Windows Phone 8.1

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet ja taulutietokoneet' , aloittaja Blaerah, 16.04.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Et ilmeiseti ole iPhone / iPadiä käyttänyt? Ihan täysin sama rajoitus on niissäkin olemassa.

  WP:lla tuota rajaa taidettiin juuri jokin aika sitten nostaa 100megaan. iOS:lle se taitaa edelleen olla 50megaa (korjatkoon joku jos muistan väärin).

  Operaattoreita (varsinkin Jenkeissä) kiinnostaa todellakin, ja siksi siellä onkin todella rajoitettu rankalla kädellä noita datasiirtorajoja ja ne maksavat toisen kulkusen jotta saa edes muutaman satamegaa mobiilidatasiirtoa.

  Kuitenkin tuo raja esim WP:llä on operaattorien päätettävissä, ja ainakin MS:ltä on tätä suomen WP puolen "vastaava" kommentoinut että operaattorit voivat tuon rajoituksen poistoa / muuttoa pyytää MS:ltä. Eipä ole kukaan nähtävästi tätä edes pyytänyt, ja varmaan Elisa/Soneralla ei edes ole mitään halua lähteä tuotä muuttamaan koska se tuo aina lisäkuormitusta verkkoon.

  Mutta jokatapauksessa väitteesi "ei tuota ole missään muussa järjestelmässä" on täysin väärä. Löytyy tosiaan iOS:stä sekä tatiaa myös olla androidissakin nuo rajoitukset.
   
 2. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Ei minulla ole mitään muita antipatioita, kuin että joka ikisessä WP-ketjussa on ihmeen paljon porukkaa, jotka eivät kestä minkäänlaista kritiikkiä ko. käyttiksestä. Sama porukka sitten vänkkää takaisin joko vittuilemalla henkilökohtaisuuksilla, vähättelemällä sanomisia, tai kehittelemällä ongelmapaikkoihin kaikenlaisia puolusteluita, tyyliin "minä en tarvitse ominaisuutta x kuin kerran kuussa, joten sen puuttuminen ei voi olla ongelma muillekaan" jne.

  Tuo sinun puolustuksesi MS:n sumealla logiikalla muodostetulle asetuslistaukselle oli, että aakkostettu lista voisi olla ongelmallinen, kun ei käyttäjä välttämättä tietäisi millä sanalla sieltä kutakin asetusta hakee. Minä en oikein ymmärrä miten tämä nykyinen tilanne on yhtään sitä parempi, kun nythän sieltä ei löydy etsittyjä asetuksia sen kummemmin aakkosilla kuin muutenkaan vaikka tietäisikin mitä etsii, kun se voi olla ihan missä tahansa.

  Minun ehdotus oli, että siellä pitäisi olla valinnat "listaa aakkosittain" ja "listaa käytön mukaan", jolloin kaikki olisivat tyytyväisiä. Lisäksi tietenkin pitäisi olla myös toimiva haku asetuksille. Ja kyllä, olen laittanut tästä(kin) ehdotuksen Microsoftille sen niiden uservoice-palautekanavan kautta, mutta en pidättele hengitystä.

  Tästä päästäänkin sujuvasti seuraavaan ongelmapaikkaan -->
  Ainakin tällä hetkellä WP8.1:ssä se haku on ihan annelista, sillä jos haluaa etsiä asetuksista vaikka kohtaa "yhteysosoite", "verkko", tai "lisätietoja", niin eihän se löydä tuollaisia lainkaan. Mm. "Virransäästö" sillä löytyy, mutta silloinkaan ei riitä, että kirjoittaa "vir", vaan pitää kirjoittaa useampia kirjaimia, jotta se tarjoaa haluttua valintaa.

  Yhteystietojakin se löytää ihan pimeästi:
  Oletetaan että minulla on yhteystiedoissa vaikkapa käyttäjät "Virtanen Matti" ja "Virtanen Iiro". Kirjoitan hakukenttään "virt", jolloin haku tarjoaa yhteystiedoista jostain syystä automaattisesti käyttäjää "Virtanen Iiris", mutta ei muuta. Jatkan kirjoittamalla "virtanen s", jolloin Iiris häviää ja sen tilalle tarjotaan Samia.

  Ja siis puhun tässä nyt siitä "pikahausta", jonka pitäisi listata löydettyjä kohteita sitä mukaa kun tekstiä kirjoittaa. Jos siinä erehtyy painamaan enteriä välissä, etsii luuri annettua hakusanaa puhelimen sisällön lisäksi myös netistä ja lopputulos tulee ruudulle yhteyden nopeudesta riippuen sitten joskus ja tuloslista on melkoinen sillisalaatti. Haun kohdetta ei voi ennen haun tekemistä muuttaa.

  Ei tuollaisella haulla tee yhtään mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2014
 3. Maxxer

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  1 292
  no eikö siihen sanojen väliin osuminen ole sitten huomattavasti helpompaa kun pitää sormea näytöllä hetken ja raahaa sen kursorin vaikka sinne yksittäisen sanan keskelle? Kuullostaa omaan korvaan oudolta että väkisin yrität "tökkiä" sen kursorin oikeaan kohtaan? Tuo tuskin on kovin helppoa varsinkaan pienemmillä näytöillä + isoilla sormilla...
  Aijaa? juuri testasin (1520 WP8) ja naputtelin yli neljäsataa merkkiä pitkän viestin ja em. tekniikalla (backspace pohjaan) pyyhin sen noin kahdessa sekunnissa. Ehkä yhden rivin verran se pyyhkii merkki kerrallaan ja sitten hävittää koko tekstin :confused: :think:
  Windows -napin vasemmalla puolella oleva "takaisin -näppäin. Sillä oletin että saisi "hävitettyä" kirjoitetun mutta lähettämättömän viestin, mutta on näköjään teksti tallella kun tulee takaisin.
   
 4. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Siis hetkonen, mistäköhän rajoituksesta sinä nyt oikein puhut? Tämä minun mainitsemani WP:n rajoitus koskee siis yksittäisen kuvatiedoston automaattista synkkaamista OneDriveen käyttölliittymän tarkoittamalla "parhaalla laadulla". Se ei onnistu kuin WLAN-yhteyden yli. Kuvista saa siirtymään mobiilidatan yli huonompilaatuisen version, mutta en minä ainakaan halua säilyttää kuvista useampia eri versioita. Ei kyse siis ole mistään mobiilidatasiirron kokonaismäärästä, vaan pelkästään kuvavarmistussovelluksen asettamasta rajoituksesta ja tämän todistaa jo sekin, että esim. Spotifylla voin vetäistä vaikka koko muistikortin täyteen mobiilidatan kautta. Silloin kyse on tosin downloadista uploadin sijaan, mutta ei sillä pitäisi olla suurta merkitystä.

  Enkä muuten sanonut, että vastaavaa rajoitusta ei olisi missään muussa laitteessa, vaan että "minä en ole missään muussa laitteessa vielä törmännyt vastaavaan". Noilla on aika suuri ero.

  Minulla on kokemusta aika laajasti näistä meidän markkinoiden mobiilivehkeistä, mutta iLaitteita en henkilökohtaisesti omista, joten niistä kokemukset ovat kieltämättä hieman rajallisempia. Niitäkin olen toki testaillut.

  http://www.windowsphone.com/en-us/h...ve-the-photos-and-videos-you-take-to-skydrive
  Edit.
  Poistettu virheellinen linkki
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2014
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Siis siinä peruskasissa piti juuri pitää sormea ensin painettuna jonkin aikaa, jotta sai kursoria ylipäätään siirrettyä mihinkään. Se oli kömpelöä+hidasta ja sitä on nyt parannettu selvästi. Välillä tulee silti eteen tilanteita, joissa se ei toimi oikein loogisesti ja siksi sanoin, että se on edelleen hieman kömpelö, vaikkakin selvästi aiempaa parempi.

  Ei toimi kyllä ainakaan tässä minun 920:ssa WP8.1 developer preview versiolla noin. Se pyyhkii tässä backspacella yhden rivin verran kirjain kerrallaan ja kiihdyttää sitten vauhtia niin, että lähtee aina sana kerrallaan, mutta siitä se ei enää muutu miksikään missään vaiheessa vaikka olisi kuinka pitkä viesti.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2014
 6. Tom Selleckin kalapuikot

  Rekisteröitynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  2 455
  Hävittää tekstin jos kirjoittaa ns. uutta viestiä, eli ei ole "keskustelua" meneillään kenenkään kanssa. ;)
   
 7. Maxxer

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  1 292
  ok, kiitos tarkennuksesta :)
   
 8. Maxxer

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  1 292
  Niinpä niin, miksi sitten aiemmin väitit
  ?
   
 9. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Rautalangasta -->
  Aiemmin minulla oli siis se normaali WP8, jota myös "perusversioksi" tuossa kutsuin ja tällä hetkellä on WP8.1 developer preview. Backspacen painaminen tekstiviestieditorissa toimii ihan samalla tavalla molemmissa versioissa (ainakin tässä minun Lumia 920:ssa) ja siten pitkän tekstiviestin sisällön poistaminen sillä on kökköä. Sanomalla "ei se toimi sen kummemmin" tarkoitin juuri tätä, eli että se toimii molemmissa WP-versioissa tähän tarkoitukseen aivan yhtä huonosti.

  Jos joku tietää paremman tavan poistaa keskenäräinen viesti, niin kertokaa ihmeessä. Tähän mennessä havaitut vaihtoehdot:
  - Koko tekstin maalaaminen ja kerran backspacea
  - Backspacen kanssa sekuntitolkulla jylkyttäminen

  Molemmat noista ovat kömpelöitä, kun ensimmäisessä tapauksessa koko tekstiä ei voi maalata kerralla, vaan pitää ensin maalata pieni alue ja sitten yrittää laajentaa se koko alueelle ja backspace-menetelmä on muuten vaan hidas.

  Editorista puuttuu ylipäätään "select all" -mahdollisuus ja toistaalta tekstiviestisovelluksesta taas "discard message" -mahdollisuus.
   
 10. Maxxer

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  1 292
  No väännä vaikka ratakiskosta mutta WP8:ssa viesti poistuu kuten kuvailin. En voi millään uskoa että omassa Lumiassani olisi jotenkin poikkeava softa. Sekunnin kuin pitää pohjassa niin teksti katoaa. Onko siinä sun 920:ssä Black päivitetty? Onko kenties siinä yhteydessä tullut feature?
   
 11. Saekkimon

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  269
  Voiko johtua ram määrästä tai prossuerosta? Oma 720 nytkyttää aika hitaasti kanssa sana kerrallaan (Ostamisesta asti ollut noin.) Päivityksillä ei ole ollut vaikutusta.
   
 12. Samstronic

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2010
  Viestejä:
  259
  925 tekee samalla tavalla eli hitaasti pyyhkii sanan kerralla pois, vois hyvinki liittyä muistin määrään tai prossuun.
   
 13. ololol

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  172
 14. AceZ

  Rekisteröitynyt:
  05.11.2012
  Viestejä:
  5


  Täällä 1520 pyyhkii myös sanan kerrallaan, mutta valitsemalla viimeisen sanan ja sitten siirtämällä maalaus alueen alku kursorin ensimmäiseen sanan alkuun ja sitten pyyhkimällä backspacella on pitkäkin teksti pyyhitty hetkessä.
   
 15. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Tämähän todettiin tuossa jo aiemmin, mutta siinä on ongelmana se, että pitkän tekstin maalaus on joskus vähän haasteellista, kun pitää "rullata" maalatessa sitä piilossa olevaa tekstiä esiin ja silloin sormen pitää olla juuri oikeassa kohdassa. Jos vetää sormea liian ylös, maalaus loppuu ja aukeaakin notification center jne.

  Btw. Käsitinkö oikein, että sekä sinulla että Maxxerilla on molemmilla 1520 ja vain Maxxerilla teksti katoaa backspacea pitkään painettaessa ensimmäisen rivin hitaamman pyyhkimisen jälkeen kokonaan? Maxxer taitaa olla tähän mennessä muutenkin ainoa, jolla noin tapahtuu, joten olisi kiva kuulla tarkat versiotiedot käyttiksen osalta, jos sieltä vaikka selviäisi jotain.
   
 16. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  "Month view drastically changed in design in calendar application"

  On tuokin melkoista, että ensin pitää odottaa kaksi vuotta, että tapahtuu yhtään mitään ja sitten alkaa tulemaan puolen vuoden välein pieniä päivityksiä, joista jokaisessa korjataan kalenterista pieniä osa-alueita vähän kerrassaan. Siis jumalauta, se on vain kalenteri, ei voi olla näin vaikeaa korjata sitä.
   
 17. Maxxer

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2003
  Viestejä:
  1 292
  oolrait... aloin uudelleen testaamaan tota tekstarin pyyhintää... ja todellakin, pitkään painamalla katoaa SANA KERRALLAAN. Mutta todella nopeasti mielestäni saa kyllä koko viestin pyyhityä. Aiemmassa tetissä olin naputellut vain sen neljäsataa merkkiä putkeen (ilman välilyöntiä), jolloin viestissä oli siis vain yksi "sana" jonka takia koko viesti hävisi samantien... no hyvä että tuli testattua niin selvisi tämäkin mysteeri. Eli onko nyt kuitenkin niin että kaikissa wp8 -puhelimissa tuo toimii sana kerrallaan?
   
 18. Reiska-Setä

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2006
  Viestejä:
  2 647
  Täällä L1020 pyyhkii sanan kerrallaan pois. Alussa hieman hitaammin mutta sen jälkeen kiihtyy ja sanat häviää kerralla. Melko nopeasti tuolla kyllä viestin tyhjentää. Ja jos kirjoittaa ihan randomilla kirjaimia vaikkapa 5 riviä niin ensimmäinen rivi poistuu hitaasti, jonka jälkeen häviää kerrasta koko viesti.
   
 19. Eponex

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2013
  Viestejä:
  56
  Jospa ne ajattelevat, että hiljaa hyvä tulee joten uskon pitää olla hyvä, jos meinaa pian saada valmiin tuotteen hyppysiin.
   
 20. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Siis mitä ihmettä, nyt Maxxerilla yhtäkkiä toimiikin eri tavalla kuin aiemmin ja Reiska-Sedän 1020:ssa taas toimii mukamas niin kuin Maxxer kuvasi aiemmin. Mitä täällä oikein tapahtuu, vai käsittikö Reiskan testailu siis kirjaimia perätysten ilman välimerkkejä? Jos välilyöntejä ei ole, niin tottakai sellainen poistuu nopeasti, kun sitä riimua pidetään yhtenä sanana, mutta harvemmin sellaisia sanoja tulee minnekään kirjoiteltua.

  Ja tuo "melko nopeasti sillä kyllä viestin tyhjentää" on aika suhteellinen käsite. Sellaisen seminormaalin perusviestinkin tyhjennys tuolla tavalla vie ainakin 920:lla helposti 10s, joka on ainakin minun mielestäni turhauttavan pitkä aika. Sellaisen viestin tyhjennys onnistuukin helpoiten maalaamalla koko teksti ja painamalla kerran backspacea, kun ei sitä tekstiä tarvitse hirveästi rullailla. Pitkissäkin viesteissä maalaus on rullailuista huolimatta nopeampi tapa.

  Testasin tätä kirjoittamalla tekstiviestiksi lauseen "Tämä on testi ", jonka copy/pastesin peräkkäin 30 kertaa, eli välilyöntien kanssa yhteensä 420 merkkiä. Tuon poistaminen pitämällä backspacea pohjassa kestää Lumia 920:lla tasan 20 sekuntia, joka on pieni iäisyys.

  Maalaamalla tuon saman tekstipätkän poistaminen onnistuu hieman vajaassa kymmenessä sekunnissa, olettaen että kaikki menee putkeen, eikä joudu valitsemaan aluetta useampaan otteeseen tms.

  Ja ennen kuin kukaan alkaa pätemään, että onpas taas elämä pienestä kiinni, niin eihän tämä mikään showstopper varmasti ole kenellekään, mutta on se silti taas yksi pieni havaittu puute WP:n käytettävyydessä, joka ärsyttää lähinnä siksi, kun se olisi niin helposti korjattavissa, mutta Microsoftilla on jostain syystä niin helvetin hidas ja vaikeaselkoinen prosessi minkään järkevän muutoksen tekemiseksi Windows Phoneen, että se tuntuu käytännössä jumittavan paikallaan koko ajan (olkoonkin että 8.1 vihdoinkin läväytti pöytään myös kasan ihan oikeita korjauksia).
   
 21. Saekkimon

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  269
  Aiheellisia kommentteja. Miksi käytät WP:tä, jos se on niin vaikeaa? :o
   
 22. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Ei saatana, tähän se aina menee että joku besserwisser pelmahtaa paikalle jakamaan sielunsa syvintä antia tietämättä edes mistä puhuu. Minulla on useilla eri käyttöjärjestelmillä varustettuja tietokoneita ja mobiililaitteita, mutta tässä nimenomaisessa ketjussa keskustellaan kuitenkin vain Windows Phone 8.1:stä, eikä siitä miksi minä tai joku toinen sitä käyttää tai on käyttämättä.

  Sitä paitsi onko mielestäsi niin, että jos omistaa jonkin laitteen tai sovelluksen ja havaitsee siinä puutteen, pitää olla mahdollisimman hiljaa asiasta ja lakata vain yksinkertaisesti käyttämästä sitä? Jostain syystä varsinkin kaikilla Windows Phone -fanaatikoilla tuntuu olevan tällainen käsitys. Sairaalloista menoa.
   
 23. ojisama

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2006
  Viestejä:
  5 074
  Päden: Ensimmäisellä yrityksellä poisto kesti 5s. Koitin uudestaan, kesti 3-4s. Tökkäiset viimeistä sanaa, vedät alkuun, painat backspace. Toki puhelin 1020, jos jostain syystä nopeampaa. Tuo backspacea pitkään painaminen kyllä voisi nopeutua vaikka 5s jälkeen.

  Mutta olet sikäli oikeassa, että voisihan tuolla olla tuolla menussa joku poistovalintakin (vaikka siitäkin joku sitten valittaa). Pitkän painalluksen taakse sitä ei oikein saa, kun se on kursorin siirtoa varten. Kerran itsekin tuota pohdin, kun tuli kirjoitettua turha viesti.
   
 24. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Isompi näyttö varmaan auttaa myös, sillä 920:lla suurin osa ajasta myös maalatessa menee juuri siihen piilossa olevan tekstin esiinrullaamiseen. Sen nopeuteen ei voi käyttäjä vaikuttaa ja muut toimet eivät vie kuin pari sekuntia siihen päälle. Yksi lisävaihe tulee siitä, että jos viimeisen sanan perässä on mikä tahansa välimerkki, niin sitä maalattua aluetta pitää sitten laajentaa myös siihen suuntaan, sillä automaattisesti maalataan aina vain se täpättävä sana.

  Helpointa tämä olisi toteuttaa joko niin, että vaikka alalaidassa olisi "select all" -valinta, tai sitten lähettämättömän viestin muokkaustilasta poistuttaessa kysyttäisiin halutaanko se poistaa vai tallentaa luonnokseksi, kuten tekee mm. luurin sähköpostisovellus.
   
 25. Saekkimon

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2007
  Viestejä:
  269
  Anteeksi tietämättömyyteni. Tiedän kyllä WP:n viat ja muidenkin käyttisten, kun olen kaikkia käyttänyt/omistanut. Itselle silti WP sopii parhaiten, vaikka vikoja onkin, jossa olet oikeassa :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti