Windows 10 S

Viestiketju alueella 'Tietotekniikkauutisia maailmalta' , aloittaja Amiraali Isoroku, 02.05.2017.

 1. Amiraali Isoroku

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  315
 2. jaydude

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  153
  "S:ssä ei voi suorittaa lainkaan perinteisiä Win32-sovelluksia"

  Odotin jotain hieman muuta tältä. Bloatwaresta karsittu LTSB tyylinen kevytversio kuluttajaluokkaan olisi ollut oikein tervetullut. Tämä olikin näemmä samanlainen turhake kuin Windows RT.
   
 3. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 531
  Joo eipä nyt oikein idea aukea, tosin varmaan kouluilla yms hyvä kun voi suoraan wizardilla tehdä W10s USB-tikun jonka avulla saa asennettua vehkeet alle minuutissa läppäriin.
   
 4. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  323
  Mitä helvettiä sinä oikein odotit? Microsoft on koko olemassa olonsa ajan keskittynyt monopoliaseman rakentamiseen. Window 10 S on täydellinen työkalu siihen: kaikki mahdollinen "vaihtoehtoisuus" on estetty ja jos haluat edes pikkuisen vapauksia, niin joudut maksamaan kymmeniä euroja. Microsoft on viimeinkin löytänyt toimintamallin, jolla se voi tehdä Windowsista pysyvästi liki ilmaisen mutta samalla voi myydä sitä kovaan hintaan.

  Toivottavasti EU-päättäjät ovat hereillä. Eilisten uutisten jälkeen EU-komission olisi pitänyt järjestää hätäkokous välittömästi. W10S:n ongelma on siinä, että se ei vain rajoita kilpailua vaan estää sen kokonaan. Microsoftia ei kiinnosta lainkaan, kuinka moni ostaa täyden version. Kaikki me tiedämme, että hyvin moni kuluttaja tulee tyytymään 10 S:ään, jolloin heidät on rajoitettu Windows Storen antimiin ja Microsoftin hakupalveluihin. Mikäli 10 S:ää ei kielletä Euroopassa välittömästi, niin se tulee aiheuttamaan pysyvää haittaa hyvin nopeasti. Kun massa kerran tottuu johonkin, niin se alkaa suorastaan haluta sitä ja pelätä muutosta. Tätä syöpää ei saa päästä EU:n rajojen sisälle millään ilveellä edes päiväksi.

  Microsoft yrittää pehmentää kritiikkiä tarjoamalla (ainakin Jenkkilässä) ilmaisen päivityksen Windows 10 Pro -versioon vuoden loppuun asti. Jotenkin vain arvelen, ettei tätä tarjousta tulla pakkosyöttämään kenellekään samalla tavalla kuin 'ilmaista' Windows 10 -päivitystä aikoinaan.
   
 5. jaydude

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2014
  Viestejä:
  153
 6. jebou86

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2015
  Viestejä:
  931
  Ihan hyvä tuo on kouluissa. Ei enää oppilaat voi pistää koko koulun tietokone järjestelmää paskaksi lataamalla jotain epämääräistä.

  Muuten tuo on kieltämättä kyllä yhtä turha, kuin win rt.
   
 7. LeagueOfCoffee

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  54
  Ainoa paikka mihin Win10 S sopii, on juuri nämä koulut. Jos miettii millaisilla perunoilla tätä voi pyörittää, niin ei tule kannettavat kovin kalliiksi, joten ala- tai yläaste on juuri sopiva tähän. Ammattikouluun tai lukioon ei ole mitään järkeä ostella tällaista p*skaa.
  Kehittäjäthän voivat tuoda omat ohjelmat Windows Storee:n, mutta Microsoft ottaa välistä sen 60%, mikä on nyt selvää rahastusta, joten suosio jää tavallisilla kuluttajilla hyvin pieneksi.
   
 8. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  5 930
  Kenenkään ei ole pakko asentaa Wintoosaa koneellensa. Kukaan ei pakota sinua tähän. Ei voisi vähempää kiinnostaa Microsoftin pelleily.
   
  Viimeksi muokattu: 16.05.2017
 9. Gugi^

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2002
  Viestejä:
  1 451
  Menee porukalla puurot ja vellit sekaisin tuon Win 10 S:n kanssa.
  Tuohan on selkeästi tarkoitettu vain Chromebookkien kilpailijaksi, ei perinteisen PC:n.
  Chromebookkihan on about yhtä rajoittunut, ellei jopa rajoittuneempi. Ilmeisesti Chromebookit on rapakon takana aika suosittuja kouluissa, nimenomaan halpuuden ja rajoittuneisuuden takia.

  Toki tuolla pyritään mahdollisimman tehokkaasti tappamaan kilpailijat.
  Mutta sehän on myös Googlen, Applen, Huawein, Vaasan leipomon ja kaikkien muidenkin tavoitteena omilla tuotteillaan. Alasta ja tuotteesta riippumatta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti