WLAN-kantoalueen laajennus

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja markku69, 21.01.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
 2. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  https://www.verkkokauppa.com/fi/product/11277/dkctx/D-Link-DAP-1320-WiFi-toistin

  Näitä on käytetty (valitettavasti) paljonkin. Mutta aina pitää tehdä kokonaisvaltainen harkinta siitä, onko hyvä tai järkevä ratkaisu. Eli jos voi välttä, ei missään nimessä kannata käyttää. Mutta jos on pakko, niin sillä sitten mennään. Toimii helposti, yksinkertaisesti ja varmasti. Olettaen että signaali itse laitteelle on tarpeeksi hyvä. Muuten alkaa tipahtelemaan pois päältä. Toistintila aktivoituu vasta, kun laitteella on yhteys eteenpäin. Väärän sijoituksen takia jotkut on väittänyt, että no ei toimi. Mutta tilanne korjaantuu sillä, että siirtää lähemmäksi toista tukiasemaa. Usein virhe tehdään siinä, että toistin pyritään sijoittamaan mahdollisimman kauas ja siitä ei kyllä seuraa mitään hyvää. Tärkeää on sijoittaa se suhteellisen lähelle ja oikeaan paikkaan, josta on hyvä signaalipolku kohteeseen ja tukiseamalle jota toistetaan.

  Suositus on siis, vältä jos voit. Kaikki range extender / mesh verkot on vain järkyttävää purkkaliimaa ja tekohengitystä. Jos haluaa kunnollisen verkon, kaapelit kaikille tukiasemille ja sillä selvä. Joskus näkee että jotkut on ajanut miinaan, ja kuvittelevat että voi iskeä repeatereilla / mesh verkolla wifiin, tyyliin useita kymmeniä työasemia. Silloin on itkunaurut lähellä.

  Olipa kerran niin, että piti ajaa kriittiset päivitykset tuollaisessa putkassa kaikile koneille. Nopeus oli just sitä luokkaa, mitä voitte kuvitella. Vaikka piuhaan tuli giganen yhteys. No, jos odottelusta saa laskuttaa kahvin ja keksin kanssa, jutellessa mukavia tietohallinnon jäbien kanssa, niin miksipä ei.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017
 3. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  D-Link DAP-1320 -WiFi-toistin tilattu.
  Kokeillaan tuota kun en access point asennuksesta ymmärrä ja konffaukseen kusisi viimeistään,
  eikä ole tarvetta pistää kaikkea uusiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2017
 4. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 909
  Ehdotetut kytkimet on simppeleitä asentaa, eli piuha kiinni. Modeemi/reittimestä kytkimelle, ja kytkimistä laitteille. Ei mitään hallintaa menoja ja säätöjä.

  AP on wlani säädöistä yksinkertaisin, eli siinä tehdään WLAN asetukset, SSID ja suojaus. (ja hallinan suojaus). Jos jokin voi olla helpompaa niin tuo ehdotettu Wlan reititin kameraa varten, siinä on enemmän säätökohtia, mutta WLAN asetukset on ne mitä yleensä tarvitsee tehdä (ja monessa oletuksena jotain)

  Toistimessa on enemmän säädettävää ja usein avustajalla tehtyjen asetuksten jälkeen monella menee sormisuuhun että miten päästää jatkamaan asetuksien tekoa. Takaisin pääseminen tärkeää, pitää hallinan salasanat asettaa ja pävitykset tarkistaa, varsinkin jos riskialttiita laitteita kytkee ja se että nuo toistimet kärsivät tuoreimmasta haavoittuvuus löydöstä.

  Jos sinulla nykyisen toistimen kanssa on ongelma siinä ettet ole päässyt sen hallintaan, niin sama selvittely on uudenkin kanssa. Tyypilisesti toistimella on jokin kiinteä IP jollain verkkopeitolla, eli laitteen millä pyrit hallintaa pitää IP asetukset säätää siihen sopivaksi. Vaihtoehtoisesti toistin saa IP kotiverkkosi DHCP palvelimelta, eli sinulla Huaweilta, eli ei tarvi säätää sen koneen IP säätöjä millä pyritään hallintaan, toistimen hallinan osoite vain pitää selvittää (esim reittimen hallinnasta)
   
 5. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Palikka tuli, käyttöönotto oli helppo android appin kautta.
  Teki sen mitä kaipasin.
   
 6. arthur2.0

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2010
  Viestejä:
  553
  Selittäisikö joku lyhyesti mikä ero on (perinteisellä) Wifin jatkavalla toistimella (extender) ja mesh WiFi:llä (esim. Google Wifi)?

  Jos nyt on käytössä perus DSL-modeemi, jossa intergoitu WLAN-tukiasema, niin kuinka laajennus tehdään kummallakin tekniikalla? Extender ilmeisesti kytkeytyisi langattomasti tuohon nykiseen ja tekisi uuden WiFin verkon tuosta eteenpäin (eri SSID, esim. mainitulla _ext -päätteellä). Päätelaite sitten kytkeytyy siihen kumpi on voimakkaampi.

  Mesh-verkossa ilmeisesti kytkettäisiin tuo DSL-purkin WLAN pois ja laitettaisiin sen kylkeen mesh-WiFI-purkki. Toinen mesh-WiFi-purkki sitten vaikka sinne mihin tuo extenderkin tulisi. Mutta tarvitseeko tuo toinen mesh-WiFi-purkki langallisen yhteyden, jotta siitä on mainostettuja hyötyjä (parempi pingi ja kaista)? Vai rajoittuuko hyödyt tuohon samaan SSID:hen ja sen kautta saatuihin hyötyihin?
   
 7. valtsu71

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2006
  Viestejä:
  1 031
 8. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 909
  Lyhyesti kai voisi sanoa että jälkimmäinen on älykkäämpi, voi sisältää kokonaisuuden jossa useita eri komponenteja ja touteuttaa useampia tehtäviä, ja hoitaa merkittävän osa säädöistä itse.

  Toistin ottaa yhteyden isäntään , sen SSID voi tyypillisesti nimetä itse, esim samaksi kuin isännän -> parempi roaming, eli asiakas laite vaihtaa paremmin kuuluvuuden mukaan, jos eri nimi niin ei tyypillisesti vaihda kovinkaan tehokkaasti.

  Toistimen ongelma, maksimaalinen suosituskyky kärsii.

  DSL Wlan reittimen wlan saa olla päällä, jos jostain syystä niin haluaa.

  Mesh pakettien valmistajien lupaukset vaihtelee, mutta osa lupaa useita tapoja kytkeä, mm sen piuhan, mutta myös langattomasti, langattomassa toki samoja ongelmia kuin itsetehtyinä saman tasoisilla toistimilla.

  Jos ostaa näppärän mesh toteutuksen niin helpommalla pääsee. Jos mesh tukiasemissa piuha tuki, niin sitä kannattaa käyttää niissä tukiasemissa joissa mahdollista.

  Mesh paketissa voi siis olla mukana reittimet palomuurit.
  Jos ei mieti säätämisen vaivaa, niin erillistoteutus ei välttämättä edes halvempi, erilliskomponenteistä tekemälläkin sitä hintaa kiertyy, suorituskykyinen kaksitaajuu tukiasema (piuha) maksaa, ja suorituskykyisiä monitaajuus toistimia hintaa niilläkin. (markkinoilla monitoimia purkkeja, jotka voivat olla joko toistimia tai tukiasemia) Jos haluaa myös reittimen päivittää, niin sekin maksaa.

  Vakio komponenteista kootussa on se rahaplussa että voi aloittaa yksittäisin komponentein, voi laajentaa vapaasti ja vaihtaa kulloinsenkin tarpeen ja markkinatilanteen mukaan. Haitta valmiiseen itsensä konffaafaan mesh pakettiin verrattuna on se että eriliskomponenteilla pitää itsella olla kirkkaan ajatus, toteutus ja myös kyky se tehdä.

  Jos asiakaslaitteissa on huono roamig kyky, niin tukiasema/controlleri voi verkon puolelta sitä vaihtoa vauhdittaa, jos sellaisella tarvetta niin jokin tuollasta tukeva mesh tai valmistaja kohtainen voi olla tarpeen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti