Windows 10 - Päivitys, asennus ja aktivointi

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Lone Wolf, 30.09.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. Staffy

    Rekisteröitynyt:
    29.12.2012
    Viestejä:
    26
    Joo, mut jos välttämättä haluaa sen hakuruudun ensin näkyviin ;)
    Mistä sitä kenenkään intohimoja tietää... :D
     
  2. andri

    Rekisteröitynyt:
    25.06.2009
    Viestejä:
    56
  3. Kenjinxs

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2012
    Viestejä:
    863
    käy, mutta sitten sinun koneesi kokoonpano on kiinnitetty avaimeen .. jos esim vaihat vaikka emon niin pitää sitten ostaa taas uus lisenssi windowsiin. kannattaa koittaa jostain saada RETAIL avain, se on sidoksissa sinuun, ei laitteistoon :) tai ainakin näin olen ymmärtänyt
     
  4. Warra

    Rekisteröitynyt:
    27.12.2003
    Viestejä:
    1 198
    Onko kellään muulla ollut ongelmaa lepotilojen kanssa? Näyttö ei sammu lainkaan eikä ajastus toimi milloin kone menee lepotilaan.. Windows 7:lla toimi mainiosti. Mistä tuota ongelmaa on mahdollista lähteä ratkaisemaan? Lepotilojen asetuksia muuttamalla ei ollut mitään muutosta asiaan. Itse klikkaamalla kone menee lepotilaan, mutta näyttöä ei saa sammumaan millään windowsin aikakatkaisimella.
     
  5. Kenjinxs

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2012
    Viestejä:
    863
    itselläni kyllä on pelannut ok, joka aamu kun on koneelle tullut niin pitäny kirjaantua sisään.
     
  6. SFX

    Rekisteröitynyt:
    04.05.2001
    Viestejä:
    4 693
    Älä perkele sano että tuossa on ongelmia. :D
    Tilasin just 240GB mallin tuosta........... päivitin jo tän koneen W10 mut ajattelin puhtaan laittaa kunhan tuo Kingston saapuu.
    Kyllä sen pitäisi asentua, en tiedä miksi W10 olisi eri asia kun tuolle SSD:lle sanotaan että tukee boottia.
    Oliko sulla 7 tai 8 siinä aiemmin?

    Mikä emolevy sulla?
     
  7. pork_soda

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2000
    Viestejä:
    635
    En tiedä mitä meni pieleen, kun aloitin puhtaan asennuksen win10:lle.
    Nopeasti asentui ja sitten aloitti päivittämään win10:a ja laitekantaa, jossain vaiheessa tehtäväpalkki lukittui ja mitkään sovellukset eivät avautuneet.
    Koitin sitten käynnistää uudelleen, korjaa windows -komennolla, mutta se ei löytänyt mitään korjattavaa. Muuta sitten en keksinyt niin aloitin koko homman taas alusta. Nyt kun sain tämän taas toimii (nyt toimii hyvin), niin kaksi windows.old kansiota oli ilmestynyt c: -asemaan. OLD-kansiot on nyt myös siivottu pois.
    Ja hyvin windows aktivoitui netin kautta, vaikka nopeaan tahtiin tein kaksi asennusta.
     
  8. djj

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2003
    Viestejä:
    312
    Ohhoh. Samat speksit (NH532) täälläkin, mutta asennuksessa ei minkäänlaisia ongelmia (kun siihen asti vain pääsi, Updaten kautta ei onnistunut). Pohjilla vuosi sitten asennettu 8 ja hetimiten päivitetty 8.1. Ja sattuipa niin, että HDMI oli koko asennuksen ajan kiinni. Taisi olla hieman onneakin minulla matkassa, kun ei tuo sekoittanut asennusohjelman pasmoja.
     
  9. Lone Wolf

    Rekisteröitynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    1 057
    Onkos muilla tätä "ongelmaa" että resurssienhallinta lagaa vähän väliä. Uudelleenkäynnistys auttaa, mutta ketuttaa kyllä, kun jatkuvaan ilmoittaa "ei vastaa" kun etsii vaikka jotakin tiedostoa.:mad:
     
  10. Sampehei

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2013
    Viestejä:
    69
    Oh shit!:(... pahoin pelkään, että ongelma on juuri tuossa predatorissa http://www.overclock.net/t/1567268/...ator-m-2-owners-who-are-installing-windows-10. Aika monella sama ongelma kuten itsellänikin. Asennusta 15 tuntia eikä juurikaan montaa prosenttia edennyt. Yritän nyt vanhemmalta SSD:ltä kloonata W10:n predatorille, saa nähdä onnaako. Win 8.1 kyllä asentui salamana predatorille. Z87 Sabertooth on lankkuna.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2015
  11. neko

    Rekisteröitynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    3 987
    Toivon moderaattoreilta ja käyttäjiltä armoa, ja loin oman ketjun Windows 10 Käynnistä-valikko -ongelmat. Täällä varsinaisessa Windows 10 ketjussa moinen harvaa vaivaava(?) ongelma jää jalkoihin, ja joku asiasta tietävä voi vahingossa ohittaa asian.

    Jos asiassa on toimittu kovin väärin, toivon että moderaattorit siirtäisivät viestin vaikka tänne. Minä puolestani repäisen kaapuni ja heitän tuhkaa päälleni :)
     
  12. saku446

    Rekisteröitynyt:
    21.03.2011
    Viestejä:
    27
    Asennuksen jälkeen toimi ihan hyvin, mutta nyt on parin päivän ajan muisti ja kovalevy käyttö lahes 100% vaikka olisi vain työpöydällä[​IMG]
    Eli kovalevy raksuttaa ja vilkuttaa valoaan kokoajan. ja kone on todella hidas. Tähän jos saisi pikaista apua niin olisin tyytyväinen
     
  13. Sukke

    Rekisteröitynyt:
    24.07.2006
    Viestejä:
    649
    Mulla kans ajureiden asennus epäonnistuu, se siis menee tuonne asennukseen asti. Sama tekeekö winupdaten kautta vai käsin. GeForce Experience ei lähde päälle, eikä sitä saa poistettua. Näyttiksenä GTX 970.

    Sama homma lepotilan kanssa, näyttö jää päälle jä näppäimistöön valot vaikka laittaa käsin sleepiä. Power managementista ei löydy enää suoraan muutakun näytön aikakatkaisu, mutta itse koneen lepotila on pitänyt käydä ajastamassa advanced optionsista. Tosin ongelma nyt ei ole järin suuri, sillä tämä kymppi käynnistyy sen verran jouhevaan, ettei shutdown periaattessa haittaa.
     
  14. mkt8

    Rekisteröitynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    600
    -
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2016
  15. SFX

    Rekisteröitynyt:
    04.05.2001
    Viestejä:
    4 693
    Tuolla tosin luki että clean install toimii. Sen meinasin itse, ja jos päivittää Kingston tietää ongelmasta.
     
  16. GoDi81

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    1 135

    Nyt mä sain ton popparin sentään toimimaan, ihan vaan piti pistää network sharing optionseista public puolelta turn off password sharing....

    Mutta nyt onkin sit sellainen ongelma että kun mun makkarin mediatoistimena toimii LG DP1 mediasoitin, niin tuo yhdistää CIFS/Samban avulla, ja se ei sitten millään pysty yhdistämään.
    Kysyy vaan id:tä ja passwordia, eikä niin mitään ideaa mitkähän noikin sitten pitäisi olla...
    Olisko kellään ideoita?
     
  17. Warra

    Rekisteröitynyt:
    27.12.2003
    Viestejä:
    1 198
    Olenko ymmärtänyt nyt ihan oikein, jos upgraden jälkeen haluaa tehdä puhtaan asennuksen vaikka usb:ltä, vanha win 7 home premium serial key ei enää käy, vaan win 10 vaatii jonkun oman yleisen tason serialin syöttämisen? Vai miten tuo puhdas asennus hoidetaan pohjimmiltaan upgraden jälkeen..?

    Vai tehdäänkö ihan pokkana vaan että asennuksessa ohitetaan nuo tuoteavaimen kyselyt ja aktivoinnin pitäisi tapahtua vain painelemalla aktivoi nappia kun windows on asentunut? Todella outoa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2015
  18. Kenjinxs

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2012
    Viestejä:
    863
    ei pitäisi olla kuin vaan puhdas asennus, klikata ohita kohtaa ainakun kun kysyy tuoteavainta. itsellä ainakin noin meni, aina sisäänkirjaantunut 8.1:ssä sähköpostilla ja samoin nyt tässä 10:ssä.

    ainakin kun tässä vajaa 2 tuntia sitten asensin itse puhtaan asennuksen niin oli aktivoitu käyttis.
     
  19. Sampehei

    Rekisteröitynyt:
    28.06.2013
    Viestejä:
    69
    Itsellä ei toiminut usb:n kautta clean install. Tiedä sitten DVD:n kautta.
     
  20. sardelli

    Rekisteröitynyt:
    20.01.2013
    Viestejä:
    933
    Sinun olisi pitänyt ensin Windows 10:n asetuksista valita Windows 8.1:sen palautus.

    Jos suorittaa Windows 10:ssä "Palauta tietokoneen oletusasetukset", niin tämän jälkeen Windows 10:n asetuksissa ei enää ole valintaa "Go back to Windows 8.1", koska Windows 10 on asennettu uudelleen.


    /index <image_index> - Index of the recovery image Windows imaging (WIM) file to be used by system reset.

    Sinulla näkyi (kuva alla) "reagentc /info" -komennolla että (20 GB) recovery-osiolla oleva index numero on 2, joten käytä numeroa 2 "reagentc /setosimage" -komennossa.

    Laita ylläolevien osioiden numerot alla oleviin komentoihin #-merkin tilalle.

    edit: (luin viestisi uudelleen) Mutta jos sinulla ei Windows 8.1 enää käynnisty, niin silloin noilla komennoilla ei ole merkitystä, koska komennot on suoritettava Windows 8.1:sen komentokehotteessa.

    [​IMG]

    How to download and clean install Windows 8.1 if you have an OEM computer with UEFI firmware (BIOS) embedded Windows 8/8.1 product key. -> link
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2015
  21. Kenjinxs

    Rekisteröitynyt:
    21.01.2012
    Viestejä:
    863
    usb:lla asensin itse, ainut ongelma siinä oli et se lataus ohjelma ei tehnyt toimivaa tikkua 4GB tikusta, piti laittaa 8GB tikku niin heti onnistu :)
     
  22. aatu89

    Rekisteröitynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    786
    Siis mitä vittua? Latasin Windows 10 tolla mediacreationtool, ladattu Windowsin sivuilta. No 4h tais ladata sitä, sitten kun alkaa asentamaan, niin tuli vaan teksti "Järjestelmälle varattua osiota ei voitu päivittää", latausohjelma poisti tiedostot ja 4h lataus pitää aloittaa alusta? :D

    Eli siis tuolta http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/media-creation-tool-install
     
  23. GoDi81

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    1 135
    Toihan kyllä kannattaa (jos päivittää) asentaa ihan niin että sillä media creation toolilla imuroi imagen, sen jälkeen purkaa sen imagen ihan mihin tahansa kovolle ja sieltä kansiosta vaan ajaa setupin...

    Ja btw päivityksessä (ei siis clean install) ei saa olla boottaavana se mistä sen nyt sitten asennatkin (dvd tai usb).
     
  24. Batro

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2005
    Viestejä:
    234
    Itselläni oli Acerin tabletilla (Iconia W700) vähän vastaavankaltainen ongelma, kun päivitin Win 8.1=> Win 10. Katsoin task managerista, mikä prosessi vetää levynkäytön maksimiin ja koneen aivan jumiin. Syylliseksi paljastui yksi Acerin omista taustaprosesseista (en muista mikä.... lähti niin vilkkaasti veks). Ei muuta kuin CCleanerilla disabloin ja varmuuden vuoksi vielä poistin koko halvatun exen. Nyt toimii tabletti sujuvasti Win 10:llä, eikä mitään haittavaikutuksia tuon prosessin poistamisesta ole ilmennyt (Y)
     
  25. tputaala

    Rekisteröitynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    106
    Joo, tämän hoksasin liian myöhään :)


    Jees, nämä teinkin ja nyt pääsen taas boottaamaan sinne recovery työkaluun, mutta siinä vaiheessa kun valitsee "Reset your PC", niin se pyytää asettamaan asennusmedian. Eli ikäänkuin se ei osaisi hakea tuota RecoveryImagea tuolta partition 6:lta.



    Onnistuuko tällä siis Windows 8.1 asennus suoraan, vaikka tässä koneessa on alunperin ollut Windows 8 (eli product key sidottu Windows 8:iin)? Ultimate tavoite olisi tosin saada edelleen tuo recovery image toimimaan, jolloin saa samalla kertaa myös kaikki ASUS:sin ajurit sisään eikä tartte yksi kerrallaan ladata ASUS.com:ista :)
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti