WLAN-kantoalueen laajennus

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja markku69, 21.01.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  300Mbps Wireless WiFi Repeater Network Router Signal Booster Extender Wlan Range | eBay

  Onnistuuko tällaisella olemassaolevan WLAN-tukiaseman kantomatkanlaajennus + että tuohon saisi vielä kiinni johdolla yhden laitteen samaan verkkoon? Vai onko tuo LAN-portti tuossa vaan sitä varten, että kantomatkan laajennuksen voi tehdä vetämällä johdon reitittimeltä tuohon?

  Vai onko jotain parempaa komponettia tarkoitukseen, että WLANin kantomatkaa saisi parannettua ja ko. laitteeseen saisi vielä siellä mihin sen sijoittaa, yhden langallisen laitteen kiinni samaan verkkoon?

  Pitääkö "päätukiaseman" tukea WDS:ää tuollaisen kanssa?¨

  Tuossa vielä sama laite suomeksi: http://www.e-ville.com/fi/128-bluet...6064-wifi-vahvistin.html?network=tradetracker
   
 2. samptaro

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  969
 3. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Toimii toimii ilman johtoja. Mutta sitä siis, että onkohan tuon LAN-portti tarkoitettu vain siihen, että laajennuksen voi tehdä myös johdolla, vai että voiko siihen liittää jonkun langallisen laitten jonka haluaa verkkoon.
   
 4. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Tuleepa nihkeästi kommentteja. Tämä esimerkiksi: WiFi-vahvistin Netgear Plug In - NETGEAR | Clas Ohlson olisi sellainen joka toimii haluamallani tavalla. Vahvistaa kantoaluetta ja ylimääräinen liitäntä langalliselle laitteelle. Tosin tuo on hinnalla pilattu. Siksi yritin kysellä, josko tuo Ebay:n/e-villen/Dealextremen laite toimisi samalla tavalla, tai jos olisi suositella jotain muuta vastaavaa.
   
 5. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Halpa hinta ei tule koskaan tule tuolta ilmaiseksi. Nuo kiinanihmeet kyllä usein toimii, mutta joko huonommin tai hajoavat nopeasti.

  Et kertonut mikä on sinun nykyinen tukiasemasi. Helpoin tapa on hankkia laadukkaampi laite, paremmat antennit ja sijoittaa se paremmin tai paljonko pitäisi saada laajennettua.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2014
 6. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Pitää saada WLAN kattamaan siis yhteensä kolme 20-30m sisällä olevaa rakennusta. Olennainen juttu on, että kahdesta muusta rakennuksesta täytyy saada liitettyä molemmista yksi kappale langallisia laitteita samaan WLAN-verkkoon. Siksi ei käy, että hommaa paremman tukiaseman joka kattaa kaikki rakennukset tai lisä-antenneja.
   
 7. hartza.81

  Rekisteröitynyt:
  12.04.2010
  Viestejä:
  89
 8. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Tuo datasähkö lienee paras vaihtoehto jos vaan toimii.

  Tuollainen laajennuskikkare saattaa toimia mutta yhan yhtä suurella todennäköisyydellä ei toimi haluamallasi tavallla. Tuollehan pitää tulla riittävän hyvä signaali jotta voi sitä jatkaa toisaalta jos tuon vekottimen kohdalla on jo riittävän hyvä signaali niin tällöin konetta voisi käyttää suoraan.

  Se mitä ilmeisesti haluaisit olisi wireless bridge. Tähän kannattaisi hankkia halpa purkki johon menee dd-wrt.


  eli jotain tälläistä haluat?

  [​IMG]

  ps. oletko harkinnut että vetäisit maasta / ilmasta ihan kaapelit?
   
 9. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 115
  Hirvittäväa säätämistä ja kikkailua. Mitähän nämä langan vaatimat laitteet ovat, lähiverkkoprinttereitä? Mihinköhän käyttöön tulee? Business vai pleasure? Mökille ja pihasaunaan oma WLAN? =D

  Vai mission critical käyttöön?

  Jos todellakin haluaa saada näitä härpäkkeitä toimimaan, ja lähikylän wlan-"insinööri" on 24/7 valmiudessa kun lelut takkuaa, niin teet suunta-antenneja vaikka pringles- tai oluttölkeistä. Jos budjetti on nolla ja projektin tarkoitus on lähinnä saada vehkeet toimimaan "läpällä", niin näin itse lähtisin. Suuntaamalla 0-budjetin antennit vähän sinne päin ja kiinan ihmelaitteet vähän sinne ja tänne aseteltuna, niin onhan sitä hauskaa leikkiä. Mutta siihen kypsyy.

  Vaihtoehtoisesti upotat muutaman huntin laitteisiin, ja muutaman huntin antenneihin. Toimintavarmuus tulee luultavasti olemaan luokkaa "tänään toimii, huomenna ei".

  Vedä hyvä mies lankaa (halpaa) sinne tai hommaa kunnon vehkeet (kallista). Muuten tämä projekti on loputon suo.
   
 10. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 115
  Yleisesti ottaen nämä "WLAN pihasaunaan"-projektit ovat jo alusta asti epäonnistuneita. JOS siis tavoitteena on se että toimii tänään, huomenna, ja vuoden päästä ilman jatkuvaa tuunaamista.

  JOS se ei haittaa että signaali pätkii/katkoo 20 kertaa päivässä tai "siirtonopeus" on mitä tahansa millibitin ja muutaman megabitin välillä, riippuen auringosta ja tuulesta, niin sitten ei muuta kuin rakentamaan.

  Muista ostaa vain tuotteita mistä on dokumentaatio kiinaksi tai ei ollenkaan =D
   
 11. blackhorse

  Rekisteröitynyt:
  07.04.1999
  Viestejä:
  2 115
 12. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  WLANin jatkaminen toistimilla on myös hölmöjen hommaa. Sitä on joskus käytetty, jos on ihan absoluuttisen pakko. Mutta käytännössä se on vain veren kaivamista nenästä. Lisäksi tuon toistimen pitää olla lähellä päätukiasemaa, eikä kauempana. Äläkä missään nimessä sitten kuvittele enää ketjuttavasi noita toistimia.

  Siinä kun on sellainen juttu, että jokainen toistin vähintään puolittaa verkkokaistan. Yleensä suorituskyky putoaa vähintään yhteen neljäsosaan. Seurauksena on myös pakettien katoilu, random latenssit, surkea läpäisy jne.

  Eli riittävästi vaan johdollisia WLAN purkkeja ja sitä kautta saa jotenkuten toimivan ratkaisun. Joskaan roaming ei ole ollut koskaan WLANin vahvoja puolia ja riippuen lukemattomista asioista, tuo homma toimii jotenkuten, tai sitten ei toimi käytännössä mitenkään järkevästi.

  WLANit on leluja ja jos niitä meinaa oikeasti käyttää, niin itku tulee.

  Nimimerkillä, liian monta asennusta tehnyt.

  Muutamia toimivia ratkaisuita on, mutta siihen on kovat vaatimukset. Yleensä pitää olla ensinnäkin johdotut purkit, sitten purkit pitää olla samalta valmistajalta kuin WLAN kontrolliri ja vielä tämän lisäksi pitää olla laitteissa saman valmistajan WLAN USB-tikut ja niihin oikeat ajurit ohjelmat ja konfigit. - Kas, nyt alkaa toimimaan lähes seamless roaming, kuten sen pitää. Enää tulee pienen pieni latenssi pomppu silloin kun tukiasema vaihtuu. Eli vielkään roaming ei teknisesti ole seamlessia.

  Sitten kun tämän kaiken lisäksi otetaan joku paikka keskustassa, missä on 20-40 muuta WLAN verkkoa joista ainakin 3-5 vahvalla signaalilla ja samalla kanavalla, niin siinähän sitä sitten ollaan. Ei mitään hyötyä.

  Tässä hyvä esimerkki mun kokoelmista:
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2014
 13. Helios

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2013
  Viestejä:
  110
 14. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 195
  Eli parhaiten voisi toimia, että veisi sähköverkkopalikoilla netin johtoa pitkin kohteisiin ja niiden perään jotkut halvat tukiasemat, jotka konffaa toimimaan samassa verkossa päätukiaseman kanssa. Nopeudella ei tosiaan ole juuri merkitystä.

  Noista datasähköpalikoista vielä, että toimivatko ne aina pareittain, vai voiko yhdellä lähettimellä viedä netin kahdelle vastaanottimelle?
   
 15. LeDD

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2013
  Viestejä:
  346
  Kyllä niitä pystyy lisäämään enemmänki kuin 2 samaan verkkoon. Niille vaan pitää konffata sama salausavain, niin sen jälkeen toimii.
   
 16. Sami Lehtinen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  733
  Sähköverkko vermeitä kun koskee aika pitkälle samat ongelmat kuin sitä WLANiakin. Luotettavuus ja yhteysnopeus on ihan mitä sattuu. On tullut noidenkin kanssa joskus leikittyä, ennen kuin tulin ihan samaan tulokseen kuin WLANin kanssa. Voi toimia kohtuullisesti jos on hyvä tsägä, todennäköisesti toimii huonosti, sitten sen kanssa saa virittää ja säätää, eikä mikään toimi ja käämit menee. Ois vaan ollut paljon helpompaa hommata kaapelointi kuntoon heti miten.

  Eli jos haluat toimivaa niin CAT6 kaapelia vaan tai jos ulos rakennustenvälille vetoa, niin sitten suosiolla valokuitua. Toimii, toimii, toimii ja toimii. Ihan kuten täällä aikaisemmissa mahtavissa kuvissa on esitetty.
   
 17. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Mikä tilanne tänäpäivänä?
  Minulla on vuosia vanha wifi toistin, jonka käytettävyys aivan pyllystä.
  Tekee oman verkon, mutta laitteiden käyttö ei ole kovin sujuvaa kun pitää vekslata verkkoja.
  Nyt hommasin ip kameran kauvimmaiseen nurkkaan taloa, se putoilee koko ajan verkosta koska kuuluvuus huono.

  Onko olemassa laitetta jonka saan "jatkamaan oman wifini signaalia", niin että ssid ja pass on sama, niin että kaikki laitteet osaa liittyä siihen suoraan?
  En saa järkevästi ethernet kaapelia joten pitäisi olla joka suuntaan langaton.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 18. juhaaa

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2009
  Viestejä:
  570
  Viimeksi muokattu: 02.11.2017
 19. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Vaatimus ei ole kummoinen, mutta yhdellä rakkineella leikkineenä jäi huono fiilis noista.
  Tekee kyllä "repeater1" nimisen verkon joka toimii kun siihen kytkeytyy, mutta esim kameraan saa vain yhden wlanin konffattua, jota pitäis aina muuttaa kun sitä siirtää.
   
 20. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 908
  Nimeä se toistimen SSID samaksi ja sama salaus/PSK kuin toistettavassa verkossa. (jos nykyinen sellainen ettei voi säätää, niin hanki uusi)

  Jos tarvitset erikseen suorituskykyisemmän verkon, niin tee se erikseen, jos kamera ei ole erityisen luotettavan vamistajan tuote, niin se jo yksinään syy tehdä kotiverkko erikseen.

  Kirjoitit ettet saa järkevästi ethernet kaapeli, tarkoitatko ettet sitä ei saa nykyisen toistimen paikalle, vai ettei mihinkään ?

  Jo vuosia vanha rimpula toistin jota ei voin säätää, vs vähän laadukkaampi yhteyspiste jota voi säätää niin että parempi toimivuus ja kantavuus ja ehkä myös suuntaava sijoitettuna sopivasti voi joissain kohteissa tuota moninkertaisen peiton.

  Mutta jos nykyinen sijoittelu tuo riittävän peittoalueen ja suorityskyvyn, niin tarkistaisin vielä sen purkin asetukset ja jos ihan umpipuuta, niin vaihtaisin kelvollisen tilalle.

  Jos tarvitset Wlania muuhun kotiverkkokäyttöön, niin sille sitten ihan oma Wlan AP (tai Wlan reititin, jos vanha AP on reitin), omille kanaville, niin tuo toistimen sisältämä kameran verkko ei alenna kotiverkon suorituskykyä. Jos se tarvitsee useampia pisteitä, niin voi totuttaa muullakkin tavalla kuin perustoistimilla.

  Wlan verkon jatkon voi tehdä kahdellakkin purkilla, ensimmäinen on isäntäverkossa ja siitä piuhalla Wlan APhen, kanavat (ja bandikin) voi olla eri, ja jo pienelläkkin (antenni) sijoittelu erolla voi parantaa suorityskykyä huomattavasti. (voi tuollainen toteutus olla myös yhdenpurkin sisäinen)
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 21. majister

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2011
  Viestejä:
  87
  Itte menisin suosiolla mesh-wifillä. Asus Lyra ja Orbi varmaan ne suosituimmat.
   
 22. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Eli tilanne on se että minulla on toimistossa 4g koti lan wlan purkki mallia HUAWEI-B593
  Talossa on myös ethernet yleiskaapelointi jota pitkin olen jo jakanut 4kpl(kaikki) portit kiinteisiin laitteisiin.
  Kaksi jää toimistoon ja kaksi jakamon kautta olohuoneeseen. (ristikytkentään en saa järkevästi aktiivilaitetta joten siellä vaan yliheitot, eikä wlanille hyvä paikka muutenkaan)
  Wifi kantaa nyt hyvin 80% talosta, kaipaan vaan hieman lisää tehoa kauvimmaiseen nurkkaan jonne tulee wifi ip kamera aina toisinaan.
  Välissä olisi olohuone jonne wifi kantaa vielä hyvin, siellä olevat 2*rj45 on jo molemmat käytössä. En halua lisätä kytkintä myöskään tänne.

  Eli jos vaan löytyisi purkki jonka tökkään seinään vielä hyvän wifin alueella, ja se puukkaisi samaa ssid verkkoa hieman kauvemmaksi, niin että laitteet kirjautuvat "samaan verkkoon". Välillä tarve takapihalla, välillä muualla.
  Tämä kikkare lähtee suoraan roskiin, onko suositella jotain muuta?
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 23. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 908
  Yllättävää jos ristiinkytkentä kaappiinei ole vedetty pistorasiaa.

  Mutta wlania et käytännössä käytä kuin tuolle kameralle ?

  Helppo ja turvallinen ehdotus.

  Hanki kohtuullinen wlan reitin sijoita se sopivaan paikkaa, se on siinä. Ei kamerasta riskiä kotiverkkoon tai nettiin.  Jos haluat homman ratkaista nimenomaan toistimella.

  En ole aikoihin törmännyt purkkiin jolla ei tuo onnistuisi (siksi vähän ihemmettelen miksei nykyisellä onnistu), jopa kympin rimpuloillakkin onnistunut. Mutta ei niissä ole mitään palomuureja, jos sinulla aidosti turvallinen kamera, tai miellät sen riskin haitat niin pieneksi ettei väliä(uutisten perusteella suurin osa kameroista toki sellaisenaan netistä). niin tuo on vaivaton tapa. Omakotitalo ?

  Jos sen kameran pitää päästä nettiin, niin Huaweissa taisi olla mahdollisuus eristetylle vierasverkolle, pistä kamera (toistin) siihen. suojaa ehkä vähän kotiverkkoa. Nettin vaarat toki olemassa.

  Jos et halua käyttää rahaa ja sitä nykyisen toistimen SSID ei oikeesti saa säädettyä, niin sijoita se toistin hyvään paikkaan.

  Jos kotiverkon fixsailusta ja suorituskyvyn parantamisessa olisi sinulle muutenkin hyötyä, esim tarvetta sille Wlanille muussakin käytössä, niin sitten voisi miettiä toisenlaista lähetymistä, B593 Wlan ja reititin suorituskyky ei ole kovin iso rima ylittää (siinä heikko Wlan, satameganen ethernet jne). Ja kun säätään alkaan niin samalla saisi vähän enemmän kuin kameran pelaan.

  Mielikuvissa tuo vaikuttaisi hyvältä paikalta. eikö esim. telkankaan taakse mitenkään saisi? piiloon.

  Eikö siihen huoneeseen tule yleiskaapelointiä mihin toistimen meinaat pistää ?
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 24. Duunari

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2002
  Viestejä:
  1 647
  Kaappi on sähkökeskus samalla, tila on ahdas. Peltikannen alta wlani ei toimiva ja sijoitus vieläkin kauvempana ongelmapaikasta.
  Wlan on parille läppärille, tabletille yms.
  Edellisellä reitittimellä wlan kantama oli parempi, mutta mennään tällä.

  Ok talo.
  Kameran turvalla ei väliä tässä käytössä, wlanin salasana riittää.


  Kameralle ei tarvetta nettiin asti.
  Muuten verkon kyky on riittävä.
  Tvn luona av kaapissa on jo nyt lämpökuormaa aivan liikaa.

  Yleiskaapelointia ei ole vapaana koska saan reitittimestä jakamoon vain kaksi linjaa helposti.  Tätäkin katselin ostaakseni, onneksi.
  Ei sovellu, lisää "minun verkko"_gext nimeksi.
  Haluan että nimi on SAMA, niin että kaikki laitteet kytkeytyy automaattisesti.
  Nekin joihin voi määrittää vain yhden wlanin.
   
  Viimeksi muokattu: 03.11.2017
 25. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  2 908
  Ahtaita ne voi olla, mutta vaikea uskoa ettei sinne Wlani mahtuisi saati kytkintä. Vai onko sinne asentaja / asukas tunkenut jotain muutakin.

  Rivien välisä jäi käsitys että hyvä laaja yleiskaapelointi olisi, eli sen osalta ei tarvitse toistimia.

  Halpa toistin ei paljoa maksa, Verkkokauppa.com ei näytä olevan enään heidän omaa kympin purkkia, kolmekympin asusta taisi olla, ei ehkä sillä rahalla hyvää Wlan APtä ja kytkintä saa. halpa toistin voi viedä vähemmän sätköäkin.

  Mutta jos muutama euroa halua enemmän, niin 1Gbit kytkin kaappiin, hyvä Wlan AP sopivaan paikkaan, rahaa menee alle satanen, ja yli, jos suoritykyinen kaksitaajuus AP.

  8 porttinen 1Gbit/s kytkin maksaa alle 30€ , esim TP linkillä n. 160 x 100 x 25 mm, (+power)luulis mahtuvan pieneenkin ristiinkytkentä kaappiin. Jos leveydestä kiinni, niin tyytyä viisiporttiseen. jos porteista tinkiin niin alle 20e pitäs löytyä.

  Hyvä Wlan AP maksaa, 40€ ylöspän, silloin tosin joutuu tyytyyn yksitaajuus vehkeeseen, mennään lähemmäksi satasta ja ylöspän jos kaksitaajuus.

  Reititin tuossa jäisi vielä vanhaksi, jos sitä pävittää ja säästää, niin Wlan reititin, mutta sitten vähän mietintään miten sijoittelu.

  Voit käyttää toistinta, mutta jos sillä muutakin käyttöä, niin ei se toistin paranna vaan huonontaa.

  Saat toki tehdä miten haluat, kun joka tapauksessa olet säätämässä, vänkään asiasta vain sen takia että saisit vähän paremman Tiedän ärsyttävää.

  Mitä tarkoitat wlanin salasanan riittävyydellä?

  Tarkoitan kameran turvallisuudella sitä ettei se saastu, eikä saastuta ja vaaranna kotiverkkoasi, eikä vaaranna muuta nettimailmaa, -> vaarana nettiliittymääsi.

  Jos laitat sille ihan oman Wlan reittimen sellaiseen kohtaan mikä hyvä, niin on aika hyvällä mallilla.
  Tutusta vaikka tähän

  En tuosta videosta saanut selvää onko siinä millaisia vaihtoehtoja. hyvin usein käytetään jotain isäntä ...ext loppusta, sen takia että se laajennettun erotetaan ja sitä voidaan välttää. Mutta usein SSID ihan asentajan valittavissa. En tidä mikä malli tuo oli, mutta ainakin saman tapaisessa onnistuu. (valmistaja suosittaa eri nimeä)

  Jos myyjä ei tunne laitteita niin hanki sellaisesta paikasta missä voit tehdä avoimen kaupan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti