Wifi-ohjattavat valaistusjärjestelmät (Philips Hue, Osram Lightify, Ikea Trådfri)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Team_Slow, 18.10.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  "It doesn't replace your existing light switch, though, so you'll likely end up with two different switches next to each other, depending on where you place it."

  "As you might expect, On turns the bulb on, Dim Up increases the brightness of the light, Dim Down does the opposite, and Off switches the light off."

  Mitähän mulla jäi taas ymmärtämättä.. Vai tarkoitetaanko tuossa että ei kytke verkkosähköä? Pikalukemisella ei jäänyt käsitystä että sytyttääkö "On" valon millä teholla (ja värillä Hue-lamppujen kans). En tiedä uskallanko olettaa että Bridgen säädöillä syttyis.. :D

  Itsellä syttyy kaikki 3 lamppua (enempää ei vielä ole, toki voi sytyttää vain yhdenkin) scenellä valittuun kirkkauteen ja värilämpöön kellonajan (ja päivän) mukaan 10min (0-60min Philipsin softassa asetus) fadella. Eli ainakin valonlaatuun ja fadeen voi vaikuttaa itse melko vapaasti. Lisäksi voi säätää toisella ajastimella esim. yksittäisen lampun kirkastuun kirkkaammaksi tai eri väriseksi.

  Itselläni oli keittiössä kokeilussa 15min herätyksen jälkeen fade tuollaisesta sunset-keltaisesta sinisemmäksi (warm -> cool white) ja kirkkaus suht. himmeästä täysille. Pitäisi vielä vähän testailla minkälaisella fadella ei olisi välisävyt lämpimän ja kylmän välillä tympeän värisiä, kovin vihreää taisi pukata tuolla ensimmäisellä kokeilulla. Muuten fadet on ollu suht. huomaamattomia.

  Lisäksi tuohon ajastimeen on random-setting eli syttyy 0-30min ennen tai jälkeen asetetun ajan, itse en ole tuota käyttänyt. Tai siis syttyy, jos valokatkaisijat on päällä ja lamput sammutettu kännykällä, tänään syttyi yksi kolmesta kuten tuossa aamusella totesin.. :cool:

  Toivottavasti ehtis tällä viikkoa eka Dimmeri Tanskasta(?) kotiin asti jos siitä ois vähän apua. Turhan kauan valui tuo ensimmäinen paketti..
   
 2. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Njaa, osoittautukohan liian suureksi haaveeksi että näiden värilämpöä voisi säätää jatkuvasti ympäri vuorokauden.. Noihan tosiaan syttyy, jos värilämpöä säätää ja valo on sammutettu puhelimella. :cool: Onko joku tutustunut noihin 3rd party -sovelluksiin, notta onnistuisko moisilla?
   
 3. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Siis haluat säätää värilämpötilaa silloin kun lamppu on sammutettu?
   
 4. Kahakka

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2015
  Viestejä:
  52
  Onko kukaan muu harkinnut/kokeillut noita LIFX:n lamppuja? Kiinnostais toi uusi Color 1000, kirkkaampi kuin huet ja pitäis olla paremmat värit, eikä tarte bridgee, yhdistetään WLANilla. Ainoa ongelma että ihan kivasti tulee hintaa noillekin kun ne matkansa USA:sta Suomeen taittavat.

  Paitsi että, nyt näyttäs olevan tarjous ilmaisista toimituskuluista yli 150 dollarin tilauksista USA:n ulkopuolelta. Sitten takaraivossa kummittelee vielä epäilys siitä että tulisko noista jotain tarjousta Black Fridayksi.

  [edit] Saattaa olla niin että toi tarjous ilmaisista toimituskuluista on ollut jo pidempäänkin, en ole vaan sitä nähnyt kun olen selaillut kännyllä mobiiliversiota. [/edit]
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2015
 5. silence?

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2004
  Viestejä:
  505
  Onko kellään kokemusta Cozify hubista? Siihen näyttäisi saavan kytkettyä Philipsin Huen, Osramin Lightifyn ja muita langattomia kytkimiä yms.
   
 6. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Kyllä. Eli päivällä kylmä valkoinen valo käytössä ja säätyisi iltaa kohden kellertäväksi. Ja jos ketään ei ole kotona niin ei valojenkaan tarvitsisi olla päällä. Mutta kun tuosta Dimmeristä laittaa valot päälle (kytketty Bridgeen) niin se sytyttäisi valot "keltaisena" eikä "sinisenä" vaikka ne on sammutettu "sinisenä". Ja mielellään vielä kirkkaus samalla.

  Nythän tuo säätö jo voisi onnistua Philipsin omalla softalla ajastimien avulla, mutta se tosiaan laittaa valot päälle, jos ne ei ole päällä (siis virrat päällä, mutta kännykällä sammutettu). Jossain maksullisessa softassa näytti olevan auringonkierto-optiota, en perehtynyt tarkemmin säätikö kirkkautta vai värilämpöä.
   
 7. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Saapui lähetys :)

  [​IMG]
   
 8. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Näitä ei vissiin alle 2800K meneviä löydy muita ku RGB-lamput? Osramin Tunable Whitet lähti tuosta ylöspäin, Philipsillä ei vastaavaa edes ole?
   
 9. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Dimmeri muistaa edelliset asetukset, kun laitat valot uudestaan päälle: scenen ja kirkkauden. Jos olit sulkenut valot Deep Blue scenen ollessa päällä, niin ne syttyvät Deep Blue scenenä uudestaan.

  On muutenkin sitä, mitä Hue Tapin olisi pitänyt olla alusta asti. Toivottavasti tulee myös versio useammalla napilla, mutta muuten tähän asti aika 5/5.

  [​IMG]
   
 10. Alghazanth

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  1 576
  Mä laitoin kämpän remontin yhteydessä wifi himmentimet, ihan hyviä muuten mutta ei toimi LED valaisimien kanssa vaikka olisikin himmenettäviä lamppuja.
   
 11. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Liekkö edes teoriassa mahdollista toteuttaa tuollaista systeemiä mistä itse haaveilin. Vaatisi puhelinsovellukseen erillisen on/off-napin, eli sammutus jotenkin muuten kuin himmennyksellä, ja herätykseen On-toiminnon. Pitäisi siis tuo värinvaihto tehdä jollain muulla kuin Alarmeilla. :cool:

  Pitäis vissiin tutustua noihin 3rd party softiin ja/tai Cozifyyn. Mutta liekkö tosiaan noi lamput ottaa pelkkää kirkkaus- & väritietoa vastaan jos eivät ole päällä. Defaulttinahan tuo tosiaan sytyttää noi jollain random-kirkkaudella (10-15% täystehosta) kun säätää väriä kun ovat pois päältä. :(
   
 12. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
  Philipsien rajapinta on avoin ja niille voi skriptata itse vaikka minkälaista toiminnallisuutta. Ohjauslaitteen on vaan vähän väkisinkin oltava aika fiksu.
   
 13. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Ei onnistu yhtään mitenkään heidän API:lla & Bridgellä. Philips ei tarjoa moista vaihtoehtoa. Lapsenkengissähän nämä vaikuttaa olevan muutenkin. Bridge herjaa erroria, jos lamppu ei ole päällä ja yrität säätää kirkkautta/väriä. Ainoa vaihtoehto nykyisellä systeemillä on API:lla pollata lamppuja, ja kun syttyy, niin vaihtaa sitten väriä/kirkkautta. Aikaisemmin jo tuosta taisin mainita, joku pollasi 2s intervallilla ja lamppu säätyi keskimäärin 3s viiveellä. Hieman tympeä jos yöllä räppäät kytkimestä päälle ja valot sammutettu täysillä niin syttyy myös täysillä, Premium-settiä.

  Ilmeisesti Cozifyllä onnistuu paremmin (ohjaavat suoraan hubilla lamppuja, ei tarvitse välttämättä Bridgeä), lainaus täältä, kun aiheesta kyselin:

  "Hubilla pystyy jo nyt ohjaamaan lamppuja seinäkytkimen kautta siten, että lamput syttyvät eri kellonaikaan eri sävyllä/värillä/kirkkaudella.

  Lampun tila (väri, kirkkaus, värilämpötila) asetetaan aamu, päivä, ilta, tms. teeman taakse. Ja lamppu seinäkytkimen painikkeen taakse. Lampun sävy määräytyy aktiivisena olevan teeman mukaan."

  Ei vain ole vielä(?) tukea Philipsin Dimmer switchille, joutuisi käyttään Nexan radiokytkimiä, ei houkuttele.
   
 14. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Hmm.. Voisi kai se sittenkin onnistua Bridgelläkin. Ei vain voisi koko ajan lähettää infoa lampulle, kuten itse ensin ajattelin, mutta "oikean valon arvot" lähetettäisiin, sitten kun kytkimestä tulee käsky, kuten Cozify tekee(?). Näytti command promptilla onnistuvan ohjaus Winhue:n avulla.
   
 15. Zepi

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2000
  Viestejä:
  10 294
 16. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Jonku verran tullut tuohon API-puoleen jo tutustuttua, sen verran tosiaan että selvisi ettei tuo sammutetun valon värin vaihtaminen onnistu, eikä siihen ole edes kiertotietä että himmentäisi lampun nollille eli jättäisi päälle vaikka valoa pimeänä. Pienin kirkkausasetus on 1. Ongelma tosiaan tuollaisessa windows-ajastelussa, että pitäisi Dimmeri kytkeä kulkemaan sitten PC:n kautta..? :cool:

  Mutta nyt leikkinyt tuon Dimmerin kans ja yrittänyt saada sitä totteleen mieleisesti. Winhue:n kehittäjän kanssa vähän viestitelty tänään, niin sai edes jotain muutoksia siihen tehtyä, mutta hieman on beta-vaiheessa vielä. Cozifyn forumin puolella joku oli muokannut tuon käskyjä all4hue:lla, mutta itse en siihen ja sen monipuolisuuteen/rajoituksiin ole vielä tutustunut. Kovin monessa muussa ohjelmassa ei vaikuta vielä olevan tukea kyseiselle Dimmerille, ja Winhuen kanadalainen sällikään ei moista omista, koska ei ilmeisesti vielä myydä Kanadassa tuota. :o

  Suht. toimivalta vaikuttanut kyseinen kalikka muuten, vaatii vain vähintään sen yhden kappaleen per huone. Hieman orpoa vielä noiden kanssa elää ku on vasta yksi Dimmeri. Lisäbonuksena tosiaan että tuota voi vähän ohjelmoida itse, ja saa esim. jokaiseen kaukosäätöön ON-OFF-nappien taakse sytytys/sammutustoiminnon kaikille lampuille vaikka vakiona ohjaa vain yhtä huonetta/lamppua. Pitkää ON tai OFF-napin painamista ei vakiona ole ohjelmoitu mihinkään toimintoon, eri asia sitten kuin hyvin toimii.. vielä kokeilematta kun sain ton kapulan (tai siis Bridgen) sen verran jo sekaisin "ohjelmoitua" ettei voi enää käyttää :D
   
 17. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Okei, eli nuo Dimmerin monipuolisemmat ohjelmoinnit toimii vaiko ei? :rolleyes:
   
 18. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Kai ne toimii, mutta ei vielä ihan kauhean hyvin muuttaminen toimi tuolla Winhuella. Ainakin itselläni kippaa softa kun yrittää niitä muokata.. Kehittäjä tehny 3 betaa aiheeseen liittyen tälle "iltaa", bugeja vaikuttaa muutampia olevan. Vähän hankala silti hänellä kehittää ku ei itellä moista kapulaa ole.

  Sinänsä kyllä ne toiminut mitkä saanut Bridgeen asti sisään. Eli saa noi 4 nappia toimimaan vaikka jokaisen omalle scenelle, jos joku tuosta Dimmeristä haluaa Tap-tyylisen kalikan. Toki tarrat joutunee printtaan jos ei halua noita vakioita siinä vaiheessa katsella. Itselläni kiinnostaa eniten tuo ON/OFF kaikille valoille lisätoimintona normaaliin. Eipä tuossa enää sen jälkeen taida kauheasti olla nappeja jäljellä ellei DIM+/- nappeja uhraa johonkin muuhun käyttöön.
   
 19. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Tarkennetaan tätä tosiaan vielä sen verran, että ongelmat ei johtunu itsestäni eikä varsinaisesti Philipsistäkään, vaan beta-vaiheessa olevasta "yhden kehittäjän" Windows-ohjelmasta. Philipsistä vain sen verran, että ovat ulkoistaneet ohjelmakehityksen API:lla kun eivät itse jaksa koodata, jolloin noita bugisia 3rd party -softia löytyy "muutamia" ja ovat ainoa vaihtoehto.

  En jaksanut vielä alkaa itse koodaan mitään kun puolivalmiskin softa Windowsille löytyi, turhan buginen, mutta jos tuolla riittävät muutokset saisi silti tehtyä. Ikävä vain ku ns. testiohjelmoinnit sai sisälle Bridgeen (mm. softassa väärä komento niin lakkasi nappeja toimimasta) mutta ei saanut enää niitä muutettua oikeiksi kun ohjelma kippaa aina kun yrittää muutoksia tehdä. Eka epävirallinen beta (jossa tuo testaamaton Dimmerituki oli) "tuli" 14h sitten, joten hyvä että edes jotain sai muutettua. Ilmeisesti toi kaatumisen korjaaminen vaatii jotain vähän suurempia toimenpiteitä, joten seuraava testibeta tullee vasta ensi viikolla, "virallisesta" betasta paha sanoa. Toistaseksi suosittelen kokeilemaan mielummin tuota all4hue:ta. :o

  Pitää vielä mietiskellä, että alkaako koodaamaan itse tuota 24/7-säätötoimintoa, vai odotanko että Cozifyyn saavat Dimmer-tuen. Kauhean mielenkiintoinen tuote tuo heidän boxi, mutta ei ihan ongelmaton ratkaisu sekään..
   
 20. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Pakko.. saada.. lisää... Ei ole enää niin ranteet-auki-fiilis ku laittaa noita Dimmereitä pinon. :D

  Edelleen silti 0/5 ilman Dimmeriä, Dimmerin kans 4/5, softahommat vähän lapsenkengissä. Ja jää aika helposti värinsäätö käyttämättä, jos noita ei saa automaattiseksi tai räplää kännykällä (tms). Tai laita joka huoneeseen Hue Tapia Dimmerin rinnalle. Tai kahta Dimmeriä joista toisen ohjelmoi väreille (värilämmölle).

  Onhan tossa Dimmerissäkin vähän huono tuo näppäintuntuma, mut ei taida olla parempaakaan tarjolla ellei käytä vanhoja kytkimiä ja asenna sen taakse sopivaa zigbee-kikkaretta (en tiedä kuin löytyy Bridgeen pariutuvia) ja elä ilman himmennystä. Ja noita on kiva ettiä sitten pitkin kämppää ku 2v tykkää noilla leikkiä. Pitäis varmaan laittaa liimalla seinään kiinni vuodeksi/pariksi. :rolleyes:

  https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-single-bulb-e27a19-16mill-color/AM4JW6

  Onkohan nuo jo takuuvarmasti versio2:sta, kivan selvästi kerrottu.. Ois Movember-alessaki, huimat -10% :eek:

  Toi Dimmerin mukana tullut pelkkä kirkkaussäädettävä on vähän orpo Hue-lamppujen parina. Jättäisin ostamatta, jos ei sais noin halvalla (n. 14e) Dimmerin mukaan. Eli jatkossakin tilaan Dimmerit tuon lisälampun kanssa, ja sijoitan niitä ei-niin-näkyvälle paikalle esim. eteiseen/ulos/kodinhoitohuoneeseen jne. Miten lie kestävät ulkona, Philips ei taida moista luvata. Ei ole niin ongelma tuokaan että syttyvät perusasetukseen kun laittaa päälle, eli ei sinänsä välttämättä tarvi Dimmeriä. Tosin onhan noi melko kirkkaita iltasella jos niitä enemmän on jossain huoneessa ja muualla hämärää.. Että ehkä sittenki Dimmerit joka puolelle? Ois kiva ku Philips oikeasti muuttais tuon, että eivät syty vakiona täysille, vaan edelliseen asentoon. Tosin siinäpä sitten taas kaivat kännykkää taskusta, jos kirkkaus on väärä. Aina häviää. :cool:

  Pitäis noita Osramin TW-lamppuja hommata kokeille, että onnistuuko niitä käyttää yhtä aikaa Hue:n kans, tosin vois olla enemmän päiväkäyttöön ne lisävaloksi, joten voisi toimia ihan ok.
   
 21. jusani01

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2011
  Viestejä:
  16
  HSarastusvalo- googlauksesta löysin itseni kyseiseen keskusteluun ja perinteisesti homma karkaa lapasesta ja saa uudet mittasuhteet, mutta...

  Taloudessa on tällä hetkellä käytössä mokkula ja luonnollisesti kaikki härpättimet yhdistettynä siihen. Muodostuuko tuo ongelmaksi, toisin sanoen jos haluaisin hallita valoja puhelimella, joudunko vaihtamaan puhelimen wlanyhteyden erilliseen wlan-lähettimeen kun haluan hallita valaistusta vai saanko kytkettyä huen hubin jotenkin mokkulaan? Vai onko näillä mitään tarvetta kommunikoida keskenään? Jonkinlainen ethernetkaapeli laitteesta ilmeisesti kummin lähtee.
   
 22. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Valitettavasti tietääkseni ei onnistu ilman reititintä, johon silta kytketään ethernetin välityksellä. Puhelimesihan ei kommunikoi sillan kanssa, vaan reitittimen, joka vie tiedon siltaan, joka puolestaan lähettää tiedon zigbee standardilla langattomasti lamppuihin. On kuitenkin olemassa ihan oikeita Wifi-lamppuja, kuten LIFX, jotka eivät vaadi siltaa, mutta ovat aika hintavia ja isoja.

  http://www.lifx.com/

  E: eipä nuo LIFX:t ole enää edes pahan hintaisia, aikalailla Huen hinnoissa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2015
 23. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Lisäksi LIFX:ssä ei ilmeisesti ole noin tyhmästi toteutettu tuota "turvavalaistusta" kuten Philipsillä, vaan muistavat edellisen kirkkausasetuksen (perustuu forum-juttuun). "Joutuu" katkasimesta napsauttamaan kahdesti että palautuu perusasetuksille.

  Itselläni ei mitään kokemusta noista LIFX-lampuista ole, mutta ainakin kuvittelisin, että noiden kanssa voisi pärjätä paremmin normaaleiden seinäkytkimien kanssa, jos toimivat noin. Mutta onhan tuo kirkkaussäätö "jokaisessa seinäkytkimessä" aika iso plussa nyt kun sitä päässy hetken räplään..
   
 24. Kahakka

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2015
  Viestejä:
  52
  Heh, vähän samanlaista reittiä sain itsenikin johdateltua harkitsemaan älylamppujen ostamista... "Miksi ostaisin tollaisen Philipsin herätyslampun kun voisin käyttää ne rahat älylamppuihin joilla saisin aikaiseksi vielä paljon monimutkaisempaa leikkimistä heräämisvalon lisäksi? Paljon järkevämpää..." :D

  Mainitsinkin tosiaan noista LIFX:n lampuista tällä sivulla aiemmin, toi color 1000 kyllä kiinnostaisi, mutta ei taida kenelläkään olla täällä kokemusta niistä?
   
 25. jusani01

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2011
  Viestejä:
  16
  Semmosen tuohon omaan ongelmaani liittyen keksin, että kun taloudesta löytyy valmiiksi kumminkin suhteellisen pätevä wlan-reititin niin tokihan siihen sen mokkulan voi kytkeä ja jakaa yhteyden kaikille osapuolille sitä kautta ja samassa verkossa voidaan sitten kivasti pyöriä Huen kanssa.

  Eli hankintaan menee tuo Hue.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti