Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja splice, 09.05.2019.

 1. cerettt

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2013
  Viestejä:
  425
  Oikeudessa selviää.
   
 2. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Tämähän oli oikeudessa jo. Julkisuudessa väitteet olivat kovia, mutta kun asianajajan on syytä puhua oikeudessa totta (jos ei, niin voi mennä ammatti), niin joutuivat myöntämään, että olihan siellä meidän valvojia.

  "By the end of the hearing, the Trump campaign lawyer had admitted, contrary to his initial complaint, that observers for the campaign were in the room to watch ballot canvassing in Philadelphia.

  The judge asked Philadelphia city officials to confirm Democrats and Republicans were being treated fairly to watch the ballot-counting and that they were allowed to watch the counting in the city from 6 feet away. He noted the case appeared to be an appeal of a state issue -- making it completely out of place for a federal court to handle.

  When the Trump campaign lawyer spoke up to say he had "another problem" with the ballot observation, Diamond, the judge, cut him off, asking, "Length and width? Time and place?"

  When the judge pressed the Trump campaign lawyer on if there were observers in the room from the campaign, the lawyer, Jerome Marcus, said: "There's a non-zero number of people in the room."

  At another point, when Marcus handed the judge a hand-drawn map of the ballot counting room, Diamond cracked that the lawyer should keep his day job."
  https://lite.cnn.com/en/article/h_7278fb90bb3429ffd2bd2868339857bc

  Väittäähän voi aina vaikka mitä. Oikeudessa vaan pitäisi olla ihan todisteitakin väärinkäytöksistä.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. cerettt

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2013
  Viestejä:
  425
  Tuo kuuden jalan päästä tarkkailu kuulostaa kyllä olevan yhtä tyhjän kanssa, jos tarkoituksena on tarkistaa postileima, itse äänestyslipuke ja vertailla allekirjoituksia. Erikoista, että jo tuotakin itsestäänselvyyttä varten piti mennä oikeuteen asti. Katsotaan täyttääkö tuo kuuden jalan päästä tarkkailu lain kirjaimen - ilmeisesti ainakin alustavasti, mutta katsotaan. Edelleen, farssilta kuulostaa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2020
 5. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 402
  Ei tarvitse katsoa, oikeudessa on jo todettu, että tarkkailijat ovat olleet molemmista puolueista paikalla laskemisessa.

  Erikoista tosiaan, että oikeudessa ollaan, kun todistusaineistoa ei väärinkäytöksistä sitten löydykään. Jutun voi tosiaan nostaa ilman todistusaineistoa, mutta oikeudessa sitä pitäisi sitten esittää.
   
 6. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  111
  https://www.washingtonpost.com/poli...ssing-rebukes-judges-over-voter-fraud-claims/

  Hyvää koostetta Washington Postilta jokusesta oikeudenkäynnistä.

  Selväähän on ollut alusta asti, että Trump yrittää voittaa ihmisiä puolelleen median avulla käyttäen hyväksi täysin peruteettomia oikeusjuttuja, eikä todellakaan voittaa oikeusjutuilla vaaleja. Lähinnä ihmetyttää, että taas kerran Trumpin kannattajat alkaa huutamaan noiden taustallaolevien syytösten/väitteiden puolesta, huomaamatta ettei edes Trump itse (ja hänen asianajajat) niihin usko, ja vaikka käytännössä jokaisella poliittisella keskustelualueella mitä seuraan on ollut pitkään puhetta miten Trump ei todennäköistä tappiota tule hyväksymään.
   
 7. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  Ottaen huomioon, miten paljon nevertrumpereita republikaaneissakin on varsinkin osavaltiotasolla, niin tällä anekdootilla ei ole mitään merkitystä.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Vaikka presidentinvaalit on taputeltu jo aikaa sitten (yhden oranssin räkättirastaan kiukuttelusta huolimatta), niin Yhdysvaltain pitkä vaalikausi otti vielä jälkilämpöjä Georgian senaattivaalien toisella kierroksella. Jaossa olivat molemmat tuolit, ja panoksena ei sen enempää eikä vähempää kuin se, kumpi puolueista saa enemmistön senaattiin. Huolimatta siitä, että Biden voitti Georgian valitsijamiehet, republikaanien istuvia senaattoreja Kelly Loeffleria ja David Perdueta pidettiin hienoisina ennakkosuosikkeina säilyttämään paikkansa.

  Toisin kuitenkin kävi. Demokraattiehdokkaat Raphael Warnock ja Jon Ossoff on julistettu voittajiksi, joten Bidenin hallinto pääsee aloittamaan kautensa trifectalla, kun varapresidentti Harris on se, joka 50-50 tasatilanteessa antaa senaatissa sen ratkaisevan äänen. Mahtaa Mitch McConnellia kismittää.
   
  juhog81, santzes ja electron06 tykkäävät tästä.
 9. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Tästä täytyy antaa propsit Trumpille. Harvinaisen hienosti presidentti onnistui kusemaan omiin muroihinsa. Samalla hän voi myös unohtaa 2024 vaalit.
  Saa nähdä kuinka moni reppuli vielä hyppää pois Trumpin veneestä.
   
  juhog81 tykkää tästä.
 10. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  111
  Tähän väliin varmaan Trump ihan tyytyväinen, että voi samanaikaisesti itkeä kuinka "demokraatit riggasi nämäkin vaalit" ja mitenkä republikaanit ei voi voittaa ilman Trumppia. Ei varmasti Trumpille hyvä asia tämä pitkällä tähtäimellä, mutta sillä nyt ei ole ollut tapana asioita ajatella tämänhetkistä imagoa ja valituksenaihetta pidemmälle.
   
 11. santzes

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2001
  Viestejä:
  111


  Olin väärässä, Trump ei kauhean hyvällä päällä ole. Haukkuu/syyttää republikaaneja ja puoluetta. Ja muutenkin aika kova tahti päällä rallissa, parhaitten valheiden loppukokoelma.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Mielenkiintoinen yhteensattuma Georgian vaaleista: Toinen vastavalituista senaattoreista, Jon Ossoff, on vain 33-vuotias. Hän on nuorin Yhdysvaltain senaattoriksi valittu henkilö sitten vuoden 1972, jolloin Delawaresta valittiin muuan Joseph R. Biden.
   
  electron06 tykkää tästä.
 13. Leimu

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  262
  No jaa. Onhan siellä (ja suomessakin) tyyppejä jotka hyväksy Hilaryn häviötä vieläkään.
   
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Jaaha, noin viiden tunnin hulinoinnin jälkeen vaalituloksen vahvistaminen jatkui normaalisti. Pikku keskeytyksen seurauksena tuli neljä kuollutta, jonkinsorttinen joukko loukkaantuneita ja 13 "mielenosoittajaa" pääsi pahnoille. Lisääkin haettaneen rosikseen kunhan viranomaiset alkavat selvittämään jälkipyykkiä. Kiinnostavinta tietysti on, mitä tästä seuraa koko välikohtauksen instigoineelle pääöyhölle, vai luisteleeko tästä(kin) ilman seurauksia.

  Ai niin, ja sen kongressi-istunnon lopputulos? Biden 306, Trump 232. Siinäpä sitten neljiin hautajaisiin ja toistaiseksi tuntemattomalle määrälle vankilavierailuja mietittävää, että kannattiko.

  Eivät ole muistaakseni yrittäneet kuitenkaan vallata Capitolia.
   
 15. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  Some on nyt pullollaan viestejä joissa tuomitseva hyvä sormi heiluttelee PS-puolueen suuntaan. Trump lähes sai aikaan vallankaappuksen Yhdysvalloissa.

  Nille tolkuissaan oleville jotka ihmettelevät tätä ”vallankaappaus” tulokulmaa tiedoksi että Capital kukkulan laella on salainen valtikka jonka haltija johtaa United States of Amerikkaa. Kapinalliset olivat yhden oven päästä valtikasta. Läheltä liipaisi.

  Ai miten PS liittyy tähän kapinaan? No tietenkin siten että eläkeikäisten on nyt syytä ymmärtää että jos kuntavaaleissa äänestä perussuomalaisia, niin seuraavan neljän vuoden päästä seuraavissa vaaleissa ne tekevät kapinan. Pihtiputaan kunnantalo täyttyy 2025 vuonna Suomen lippuja liehuttelevista nahkarotsijulleista. Ni.
   
 16. Japi 111

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2016
  Viestejä:
  1 030
  [​IMG]
   
  siperiankuu tykkää tästä.
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Jos minulta kysytään, niin persut eivät ole millään tapaa syyllisiä Washingtonin tapahtumiin. Suoraan taikka välillisesti.

  Mutta voin silti ymmärtää, miksi suomalaista mediaa saattaa sattuneesta syystä kiinnostaa varsinkin se, mitä mieltä eräs puolueessa varsin näkyvällä paikalla operoiva henkilö on näistä tapahtumista. Ja mitä mieltä Halla-aho on kyseisestä henkilöstä.

  Mutta minun puolestani tätä kotimaan Trump Fan Clubia ja sen simpsakkaa puheenjohtajatarta voidaan puida jossakin toisessa ketjussa, ja keskittyä täällä siihen mitä on meneillään rapakon takana. Mihin liittyen:

  Edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi piti eilen illalla Suomen aikaa varsin tiukkasanaisen tiedotustilaisuuden, jossa hän vaati varapresidentti Pencea ja republikaanista puoluetta välittömästi pidättämään Trumpin virasta, tai muuten edustajainhuone aloittaa uuden virkarikosmenettelyn. Lisäksi Pelosi vaati Capitolin sisäisten poliisivoimien päällikköä välittömästi jättämään eroilmoituksensa.

  Kyse on käytännössä tietysti aika pitkälle poliittisesta teatterista, koska virkasyytettä ei millään ehditä ajaa senaatin äänestykseen ennen kuin Biden vannoo virkavalansa. Mutta kyseistä teatteria demokraattien kelpaa nyt harrastaa, kun parin viikon päästä hallussa ovat Valkoinen talo ja kongressin molemmat kamarit, ja seuraaviin vaaleihin on kaksi vuotta aikaa. Ja joka tapauksessa Trump tulee jäämään historiaan Yhdysvaltain ainakin toistaiseksi ainoana presidenttinä, joka joko pidätettiin virasta tai sai virkasyytteen niskaansa kahdesti.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2021
 18. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Onhan tämä melkoinen tuhon tie Trumpille teki nyt kuinka tahansa. Kovin paljoa enempää perseelleen ei olisi kauden loppuhuipentuma voinut mennä

  Aivan selvästi yllytti kannattajiaan mellakkaan/kapinaan ja fanaattiset hard core trumpistit vastasivat johtajan kutsuun. Ihmisiä kuoli ja loukkaantui. Nyt Trump ei voi tehdä muuta kuin tuomita teot, joihin itse yllytti. Tästä ei sitten voi seurata mitään kovinkaan hyvää trumpille eikä trumpin kannatukselle.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2021
 19. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 035
  Trumpin kannatuksella ei ole mitään väliä. Hänen kohtalonaan on lentää republikaanien vaalibussin alle heti presidenttikauden tultua viralliseen päätökseensä. Trump oli erinomainen presidentti mutta huono republikaani ja siksi puolue haluaa haudata Trumpin hvyissä ajoin, jotta seuraaviin presidentinvaaleihin päästään valmistautumaan puhtaalta pöydältä. Joku saattaisi jopa erehtyä kuvittelemaan, että juuri tällaisen lopun republikaanit haluavatkin Trumpille, jotta hänellä ei olisi mitään mahdollisuuksia pyrkiä enää uudelle kaudelle joskus tulevaisuudessa.
   
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Päinvastoin. Trump oli erinomainen republikaani mutta huono presidentti. On polttanut sillat suurinpiirtein kaikkien lähopiiriin kuuluvien kanssa pl perhe. Viimeisenä meni suhteet Penceen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2021
 21. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 462
  Viimeksi kun tarkistin niin sekä äänestäjien enemmistö & valitsijamiehet olivat erimieltä Trumpin erinomaisuudesta persidenttinä (se virallinen poll :o).

  Mutta ei hakata kuollutta hevosta enempää... Veikkauksia 2024 republikaanien ehdokkaasta? Ainakin yksi taisi avata pelin; Nikki Haley:
  https://www.politico.com/news/2021/01/07/nikki-haley-criticizes-trump-456320
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Tähän liittyen, Trump on ensimmäinen presidentti Yhdysvaltain historiassa, jonka puolueella on trifecta eli Valkoinen talo, edustajainhuone ja senaatti hallussa virkaanastujaisten aikaan, ja neljän vuoden päästä ei enää mitään näistä. Saavutus kai sekin.
   
 23. B12

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2002
  Viestejä:
  2 976
  Nyt meinaavat peppuraiskata Trumppia oikein urakalla. Viedään ydinaseen laukaisusalkkukin pois. Usassa taitaa olla presidentin aika helppo ampua ilotulitus taivaalle. Venäjällä on paljon monimutkaisempi prosessi.

  Teatteriahan tuo on, sillä eivät taatusti antaisi Trumpin laukaista tässä tilanteessa, vaan saisi niskalaukauksen ennen avaimen kääntämistä tai napin painamista. Trump teki erittäin noloja ja typeriä temppuja vaalitiimellyksessä ja nyt vastapuoli ottaa ilon irti kaikin tavoin. Mikähän tuon ukon tulevaisuus on? Maine ja uskottavuus on ainakin mennyt kaikille tahoille kohta hard core kannattajia myöten.

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007728878.html

  Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Pelosi: Asevoimien kanssa keskusteltu Trumpin ydinaseiden käytön estämisestä
  Kongressi on Pelosin mukaan valmis aloittamaan viraltapanomenettelyn.
   
 24. juhog81

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2016
  Viestejä:
  1 195
  Niin, onHAN Hillarynkin puolustajia!
   
 25. tosi_huolestunut

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2015
  Viestejä:
  1 452
  min surullista lukea tällaisia täysin lapsellisia kommentteja.

  kysymys sinulle. USA ongelma on kansan hirvittävä kahtiajako. Kyllä/ei?

  lisääkö suomen kansan kahtiajakoa se että suurimman oppositiopuolueen (joka viides kadulla vastaantuleva äänestää) jäseniä ja äänestäjiä haukutaan yleisesti rasisteiksi, fasisteiksi, äärioikeistolaisiksi jne.... Somessa kokonaiset silakkalaumat keskittyvät degumanisointiin. Kyllä/ei

  Katsele vähän PS edustajien somevirtoja. Siellä lauma pörrää kohottamassa toisiaan näiden ihmisten teilaamiseen. Eikö teitä hävetä.

  sdp+kok+kesk hykertelee tyytyväisinä. Heitä pelottaa hyväveliläänitysten purkaantuminen. Silakka kiihottaminen on heille taivaan lahja.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2021
 26. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 879
  Mitä vittua nyt taas.Miten usan pres vaalit liittyy suomen politiikkaan..? Yrittäisit edes keskustella järkevästi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti