Wifi-ohjattavat valaistusjärjestelmät (Philips Hue, Osram Lightify, Ikea Trådfri)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Team_Slow, 18.10.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kipe_

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2004
  Viestejä:
  32
  Nyt on hyvät neuvot tarpeen.

  Eteisessä on 2kpl Hue ambience lamppuja E14 kannalla, kesän ajaksi otin sähköt pois niistä joksikin viikkoa ja nyt hue ei löydä lamppuja millään. Bridge reseroitu, koitettu parittaa lamppuja serialin avulla vaan ei löydy. Kokeillut siirtää polttimoita myös eri valaisimiin mutta ei vaikutusta.

  Mikäs avuksi?
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2018
 2. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Saatko siirrettyä lamput tai bridgen lähemmäs toisiaan? Joskus oli ongelmia saada paritus tehtyä, onnistui kun siirsi lampun metrin päähän bridgestä.
   
 3. PatrikSelin Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  24.07.2011
  Viestejä:
  2 885
  Tuleeko esim. Hue White ambiance Being -kattovalaisimen mukana tarvittavat kiinnitystarvikkeet?
   
 4. jousalm

  Rekisteröitynyt:
  11.06.2004
  Viestejä:
  637
  Itse asensin puukattoon mukana tulevilla ruuveilla. Kaikki tarpeelliset oli mukana.
   
 5. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Toi Being ei sitten sovi suoraan kattorasian kiinnityksiin, taisi olla kolmella kiinnityspisteellä eikä jako niissä passaa mitenkään. Valaisin ei kyllä paina juuri mitään niin varmaan pysyy rasiakierteissä yhdelläkin ruuvilla. :rolleyes:
   
 6. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Mä laitoin Beining Huen kiinni kolmella ketjuilla rasiakoukkuun.
   
 7. timbba80

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  478
  Löytyykö Huelle mitään appia joka vaihtaisi valojen lämpötilaa automaattisesti auringon kierron mukaan?

  Routineillahan saa tehtyä ajastetut mallit, esim. 12-17 'concentrate', 17-21 'read' ja 21-23 relax, mutta nuo pitää tehdä yksitellen.

  Itse tykkäisin huomattavasti enemmän siitä, että appi vaihtaa itse, ilman manuaalista ohjelmointia, valon lämpöä auringon nousun ja laskun mukaan.

  Living scene (tjsp) taitaa tuon osittain tehdä, mutta siinäkin muistaakseni oli kellonaikojen mukaan ajastukset, ei (oletetun) päivänvalon mukaan?
   
 8. A_SA

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  515
 9. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 832
  Iris on yllättävän kirkas, ei mikään pelkän tunnelmavalon antaja vaan tarvittaessa ihan oikea valaisin. Itselläni se valaisee hämärän nurkan, jonne valo heijastuu katon kautta sopivan pehmeästi.
   
 10. tsumak

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  370
  Tulipa hommattua Ikealta trådfri-sarjaa.
  Mukaan tarttui gateway, pari lamppua, liiketunnistin ja yksi himmenninkytkin. Myös ohjattava pistorasia tarttui mukaan, joka ei kuitenkaan päässyt käyttöön.

  Parin tunnin räpläämisellä voisi sanoa että onhan nämä ihan kivoja.
  Isoin harmi tuli pistorasian kanssa. Huono puoli Ikean vehkeissä on että ne tarvitsee aina kaukosäätimen ohjaukseen (korjatkaa jos olen väärässä).
  Hueen verrattuna taas plussaa taitaa olla se, että jos valon sammuttaa seinän kytkimestä, palautuu se samalle tasolle.

  Mutta onko totta että pistorasiaa tai valoja ei voi käyttää ensinkään ilman jotain kytkintä/ohjainta siinä välissä? Olisi ollut näppärä saada pistorasia kytkettyä suoraan gatewayn kanssa. Ilmeisesti myös liiketunnistin ei suoraan toimi hubin kanssa vaan toimii "kytkimenä". Homekit ei tahdo antaa tehdä automaatiota tuon liiketunnistimen kanssa.
  Ei myöskään tarttisi miettiä jos kakesta loppuu paristot. Käytän näitä ainoastaan applen homekin kautta, joten pärjäisin ilman ikean oman äpin tukea.
   
 11. Tragos

  Rekisteröitynyt:
  08.06.2014
  Viestejä:
  42
  Ikean pistorasiasta ei ole kokemusta, mutta ainakaan lamppujen kanssa kaukosäädintä ei tarvita kuin noiden parittamiseen.

  Esimerkiksi omaan ulkovalooni yhdistetty kierrettävä himmennin putosi lattialle ja hajosi joskus viime talvena. Lamppua pystyy edelleenkin komentamaan Home Assistantista, Google Homesta tai Trådfrin omasta softasta.
   
 12. manutal Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2013
  Viestejä:
  1 198
  Joudut varmaan addaa ne uusiks sillä sarjanumerolla mitä lampussa lukee, joudut irrottaa ja syöttää ne sinne uusiks, lisää siis. Itellekki kävi muutamalle. Muuten tää Hue toiminut moitteettomasti.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2018
 13. tsumak

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  370
  Hyvä tietää.

  Tosin tuossa testasin olkkarin lamppua toisessa huoneessa ja kytkin takaisin olkkariin. Ei trådfri hubi löydä sitä enää. Melkoisen epävakaaksi on tehty jos tällee temppuilee.
  Siirsin hubin samaan huoneeseen kuin lamppu, eikä silti ikean softa eikä applen kotisovellus löydä lamppua.

  edit: kake lampun viereen ja hetke sync-nappia pohjaan niin taas toimii.

  Pistorasiaa testasin myös samaan kytkimeen niin ei ilmestynyt koti-valikkoon. En tiedä vaatisiko se sitten on/off-tyyppisen kytkimen.
   
  Viimeksi muokattu: 23.10.2018
 14. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Haastava kysymys:
  Onko Huelle saatavissa 4000K kykenevää lamppua hieman kapeammassa koossa? En tuota gen. 2 e27 -lamppua saa mahtumaan ulkovalaisimeen, mutta "normaali" Airam sinne mahtuu. Kiinni ihan millistä ja valaisimen suojakupu ei anna sitten milliäkään periksi.

  Tarkoitus pitää lamppua päällä ainoastaan pimeällä, mutta noilla spekseillä ei löydy oikein mistään sopivaa lamppua.
   
  Viimeksi muokattu: 29.10.2018
 15. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Nuo huet on tosiaan melko pitkiä. Tuli sama homma vastaan viime viikolla kun ostin uuden kattovalon. Itellä onneksi oli 1 gen lappu mikä tippui lattialle aikoinaan ja kupu hajosi joten olin siihen itse liimannut muovisen ikean lampun kuvun päälle. Irroitin sen jotta mahtui.
   
 16. tsumak

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  370
  Tuli tänään hommattua lisää homekit-laitteistoa.
  https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50356187/
  https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30245223/#/10245224
  https://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00245371/

  Muuntajan sai näkymään homekittiin kun paritti olkkarin himmentimeen ja poisti samantien. Toimii nyt siis suoraan homekitillä ja himmennin saa ohjata vain olkkaria.

  Ihan näppärää.

  90cm valo tosin lähtee takasin kauppaan kun ei sovellu hommaan niin hyvin. Spotteja tulee pari lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2018
 17. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Moi,

  Onkos täällä ketään kuka olisi käynyt ostamassa Ikean värillisiä Trådfri lamppuja ja parittanut ne Huen kanssa yhteen?
  Itse tehnyt näin, ja 20€/kpl hintaan hyvä ostos vs. Huen kalliimmat lamput.

  Lukuunottamatta erästä ongelmaa :)

  ..Huen käyttöliittymä tulkitsee Trådfri:n olevan "color light" ja tarjoaa tälle scene-vaihtoehtoja, mm. Bright, dimmed, nighlight, Savanna Sunset, Arctic Aurora jne.

  Kun lisään uuden rutiinin, että kyseinen lamppu laitetaan päälle haluttuun aikaan, olen huomannut että tämä ei useimmiten toimi. Manuaalisesti testattuna Bright ja Dimmed eivät eroa toisistaan. Dimmed vähentää kirkkautta käyttöliittymän perusteella, mutta lamppu pysyy samassa kirkkaudessa missä se on syttynyt. Jos valitse "brightin", se nostaa käyttöliittymän perusteella valotehoa mutta itse lamppu ei muuta kirkkautta. Nightlight taas menee jonnekin 10-20% osastolle kirkkaudessa ja tämä toiminto toimii käyttönliittymässä ja lampussakin. Ongelmana tässä on se, että Huen rutiineilla voi valita vain ennalta määriteltyjä scenejä. Eli voin valita nightightin, dimmedin, brightin, sunsetin jne, mutta aidosti en voi käyttää mm. tuota dimmediä kun se ei vain toimi.

  Jos käsin menen Huesta lampun asetuksiin, voi määritellä värikartasta minkä värin haluan, tai kirkkaudesta minkä kirkkauden vain haluan. Otaksun siis, että scenet ja Ikea värivalo eivät ole täysin yhteensopivat. Onko muilla havaintoja asiasta?

  Ja todennäköisesti voin asian tuunata kuntoon räpläämällä iconnechuea tai smartthingsiä, mutta haluaisin pitää valaistuksen kontrolloinnin puhtaasti huella ja välttää muiden softien käyttämistä.
   
 18. Dualagio

  Rekisteröitynyt:
  23.04.2014
  Viestejä:
  1
  Olisiko jollakulla ratkaisua, miten saisin osramin pistorasian (liitetty hue-järjestelmään) ohjelmoitua toimimaan sekä kellonajan että lämpötilan perusteella. Ajatuksena siis saada pistorasia päälle tiettynä aikana tietyksi ajaksi, kun ulkolämpötila laskee tietylle tasolle. Esim vaikka kun ulkolämpötila laskee alle nollan alapuolelle pistoke menee päälle klo 6.00-8.00. IFTTT:llä saan toki menemään päälle, kun lämpötila laskee alle nollan, mutta en saa(/osaa) sidottua aikaan, koska ongelma on mallia - if this and this then that.

  Löytyisikö velho, joka osaisi nakeloida kuvatunlaisen systeemin tulille?
   
 19. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Otin yhteyttä Philipsiin ja heillä ei ole tähän ongelmaan oikein annettavaa. Keskustelun jälkeen ohjeistivat ottamaan yhteyttä Ikeaan ja näin tein. Sain kontaktin Brittien Ikeaan ja Suomen Ikeaan. Suomen Ikeasta ohjasivat tiketin eteenpäin jollekin asiaan vihkiytyneelle taholle. Brittien Ikean kautta löytyi tekninen Trådfri-kontakti, joka lupasi ottaa asian testattavaksi ja mietittäväksi. Eteneekö kuvio sitten näiden toimien kautta... toivotaan. Isoa ongelmaahan tuossa ei tosiaan ole, mutta yhden scenen toimimattomuus estää tiettyjen valaistustoimintojen käyttämisen. Palailen, kun kuulen asiasta lisää.
   
 20. sarppa

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2015
  Viestejä:
  23
 21. Jondi

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  20
  Mikä näiden Philipsin ja Ikean lamppujen toimintaperiaate on. Jos käytän esim. Philips Hue LightStrip nauhaa illalla sinisenä 20% teholla kännykällä säädettynä ja nappaan valokytkimestä yöksi valot pois niin aamulla kytkiessä valon takaisin kytkimestä se syttyy xx%:n teholle xx värisenä vai syttyykö se edes valokytkimestä?

  Riittäkö tuollainen LightStrip keittiön välitilan valaisuun?
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2018
 22. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Ei kai hue ainakaan muista väriä jos vedät seinästä sähköt pois, eikä taida ikeakaan.. siis huen sillalla. Ikean sillasta en tiedä. Se pointti näissä älyvaloissa olisi että ne on aina sähköissä, ja sitten puhelimella tai äly-switchillä sytytät ja sammutat.
  Lightstripissä ainakin peruslistalla + lisätpätkällä meillä valaistaan keittiön välitila, niin ja kaappien yläpuoli. Näissä tais teho laskea jos tekee pitkää pätkää. MUtta juu, mun mielestä ainakin riittää välitilan valaisuun ellei sitten vaadita jotain superledejä keittiöhommiin.
   
 23. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  LightStripin valoteho riittää vaikka koko huoneen valaisuun jos se tehdään epäsuorasti katon kautta. Yllätyin nauhan tehosta muihin aikaisempiin nauhoihin nähden, 20% teho porrasvalona riittää jottei häikäise.
   
 24. Jondi

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2009
  Viestejä:
  20
  Kiitos vastauksista.
  Ajatuksena oli, että välitilaan tuota LightStrippiä ja ohjailu normaalisti tavallisella valokatkaisijalla.

  Hifistelyyn voi käyttää sitten ilmeisesti kännykkää.

  En tosin tiedä kuinka usein tuota tulee himmennettyä jos siihen joutuu kännykkää käyttämään.
   
 25. Atmosphee

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2012
  Viestejä:
  580
  Mikset sä osta sit ihan mitä tahansa led-strippiä sinne. Ei sun mun mielestä kannata maksaa Philipsin hue tuotteista ylimääräistä jos käytät niitä kuin normaali valoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti