Win Xp korjailua

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja mick, 15.12.2019.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. mick

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2000
  Viestejä:
  898
  Jep, vanha käyttis. Ei takerruta siihen.

  Tässä koneessa ei toimi tälle kiintolevylle asennettu Xp. Korjaava asennuskaan ei auttanut, käynnistyksessä melkein alussa kaatuu blue screeniin.
  Samalle kovolle eri hakemistoon asensin Xp:n, ja se toimii moitteetta. Nyt kuitenkin siinä ekassa Xp:ssä on muutama ohjelma, joita tarvitsisin. Onnistuisiko kopiointi ehjästä Xp:stä tiedostoja rikkinäiseen, että se rikkinäinen alkaisi toimimaan? Mitä tiedostoja mahtaisi vaatia?
  Koitan pelastaa asennetusta ohjelmasta dataa, ja ei ole ohjelmalle asennusmediaa olemassa... Siksi kikkailua. Jos sen verran edes saisi käyntiin että datat talteen...

  Lisäys: Live Xp levy löytyy, jolta koneen myös saa käyntiin
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019
 2. Tarantella

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  2 934
  Kovalevyn kunnon voit tarkistaa tällä: https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/
  Jos levy on ok ja toimii uudella asennuksella, niin ensin data talteen ja sitten uusi asennus, jossa asennuksen aikana tyhjennät koko levyn ja asennat uudelleen tyhjälle levylle.

  Vähän ihmetyttää, miten asennat XP:n eri hakemistoon, minusta se ei ole mahdollista tai sitten käytät harhaanjohtavasti termiä. Tarkoitit mahdollisesti eri osiota.

  Edit: Ohjelmien kopiointi onnistuu erittän hankalasti. Helpompi on etsiä sen asennustiedosto valmistajalta ja asentaa kokonaan uudelleen. Lähes kaikkien ohjelmien asennustiedosto on löydettävissä netistä.

  Edit: "Lisäys: Live Xp levy löytyy, jolta koneen myös saa käyntiin"
  Tällä tarkoitit varmaan XP:n asennulevyä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019
 3. pavex

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2001
  Viestejä:
  54
  Boottaat Linux-LIVE CD:lta koneen. Tätä kautta pääset kovalevyllä oleviin tiedostoihin käsiksi.'
  Kopioi ne talteen. Ohjelmien kopiointi voi toimia tai ei riippuen pitävätkö ne sisällään (kopioitu kansio) kaiken mitä toimiakseen tarvitsevat.
   
 4. mick

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2000
  Viestejä:
  898
  Kovo on ok, se on uusi. Sata -väylässä. Norton Ghost imagesta palautettu. Siksi käynnistyminen takkuaakin. Unohdin sanoa: ihan eri koneesta se image otettu aikanaan, ehkä 7 vuotta sitten... Voi olla Ide -levyltä otettu varmuuskopio jopa.

  Xp:n voi asentaa samalle osiolle eri hakemistoon. Siellä asennuksen alussa voi valita jos on jo jokin muu käyttis asennettuna samalle osiolle.

  Tässä tapauksessa ei saa mistään ko. ohjelmaa. Ja sen lisenssikin on jotenkin käyttikseen ympätty. Siksi se vanha Xp asennus pitäisi saada käyntiin. Ja ohjelma päälle, ja sieltä sitten export datalle...
  Ajatuksenani oli asentaa toinen Xp, ja jos siitä saisi sitten kopioitua riittävästi tiedostoja siihen vanhaan asennukseen että lähtisi toimimaan... Mutta pelkään että on jokin rekisteriongelma, ja sen kopsaamalla menetän lisenssin siitä softasta...

  Periaatteessa jos sen vanhan Xp:n saisi jotenkin siihen "emolevynvaihtomoodiin"! En muista tarkkaa nimeä tuolle, mutta jotenkin sen pystyi laittamaan sellaiseksi että sama kiintolevy uudessa koneessa sitten aloitti jollain asennushommalla, ja sitten vasta käynnistyi buutin jälkeen. Vaan miten tuon tekee tässä tapauksessa?

  Virtuaalikoneella en ole kokeillut lähtisikö käyntiin. Ei just ole sellaista softaa koneella että onnistuisi...

  Live Xp cd-levy siis löytyy. Kiekko asemaan ja buutti siltä, ja kohta on toimiva Xp käynnissä. Vaikka ilman kiintolevyä. Ei siis tarvi asentaa ollenkaan, toimii levyltä. Ajattelin että jos sillä kopsailis dataa (Xp) asennuksesta toiseen, niin ei olisi mikään lukitus tms estämässä kopiointia.

  Tosiaan se softa ympänny lisenssin jotenkin winkku asennukseen ja ei toimi sitten vaikka datat saisin talteen muuten. Ja onhan ne jo tallessa Norton Ghost imagella, mutta en vain pääse niihin käsiksi millään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019
 5. Tarantella

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  2 934
  Kyse on siis jostain vanhan pakettikoneen XP:stä otetusta backup imagesta nahkoineen karvoineen, joka on sidottu asentaessa johonkin tiettyyn kokoonpanoon, mikä aktivoituu itsestään alkuperäiseen koneeseen, eikä asennu asentamalla muuhun kokoonpanoon, kun sattumanvaraisesti.
  Vahinko, kun et ole tehnyt siitä aikoinaan palautuslevykkeitä, koska joidenkin koneiden palautuskopiot asentuu muihin koneisiin koneen kyljessä olevalla tuotelisensillä. Kaikissa XP aikakauden koneissa oli mahdollista tehdä palautuslevykkeet.

  Olet kyllä aika haastavan tehtävän ottanut tehtäväksi, jonka lopullisesta onnistumisesta en olisi ollenkaan varma. Vähintään luulisen sen kadottavan aktivoinnin, mutta joo. Eri koneesta otetulla backupissa on myös kaikissa laitteissa väärät laiteajurit, jotka aiheuttavat toimimattomuutta ja mahdollisesti BlueScreeniä.

  Mikäli sen pitää ehdottomasti olla XP, niin laita ostoilmoitus johonkin huutokauppasivulle, muutamalla eurolla voisi löytyä "asennuslevy+tuotelisenssi", noita on monien hyllyillä pölyyntymässä, kuten minullakin (tämä ei ole myyntitarjous).
  Sillä tavalla saat puhtaan asennuksen tehtyä ilman turhia temppuiluja.

  Oletko tarkistanut kaipaamiesi ohjelmien asennustiedostojen lataamismahdollisuutta niiden valmistajien sivuila, koska lähes kaikki ohjelmat löytyy kyllä netistä, vanhemmatkin ohjelmat.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2019
 6. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  835
  Jotta tietäisi mitä tiedostoja rikkinäinen XP kaipaa, pitäisi tietää tarkalleen _miten_ se on rikki. Sen tietämiseksi pitäisi aluksi ainakin lukea ja ymmärtää se BlueScreen-virheilmoitus.

  Softalisenssi on todennäköisesti tallennettu joko Windows-rekisteriin tai johonkin tiedostoon. Yksinkertaisimmillaan se on vain omistajan nimi ja siitä jollakin salaisella algoritmilla laskettu tarkistussumma, joka muodostaa rekisteröintikoodin: tällöin se olisi siirrettävissä helpostikin.

  Mutta jos tarkistussummaan on sisällytetty koneen verkkokortin MAC-osoite, emolevyn sarjanumero tai jokin muu koneyksilökohtainen tieto, tapaus on vaikeampi ja tarkoittaa myös sitä että se softalisenssi toimisi vain siinä 7 vuoden takaisessa IDE-väyläisessä koneessa josta Ghost-image oli otettu.

  Windows-rekisteri on "vain" joukko tiedostoja, joita voi asianmukaisilla työkaluilla lukea. Regeditissä on Load/Unload Hive-toiminnot joilla voi avata luettavaksi vieraita rekisteritiedostoja. Ja ne rikkinäisen XP:n rekisterin osasethan löytyvät enimmäkseen C:\Windows\System32\Config -polusta: esimerkiksi Software-tiedostosta löytyy rekisterihaara HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE. Käyttäjäkohtaiset HKEY_USERS/HKEY_CURRENT_USER-rekisterihaarat taas löytyvät kunkin käyttäjän profiilihakemiston NTUSER.DAT-tiedostosta.
   
 7. Buick

  Rekisteröitynyt:
  08.09.2016
  Viestejä:
  275
  Asennettua XP:tä ei voi itsestään siirtää koneesta toiseen, erilaiset ajurit eivät toimi ellei rauta ole todella samaa.

  "Periaatteessa jos sen vanhan Xp:n saisi jotenkin siihen "emolevynvaihtomoodiin"! "

  Jep, se piti tehdä etukäteen ajureita poistamalla. Ilman sitä edes safemode ei toimi.

  Kaksi XP:tä oikeasti samalla osiolla? Ööö joo mikäli sitä alkuperäistä sotkematonta imagea ei ole niin helposti se uusi XP asennus on vetänyt \user hakemiston tyhjäksi ja sen asennetun ohjelman käyttäjäkohtaiset tiedostot ovat helposti mennyttä.

  Mikäli tiedostoja edelleen on, asenna XP toiselle osiolle. Kokeile kopioida ohjelma ja sen tiedostot vastaavista program files ja user hakemiston alla löytyvistä kolmesta eri hakemistoista uuteen XP:hen.

  Mikäli ohjelma lähtee käytiin muttei suostu toimimaan, niin sitten rekisteristä sen vaatimia juttuja hakemaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti