Win 10 päivitys pieleen - oma moka

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja akvavitix, 10.10.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 264
  Käynnistelin konetta ajatuksella, että menisin estämään Win 10 päivityksen uutisoinnista johtuen, jotta saisin tiedostot säilytetyksi varmassa tallessa. Noh, kun käynnistin koneen se alkoikin päivittää winkkaria saman tien ja kiireellä yritin irrottaa toisen SSD:n ja HDD:n SATA-kaapelit, ettei niitä alkaisi tyhjentää. Kuinka ollakaan, vahingossa unpluggasin käyttiksen sisältäneen SSD:n jolloin Win 10 päivitys keskeytyi bluescreeniin, jonka vikakoodia en edes ehtinyt lukea, kun kone jo yritti buutata itsensä. Nyt kone pyytää käynnistyessään buuttimediaa, eli tarkoittanee Win 10:n asentamista alusta lähtien. Tämä ei sinänsä ole ollenkaan paha rasti, kunhan löydän hukkaamani Win 10 asennusmedian. Onko odotettavissa jotain muita ongelmia, kuin että vain asennan Winkkarin uudestaan? En ole aikaisemmin näin pahasti mokannut koneen kanssa.
   
 2. Tarantella

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  2 410
  Win10 lokakuun päivitys vedettiin pois jakelusta heti, kun ongelma havaittiin ja uutisoitiin. Ei kai se itsestään sitä voi alkaa päivittää, ilman jakelua. Eikä se varmaan edes ehtinytkään vielä normaali automaattipäivityksen jakeluun asti. Oli kenties vaan joku normaali tietoturvapäivitys.

  Mitähän koneellasi on tapahtunut. Tyhmintä todella oli mennä irroittamaan kovalevy silloin kun kone jotain tekee. Windows10:ssä on palautustoiminto, josta suoritetun versionpäivityksen voi peruuttaa jonkin aikaa päivityksen jälkeen, jos yleensä siitä oli kyse, jota vähän epäilen.
  Virrankatkaisukin olisi ollut parempi toimi.

  Mene lataamaan nyt jakelussa oleva 1803 versio ja aloitusikkunasta suorita sillä korjaus jos sillä vaikka tokenisi kuntoon.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2018
 3. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 264
  Taustasyynä on ollut, että poika on luvattomasti käyttänyt konetta, minkä yhteydessä oli ladannut päivityksen ja nyt käynnistyksen yhteydessä alkoi sitä siis päivittää. Käyttöjärjestelmän ja käyttis-SSDn kärähtäminen on pienempi paha, kuin tiedostojen katoaminen erityisesti HDD:ltä. Ulkoinen backup-HDD oli tässä jo aiemmin sanonut työsopimuksen irti, enkä ollut saanut aikaiseksi hankkia vielä uutta, joten ajattelin, että kovalevyjen irrottamisen riski on selvästi pienempi, kuin tiedostojen menettäminen.

  Tänään asennan Winkkarin uudestaan ja katsotaan, mitä on tapahtunut.
   
 4. Tarantella

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2015
  Viestejä:
  2 410
  Ei kai se toiselta levyltä tietoja hävitä, vaan ainoastaan käyttöjärjestelmälevyltä.
   
 5. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 264
  Näin oletan, mutta en halunnut riskejä ottaa. Voi toki olla, että tällä aiheutin paljon pahempaa vahinkoa. Kun yllättäen tulee tilanne vastaan saattaa tulla toimituksi hiukan hölmösti. :facepalm:
   
 6. akvavitix

  Rekisteröitynyt:
  09.03.2016
  Viestejä:
  1 264
  Noniin, winkkari asennettu uudestaan. Olipahan homma asettaa kaikki poikien microsoft- ja steam-tiliasetukset uudelleen, mutta positiivisena asiana, että winkkarin uudelleenasennus nopeutti konetta merkittävästi. Ainoastaan käyttis-SSD:n jouduin alustamaan uudestaan, eli sen verran oli kärähtänyt, ettei pystynyt asennusmedian avulla korjaamaan, vaan piti asentaa kokonaan alusta. Tulipahan tämäkin nyt sitten koetuksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti