Wifi kamera Linuxiin

Viestiketju alueella 'Ohjelmat, käyttöjärjestelmät ja ajurit' , aloittaja Steve-N, 29.07.2020.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Steve-N

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2020
  Viestejä:
  4
  Oisko neuvoo siis alkeellista neuvoo tyylii "kirjota komentoriville näin" miten saa wifi ip kameran asennettua Debianiin. Sec camera on ihan perus merkitön. Kantsiiko wifillä vai johdolla käyttää?
   
 2. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  814
  Jos tiedät että kameralla on jo IP-osoite (esim. näet reitittimen DHCP-palvelun tiedoista että sinne ilmestyy uusi osoite kun kytket kameran johdolla verkkoon), ensimmäinen juttu mitä kannattaa yrittää mysteerikameran kanssa on varmaan avata selain ja yrittää sillä yhteyttä kameran IP-osoitteeseen.

  Jotta WiFi-kamera voi saada IP-osoitteen, sille on jotenkin ensin syötettävä vähintään verkon nimi ja salasana. Eli joko kamera toimii ensin "omana tukiasemana" jollekin oletusverkolle, jotta siihen pääsee kytkeytymään langattomasti ja asettamaan oikeat verkkoparametrit (yleensä selaimella), tai sitten se pitää ensimmäistä asetuksien määrittelyä varten kytkeä tilapäisesti ensin johdolla.

  Siitä eteenpäin pitäisikin sitten selvittää yhtä jos toista kamerasta itsestään. Onko se kenties ONVIF- tai PSIA-allianssin standardeja noudattava kamera, vai jokin kaukoidän pojan oma viritys? Onko mitään tietoa miten kameran kanssa pitäisi menetellä vaikka Windowsin kanssa?

  IP-kamerassa voi noin yleisesti ottaen joko olla omaa muistitilaa johon se säilöö kuvia sille määritettyjen asetusten mukaisesti ja yleensä poistaa vanhimpia kuvia pois tieltä jos tila loppuu kesken; tai sitten kamera määritellään lähettämään kuvia johonkin palvelimeen jollakin protokollalla. Tällöin se mitä Linuxissa pitää tehdä riippuu siitä mitä siirtoprotokollia kamera tukee. FTP? HTTP/WebDAV? RTP-streamaus? Jotain muuta?

  Tai sitten kamera voi vaan odottaa kunnes joku kytkeytyy siihen (joko selaimella tai jollain muulla tavalla) ja streamaa kuvaa ulos vain silloin kun joku tai jokin on siihen yhteydessä.

  Pahimmassa tapauksessa kamera on kiinteästi määritelty lähettämään kuvat johonkin valmistajan pilvipalveluun, joka toimii juuri niin luotettavasti ja niin kauan kuin valmistajaa sattuu kiinnostamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2020
 3. Steve-N

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2020
  Viestejä:
  4
  Juu siis en oo mikään käsi koneiden kaa. Linux ollu vuosia käytössä mutten bash:ssa sen pahemmin oo hengaillu ja verkkoyhteydet ei oo vahvinta alaa.. Windows:ssa toimii moitteettomasti. Linuxiin pitäis vaa saada toimiin esim. Webbiselaimella. Juuri par aikaa conffaamassa motionia. Meni toki yö opettelussa ja juutubee tsekatessa. Ihan perus komentoja kuten apt get install yms. Motion. Conf tiedostojen säätöön oisin alunperin kaivannu helppiä
   
 4. telcoM

  Rekisteröitynyt:
  27.08.2015
  Viestejä:
  814
  Jos kamera on "ihan perus merkitön" niin on pakko lähteä liikkeelle perusasioista, koska se voi olla ihan mikä tahansa kiinanihme, jonka taso voi olla mitä tahansa lelusta ammattilaisvehkeeseen. Ajatustenlukijoita kun tälläkään foorumilla ei oikein ole.

  Suositeltavaa lukemista, joskin vähän soveltaen:
  https://murobbs.muropaketti.com/threads/kuinka-kysyt-oikein-faq.463727/

  Tässä nimenomaisessa tapauksessa oleellisia faktoja olisi ollut:
  - käytetään Linuxin Motion-softaa
  - apua kaivataan nimen omaan sen asetuksien kanssa
  - kamera tiedetään toimivaksi Windowsissa
  - mitä olet jo saanut selville, ja missä kohtaa meni sormi suuhun?
  - mitä sille kameralle piti tehdä Windowsissa että se lähti toimimaan?
  - ihan kaikki muu mitä tiedät siitä kamerasta on hyödyksi: muista että vastaajat täällä foorumilla eivät näe sitä sinun kameraasi.

  Webbifoorumi ei välttämättä toimi läheskään niin nopeasti kuin joku chattikeskustelu, joten kannattaa ladata faktoja pöytään etupainotteisesti mieluummin liian paljon kuin liian vähän. Jos ainoa mitä aloitusviestin perusteella asiaan voisi sanoa on "joo, eli mitä täsmälleen ottaen halusitkaan tästä asiasta kysyä?", vastauksia ei hirveästi heru. Harvoja kiinnostaa alkaa pumppaamaan vastaamisen kannalta tarpeellisia tietoja tipoittain kysyjästä ulos.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti