Y-sukupolvi työelämässä eli pitääkö työnantajan joustaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Jammu35, 16.03.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Insinööri

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2003
  Viestejä:
  32
  "Mun mielest se ei oo osa elämää"

  "Mitä jos kaikki harrastais sellasia asioita mistä nauttisi? Esim. sitten kaupan kassalla palvelua, auton korjaamista jne?"

  LOL!! :D tästähän saa hupia pitkäks aikaa! :D

  Joo, käsi pystyyn kaikki jotka tykkää ihan vapaa-ajalla ilmaiseksi harrastaa puhtaasti omaksi ilokseen kirjanpitoa tai vaikkapa ryömiä loskakeleillä auton alle vaihtaan pakoputkea jonka kiinnityspultit on ruostuneet jumiin?

  Ei jumalauta miten Y-sukupolvi lensi yli käenpesän...
   
 2. savuläski

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2009
  Viestejä:
  190
  Taidot.

  Papereilla ei ole niinkään merkitystä. Korkeakoulusta saa Suomessa paperit kuka tahansa lukea osaava henkilö, joka pystyy päässä laskemaan 144/3. Tämähän ei takaa kuitenkaan riittävää osaamista näihin töihin.
   
 3. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 811
  En tajua tätä ajattelua. Eiks kannattais parhaat vuotensa viettää vapaa-ajalla maailmaa reissaten ja sitten vanhana tehdä töitä?
   
 4. Griefer Sutherland

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2009
  Viestejä:
  622
  Ainoa keino nousta suosta on lopettaa turhat "ilmaiset" palvelut ja elämässä epäonnistumisen avokätinen palkitseminen.
   
 5. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 811
  Tunnen ihmisiä jotka ovat koko ikänsä asuneet maalla kalastellen ja metsästellen. Työtä eivät ole paljoa tehneet, vaan sossusta on elämän ylläpitoon tarvittavat rahat haettu. En kutsuisi kyllä heitä elämässä epäonnistuneiksi.
   
 6. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 154
  Ongelmahan on vaan, että sitä rahaa ei yleensä nuorena ole hirveästi...
   
 7. Dr. Gonzo

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  784
  Olen työtön paskiainen, potkikaa mua päähän. :smoke:
   
 8. Griefer Sutherland

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2009
  Viestejä:
  622
  Tarkoitin elämässä epäonnistumista siinä mielessä, ettei kykene kantamaan vastuuta omasta toimeentulostaan, vaan on muiden rasitteena.
   
 9. Zervuska Haidis

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  24
  Tuohan on ihan yksilökohtainen asia. Siinä kun toinen masentuu, syrjäytyy, alkoholisoituu toimettomuuten voi toisella olla vielä hyvinkin mukavaa. Tämä ketju nyt on jostain syystä kerännyt paljon katkeria kommentteja. En näe itse pahaa vapaaherruudessa, ei se tuilla eläminen niin luksusta kuitenkaan ole.
   
 10. Zervuska Haidis

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  24
  :confused: Siis ymmärrät metsästyksen ja kalastuksen työttömän harrasteena mutta et maalausta?
   
 11. Dr. Gonzo

  Rekisteröitynyt:
  10.04.2008
  Viestejä:
  784
  Toimeettomuus on itestä kiinni. Jos työttömänä makaa vaan sohvalla ja juo viinaa, niin todennäköisesti myös työssäkäydessä makaa vapaalla päästyä vaan sohvalla ja juo viinaa.
   
 12. Lapsennappaaja- sossutäti

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2005
  Viestejä:
  154
  Tuota...onhan tuota loskaryömintää tullut harrastettua aika paljon.
  Kyllä se tosin mukavampaa on lämpimässä hallissa, mutta loskakeleillä ei ole liikaa joojoo-miehiä kyselemässä.
  Kuulun tosin X-sukupolveen.
   
 13. j1h2d

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2009
  Viestejä:
  201
  Mua naurattaa tällä hetkellä se, että pääsin vissiin onnenpotkun kautta duuniin johon ei normaalisti oteta näin nuoria tai koulutamattomia töihin, ja teen sen duunin myös paremmin kuin mikään tälle alalle just valmistunut merkonomi/tradenomi tai datanomi.

  Oon siis alottanut pohjalta, 4 vuotta Hesburgerin työntekijänä ja alotin 14-vuotiaana. Se oli nimenomaisesti sitä paskaduunia, mutta mä ajattelin vaan sitä työkokemuksen kannalta ja se näköjään kannatti :D
   
 14. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 336
  Jaa, mitkä sun mielestä on parhaita vuosia ja miksi. Tutkimusten mukaan ihminen muuttuu vanhetessaan myös onnellisemmaksi.

  Tosin kukapa ottaa töihin nollakokemuksella olevan kouluttamattoman ikääntyneet henkilön, kyllä ne ovet suljetaan vuosikausien lorvimisella.
   
 15. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 065
  Ei sisältänyt sarkasmia. Wahlroosin kaltaisia tämä maa kaipaa lisää- isoja veronmaksajia. Tästä keskustelussa pitää erottaa aikaisemmin mainitsemani terve nuori joka ei löydä kivaa hommaa ja siksi ei tee mitään kaverista joka tekee kaikkensa että saisi töitä eikä silti onnistu. Yrittävää pitää ja tulee tukea.
  Tuntuu epäreilulta kun joku valitsee elämäntavakseen elää muiden tuottamien palveluiden ja tukien varassa niin minulta ei kysytä haluanko tukea viljameita veroillani. Viljamit sen sijaan päättävät itsekkäästi että tuottamani verosentit ohjautuvat osittain heidän kaltaisilleen eikä johonkin muuhun. Olisi hienoa löytää verokortista rasti ruutuun valinta: a) haluatko antaa x % veroistasi viljameille b) koulutukseen c) syrjäytyneiden auttamiseen d) henkilöilel jotka eivät pääse töihin vaikka kuinka yrittävät jne.
  Menisivät edes hakemaan kerran viikossa naapurin vanhuksen ostokset kaupasta. Edes jotain... kuinka voi olla liikaa vaadittu, edes jotain.
   
 16. pompodom

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  1 580
  Ei tuollaista mihinkään tilastoida vaikka kävisikin. Eikä siitä myöskään palkkaa saa. Se on siis samanlainen työtön vätys, vaikka hoitelisi koko naapuruston vanhusten ostokset. Suurin osa ihmisistä kuitenkin jotain puuhailee ja yksi tapa lähestyä asiaa voisi olla sen hyväksyminen ettei kaikille palkkatöitä ole ja koittaa keksiä keinoja miten nämä saisi käyttämään aikaansa jotenkin hyödyllisesti. Aika monilla vaan tuntuu olevan pakkomielle, että sen pitäisi olla 8 tuntia päivässä vaikka sitten jotain hyödytöntä.
   
 17. TlTTELINTUURE Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2009
  Viestejä:
  1 264
 18. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 065
  Tarkoitankin että rahaa ei pitäisi jakaa vastikeettomasti. Vaikka hakisi kuittauksen työtön työtön-lappuun naapurin mummolta joka kuittaa että on käyty kaupassa.
  Ei tietenkään pidä olla 8h päivässä, voi olla vaikka 1h viikossa tai 12h päivässä, yrittäjä saa päättää miten töitä tekee. Tai osa-aikaisiä töitä on olemassa, urakkatöitä jne. Varmasti löytyy jos edes yrittää.
   
 19. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 727
  Eikö se ole kuitenkin mukavampaa tukea loisijaa välikäsien kautta virallista reittiä. Toisessa vaihtoehdossa olisi melko todennäköistä, että osa loisijoista tulisi hakemaan toimeentulonsa sinulta suoraan.
   
 20. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 065
  Avaatko hieman lisää.
   
 21. Zervuska Haidis

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  24
  Tarkoittaisikohan köyhyyden ja liian alhaisen elintason aiheuttamaa rikollisuuden kasvua?
   
 22. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 727
  Ihanko oikeasti et käsittänyt mitä tuo tarkoittaa?

  No selitetään nyt. Jos loisijat eivät saisi tukia, iso osa heistä alkaisi hankkimaan sitä rikollisin keinoin. Käytännössä kuitenkin on niin, että suuri osa yhteiskunnan tuilla jatkuvasti elävistä on oikeasti työkyvyttömiä, tai ainakin sellaisia, ettei heitä kukaan mihinkään töihin palkkaisi. Jostain sitä rahaa on kuitenkin saatava, vaikkapa sitten hakemalla sinulta suoraan. Muutenkin sosiaaliset ongelmat räjähtäisivät käsiin, kun ne meinaavat räjähtää jo nyt.

  Ainakin minun mielestäni suhteellisen turvallinen yhteiskunta on kuitenkin melko arvokas asia. Tosin nykyisin aletaan kyllä saamaan hyvää kuvaa ongelmista tuontirikollisten ja kerjäläisten toimesta.
   
 23. jyzzzy

  Rekisteröitynyt:
  23.06.2009
  Viestejä:
  1 065
  Näin epäilin itsekkin mutta ehkä ei kuitenkaan. En oikein ymmärrä logiikkaa, töihin/kouluun/auttamaan ei viitsitä mennä mutta riehumaan lähdetään. Eikö moinen tarmo kannattaisi suunnata johonkn muuhun kuin ovien sisään potkimiseen. Perhanan rosvoilu käy vielä työstä. Ehkä Jaake avaa meille ajatustaan.

  EDIT. Jaake vastasikin. Eli siis kun aikaisemmin osoitin syyttävän someni viljameihin kun syytin heitä kaikkien muiden riistämisestä niin listaan voidaan lisätä vielä kansakunnan rauhan rikkominen ja turvattomuuden tuominen yhteiskuntaan. Listaan lisätään siis vielä kiristäminen- anna mulle rahaa vaikka en tee mitään tai ryöstän sun asunnon.
   
 24. SundeR

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  4 993
  No on ne loisijat idiootteja jos ei tule vaatimaan vaikkapa 4000€/kk loisimistienistejä. Eikö kiristämällä sekin onnistuisi?
  Vai onko sittenkin niin että almuja annetaan ihan armosta ja avuksi eikä pelon takia :D

  Ehkä nekin tarvii vaan vähän suojelurahaa :D
   
 25. Zervuska Haidis

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  24
  Väitätkö ettei köyhyys ja liian pieni toimeentulo aiheuta rikollisuutta?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti