Wifi-ohjattavat valaistusjärjestelmät (Philips Hue, Osram Lightify, Ikea Trådfri)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Team_Slow, 18.10.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  https://www.reddit.com/r/Hue/comments/3wdilk/you_can_connect_gen_2_round_remote_living_colors/
  Tuossa muuten jokin keino liittää Living Colorseja Hueen? En lukenut sen tarkemmin.
   
 2. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
 3. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 460
 4. kohozga

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  27
  No nyt kun tarkemmin miettii, niin ei tämä kyllä yllätä. Bridge v2:n myötähän Äpölin osuus Huessa kasvoi entisestään tuon homekit 2.0 integraation yhteydessä. Joten kyllä tuo järjestelmän sulkeminen oli vain ajan kysymys. Tuo Philipsin "tiedote" antoi sellaisen kuvan että 3rd lamppujen poisto uudessa päivityksessä on ominaisuus, joka parantaa käyttökokemusta ja kuten me kaikki tiedämme. Sehän on käyttäjän kannalta etu. Noh nyt vaan odotellaan että ne saa pakotettua tuon päivityksen kaikkiin siltoihin, eikä sitä tarvitse enää käydä Hue appsista hyväksymässä.
   
 5. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Osramin ja Philipsin lamput toimivat hieman eri tavalla himmennyksessä, eli olikohan niin että kun Philipsin pistää valoisuus=0, niin se sammuu kun taas Osram jää siihen minimihimmennykseen. Eli jotain eroa on, mutta tuskin perusteltavissa kuluttajille.

  Jos tuo muutos nyt oli pakko tehdä, niin asia olisi pitänyt ilmoittaa _maksaneille asiakkaille_ ajoissa. Mutta katsoo tuota miten päin tahansa, niin noin ei saisi tehdä. Luultavasti tosiaan jossain välissä Hue-softasta lähtee hubiin pakkopäivitys. Koska he katsovat voivansa niin tehdä.

  Jos taas taustalla on jotain vääntöä siitä että Osramin pitäisi liittyä Friends Of Hueen niin olisin luullut että tuollaiset ero lampuissa käydään läpi jo standardissa. Täysi yhteensopivuus on taas aika vaikeaa, koska jos lamppuja säädellään vaikka RGB-arvoilla niin lopullinen väri riippuu lampun väriavaruudesta. En ole katsonut ovatko Osram/GE Zigbee-yhteenliittymässä mukana mutta jos vika on siinä niin noilla myyntimäärillä kyllä kannattaisi olla mukana makselemassa kehityksestä.

  Nyt sitten Osramilta peliliike ja APIn avaus omaan hubiinsa. Osramin softa on kyllä vielä aika vaiheessa. Avoin API nopeuttaisi kehitystä.
   
 6. kohozga

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  27
  Tuokin "Bugi" koski ainoastaan GU10 kantaisia lamppuja. Ainakin tuo minulla oleva osramin e27 kantainen RBG on toiminut aina niinkuin pitää. Kaiken lisäksi tuo GU10 kantaisten "bugi" korjaantui jo viime keväänä kun niihin tuli uusi fw. Nyt myynissä olevissa osramin lampuissa tuo uusi bugikorjaus fw on jo varmasti valmiina.

  Kun noin vuosi sitten aloin rakentamaan omaa älyvalaistusta valitsin Huen Osramin sijaan, juuri tuon lamppujen yhteensopivuuden takia + mahdollisuuden ohjata valoja Harmony kaukosäätimellä.
  Itse laitteena tuo Osramin Gateway olisi muutenkin paljon mielekkäämpi laite, koska se yhdistetään reitittimeen langattomiasti ja on täten paljon helpompi sijoittaa asunossa, mutta huonon softa tarjonnan ja liitettävyyden takia (vain osramin lamput, ei Harmony tukea) valitsin Huen.

  Tosiaan jos Osram tekisi nyt peliliikkeen ja avaisi API:nsa en miettisi montaakaan sekuntia Osramin kelkkaan siirtymistä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2015
 7. kattikoo

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2015
  Viestejä:
  5
  Nyt tuli probleema Osram Lightify Tunable White lampun kanssa. Lamppu ei nimittäin lainkaan syty yhdessä valaisimessa.

  Valaisin on tällainen: http://www.netrauta.fi/tuotemerkki/aneta/valaistus/kattovalaisimet/kattovalaisin-kulan-valkoinen ja siinä toimii testatusti aivan tavallinen hehkulamppu. Tuo Osram ei vain syty lainkaan. Testasin Osramin toisessa valaisimessa samassa kattorasiassa, ja siinä se toimii. En kyllä millään keksi mikä voisi olla vikana. Löytyisikö edes villejä arvauksia?
   
 8. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Varmaan tuommoinen iso metallivarjostin toimii faradayn häkkinä, mutta ei kai sen pitäisi vaikuttaa kuin kauko-ohjattavuuteen?
   
 9. kohozga

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  27
  Oletko kokeillut valaisimessa mitään toista LED lamppua?

  Itsellä oli joskus nexan ohjattavan pistorasian ja LED jalkalampun kanssa ongelmia kun lampun kuorma oli ilmeisesti niin pieni, että nexan pistorasia ei pysynyt päällä.
  Jos tuossa sinun valaisimen kannassa on vaikka jokin suoja rele tms, joka katkaisee virran jos kannassa ei ole tarpeeksi kuormaa.
  En ole kyllä ikinä kuullut valaisimesta jossa tuollainen suojaus olisi, mutta mitään muutakaan syytä en kyllä pysty keksimään.

  Niin ja onhan tuo Osram varmasti olllut kunnollla kiinni asti ruuvattuna valaisimen kantaan?
   
 10. kattikoo

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2015
  Viestejä:
  5
  Testasin että tavallinen Ikean led-lamppu toimii. Osramin _pitäisi_ olla niin pohjassa että saa kontaktia, väänsin istukan pohjassa olevaa johdinnipsuakin ulommaksi.
   
 11. kohozga

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2003
  Viestejä:
  27
  No sitten on ainakin allekirjoittaneen ideat lopussa.
  Ainahan sen valaisimen kannan voi varulta yleismittarilla mitata, mutta tuskin siitä mitään viisastuu kun muut lamput toimivat.
  Vian syyksi epäilenkin pimeitä voimia ja noituutta
   
 12. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  No se perus testaus, eli siirtää valaisin toiseen kohtaan kattoa ja testata uudestaan. Sitten näkee onko vika valaisimessa vai jotain johdoissa.

  Ja Osramhan syttyy täyteen valoon kun pistää virrat joten vika oikein voi olla tuossa Faradayn häkissäkään ? Kai?Jos sulla on pöytälamppu niin pistä Osram siihen ja aseta pöytälamppu niin että Osram on kattovalaisimen sisällä ja pistä virrat pöytälamppuun. Jos lamppu syttyy, vika ei ole Faradayn häkissä.
   
 13. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Saako valaisimesta varjostimen irti, niin näkisi varmaan paremmin että lamppu kiertyy varmasti tarpeeksi syvälle.
   
 14. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Noista päivityksistä ja valmistajaan luottamisesta.
  Teoriassa on täysin mahdollista valmistajan tehdä päivitys joka on jokaiselle hubille & laitteelle eri ja jossa sanotaan tarkkaan aika jolloin laite "menee rikki", takuuajan jälkeen tietenkin. Kellään muulla kuin valmistajalla ei ole mahdollisuutta tarkistaa ettei tuota ole tehty. Olemme siis entistä enemmän valmistajan armoilla ja silloin luottamus on tärkeä.

  Ikävä kyllä suurinta osaa kuluttajista asia ei nappaa ja ostavat vain uuden ja tähän valmistajat voivat luottaa ja käyttää kohderyhmänä.

  Voimmeko siis luottaa kuluttajina enää Philipsiin? Minusta tuo muutos on niin törkeä että ei.
   
 15. kattikoo

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2015
  Viestejä:
  5
  Osram on nyt testattu seuraavilla tavoilla:

  - tavallinen led-lamppu Kulan-valaisimessa samassa kattorasiassa -> toimii
  - Osram Kulan-valaisimessa toisessa kattorasiassa -> ei toimi
  - Osram samassa kattorasiassa pelkässä johto (en osaa selittää mutta tällainen: http://krokotiili.fi/gc/lamppu.jpg) -> toimii
  - Osram pöytälampussa -> toimii
  - Osram pöytälampussa Kulanin varjostin lampun päällä -> toimii

  Eli Osram toimii missä tahansa muualla kuin Kulanissa. Ja Kulanissa ei ole mitään älyä, se on vain istukka-johto-sokeripala-johto-pistotulppa.

  En keksi enää muuta selitystä kuin ne pimeyden voimat.
   
 16. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Vahva epäilys nyt sille, että Kulan valaisimessa ei Osramin poltsi kunnolla saa kontaktia, ei mene pohjaan tms.
   
 17. Mama70

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2007
  Viestejä:
  7 518
  Joo, siltä vaikuttaa.
   
 18. Golfgerberos

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2007
  Viestejä:
  259
  Väännä sitä kierteen pohjassa olevaa lirpaketta ylöspäin vaikka pihdeillä niin että se kontakti tulee varmemmaksi. Luonnollisesti sähköt kannattaa olla poispäältä ennen toimenpiteeseen ryhtymistä, irroita mielellään koko valaisin.

  Mulla oli sama homma tuommosen plafondin kanssa ja tuo auttoi. Tosin jouduin käyttämään e14->e27 kiinanadapteria, koska Huen onneton lampunkantavalikoima.
   
 19. kattikoo

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2015
  Viestejä:
  5
  Väänsin lirpaketta merkittävästi ylöspäin jo eilen. Pakkohan sen on kosketusongelma olla, mutta en keksi miten se kanta ei voisi ylettää kun lirpake on niin ylhäällä.
   
 20. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Laita siihen polttimon kantaan heti kierteen jälkeen alkavaan osaan jotain ohutta asiakirjateippiä tms ja kierrä kiinni siihen valaisimeen, jos se runko-osa ottaa valaisimeen kiinni niin varmaan jää siihen teippiin jäljet. :rolleyes:
   
 21. Keevo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2003
  Viestejä:
  437
  Tuli hankittua nyt hue-aloituspakkaus ja yks lisälamppu. Tulee varmasti hankittua vielä loputkin kämpän valaisimet hue-systeeemeiksi, niin näppärä tuo on kyllä kieltämättä. Ainoa miinus, että on vaan niin helkkarin kallis setti. Useampi satanen menee, vaikka puhutaan vaan 55m2 kaksiosta. No joo, olkkarissa on kattovalona neljän polttimon plafondi..
   
 22. Peruskorjaaja

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2009
  Viestejä:
  793
  Onnistuisiko näillä jollain wifi-järjestelmällä rakentaa seuraavanlainen systeemi esim. pihavaloihin:
  - valo syttyy illalla määrätyssä hämäryydessä valoanturin ohjaamana;
  - sammuu määrättynä kellonlyömällä, esim. 24:00;
  - syttyy taas aamulla esim. klo 06:00;
  - sammuu päivän valjetessa valoanturin mukaan?

  Lisäksi systeemissä oltava tietty manuaalinen ohjaus sekä mahdollisesti lähestymisanturit.
   
 23. sakali

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2004
  Viestejä:
  58
  Hueen ei ole hämäräanturia. Toisaalta "normaalilla hämäräanturilla" ja Hue lampulla voit toteuttaa systeemin. Anturi kytkee pimeän ainana lamppuun virran ja Hueen kautta saat ajatustuksen (sammutus ja sytytys). Lähetystysanturin lisääminenn lienee ongelmallista, toisaalta milloin sen pitäisi sytyttää valot, klo 24-06? Ei onnistu, koska Huessa ei ole liiketunnistusanturia.
   
 24. sakali

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2004
  Viestejä:
  58
  Alkaa olla oma asuntoa kalustettu Huella:
  - 5 LightStrip LED-nauhaa (sängynpäädyn takana epäsuora valo, keittiön alakaappien alla ja yläkaappien yläpuolella epäsuora valo,
  - 1 LightStrip Plus Led nauha + 2m lisänauha (sohvan alla epäsuoravalo)
  - 4 GU10 lamppua (1 kattovalaisin)
  - 6 E27 kantaista lamppua (3 kattovalaisinta ja 1 jalkalamppu)
  - 6 Dimmer Switch -himmenintä (5 huoneessa ko. huoneen valoihin kytkin ja eteisessä kaikkiin valoihin)
   
 25. Kahakka

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2015
  Viestejä:
  52
  Kohta pitäis LIFXien saapua, seuraavaksi valaisimien ostoon. Valitettavasti vaan näyttää siltä että etenkin suunnattavia spotteja on vaikee löytää E27 kannalla. Joutuu ehkä hakeen tokmannilta tälläisen Alta Scandic . Ootteko muut löytäny spotteja E27 kannalla? Ei oo toi kaikkein tyylikkäimmän näköinen, enkä ole ihan varma mahtuuko noi LIFX Color 1000 lamput tohon.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti