Wifi-ohjattavat valaistusjärjestelmät (Philips Hue, Osram Lightify, Ikea Trådfri)

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Team_Slow, 18.10.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Jos näitä Philipsin tuikkuja laittaa enemmälti kämppään, niin kannattaa harkita UPSia wlan-reitittimelle ja Bridgelle jos asuu pätkäsähköalueella. Kävi yöllä sähköt hetken pois, ja valot syttyi täydellä teholla. Eikä saanut "ihan heti" Bridgeen yhteyttä kun kävi myös noista boxeista sähköt pimeänä.

  Totesin paremmaksi vaihtoehdoksi käydä räpsyttään valot kytkimistä pimeäksi kuin odottaa että Bridge on takas linjoilla. Kännykällä kokeilin, sanoi ettei yhteyttä Bridgeen, Dimmerillä en huomannut kokeilla (wlan vs. zigbee) joten en tiedä johtuiko yhteysongelma kummasta lootasta. Enpä tullut ennen ajatelleeksi että moinen lisäongelma tuossa Philipsin hienossa default-asetuksilla syttymisessä. Oli siis tiedossa että syttyvät, mutta en tajunnut ettei niitä saa heti pois.. :smoke:
   
 2. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-valuepack-2-x-e27-bulb-bridge/AK3PN9

  No niin. Vihdoin Coolshopissa noita alennuksessa ja varastossa. Varmistan vielä että onhan tuo nyt sitä viimeisintä mallia?

  Tuossa pari sivua sitten oli puhetta näiden https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-dimmer-switch/AM437S tärkeydestä. Aion laittaa nuo kaksi lamppua niin että laitan huoneeseeni jossa nukun jalkalampun johon laitan toisen valon ja teen siitä herätysvalon koska kattolamppuni toimii liiketunnistimella enkä halua menettää sitä ja nämä eivät kykene toimimaan sen kanssa. Toisen valon laitan näytön taakse jossa tällä hetkellä on ikean halpa led lamppu. Väriä voi vaihdella joskus mutta enemmän varmaan kirkkauden säätöä tulee käytettyä.

  Onko jotain mitä pitää ottaa huomioon tuon kanssa? Nexus 6 on puhelimena.
   
 3. Antwerp

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2000
  Viestejä:
  1 565
  Eipä tuommoisilla tee mitään. Paljon kätevämpää ihan perinteinen valokatkaisija. Painaa nappia niin syttyy tai sammuu.
   
 4. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Kantikas Bridge on viimesin versio, joten hyvinki todennäköisesti on lamputkin.

  Eipä taida erityisemmin olla, ehkä ainoa huomio toi että jos koodaat napit uusiksi, niin pystyt käyttään kahta lamppua vielä yhdellä kaukosäädöllä edes jotenkin järkevästi. Eli lyhyt painallus niin sammuu/syttyy toinen, pitkä painallus niin tottelee kumpikin. Tai sitten kirkkaussäätö toimimaan vain toiseen lamppuun, toista himmentää sitten vaikka kännykällä jos tarvii. Tai voi kai niitä himmentää yhtä aikaakin. Ihan miten tykkää. Ja että käyttääkö normaalikytkimiä rinnalla. Niin tai sytyttää ensin toisen, säätää sen kirkkauden ja sitten sytyttää pitkällä painalluksella kummankin, jolloin viimeksi syttyvä syttyy edelliseen kirkkauteen. Aika joustavaksi noi kaks lamppua saa vielä Dimmerillä, ei varmaan ole vielä kaikki vaihtoehdot tuossa, riippuu niin paljon käytöstä että mikä ois kivoin. :rolleyes:

  Itsellä ollut Androidissa joku 5 eri sceneä "pikakuvakkeena", suht. näppärä vaihtaa värilämpöä (uudemmalla puhelimella siis, itsellä niin hidas puhelin, että ei voi kehua näppäräksi). Värejä ei itse tule käytettyä, 2v niillä jaksaa vielä muutaman kerran viikossa leikkiä.

  Trolollooloo, meeppä muualle trollaan. Kätevä herätysvalona tuollainen perinteisestä valokatkaisijasta sammutettu Philipsin lamppu, kun se ei aamulla toimi herätysvalona?:facepalm:
   
 5. Cardinal

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2013
  Viestejä:
  336
  Olen tässä Antwerpin kanssa samoilla poluilla. Tää on niitä asioita, joita joutuu tosissaan miettimään ja perustelemaan itselleen, tarvitsenko tällaista. En ole keksinyt syytä hankkia "älyvaloja". Tietty värilämpötilan säätö on kiva ominaisuus, mutta kuinka usein sitäkään tulee käytettyä, onnistunee nykyään myös ilman wifiä. Itselle ei mitään tarvetta ohjata valoja verkon kautta, meillä kaikki valot ovat "dummyja" enkä keksi miksi haluaisin muuta, en edes "herätysvaloa".
   
 6. sopa

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2015
  Viestejä:
  1
  Onhan nämä langattomat systeemit aika paljon yleistynyt. Onko porukalla kokemuksia houm.io järjestelmästä? Näyttäis olevan aika järkevä?
   
 7. A_SA

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  515
  Onko odotettavissa ongelmia, jos lisäilen näitä uusia lamppuja 2v. vanhaan pöytälamppu+bridge -settiin? Vai toimivatko kaikki nätisti yhteen?
   
 8. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Kannattaa lukea topic uudestaan?

  Itse käytän värilämmön säätöä päivittäin, haaveena saada se automaattiseksi niin ei tarvitse itse edes säätää. Toki jos tykkää käyttää 2800K valoja vaikka ulkoa tulee "sinistä" valoa niin ei varmaan ole syytä kauheana säätää värilämpöä. Tai saahan noita toki muitakin kuin 2800K valoja, sen alle meneviä ilmeisesti vähän vähemmän.

  Ei lie muuta kuin että uudet lamput on kirkkaampia (800 vs 600lm) niin vierekkäin voivat näyttää "ikävältä" etenki kun vanhat on palaneet ylikuumina jo hetken ja himmentyneet muutenkin. Sama zigbee se pyörii uusissa ja vanhoissa, ei tuossa Bridgessäkään taida isoja muutoksia olla, eniten tais olla Applen tukihommien takia toi uus.
   
 9. A_SA

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2007
  Viestejä:
  515
  Jees, kiitos varmistuksesta Ekke!

  Vanhassa setissä siis vain pöytälamppuja ja nyt tarkoitus lisäillä kattoon polttimot. Eivät siis tule aivan vierekkäin, jolloin heti huomaisi eron.
   
 10. alfred_j_kwak

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  115
  Applen verkkokaupassa on Hue bridge tarjouksessa ilman toimituskuluja.
   
 11. puhtee

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2015
  Viestejä:
  4
  Cozify hankittu. Mielenkiintoinen laite. Pystyy ohjaamaan paljon muutakin kuin valoja.
   
 12. LopenUupunut

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2010
  Viestejä:
  790
  Meitsillä ois tämmönen probleema:

  Koodi:
  
                 --------> Lamppu 2
                /
  Katkaisija -----> Lamppu 1 +
                \
                 --------> Lamppu 3
  
  Eli kaikki ovat yhden katkaisijan takana ja yhdellä virtasyötöllä. Haluaisin saada Lamppu 1 pimeäksi kun Lamppu 2&3 on päällä. Onnistuisiko tämä wifi-ohjattavalla ratkaisulla?
   
 13. puhtee

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2015
  Viestejä:
  4
  Ainakin Cozifyllä + etäohjattavilla lampuilla onnistuu.
   
 14. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Mitä lisäarvoa se Cozify tuohon tuo? Eiköhän tuo onnistu suoraan Philipsin lampuillakin, hyvin kai noita katkasijasta päällä olevia lamppuja voi komentaa päälle & pois. Päälle ei tietenkään saa jos katkaisijasta sammutettu, siksi ite liputan noiden Dimmerien puolesta.

  Itsellänikin Cozify hankinnassa, sitten kun saavat Dimmerille tuen, ilman ei kykene noiden lamppujen kanssa elämään kun käyttäjiä on useita eikä jaksa aina kännykkää räplätä.
   
 15. Heska

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  876
  Samaa mietin että mitä hyötyä varsin arvokkaasta Cozifystä tässä tapauksessa on?
   
 16. karrikk

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2015
  Viestejä:
  2
  Itsellä 8 lampun hue systeemi. Hankin coolshopista hiljattain tuon dimmer+white lamppu setin ja nyt tuon mukana tulleen valon kanssa ongelma. Tottelee ohjausta, mutta jos sammutan sen ohjelmalla tai dimmerillä niin syttyy 5min sisällä itsestään uudelleen. Olen yrittänyt poistaa lampun ja dimmerin ja asentaa uudelleen, muttei vaikutusta. Olisiko ehdotuksia mikä mättää? Vanha bridge on päivitetty uuteen.
   
 17. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  Tilasin nyt tuon. Jos oikein käsitin viesteistänne voisin tuota käyttää myös kattolampussani. Minulla on liikkeentunnistimella toimiva ohjaus kattolampussa. Vaihtoehdot siinä on 0, A ja 1. Laitan sen siis yöksi 1 tilaan jolloin se palaa koko ajan mutta sammutan sen kännykästä jolloin herätysvalo on toiminnassa? Päivällä voin antaa sen olla A tilassa jolloin se syttyy (vakio tilaan?) aina kun on liikettä kuten nykyinen lamppunikin toimii.

  Onko muuten suosituksia millä android app:lla noita kannattaa ohjailla? Jossain amazonin arvostelussa törmäsin sellaiseen viestiin että niitä olisi monia erilaisia?
   
 18. Team_Slow

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2009
  Viestejä:
  6 882
  On muuten melkosessa alennuksessa tämä: https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-valuepack-2-x-e27-bulb-bridge/AK3PN9 vain 119€ sis postit!

  Tuohon tulee siis 2x https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-single-bulb-e27a19-16mill-color/AM4JW6 ja https://www.coolshop.fi/tuote/philips-hue-bridge/AF2G96. Näkyy ihan tilauksessakin noin joten tuollaista pakettia ei virallisesti philipsiltä ole myynnissä. Eivät chatista osanneet sanoa onko nuo lamput ykkös vai kakkos sukupolvea. Sen näen vasta kun saan lamput. En ajatellut että tarvitsisi heti seuraavana päivänä tilauksesta kysellä hinta takuun perään :D Tuo 119€ koko setistä kuullostaa todella siedettävältä.
   
 19. Phoenix

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2003
  Viestejä:
  218
 20. Kahakka

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2015
  Viestejä:
  52
  Jatkan yksinpuheluani LIFX:stä. Nyt näyttäis olevan 25% black friday -ale Color 1000 -lampuista. Valitettavasti vaan ovat muuttaneet ilmaisen toimituksen ehtoja niin että pitää olla yli 300 dollarin tilaus, jotta saa ilmaisen toimituksen.
  Kun tolla Checkoutilla pelasin niin näytti siltä että pitäis tilata 7 lamppua, jotta kokonaistilaussumma jäis yli 300 dollarin ja sais ilmaisen toimituksen (normaali 419.93 dollaria, alennuksen jälkeen 314.95$, alennusta 104.98$).

  Seitsemän lamppua on vähän turhan iso määrä ensiaskeleiksi. Ei kukaan muu olis kiinnostunut noista, jos tekis jonkin yhteistilauksen? (ei sikäli että tietäisin miten se helposti toteutettaisiin..)

  [Edit] Harmittaa kyllä pirusti, jos vielä olis voimassa toi edellisellä sivulla mainitsemani ilmainen toimitus yli 150 dollarin tilauksista niin tilaisin välittömästi tuolla black friday -alennuksella. [/Edit]
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2015
 21. Ekke

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2000
  Viestejä:
  262
  Ei kai niissä muuten isoa eroa kuin että ovat ainaki teoriassa 75% uusien valotehosta. Ja ovat vanhaa mallia noi. Ettei tuu kellekkään yllätyksenä..
   
 22. goldenscan

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2004
  Viestejä:
  250
  Viimeksi muokattu: 25.11.2015
 23. miiky

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2004
  Viestejä:
  31
  Gigantista (espoo) löytyi hyllystä uuden mallista Hue starter kittiä + uusia lamppuja. Yksittäisiä lamppuja oli myynnissä sekaisin uutta ja vanhaa mallia samalla hinnalla joten tarkkana jos sellaisen aikoo gigantista ostaa.

  Nettisivujen tuotetiedot ja kuvat viittaa vanhaan malliin mutta annettu EAN numero uuteen versioon joten ehkä sieltä saa tilattuakin uutta jos on vaan jääny sivut päivittämättä.

  http://www.gigantti.fi/product/kodi...E27START/philips-hue-paketti-9w-a60-e27-3-kpl
   
 24. Kahakka

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2015
  Viestejä:
  52
  Tilasin sitten mielenhäiriössä noita LIFX Color 1000 -lamppuja satsin. Olin jo niin pitkään kuluttanut aikaa noiden äärellä arpomiseen että siihen piti saada ratkaisu. Kunhan noi sitten ehtii suomeen niin olis tarkoitus myydä osa niistä eteenpäin, jos joku on noista kiinnostunut niin voi laittaa vaikka yksityisviestiäkin.
   
 25. puhtee

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2015
  Viestejä:
  4
  Kauanko teille kestänyt tuolta coolshopista tavaran toimitus? Viikko sitten tilannut eikä ole vielä tullut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti