiinni. Ei auttanut. Hain sitten vanhan jatkojohdon ja pistin koneeseen sitä kautta virran ja ääni väheni. Laitoin vielä näytönkin samaan jatkojohtoon ja ongelma hävisi.

  En tiedä sähkö jutuista mitään, mutta ihmettelen vaan, miksi tuo teki noin. Luulisi, että maadoitettu jatkojohto olisi juuri se, mistä ei tule häiriöitä? Koitan jossain vaiheessa vielä uutta jatkojohtoa ja laitan siihen koneen ja näytön kiinni.
   
 19. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Maalenkki.
  Kun tietokone ja siihen liitetyt kaiuttimet ovat molemmat maadoitettu samaan maahan, syntyy maalenkki missä ylimääräistä sähkövirtaa kulkee maadoituksen kautta laitteiden välillä "ringissä" (maadoitus-->PC-->audiokaapeli-->kaiuttimet-->maadoitus).
  Kun kaiuttimista tai PC:stä katkaisee maadoituksen (maadoittamaton pistorasia) niin tottakai maalenkkikin katkeaa ja ylimääräiset pörinät katoaa. Oikea ja järkevä tapa katkaista maalenkki on galvaaninen erotin (audiokaapelin jatkeeksi) tai DAC mikä käyttää optista liitäntää PC:n yhdistämiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 754
  Mutta, jos laitteet vuotavat suojamaahan, esim PCn poweri, PC on maadoittamattomassa pistorasiassa mutta kaiuttimet on maadoitetussa ja näiden välillä suojamaa yhteys audio kaapelien kautta, niin silloin se suojamaa virta menee sen ketjun läpi . (PC--audio--kaijuttimen pistorasian suojamaahan.), Jos kaikki ovat samassa potenttiaalissa (PCkin tukevasti suojamaassa), niin virtaa ei pitäisi mennä. (oletetaan siis että kaikki vehkeet on samassa maadoitetussa johdossa, kaijuttimetn, tietkone, näytöt jne ja että ei ole mitään TV antennin suin muita maalenkkejä kiinni)


  Tässä ehkä siitä kyse että se jatkojohto ei ole maadoitetussa pistorasiassa (arvaus sen persuteella että aiemmin on ollut maadoittamatonjatkojohto jota ei normaalisti saa madoitettuun pistorasiaan),

  Maadoitettujatkojohto sinänsä pitäisi toimia noiden kaikkien laitteden maapotenttiaalin tasaajana (jos ne verkkopiuhat(sähkö) on maadoitettuja) ja ne kaikki laitteet on siihen samaan jatkojohtoon kytketty. Eli kaikkien kuoret on samassa pontettiaalissa, mutta ei maissa, potenttiaali ero maihin voi olla satojavoltteja. Mutta pitäs olla parempi kuin se että eivät ole noin.

  Tosin mukana on PC ja Behringer, jälkimmäisessä taitaa olla balanssoidut liittimet , mutta arvaus että DAC ei sitä tue, minkä seurauksena tehty kytkentä joka voi korostaa ongelmaa. syntyä niitä maalenkkejä.  Tosin ei ylläty että Behringer pörisee, en tiedä onko siinä on suunnittelu virhe tai yleistä iäntuomaa "kulumaa",

  Pörinä voi korostua sillä miten sähköjohto kytketty, napaisuus (kuinka päin töpseli) vaikuttaa herkyyteen suojamaan puuttessa, Lisä korostus siinä että jos noita on kaksi niin potenttiaalierot voi korostua jos napasuus pareissa eri (täysin arvaus, en tunnu härvelin toteutusta).

  No jälkimmäinen mutuilu on testattavissa niin että kokeilee yksinään (toisesta johdot irti) kumpaakin, onko pörinää, vaikuttaako se töpelin asento, sama toisella ja sitten yhdessä. Noiden Behringerien potikat taitaa olla myös ikääntyvää sorttia, kannattaa pyöritellä, no ehkä vain pahenee.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 21. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Niinhän sitä luulisi, mutta kun se ei mene niin. Maalenkki on PC audion syöpä.
  Aivan sama mitä teet, mutta niin kauan kuin PC ja (balansoimattomat) kaiuttimet ovat maassa kiinni niin pörinää kuuluu niin vitusti. Tullut testattua kahdessa eri asunnossa, kahdella eri PC:llä, kaksilla täysin eri kaiuttimilla ja lukemattomalla eri sähköjohto virityksellä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 22. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 754
  Miten tuon selität maalikolle ?
  Moni pöytäPC on pahahäiriölähde, mutta jos ne kaikki laitteet on maadotetuissa pistorasioissa niin laitten suojamaan pitäisi olla suht hyvin samassa pontettiaalissa ja pienemmät virrat laitteiden välillä. Verrattuna siihen että esim PC ei ole ja muut ovat, jolloin PCn maadoittuu nimenomaan niiden muiden laitteiden kautta ja huomattava virta kulkee singnaali kaapeleita pitkin.
  Tosin jos kaijuttimet on galvaanisesti erotettu sähköverkosta (powerin toisiopuoli) ja kaijuttimet ei ole suojamaadoitetussa pistorasiassa, niin sitä kautta ei synny maalenkkiä, eikä PCn virrat kulje sitä kautta. Tuossa tosin mennään jo "laittoman" puolelle, eli joudutaan tekemään tarkoitukseen sopiva verkkojohto (sähkö) että saadaan se kytkettyä pistorasiaan.

  Kotioloissa voi olla nollatut pistorasiat jolloin se suojamaa voi olla häiriöllinen ja jos kaijuttimet ja tietokone eri pistorasioissa on tilanne huonompi kuin omalla kevillä tehty kytkentä.

  Jos testisi on tehty niin ettei niitä maadoitettuja pistorasioita ole, ei sitä maata sinne saada maadoitetulla jatkojohdolla, mutta samaan jatkojohtoon kytkemällä saadaan potenttiaalieroja tasattua. Mutta siinä mallissa missä kaiutin on galvaanisesti erotettu sähköverkosta, mutta suojamaa on yhteydessä singnaalimaahan niin tuo ei välttämättä häiriöttömin, ja tuollaisessa tilassa ei ole samaa ongelmaa pitää kaijuttimia erillään, jos parempi lopputulos, kaijuttimien johtavat pinnat voivat silti olla siellä satojen volttien potenttiaaerossa vs maa ja voi olla ongelma jos ne maadoittuu jostain esim. antennikaapeli mistä seuraa että se PC kuoreen vuotavirta menee koko ketjun läpi.
   
 23. Tiihokatti

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  3 580
  Anteeksi vain mutta fysiikan opiskelija kyseessä. Ei se mitään rakettitiedettä ole, mutta ei maadoitettuja audiovehkeitä millään ilveellä saa toimimaan järkevästi maadoitetun PC:n kanssa. Joissain aniharvoissa tapauksissa saattaa auttaa että jos laitat samaan jatkoroikkaan kaiken, mutta 99% tapauksista mitä on tullut vastaan on ollut ainoa keino katkaista maadoitus jostain kohtaa lenkkiä. Ground lift kajareissa/vahvistimessa, optinen DAC, tai galvaaninen erotin.
  Ja taivas tietää miten joissain asunnoissa on nuo maadoitukset/sähköt vedetty. Esimerkiksi tiedän tapauksia missä kerrostalon hissin käyttö on saanut kajarit särisemään viimeistä päivää.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 24. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 754
  Ok, näin maalikkona tuntuu pahimmalta mallilta se että PC ei ole maadoitettussa ja kajarit on ja niiden singnaalimaa tuossa suojamaassa, jolloin sen singnaali johdon kautta menee aikamoinen virta jos sen pc lädöt ei ole galvaanisesti erotettu.
  Ja taasen ajatus että johonkin kiinalaiseen suojamaadoitettuun aktiivikajariin tehtäisiin liitäntäjohto josta suojamaa irroitettu ja maadoittuisi sen audiopiuhan kautta PC suojamaahan. Juu ymmärrän että audio hommissa ääni ajaa turvallisuuden ohi, mutta kuitekin.

  Oletus oli jos olohuoneessa on maadoitetut pistorasiat on ne tämänpäivän speksien mukaan tehty ja jos kerrosta talo niin kuuluu taloyhtiön korjattavaksi jos niissä jotain virheitä.

  Sen ymmärrän että kaapelin suojavaippaa ei kuulu kaikissa tilanteissa kytkeä molemmista päissä.

  Jos jotain pöytä PC tyyppistä joka suunnittelultaan sellainen että maadoitetun (ei nollatun) pistorasia vaatii ja se pitäisi saada sähköön, jossain missä ei ole niitä pistorasioita, niin aika moisen ongelman äärellä on. Jos maaongelmia, niin sinkuissa galvaaninen erotus, ja maalikoka kyllä vähän hämmentää jos PC DAC purkuissa ei sellaista tueta, voisi ne analogilähdöt olla potenttiaalivapaita.

  Sitten tuohon kysyjän kiinakajareihin, vaikka se DAC olisi potenttiaalista erotettu, niin sillä voi saada sen ongelman niiden kahden kajarin välillä, jos häiriövirrat alkaa niiden välillä kulkemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti