Yleinen DAC-keskustelu.

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Matti Niemelä, 12.06.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Tulipa tuossa parisen viikkoa sitten hommattua 6010A-pari ja 5040A kotimaista parhautta. Lisäksi löytyy HD555:t joita tosin käyttelen aika vähän, mutta kuulokevahvistin olisi ihan jeppis plussa.

  Mac Minin integroitu äänikortti ei kaiketi ole se aivan paras äänilähde jo näilleenkin orgastisilta kuulostaville kaiuttimille. Lisäksi käyttelen Macin lisäksi PC:tä speeleille. Tällä hetkellä PC:stä tulee optinen piuha Minin takamukseen, josta LineIn.app ohjaa äänen edelleen kaiuttimiin. Ei ole ihan optimaalisin vaihtoehto, kun jos esim jää päiväksi tuo ohjelman PassThru nappi päälle, ääni rupee lagaan useemman sekunnin. Parin tunnin pelisessiossa ei vielä huomaa mitään. Eniveis.

  Tuollasen 150-250e olisin kaiketi valmis panostamaan DAC:iin seuraavin kriteerein:

  - Digitaalisia tuloja tulee olla minimissään 2, ei väliä onko USB/Toslink/koaksiaali (kunhan on USB tai optinen Macille ja USB toimii OSX:ssä nätisti)
  - Tietysti kaiuttimien arvoinen äänenlaatu..
  - Tulon vaihto nopean vaihdon takana (rulla tai erilliset napit per tulo)
  - Sais olla tyylikäs ja simppeli, mielellään musta boksi, kun tulonvaihdon takia joutunee olemaan tuossa näyttöjen välissä.

  Mitä olen vähän katsellut:
  - Digital Audio
  - Maverick Audio - Tube Magic D1 DAC + Headphone Amplifier + Tube PreAmp

  Mitä käytännön eroa noissa Beresfordeissa nyt on? Kolme eri mallia jotka näyttäis tekevän about saman asian.

  Mitä muita olisi? Mikä olisi paras kauppa moinen tilata? Visa löytyy, mutta Paypal mahdollisuus olisi tietty iso plussa.

  Mikä näkemys olisi miten suurta osaa paremmat kaapelit pelaisi setupissa? Aika tollaset beisikithän noi Genejen mukana tulleet ovat, mutta ovatko kuitenkin riittävät?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.12.2013
 2. Rubbish

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2003
  Viestejä:
  3 855
 3. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Kaapelit on ihan vihoviimeinen asia jota laitteistossa päivitetään, sillä voi sitä viimeistä promillea koittaa viilata, jos siis alkujaan on kelvolliset peruspiuhat ollut.
   
 4. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 055
  Itse en kyllä ongelmassasi osaa auttaa, mutta tällä hetkellä itselläni on senkun hd595:t ja auzentechin bravura pc:ssä ja tulevaisuudessa tarkoitus hankkia genen 8020:t ja mahdollisesti subbari. Minullakin on siis pc ja mac ja pitäis saada kaks konetta kiinni kuulokkeisiin ja kaiuttimiin. Nuo tässä topicissa esitetyt dacit vaikuttaa asiallisilta. Kaksi kysymystä kuitenkin herännyt, joskin ehkä hieman nolojakin: 1) miten aktiivikaiuttimissa nuo piuhat vedetään silloin kun käytössä on subbari ja mikä on se toimintaperiaate silloin ja 2) voiko tuolla auzentechillä heittää ulkoisen dacin jälkeen vesilintua, vai onko siitä jotain hyötyä vielä?
   
 5. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  1) Esim tuon halvimman Beresfordin kanssa vetäisit mäkistä sekä PC:stä optisen tai koaksiaalikaapelin DAC:iin. Näin ääni siirtyy digitaalisena DAC:lle asti jonka pointti nimenomaan on se sitten muuttaa analogiseksi, ja jossa erillinen laite nimenomaan on hyvä. Tästä lähtisi sitten Line Out liittimistä 2x RCA subwooferin tuloihin, josta suppanen nappaa itselleen ne alimmat äänet ja passaa loput omaan outputtiinsa, josta taas kaapelit kaiuttimiin.

  2) No jaa'a. Olisi hirveen hienoa jos koneessasi olisi jonkinlainen digitaalinen input, jolla voisit passata macilta äänet PC:lle. Ei tuo auzentech varmaan mikään aivan paska kortti ole, jollon tuo erillinen DAC olis kenties turha. Tosin vaatis PC:n aina päällä kun haluaa maciltä ääntä ulos. Mutta jos päädyt erilliseen DAC:iin ja esim emolevyltäsi löytyy digitaalinen out (opt tai coax), erillisen äänikortin hyöty on aika minimaalinen (lähinnä hienoefektejä tukevat pelit).

  Tai jotain.

  Itse taidan laitella tuossa huomenillalla tuollasen halvimman Beresfordin tilaukseen. Maksukin onnistuu mukavasti paypalilla. Toimitusajoista kenelläkään tietoa?
   
 6. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 055
  1) Okkei kiitos! Siis sitä lähinnä hain, että subbarille vedetään niin monta piuhaa kuin on kaiuttimia ja subbari vain sitten nappaa ne alimmat äänet itselleen? Vai vedetäänkö aina kaksi? :o

  2) Ja laadukas korttihan tuo on kuulokekäyttöön ja löytyy siitä myös digiliitännät. Saako tuolla kortilla digitaalisesti tyrkättyä eteenpäin EAX-pelitehosteet, on se kysymys oikeastaan mikä päättää sen, että heitetäänkö sillä vesilintua. Vai pitääkö noi efektit aina lisätä dac-muunnoksessa, jotta ne toimisi?
   
 7. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  1) Riippuu subista. Omassa 5040A:ssa on 6 tuloa ja 5 lähtöä (LFE jää tietty subiin..). Käytössä tietty vain Front L+R tuloina ja lähtöinä subissa.

  2) Joo, tuo korttihan se on joka ne äänet laskee valmiiksi, ja tumppaa ne sitten mihin lie lähtöön. Eli saat EAX:it sun muut käyttöön niin kauan kun ääni lähtee kortilta (eikä esim emolta) DAC:lle (ja tietty digitaalisena). USB-DAC:n kanssa USB:ia ei voi käyttää PC:n kanssa koska se kai ohittaa sitten tuon kortin.
   
 8. Nks

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2008
  Viestejä:
  1 055
  Kiitos =) Ja siis idea olis sitten laittaa usb macciin kiinni ja optinen tuohon korttiin, niin ei se loppupeleissä sitten turha ostos ollut :)
   
 9. Gamefex

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  208
  Kannattaa tarkistaa myös Firestonen tuotteet. Esim Fubar4
  Hyvin on toiminut itsellä tuo Fubar4 Senn HD595 ja Edirol ma-15d + Yamaha YST-SW80 kombon kanssa.
   
 10. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Miten tuossa vaihdetaan tulo? Ilmeisesti ei mitenkään? Se kun oli itsellä yksi kriteeri jotta saa vähintään kaksi laitetta kiinni, helpolla tulon vaihdolla (Mac+PC).
   
 11. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  Itselläni löytyy Genelec 8020 pari ja niihin kuuluva subbari. Tällä hetkellä volyyminsäätö toimii SM Pro iNano:n kautta ja noiden kaapeleiden määrä on melkoinen, eli 6kpl balansoituja XLR kaapeleita plus virtakaapelit. Tuo iNano on siinä mielessä hyvä viritelmä koska se ei ole mitään muuta kuin yksi iso potikka millä äänentasoa voi säätää (=ei turhaa tauhkaa).

  Tuollainen erillinen DAC kuulostaisi aika hyvältä varsinkin jos siihen saa liitettyä kuulokkeet jotka tällä hetkellä ovat valitettavasti kiinni äänikortin etupaneelissa. Ongelmana on että haluaisin hoitaa asian tyylipuhtaasti ilman mitään XLR->RCA muuntimia välissä.

  Löytyykö noita kohtuuhintaisia, siedettävän näköisiä ulkoisia DAC:ja XLR ulostulolla jossa olisi kuulokevahvistin sisäänrakennettuna? Sisääntulo näissähän taitaa oletuksena digitaalinen eli koksiaali/optinen?
   
 12. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Minkähan laatuinen DAC tässä olisi?

  18251 - ProCaster AV-4337 7. - Verkkokauppa.com

  Joo, halvinta halpaa, mutta noita (onkohan lie) päätevahvistimia ei tulisi kuitenkaan käytettyä, jotka ovat varmaan heikoin lenkki. Tuo kun olisi firman eduilla ihan kelposen hintanen, etenkin kun tuota Beresfordin halvinta ei näemmä kai myydä enää?

  Saisi PC:ltä 5.1 sisään suoraan (+digi), suoraan 5.1 ulos 5040A:han noin niinkun tulevaisuutta ajatellen, jos joskus innostuisi ostamaan 3 aktiivikaiutinta lisää (joista ehkä keskimmäisen tulisi olla 6010A myös, ettei kuulosta ihan vammaselta).
   
 13. Kanapulla

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2006
  Viestejä:
  1 670
  Fubar IV suhisee aivan tajuttomasti pienen impedanssin omaavilla kuulokkeilla. Itsekin olen käyttäny kyseistä laitetta Sennheiserin HD595-mallin kanssa ja se kärsi selvästä suhinasta. Tuskin kelpaa ketjun aloittaneelle hifistille lain, kun sattuu omistamaan HD555:t.
   
 14. Jopi

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2009
  Viestejä:
  65
  Itselläni on kanssa kyseiset kaiuttimet ja subikka. Usb-dacina toimii Lexiconin Alpha. Kaapelit on tottakai päivitetty vakiohammaslankoja parempiin virtajakoa myöten =) ja päivityksen todellakin huomasi!

  Laitetaas vielä kuva kattauksesta:
  jopifoto.kuvat.fi
   
 15. Samikani

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2007
  Viestejä:
  1 235
  Itselleni tässä kaapeloimisessa jää jatkuvasti epäselväksi se, että minne kaapeleiden toinen pää oikein tulee? Jos minulla nyt olisi 5kpl G8020 kaiuttimia + subi, okei, ymmärrän vielä että toinen pää XLR-kaapeleista tulee subiin, mutta missä kumman dacissa on 6 lähtöä?
  Sinun tapauksessasi 6 kaapelia, mihin kaikkialle? iNanossa 2 lähtöä, tuskin vaikea päätellä että yksi pari tulee iNanon ja subin välille, mutta vielä jää 4....
  Vääntäkää joku rautalangasta, jos vain viitsitte :confused:
   
 16. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Samikani:

  En tiedä noista pikku-daceista, mutta tässä esim halpisvahvistin jossa 8 pre-out lähtöä:

  18251 - ProCaster AV-4337 7. - Verkkokauppa.com

  Noista Direct Out:eista kun vetäsee piuhat subbasen tuloihin niin avot.

  Ja nyt kun joku kertoisi miten paljon, vai onko, nuo halpis AV laitteiden DAC:t pre-outtien kanssa parempia kuin Mac Minin integroitu..
   
 17. Eelis

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2001
  Viestejä:
  385
  Eli siis tietokoneesta lähtee 2kpl XLR iNanoon, iNano:sta lähtee 2kpl XLR 7050B -subwooferiin, subwooferista lähtee 2kpl XLR 8020 aktiivimonitoreihin. Minulla siis on vain kaksi aktiivimonitoria, yhteensä 6 kaapelia.

  En haluaisi laittaa tähän väliin mitään XLR-RCA adapteria huonontamaan äänenlaatua vaan haluaisin että ääni siirtyy digitaalisesti eka DAC:iin ja siitä eteenpäin subbariin ja kajareihin XLR kaapeleilla.

  Ja tosiaan etsin "pientä ja söpöä" DAC:ia mitä kehtaa pitää pöydällä.
   
 18. baabo

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2007
  Viestejä:
  597
  Mielestäni DAC:t ovat liian "hypetettyjä". En usko, että tulet huomaamaan suurta eroa laadukkaaseen integroituun äänikorttiin, ainakaan sellaista josta maksaisi 200e.
  Itselläni on käytössä tämmöinen. Nappeja painamalla vaihtaa outputteja ja inputteja, hyvin on toiminut. Edessä on siis vahvistettu kuulokeliitäntä ja takana vahvistamaton analoginen ääni.
   
 19. Inehmo|

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  898
  Onko kukaan tilannu tuota Maverick Audioo tuolta alkupostauksessa mainitulta saitilta, että olis heittää kokemuksia kuljetuksien kestosta, asiakaspalvelusta yms. Saako näitä mistään muualta, jopa Suomesta? Tuolla oli tommonen postikulujen laskuri, joka väitti, että tulis DHL:llä 20€:lla. Se kuulostaisi ihan kohtuulliselta.

  Onko kellään heittää kokemuksia siitä miten kyseisen laitteen kuulokevahvari toimii Sennheiser HD-595:n kanssa? Ois ainakin noin ulkosesti hyvännäkönen vaihtoehto, kun pitäisi saada G6010:lle ja Senkuille yhteinen kaveri. :kippis:
   
 20. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Joo, ja miten tuo Maverick Audion laite..
  1) onko se pelkkä putkivahvistin, onko siellä halvimmassa optiossa "jokin" putki sisällä ja kalliimmassa joku uuuuu hieno.. Vai puuttuuko halvemmasta putki ja toimii siten ei-putkivahvistimena?
  2) Mistä tuo lähetetään? Verot? Tullit?

  E: Ok, lueskelin saittia ja selvisi jotta vastaus kysymykseen 1 on: Sisällä on aina tuubi, kalliimassa versiossa on vaan hivenen parempi länsimainen versio.

  Mutta 2??? (Niin, Hong Kongista tuo ilmeisesti tulee.)
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2010
 21. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
 22. Inehmo|

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  898
  Kerrohan sitten kokemuksia vaikka tähän threadiin.
   
 23. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Tulipa muuten vastaus tuolta Maverick Audiolta. Laitteet tulee Hong Kongista "sillä normijärjestelyllä". Kuinkas muutenkaan..
   
 24. Moukula

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  1 604
  Jos on peruslaadukas adapteri, niin ei se mitään äänelaatua huononna, ainakaan kuultavasti. Herkemmillekin signaaleille laitetaan kaiken maailman jatkoksia ja jakajia ilman että hommat sekoaa. Tietty jos siinä XLR:ssä kulkee signaali balansoituna, ni sitten kannattaa harkita uudestaan.
   
 25. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Noniin, nyt hain postista TC-7510:sen. TNT oli muuttanut lähetyksen jotenkin kirjeeksi, jotta saamaani TNT seurantanumeroa ei koskaan oltu rekisteröity. 151,45e oli maksamani kokonaishinta.

  En hölmönä vielä hommannu pidempiä RCA:ta, joten laite nyt jäi sitten tuonne lattialle viikonlopuksi kaapista löytyneen 50cm pätkän kanssa :) Joutunee viikonlopun potkiin lähteen pottuvarpaalla :D

  Eeeniveis. Joo. Kivalta kuulostaa, ja eron kyllä huomaa, en vaan sitä osaa oikein kuvailla :) Ehkä vähän tummempi ääni kuin integ., mutta eikös tästä juuri ollut puhe jotta vaatii parin päivän sisäänajon.

  Ison osan laitteen arvosta itsellä kattaa jo pelkästään tarve vaihtaa helposti inputtia peli-PC:n ja mäkin välillä, + helppo kuulokeliitäntä tuossa tyrkyllä molemmille.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti