Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.05.2019.

 1. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  96
  En ole perehtynyt, mutta Trump on väitetysti pitänyt presidenteistä parhaiten lupauksensa äänestäjille (siis omille kannattajilleen), hoitanut nimenomaan omien äänestäjiensä asioita hyvin, sai siitä lisää miljoonia ääniä 2020 vaaleissa, mutta Biden sai vielä enemmän ääniä.

  Luulisi että demokraatteja vain innostaisi että republikaanipresidentti jätti veroleikkaukset ja Meksikon muurit ja muut lupaukset tekemättä ja nyt pääsevät toteuttamaan omat lupaksensa puhtaalta pöydältä, mutta Biden kuluttaa alkuaikaa purkamalla Trumpin päätöksiä, eli USA liittyi välittömästi tapaisin Pariisin ilmastosopimukseen, jne.
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 874
  Mitä lupauksia on pitänyt..? Eipä tule yhtään mieleen.
   
 3. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
  Omille äänestäjillehän noita lupauksia ylipäätään poliitikot antavat, edellä yksi taho joka arvioinut lupausten pitoa - Siinä Trump kyllä epäonnistui edeltäjäänsä verrattuna. Trumpin kohdalla ei tuolla liene mitää merkitystä, tuskin kukaan edes odotti lupauksia pidettävän. Toki siinä suhteessa jotta onnistui jotain lupauksia pitämään... onhan tuokin voitto ;) Kukas nyt niitä pitämättömiä lupauksia jaksaa laskea kun tiedossa oli jo ennakkoon että hän on patologinen valehtelija.

  https://www.washingtonpost.com/graphics/politics/trump-claims-database/?itid=lk_inline_manual_4
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2021
 4. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  169
  Biden jäi heti kiinni valehtelusta. Korona shekkien piti lähteä heti amerikkalaisille kun hän astuu valtaan. Joo ei me niitä annetakkaan, katsotaan ehkä maaliskuussa uudestaan!
   
  siperiankuu tykkää tästä.
 5. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
  https://www.newsweek.com/fact-check...der-stimulus-checks-while-campaigning-1563526

  Eikös tämä ollut itseasiassa demokraattien lupaus tyyliin "jos voitetaan Georgian täydennysvaali, niin..."
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2021
 6. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 195
  Biden kampanjoi Georgiassa puoluetovereidensa edestä ja väitti että kun äänestätte demokraatit senaattiin niin sen seurauksena lähtee kahen tonnin shekit välittömästi.

  Liikoja meni lupaamaan vähintäänkin, voi kai sitä valehteluksikin sanoa.

  Hankala sanoa mikä tarkalleen on Bidenin osuus koko hommassa, mutta demokraatit kokonaisuudessaan ovat mokanneet tämän asian jo nyt.
   
 7. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  169
 8. Desgorr

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2010
  Viestejä:
  3 531
  Mikä tämä juttu muuten on, että jotkut Suomalaiset kannattaa (Tai kannatti) innoissan Trumppia ja sen politiikkaa? Tuohan on jo lähtökohtaisesti paskomista EU:n muroihin. Mitä te siitä hyödytte?

  In his trade wars, Trump made the European Union a bogeyman second only to China, imposing “national security” tariffs on European steel and aluminum, and more. In defense, he even cast doubt on his commitment to NATO. According to John Bolton, a former national security adviser, the president might quit the alliance in a second term, just as he has walked out of the Paris Agreement on climate change, the World Health Organization and other multilateral forums.

  Biden, by contrast, is an avowed supporter of America’s alliances. He would reassure NATO and rejoin the Paris Agreement and the WHO. And he’s likely to work with the “E3” (Germany, France and the U.K.) to re-engage Iran for an updated version of the nuclear deal abandoned by Trump. He will treat the Europeans as partners again.

  Read more at: https://www.bloombergquint.com/opinion/election-2020-trump-or-biden-the-u-s-and-europe-will-split
  Copyright © BloombergQuint

  Katsotaan nyt jos Bidenin kautta homma muuttuisi.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2021
 9. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  169
  Monia varmaan viehätti sen orangin tv-persoona, haistatteli kaikille ja vähät mukamas välitti muista. Trumppi ei ollut demokraatti eikä republikaani, hän on Trump. Suomalaisista on tullut somen aikakaudella todellisia jenkkipoliitikan experttejä. Twitter on pullollaan miehiä ja naisia jotka näyttävät tietävän Amerikan asioista ennemän kuin ketä siellä omassa eduskunnassa edes on. Tästä on keskusteltukkin podcasteissa että että se Twitter mesoaminen esim. Trumpista tulee koukuttavaksi, siellä saa sen oman pikku lauman joka peukuttaa niitä kirjoituksia.
   
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Koska Trump ehkä paskoi EU:n muroihin mutta Hillary olisi aikoinaan paskonut Suomen muroihin pakottamalla TTIP:n ja ties mitä kaikkea läpi. Tästä Bidenistä on vaikea sanoa; hän luultavasti keskittyy enemmän sotimaan Lähi-idän öljylähteistä kuin Euroopan teräs- ja tekniikkateollisuudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2021
  Rumsfeld tykkää tästä.
 11. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Biden avaamassa keskitysleirin

   
 12. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  114
  Voisitko valaista mikä tuossa jutussa on verrattavissa keskitysleriin, tai millään tavalla muutenkaan negatiivista?
   
 13. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Biden avaa uuden keskitysleirin, jossa lapsia pidetään häkeissä. Onko siinä jotain positiivista?
   
 14. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  114
  Avaa keskuksen että on lisää tilaa missä itsestään maahantulleiden lapsien jatko voidaan päättää Health and Human Servicesin kanssa, on siinä paljonkin positiivista.

  Trump sen sijaan otti lapset vanhemmilta ja heitti häkkiin. Siinä ei. Ei se ole vaikea ymmärtää, tuossahan nuo kaikki artikkelissa ihan selkeästi lukee.

  edit: mutta jos tämä asia niin paljon sinua nyt sydämestä pistää, niin varmaan Trumpin päätöksestä aikoinaan olit hyvinkin pöyristynyt?
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2021
  Desgorr ja juhog81 tykkäävät tästä.
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 543
  Ilmeisesti se tekijä, mistä eräät elementit ovat nyt keksineet pöyristyksensä repiä, löytyy siitä ettei tuo ole mikään uusi keskus, vaan uudelleen käyttöön otettu, joka Trumpin aikakaudella toimi häkkikanalana. Sitä tuo CNN:n artikkeli ei mainitse, että vieläkö siellä on häkkejä, enkä pikaisesti muitakaan uutissivustoja selaamalla kyseistä tietoa löytänyt.

  Se on joka tapauksessa eteenpäin menoa, että uusi hallinto tiedottaa varsin selkeästi, mihin keskusta käytetään - eli sinne on tarkoitus sijoittaa rajan ilman huoltajan seuraa ylittäneitä alaikäisiä, ja majoittaa heitä siellä vain niin kauan, että heille keksitään joku parempi paikka. HHS pyrkii esimerkiksi selvittämään, onko näillä lapsilla ja nuorilla Yhdysvalloissa sukulaisia, joille heidät voitaisiin luovuttaa. Trumpin hallinnon aikana kun oikein kukaan ei tuntunut tietävän, mistä ne häkkilapset olivat tulleet ja mitä heille oli tarkoitus tehdä. Lisäksi Biden allekirjoitti tiistaina presidentin asetuksen, joka kielsi Trumpin harjoittamat perheiden hajottamiset.

  Sitä ei varmaan tarvitsisi edes ääneen sanoa - ainakaan kenellekään täysillä pytyillä käyvälle - että keskitysleiriä tuo laitos ei ole nähnytkään.
   
  juhog81 tykkää tästä.
 16. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  169
  Ja kaikki muistaa kenen vara-presidentti aikana häkkikanalat oli täpöten täynnä? :D
   
  siperiankuu tykkää tästä.
 17. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Sitä taas ilmeisesti joutuu tarkentamaan joka toisessa viestissä puolilla pytyillä käyville, että kun Rosa Linda sanoi "keskitysleiri", niin hän ei tarkoittanut sitä kirjaimellisesti.
   
 18. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  Noi jenkkien pressat ei ole koskaan olleet mitään älynystyröitä, joten en kyllä odottas Bideniltä yhtään vitun mitään.

  Same Shit - Different Asshole
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2021
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 543
  Obaman aikanahan nuo laitokset rakennettiin. Ja faktaa lienee sekin, että niissä saattoi olla silloin välillä aika ahdasta. Ennen kuin alkaa kuitenkaan enempää ilkkumaan, kannattaisi ehkä ottaa selvää miksi ne kanalat pykättiin, ja miksi niissä oli silloin reilummin porukkaa.

  Laitosten rakentamiseen syy löytyy vuoden 2014 maahanmuuttokriisistä, jolloin Yhdysvaltain etelärajalle alkoi yhtäkkiä lapata reilusti enemmän porukkaa kuin jo olemassaolevilla laitoksilla oli kapasiteettia käsitellä. Se johti siihen, että ihmisiä saattoi mm. lojua tuntikaupalla parkkipaikoilla paahtavassa helteessä vailla suojaa auringolta. Niinpä Obaman hallinto päätyi pikapikaa pykäämään lisää käsittelykeskuksia. Ja johtuen siitä, että rakentamisella oli kiire, osasta tuli oloiltaan kieltämättä varsin askeettisia - mutta niissäkin oleilu todennäköisesti voitti Teksasin taivaan alla makoilun.

  Kun kriisi sitten hellitti, laitoksissa vietettiin jonkin aikaa hiljaiseloa - kunnes Obaman hallinnon seuraaja keksi käyttää niitä vähän arveluttavampiin tarkoituksiin, kuten perheidenhajottamisiin ja lapsien sulkemiseen häkkeihin ilman selkeää suunnitelmaa siitä miten kauan häkkimajoituksen olisi tarkoitus kestää.

  Jaaha. Yksi sanoo jotain ei-niin-sovinnaista, ja sitten paikalle ryntää avustaja selittämään, että kyse oli vitsistä, jota ei pidä ottaa kirjaimellisesti. Tämä levy on tainnut soida jossain aiemminkin. Ja välillä on käynyt niinkin, että se kommentti ei sitten ollutkaan vitsi. Että suonet anteeksi, jos tässä on viimeisten neljän vuoden jäljiltä vielä vähän vaikeuksia hahmottaa, milloin kyse on huumorista.
   
  electron06 ja juhog81 tykkäävät tästä.
 20. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Yhdysvalloissa alkaa ihan arvostettujen tahojen suusta tulemaan samanlaista tekstiä, jolla Hitler oikeutti omat tekonsa. Muistuttaa muuten tämä narratiivin "yhtenäisyys" ja "parantuminen" vahvasti myös islamistien "rauhan uskontoa", jossa rauha tulee toisinajattelijoiden täyden alistumisen jälkeen - luonnollisesti.

   
 21. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
  Tulkaapas nyt joku kertomaan, kuinka Cuomo on hoitanut hommat hyvin. Hemmetin hienoa porukkaa kyllä nyt vallassa!

   
 22. Rosa Linda

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2016
  Viestejä:
  1 334
 23. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 461
 24. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  BIden jatkaa siitä mihin Trump jäi. Ensimmäinen Bidenin-hallinnon edustaja eroaa tehtävistään uhkailtuaan journalistia. Eipä mennyt Bidenillakaan kovin kauaa ennen kuin ovet alkoivat käydä.

  https://yle.fi/uutiset/3-11789540
   
 25. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 874
  Miten tämä liittyy Bideniin..? Lehdistöavustaja erosi itse.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti