Yhdistyksen perustaminen pienelle höntsäporukalle, vinkkejä kaivataan!

Viestiketju alueella 'Urheilu' , aloittaja Matikkala, 16.11.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Matikkala

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2014
  Viestejä:
  405
  Eli olemme perustamassa yhdistystä pientä lentopallon höntsäporukkaa varten ja tarvitsisin tästä lisätietoja, jotta homma saataisiin mahdollisimman nopeasti liikkeelle. Yhdistyksen tärkeimpänä tehtävänä on se, että saisimme salivuokrat lähes puoleen hintaan verrattuna, mikäli yhdistystä tai vastaavaa ei olisi olemassa (urheiluseuraa). Yhdistystoiminta on itselle tuntematonta ja siksi kaikki vinkit olisivat tervetulleita! Porukan kannalta tärkein olisi siis, että saamme salimaksut edullisemmin, mutta tietysti mielellään voisimme pyrkiä saamaan jonkinlaisia talkoohommia tai muuta pientä varainhankintaa tehdä juuri salimaksuja ajatellen sekä mahdollisesti muita tarvikkeita (esim lentopallojen hankinta, muiden pelivarusteiden hankinta).

  Pääkysymyksenä varmaan olisi, että mitä eroa on rekisteröidyllä ja rekisteröimättömällä yhdistyksellä tätä meidän pienimuotoista toimintaa ajatellen?

  Mitä itse tässä nopeasti ehdin tutkimaan, niin phr:n kautta rekisteröitymisen voi tehdä hintaan 85e:
  "Perustamispaketilla voit perustaa minkä tahansa yhdistyksen. Jos valmiista malleistamme ei löydy sopivaa aatteellista tarkoitusta, voit täydentää sääntöjä kirjoittamalla niihin haluamasi tarkoituksen ja toimintamuodot. Tämän jälkeen saat esitäytetyn perusilmoituksen. Katso tästä lista valmiista malleista. Perustamispaketti: säännöt + ilmoitus (85 €)"

  Eli vinkkejä ja suosituksia kaipaisin, mikä olisi mahdollisesti helpoin ja nopein mahdollinen tapa saada homma eteenpäin (rekisteröimätön yhdistys?), vai kannattaako syystä tai toisesta tehdä ihan rekisteröity yhdistys. Pienimmillään toiminta olisi "urheiluseuran" olemassaolo ja salivuorojen maksaminen mielellään yhdeltä tililtä, joka voi olla oma tilini tai sitten yhdistyksen tili jos sellainen on järkevää perustaa. Mielellään lisäksi tekisimme pienimuotoista varanhankintaa / talkoohommia vuoromaksujen kuittaamiseen yms.
   
 2. Gello

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2013
  Viestejä:
  65
  Jos haluatte talkoohommia tai muuta varainhankintaa tehdä niin sitten kannattaa perustaa rekisteröity yhdistys. Rekisteröimätön yhdistys ei voi olla yleishyödyllinen yhdistys, vaan sitä kohdellaan verotuksessa yhtymänä ja se joutuu maksamaan kaikista tuloistaan 20% veroja. (Jos siis haluaa toimia rehellisesti.)
  Muutenkin jos toiminta jatkuu todennäköisesti pidempään kuin tämän talven, niin kannattaa maksaa rekisteröintimaksu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti