Windows ei tunnista tykkiä, resoluutiot hukassa

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja kooamas, 23.12.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. kooamas

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2008
  Viestejä:
  102
  Asensin HTPC-koneeseen uudet sisuskalut, koska vanha kokoonpano ei pystynyt 4K-toistoon. Käytössä on siis Windows10 (1803), kone on kiinni vahvistimessa (Yamaha RXA3070) hdmi:llä ja vahvistimen päässä on tykki (JVC X5500). Koneessa näytönohjaimena GF1050ti, molemmissa väleissä 4K/60 kykenevä Supran hdmi-kaapeli. Tykki ja vahvistin ovat 4K-kykeneviä (60hz), tykki/vahvistin/hdmi-kaapelit testattu Oppon 4K BD-soittimella ja 4K-leffoilla. Näytönohjaimen ajurit ovat uusimmat mahdolliset. Ihmetyksen aiheena seuraavat:
  1. Windows tunnistaa näytöksi vahvistimen (RXA3070), ei tykkiä. Miksi, mitä pitäisi tehdä? Ainakin aikaisemmissa kokoonpanoissa windows on tunnistanut tv:n/tykin näytöksi vahvistimen läpi. En ainakaan löydä vahvistimesta mitään asetuksia, jolla tähän voisi vaikuttaa (eli signaalin pitäisi vain kulkea vahvistimen läpi), samoin Windowsin asetukset mielestäni koluttu. Tykillä ei kai tähän ole edes vaikutusta.
  2. Windowsin näyttöasetukset, samoin kuin Nvidian oma ohjauspaneeli, antaa valittavaksi maksimiresoluutioksi 1920x1080, korkeampia resoluutioita ei ole edes valittavissa. Eikö kuitenkin resolutiioksi pitäisi olla valittavissa korkeampiakin lukemia, mistä nuo saa kaivettua esiin?
  Kysymyset voivat olla hassuja, mutta ei ole tullut näiden kanssa pelattua ihan hetkeen. Paljon kiitoksia jeesistä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti