Wifi-ohjattavat valaistusjärjestelmät (Philips Hue, Osram Lightify, Ikea Trådfri)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Team_Slow, 18.10.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kansanparantaja

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  366
  Valot saa ainakin sammumaan, jos liikettä ei havaita. Ajan pystyy itse säätämään. En nyt ole kotona niin en pysty tarkistamaan muita säätömahdollisuuksia. Lisäksi moni näppärä ohjelma tukee tuota Hue:ta, esim. IFTTT
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 2. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
  Kiitti näistä. IFTT on jo käytössä, mutta tuntuu olevan melko epäluotettava. Välillä ei toimi ollenkaan tai on turhan pitkä viive. Tällä hetkellä on mm. sellainen, kun puhelin yhdistyy kodin wlaniin, niin huoneiston valot syttyvät ja kun poistuu wlanista sammuvat. Tämä olisi helppo korvata tuolla liiketunnistimella.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kansanparantaja

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  366
  Tasker + AutoHue on sitten se mitä etsit. Ehdottomasti muutaman euro arvoiset ostokset ja säätää voi oikein urakalla.
   
 5. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Olen suunnitellut tänä vuonna vaihtavani kaikki taloni valot parempiin (hieman kirkkaampiin sekä vaaleamman sävyisempiin) ja automaattisempiin (liikeen tunnistimet). Tällä hetkellä minulla on käytössä Ikean Led lamppuja 300-1000 lumen sekä kolme Philips Hue 1gen lamppua (2 värillistä, "1 valkoinen"). Tarkoitus olisi vaihtaa kaikki vaaleampi sävyisiin koska keltainenhan aiheuttaa kaikennäköisiä oireita vaikka toisaalta taas LED valojen sinisen värin on sanottu aiheuttavan silmänpohjanrappeumaa? Vaalea kuitenkin näyttää huomattavasti paremmalta.

  Saako mistään tilattua uudenmallisia katkaisimia halvalla? Minulla on talossa vanhoja ja suurin osa on melko huonokuntoisia ja haluaisin vaihtaa nekin uusiin. Niitä löytyy Yhden kytkimen: 8 kpl ja 1x 2 kytkimen ja yksi sellainen missä on kaksi yksittäistä kytkintä samassa. Vanhassa asunnossani oli sellainen kohtuullisen iso mötikkä missä oli liikkeen tunnistin ja kolme vaihtoehtoa (0,A,1) katkaisimen tilalla ja ajoi asiansa ja osaan huoneisiin voisi sellainen mennä joskin pitäisi olla hieman tyylikkäämpi ratkaisu. Onko jollain kokemuksia sellaisista? Mistä laadukkaita ja hyvillä värilämpötiloilla varustettuja LED lamppuja voisi katsella? Ostin muuton yhteydessä ikeasta noita lamppuja mutta lähinnä sen takia että ne oli niin halpoja ja luotettavia. Minua kiinnostaisi erilaiset vaihtoehdot millä hoitaa tuo liikkeen tunnistus ja laadukkaat lamput.

  Philipsin Hue:ssa huonoa on hinta sekä typeryydet kuten se ettei oletus värilämpötilaa yms. pysty säätämään (Ei käytännössä voi käyttää tavallisena valona ilman niiden omaa kaukosäädintä) ja myös esim. sähkökatkon jälkeen kaikki valot syttyvät palamaan jolloin makuuhuoneeseen tai sen lähistöön noita ei voi asentaa.

  En viitsinyt uutta treadia tämän takia aloittaa vaikkei täysin liitykään näihin mutta luultavasti täällä on ne valaistuksesta kaikista eniten kiinnostuneet. Noista kiinalaisista lampuista yms. lueskellut sen verran että ajattelin aloittaa etsinnän täältä kysymällä mistä voisi katsella.
   
 6. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Tarkennetaan sen verran, että keltainen valo ei aiheuta mitään oireita ja kylmäsävyinen valo vaikuttaa vuorokausirytmiin ja on siitä syystä esimerkiksi illalla ihmiselle monessakin mielessä haitallista. Lisäksi erittäin korkeilla luminanssitasoilla sininen sävy rappeuttaa verkkokalvoa huomattavasti lämminsävyistä valoa nopeammin.

  Näissä systeemeissä mun mielestä paras puoli on juurikin valon sävyn säädettävyys. Aamulla herääminen sujuu kylmäsävyisessä valossa tehokkaasti ja illaksi valaistuksen voi säätää lämminsävyiseksi, jolloin se ei vaikuta haitallisesti nukkumiseen.
   
 7. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Onko tuohon olemassa jotain kätevää automaattista tapaa jolla valot muuttaisi väriään esim. kellon mukaan? Itellä kun on nuo koko ajan "6500k" asetuksella tietokoneen molemmilla puolilla. Sain rakentaja.fi palvelusta jonkun valo mainoksen ja mun mielestä siinä juuri sanottiin keltaisen valon aiheuttavan ihmisen aivoissa ongelmia kuten uneliaisuutta yms. en kuitenkaan onnistunut nyt löytämään viestiä. Koitan huomenna etsiä lisää.
   
 8. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Tulee mieleen että montakohan kuukautta jotain ledivalaisimia tarvitsee katsella että saa saman luminanssitason kuin päivässä ulkona.
   
 9. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Taivaan pintakirkkaus on vaihtelee 2 000-12 000 cd/m2 välillä, ja silmä sopeutuu laaja-alaiseen valoon niin että se suojaa itseään vahingolta. Eli tuossa 12 000 cd/m2 valotasossa silmä on sopeutunut noin 30 000lx valotasoon.

  200lm tuottavan paljaan LED-chipin pintakirkkaus on noin 62 000 000cd/m2 ja silmä on usein sisätiloissa sopeutunut noin 50-500lx valomäärään. Silmän sopeutuminen huomioiden led-chipin pintakirkkaus on siis noin 500 000 -kertainen taivaaseen nähden (monta mutkaa suoraksi vetäen). Eli ei sitä LED:ä tarvitse tuijotella kuukausia, muutama sekuntti tai maksimissaan minuutti riittää kyllä pysyvään näkövaurioon. Onneksi noissa chipeissä on yleensä joku linssi, opaalipinta tms päällä jolloin silmä ei näe chippiä suoraan. Ongelmaa pahentaa jonkun verran se että silmä ei välttämättä tajua voimakasta pintakirkkautta, jos se kohdistuu verkkokalvolla muualle kuin tarkan näkemisen alueelle, Tällöin huonosti suunniteltu lamppu/valaisin voi aiheuttaa huomaamatta vaurioita.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 10. JuhaH

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2003
  Viestejä:
  1 873
  Mulla on Hueen ohjelmoitu tilanteet. Aamulla valotehot on kaakossa ja sävy niin kylmää kuin olla ja voi. Iltatilanteissa sitten valo lämpöisessä päässä ja teho vaihtelee tilanteesta riippuen (ruoanlaitto, syöminen, TV:n katselu jne). Rajapintana kylmän vaihtumiseen lämpöiseksi on yleensä työpäivä ja viikonloppuisin mennään luonnonvalon rytmissä.

  Lämminsävyisellä valolla ei ole ihmisen biologiaan oikeastaan mitään vaikutusta. Kylmäsävyiseen valoon tulisi taas suhtautua kuin isoon kuppiin kahvia. Aamulla ja päivällä ok, mutta illalla ei. Tästä maasta löytyy x+1 kusetusfirmaan Ad-Lux kärjessä, jotka jauhaa omia totuuksiaan jotta saisivat tuotteitaan myytyä. Etenkin nuo Ad-Luxin "tutkimustiedot" ja "asiantuntia-artikkelit" on huumoriarvoltaan suht legendaarisessa maineessa ammattipiireissä - ainakin jos niitä ei muuttaisi tragikoomiseksi se fakta että jengi ihan oikeasti uskoo niihin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 11. Murokeitin Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.09.2016
  Viestejä:
  154
  Musiikkia ei vissiin saa synkkaan hueManicin kanssa että saisi Philipseistä disco lamput, kun lopetan musan niin lamput välkkyvät vielä 3sec että ei mene oikein rytmissä tuon Wifin läpi..
   
 12. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Miten vaihtaa helpoiten Hue Dimmer normaalin pistorasian tilalle?
   
 13. kohozga

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  27
  Tarkoitat varmaan valokatkaisijan tilalle. No joka tapauksessa katkaisija pitää poistaa ja johtimet yhdistää esim. sokeeipaloilla, vagoilla tms. Tällöin lampuille tulee jatkuva jännite ja hue dimmerillä ohjataan valoja tavallisen katkaisijan tavoin lisättynä toki huen omilla säätömahdollisuuksilla. Itse en kyllä tavallisia katkaisijoita korvaisi pelkillä huen switcheillä, koska esim. sähkökatkoksen jälkeen valot palaavat päälle oletusasetuksin. On tosi kiva jos vaikka lomareissun aikana tai muuten kun olet pitkään poissa Kotoa tuleekin sähkökatkos niin sitten siellä kämpässä palaa valot turhaan päällä koko ajan. Tai sitten aina kun lähtee niin aina pitää sulaketaulusta vetää ne ryhmät alas joiden takana huet on.
  Tavalliset katkaisijat kannattaa siksi pitää ns. killswitcheinä huen omien dimmereiden rinnalla.
   
 14. iltanen

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2006
  Viestejä:
  1 275
  Tosiaan valokatkaisijoita meinasin :hammer:

  Lättäsin Dimmerin sen omalla teipillä valokatkaisijan yläpuolelle. Ei vaan löydy kovaa luottoa siitä että se siinä pysyisi. En myöskään haluaisi ruuvailla telinettä seinään, jos se kuitenkin siitä tarvii siirtää.
   
 15. Rantakemisti

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2010
  Viestejä:
  1 061
  Kyllä se pysyy. Riippuu tietenkin vähän seinän materiaalista mutta meillä on nyt pysynyt noin vuoden joka huoneessa.
   
 16. cman

  Rekisteröitynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  1 566
  Yks vaihtoehto olis laittaa katkaisemen päälle kojoku kotelo tms. siis tähän tapaan. Vanha katkaisin jää siis tuonne alle ja toiminnallisuutta ei muuteta. 3D tulostin vain laulamaan... mutta kuten kohozga sanoi tuo on vähän epäkäytännöllinen juuri siitä syystä mitä tapahtuu sähkökatkoksessa. Cozyfyllä kai saa tuon automatisoitua? Eli että valot palautuvat siihen asentoon missä ovat olleet ennen sähkökatkoa. Kummalista että tuota ominaisuutta ei saada implementoitua Hue Bridgeen.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Edit: Löytyihän sitä euro-rasioillekkin joku asennuskehys!
  http://www.thingiverse.com/thing:1997705

  [​IMG]

  Täälä oli kaikkea muutakin mielenkiintoista
  http://www.yeggi.com/q/philips+hue/?s=tt
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 17. Rantakemisti

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2010
  Viestejä:
  1 061
  Tuo sähkökatkos on sinänsä vähän hassu argumentti. Eihän se katkos niitä lamppujen parituksia poista vaan yksinkertaisesti valot syttyvät päälle vaikka ovat olleet "sammutettuna". Dimmeriä painamalla ne lamput sitten sammuvat vaikka olisi ollut millainen katkos. Jos taas olet lomamatkalla niin kannattaa hyödyntää tuota valaistuksen automatisointia ja määrittää erilaisia aikatauluja valaistukselle. Esim. tiettyyn aikaan tietty valaistus ja tiettyyn kellonaikaan valot pois. Aamulla taas sarastusvalona kämpän valot päälle. Sehän on vain hyvä juttu jos asunto näyttää asutulta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 18. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Itellä kävi kerran noin nukkuessa ja Huet lähti seuraavana aamuna pois makuuhuoneesta. Tuo on ihan silkkaa vittuilua Philipsiltä ettei lamput muista viimeisintä tilaa tai että oletus asetusta ei voi säätää.

  @JuhaH Vaikutat sellaiselta ketä tietää näistä niin millä säädöillä näitä kannattaisi pitää? Itellä on työpöydän molemmilla puolilla 1x 1 gen Philips Hue valot ja sitten näytöntakana on led nauhaa mikä on kalibroitu 6500k. Omasta mielestäni järkevin olisi varmaan 6500K asetus paitsi illalla säätää johonkin toiseen? Itellä on kaukosäädin näihin niin menee varmaan helpoiten kun laittaa siihen tuon 6500k asetuksen joka toiseen napin painallukseen ja joka toiseen mikä onkaan hyvä ilta asetus. Onko mikään noista vakio sceneistä hyvä?
   
 19. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Saako Hue-systeemiin tai vastaavaan pistorasiaohjaimia tai lampun ja kannan väliin kiinnitettäviä valo-ohjaimia? Kaikkiin valaisimiin ei tuollainen älylamppu oikein sovellu niin saisi sellaisetkin mukaan saman ohjauksen piiriin.
   
 20. onkimato

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2016
  Viestejä:
  815
 21. Kirka

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2011
  Viestejä:
  3 348
 22. fapmann

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2012
  Viestejä:
  463
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 23. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Mistäs sais halvimmalla hue ohjattavaa led nauhaa? Tilasen tuollasen aloitussetin missä on kolme lamppua ja se ihme hubilaatikkojudanssi.. Tänään pitäs päästä leikkimään jo :)
   
 24. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Saako näihin Hue valoihin jotenkin laitettua niin että väri vaihtuisi koko ajan hiljalleen? Philipsin omasta appista en löytänyt tälläistä vaihtoehtoa...
   
 25. Rantakemisti

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2010
  Viestejä:
  1 061
  Niihin on sisäänrakennettuna color loop jonka voi triggeröidä melkein kaikilla kolmannen osapuolen ohjelmilla. Esim. Androidin Taskerilla.

  Kannattaa myös tutustua Hue Labsin kehitysvaiheen toimintoihin. http://labs.meethue.com
   
 26. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  953
  Njuu niin mä vähän oletinkin mutta en vaan kyllä sellasta tuosta HUE appista löytänyt eilen, tänään ei oo ehtinyt leikkimään. Kolme appia latasin, HUE, HueManic ja OnSwitch, ja PC:lla käytettävän Huetron.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti