Windows Phone sovelluskehitys... Verot?

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja Slaya83, 28.05.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Slaya83

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2009
  Viestejä:
  238
  Hei,

  olen nyt koodannut ensimmäiset softani Windows Phonelle ja tarkoitus olisi laittaa ne myyntiin Marketplaceen. Rekisteröidyin sovelluskehittäjäksi Microsoftille ja täytin pankkitiedot yms. Tämän lisäksi täytin sen US Tax profile lomakkeen ja se on nyt tilassa "validating"...

  Kysymys on kuitenkin se, että miten verot maksetaan tuloista? Profiilissa on VAT info -kohta, jonka takana kysytään VAT number. Onko tämä sama asia kuin suomessa veronumero? Se pitää ilmeisesti syöttää että voi saada rahaa sovelluksista? Vai miten muuten Microsoft tietää verottaa minua?

  Jos ilmoitan VAT-numeron, niin meneekö sovellusten tuotosta verot minun lisäprosentin mukaan vai miten ??

  Kokeneemmat valaiskaapa newbietä :D

  EDIT: Siis tuo VAT:han taitaa tarkoittaa ALV:ia!!?? Ei kai siihen sitten tarvi mitään laittaa??
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2013
 2. peksa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2001
  Viestejä:
  544
  En usko, että MS huolehtii verojen keruusta. Sun pitänee itse hoitaa maksut verottajalle. Vat info tarkoittanee y-tunnusta. Arvailua, arvailua.
   
 3. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Ne on ihan ansiotuloja, joten niiden ilmoittamisesta olet vastuussa sinä veroilmoituksessa.

  (Jos noista tulee enemmän kuin pikkurahaa jatkossa, niin olisi parasta ollut perustaa heti (tai nyt ennen myyntiä) toiminimi ja ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi, koska jälkeenpäin noissa voi joskus olla sitten säätöä verottajan tai myyntipaikkojen kanssa yksityisestä yrittäjäksi siirtyessä)
   
 4. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 074
  Ja sittenpä saakin tuohon kenttään sopivan vat-koodin.

  ( VAT info )
   
 5. urpoapina

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2003
  Viestejä:
  82
 6. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Tuo 8500 € on raja, jonka jälkeen on pakko ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi, mutta voihan sitä ennenkin ilmoittautua ja kannattaakin, jos niitä alv-tuloja on siinä määrin, että niillä voi järkevästi käyttää vähennyksiin (esim. uusi kännykkä/tabletti devaukseen per vuosi)
   
 7. Joopa

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2001
  Viestejä:
  566
  Mita liitteita laitoit siihen US Tax Profile lomakkeeseen?
  Tuli nimittain mulle bumerangina takaisin kun olisi pitanyt laittaa henkilollisyyden todistamiseksi passi mukaan. No en pistanyt :)
   
 8. snaileri

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  1 015
  Nosto. Toivottavasti joku osaa vastata:
  Jos julkaisen oman harrastemielessä tehdyn kännykkäsovelluksen netissä ja satun tienaamaan sillä muutaman euron, täytyykö siitä maksaa veroja jos olen jo palkkatyössä, ja vaikuttaako se 8500€ raja tähän?

  Jos esimerkiksi saan jo palkkatyöstäni yli tuon 8500€ rajan verran rahaa, onko kaikesta sovelluksesta tienatusta rahasta maksettava veroja? En ajatellut mitään toiminimeä perustaa, vaan satunnaisesti harrastuksena tehdä sovelluksia.
   
 9. Noix

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2010
  Viestejä:
  18
 10. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Sinulla on nyt arvonlisäverotus ja tuloverotus sekaisin.

  Arvonlisäveroa koskee tuo 8500 € raja, joten ennen sinun ei ole pakko maksaa arvonlisäveroa. Tämä tuskin ylittyy. Toinen asia on, että voi olla silti kannattavaa hakeutua arvonlisävelvolliseksi.

  Tuloverossa kaikki tulo on verotettavaa. On syytä huomata, että tulo tarkoittaa voittoa, joka jää kun saaduista rahoista vähennetään tulonhankkimiskulut.

  Tässä saatu raha helppo: paljonko sieltä sovelluskaupasta sinulle tilitetään.
  Tulonhankkimiskuluissa raja on vaikeampi: harrastetoiminnan kuluja ei saa vähentää, mutta kaikki ne kulut, mitkä liittyvät tulon ansaitsemiseen saa.

  Jos siis ostat tietokoneen harrastekoodailua varten, et saa sitä vähentää verotuksessa, jos ostat saman tietokoneen koodataksesi sillä tuloa tuottavan sovelluksen, saat vähentää sen verotuksessa. Jos konetta käytetään sekä harrastamiseen, että tulonhankkimiseen, niin osan koneen hinnasta voit vähentää verotuksessa.

  Toiselta alalta selventävä esimerkki: jos kasvattaa koiran pentuja ja myy niitä, niin harrastekoiran ruokia yms. ei saa vähentää, ainoastaan pentueen tekemiseen liittyvät suorat kulut. Jos taas pitää koiraa ei harrastuksena, vaan yksinomaan pentutehtailua varten, saa kaikki koiran kulut vähentää.

  Tulonhankkimiskulujen vähentämiseksi riittää, että on ollut aikomus saada tuloja. Jos siis teet sovelluksen ja laitat sen suurin toivein sovelluskauppaan, mutta kukaan ei osta sitä, niin kun olet pyrkinyt tuloja saamaan, voit vähentää kulut. Vaikka et ole tuloja saanutkaan.

  Käytännössä pystyt helposti esittämään enemmän kuluja kuin tuloja, jos saat muutaman euron sovelluksestasi.
   
 11. t44vetti

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  145
  Tämä asia olisi selvinnyt siinä vaiheessa kun olisit tuonne dev centeriin kirjautunut ja alkanut "tax profile"a tekemään. Suora lainaus
   
 12. snaileri

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2004
  Viestejä:
  1 015
  Otin vielä verohallintoon yhteyttä ja sain vastauksen. Copy-pasteen tähän jotta muut säästyisivät kysymisen vaivalta:

   
 13. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Tähän ketjuun voisi lisätä vielä yhden lainauksen.
  Kirjanpitolaki alkaa näin:
  "Jokainen, joka harjoittaa liike- tai ammattitoimintaa, on tästä toiminnastaan kirjanpitovelvollinen."
   
 14. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Itsellä olisi vähän samanlainen tilanne, eli joskus tuli tehtyä pienehkö sovellus, jolla on parin vuoden aikana tullut reilu 500e tuloja, jotka olisi mukava nostaa pois. Käytännössä siis tulevaan veroilmoitukseen merkkaisi muiksi ansiotuloiksi tuon hieman yli 500e minkä nostaisi nyt Microsoftin palvelusta pois, ja homma olisi sillä selvä?

  Kirjanpitovelvollisuus ilmeisesti olisi olemassa, mutta siihen riittäisi vain, että yksi kappale tuloja henkilökohtaiselle tilille? Pääasia olisi selvitä nostamisesta ilman, että tarvitsisi alkaa luomaan Y-Tunnuksia tms. Tulot eivät ole siis säännöllisiä tai isoja :)
   
 15. Makis

  Rekisteröitynyt:
  25.06.2009
  Viestejä:
  700
  Minä mitään tiedä, mutta eikö vähennyksiä olisi helpompi saada, jos pistää toiminimen pystyyn? Voisi sitten noista tuloista vähennellä erilaisia kuluja (ainakin osa tietokoneen hinnasta ja netin kuukausimaksusta). Käytännössä varmaan tuon 500€ saisi sitten verottomana, eli aika pienellä säätämisellä aika mukava säästö.

  Saahan ne kai vähennettyä yksityishenkilönäkin, mutta en tiedä, miten nuo sitten jaetaan tai kohdistetaan just tuohon tuloon.
   
 16. yero

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2008
  Viestejä:
  1 556
  Verovelvollinen tekee selvityksen ja sen perusteella veronviranomaiset päättää mitä päättää.
   
 17. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Varmaan sieltä pienet säästöt tulisi, mutta aika pienet verrattuna vaadittavaan byrokratiaan. Lisäksi jos niin huono keissi kävisi, että duuni menisi alta, niin taitaisi olla hyvästit työttömyyskorvaukselle. :)
   
 18. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Hieman nostaisin ketjua ylös, sillä olisi mielenkiintoista kuulla, miten esim. OP:lle kävi noiden kanssa, kun sen verran tuostakin viestistä on aikaa.
   
 19. Maalaisnauta

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2015
  Viestejä:
  51
  Tulipa tämäkin juttu kokonaan unohdettua, mutta tuli tuossa mieleen, kun olisi kiva tämän vuoden verotukseen saada. Onko kukaan muu noita Microsoftin Pubcenterin tietoja täytellyt, riittääkö vain, että laittaa pankkitilin tiedot ja sitten tuon verotusprofiilin, ja rahoja tulee joskus (kuukauden vaihteessa?) myöhemmin?
   
 20. remortem

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2016
  Viestejä:
  5
  Aihetta liipaten... Olen koodaillut Unity3D:lle härpäkkeen ja uskoisin sille muutaman ostajan löytyvän, jos saan sen hyväksytyksi Asset Storeen.

  Mutta, mutta. Olen tällä hetkellä työtön työnhakija ja mietinkin miten mahdolliset myyntitulot vaikuttaisivat työttömyysturvaan? Puhutaan siis tod. näk. varsin pienistä summista. Onnistuuko Asset Store julkaisu yksityishenkilöltä vai tarvitseeko sinne jonkilaisen yritystunnuksen?

  Vai kannattaisiko varmuuden vuoksi odottaa sen työpaikan löytymistä?
   
 21. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...s-jarkyttyi-tukien-takaisinperinnasta/5915312

  Asset Storessa saa helpohkosti muutaman tonnin vuodessa järkevällä assetilla ja ei tarvitse myymiseen yritystä. Mihinkään muuhun ei oikein uskalla kommentoida.
   
 22. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 015
  Vuokrafirmaan nollasoppari ja sitten tahkomaan rahaa netin kautta.
   
 23. Zalama

  Rekisteröitynyt:
  07.09.1999
  Viestejä:
  2 719
  Periaatteessa sinulta voitaisiin periä työttömänä saatu työttömyyskorvaus jälkikäteen, koska olet ollut toiminnanharjoittajana työttömänä josta tulot saat myöhemmin. Eli kyllä vaikuttaa, yrittäjä ei saa työttömyyskorvausta vaikka tulos olisi pakkasella. Eli kannattaa aika varovaisesti olla...

  Tässähän yksi esimerkki mikä oli aika paljon julkisuudessa:
  http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/plektra-50825
   
 24. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 265
  Kuten vastauksista huomaat, murosta et saa vastausta edes näin simppeliin kysymykseen.

  Olisit asian saanut selville 10 sekunnissa KELAn sivuilta: http://www.kela.fi/maara_tyomarkkinatuki-omat-tulot-vaikuttavat
   
 25. remortem

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2016
  Viestejä:
  5
  Linkattujen uutisten ja KELAn sivujen mukaan jää kuitenkin vähän epäselväksi mikä lasketaan osa-aikaiseksi ja mikä kokoaikaiseksi yrittäjyydeksi. Uutisten perusteella olennainen asia tukien takaisinperintään oli ilmeisesti harrastustoimintaan käytetty aika.

  Omalla ajalla tehdyn ohjelmiston koodaamisen ei kai kukaan voi osoittaa olevan ns. kokoaikatyötä. Toisaalta en voi itsekään todistaa ettei tekemäni projekti olisi estänyt minua ottamasta työtä vastaan, vaikka luonnollisesti mitään estettä ei ole ollut. Ainahan voin sanoa tehneeni projektia vain viikonloppuisin ja iltaisin, mikä nyt aika lähellä totuutta onkin. Tai voin vaikka väittää että tein sen yhtenä sunnuntaipäivänä, miten sitä kukaan osaa varmuudella arvioida?

  Aika turha kai miettiä asiaa tämän enempää, tuotokseni on kuitenkin aika niche tavaraa ja Asset Storessa on jo pari kilpailevaa tuotetta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti