WHO:Yli 800 kuollut Ebolaan Guineassa.Ebola levinnyt Maliin.Ebolatapaus New York:ssa

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Melbac, 30.07.2012.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Noissa länsimaisissa miljoonakaupungeissa tuo ylikansoitus on edes jollakin tapaa hallinnassa. Esim. vertailuun Tokion jätehuolto ja logistiikka. Mutta afrikassa ylikansoitus on sitä, että tehdään 10 lasta vaikka niitä ei ole vara elättää tai kouluttaa, jotta edes yksi jäisi henkiin huolehtimaan lapsen tekijästä vanhempana. Ylikansoituksen aiheuttamien ongelmien korjaukseen ei riitä ymmärrystä, elinympäristö on tyyliin slummi.

  Ebola lähti afrikasta, tosin afrikkalaisia siitä on turha syyttää ellei sitten se ole levinnyt ihmiseen jotain apinaa nussimalla. Ebolan leviämisessä puolestaan edes auttaa tuo parjaamasi kouluksen puute. Mikäli afrikkalaiset asuisivat luonnon antimilla niin siellä ei samalla tapaa edes olisi ylikansoituksesta johtuvaa ongelmaa vaan luonto hoitelisi liiat yksilöt pois päiviltä. Mutta länsi sekaantuu tähän systeemiin ja toimittaa ruoka-apua, jolla ylläpidetään tätä ylikansoittumista keinotekoisesti ja siitä aiheutuu valtavasti ongelmia. Se että pitäisikö länsimaiden puuttua ebolankaan leviämiseen afrikassa muuta kuin korkeintaan eristämällä maita olisi syytä pohtia. Ilman noita mainitsemiasi asioita saa elää ihan vapaasti, mutta turha kai sieltä on sitten tautien torjuntaankaan apua huudella.

  Viruksen leviäminen ei määräydy sen mukaan onko jollakin alueella paljon ihmisiä vai ei, vaan sen mukaan onko tuo väenpaljous miten hoidettu. Hygieniataso,jätehuolto,viemäriverkosto,koultuksentaso jne kulkevat käsikädessä. Mikäli nuo puuttuu ja virusten on helppo levitä.
   
 2. beatme

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2013
  Viestejä:
  3 945

  No vittu sitähän mä koitin selittää:rolleyes:

  Jos ebolavirus osaisi ajatella ja pyrkisi karsimaan liikakansoitusta Tellukselta, niin sen syntypaikka ja leviäminen tuskin tapahtuisi jossain afrikan tasangoilla, joissa matkaa lähimpään naapurikylään päivän kävelymatka.
  Se on usean länsimaisen ihmisen ajattelutapa et jos ja kun maapallo on liikakansoitettu, niin karsinta aloitettava tuolta. Pidetään itseämme muita parempina jnejnejne. Sairas ajattelutapa vai ehkä sittenkin ihan normaalia?
   
 3. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Niin miksipä sitä maapallon ylikansoittumisen hillitsemistä toivoa alueelle jossa asiat hoidetaan järkevästi kuin sellaiselle alueelle missä niitä ei hoideta ja mietitä ollenkaan. No onneksi ei ihmisten tarvi sitä päättää mistä on aloitettava, koska virus leviää siellä missä se on helpointa eli juuri siellä missä asioista ei osata huolehtia.
   
 4. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 731
  Luonnonantimista se ebola juuri lähtikin, eli lepakoista vai oliko apinoista. Ko. eläimet ovat suuria herkkuja siellä päin maailmaa.
   
 5. Aamu

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  1 142
  Lepakoista tällä kertaa. Älkää syökö semmoisia vaikka hyviä olisivatkin.

  'CDC Is Lying': Doctor Wears Hazmat Suit to Airport to Protest Government's Handling of Ebola | Fox News Insider
  WHO julkaisi uudet Ebola-uhriluvut | Yle Uutiset | yle.fi
   
 6. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Pöpöjen tarkoitus ei ole tappaa kantajaansa, se on itsemurha, ebola on kehittynyt elämään joissain eläimissä sulassa sovussa, mahdollisesti se ottaa ja hyödyttää kantajaansa, mutta tämä pöpö nyt ei vain sopinut ihmiselle ja kävi näin :smoke:

  Jos ebola osaisi ajatella, se ei lisääntyisi ihmisessä niin nopeasti, että surmaisi ihmisen, ihan kuten ihminenkin, ihminen ei lisääntyisi yli maapallon sietorajan, jos ihminen olisi vähääkään järjissään :D

  Esimerkiksi ihmisessä on tuhoton määrä pöpöjä, jotka käyttää ihmistä ravinnon saantiin, vastaavasti tuottaa ihmiselle elintärkeitä vitamiineja, estää jopa syöpää, auttaa ihmistä saamaan ravinnosta enemmän irti, tappaa pahojapöpöjä jne, suuri osa ihmisten uusista vitsauksista johtuu erilaisista lääkkeistä, millä tapetaan kyllä paha pöpö, mutta myös monesti kuolee hyviä pöpöjä, jos kyse siis on hengenvaarasta, lääke on eduksi, mutta nykyään kun popsitaan lääkkeitä ikäänkuin aamupalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi ihan niinkuin huvikseen tai varmuuden vuoksi, ihmiset onkin sairaampia kuin koskaa aiemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2014
 7. Ilkko2

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2013
  Viestejä:
  950
  Et koettanut vaan syyllistit länsimaita, joissa sentään asiat on jotenkin hoidettu.

  Edellenkään et ottanut kantaa muiden kuin länsimaiden liikakakansoitus ongelmiin, kun monissa länsimaissa on liika väestöä, niin miksi niihin pitäisi ottaa lisää väestöä toisista maista?

  Harva muu kuin sinä ja Pentti Linkola on ehdottanut liikaväestön karsimista oletko sitä mieltä, että sen pitäisi kohdistua nimenomaan länsimaihin? Mutta voinet aloittaa omalta kohdaltasi, vai oletko hurskastelija, joka pitää itseään liian "pyhänä"?
   
 8. Pertinax

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  282
 9. Mokkis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2000
  Viestejä:
  1 067
  Seison edelleen aikaisempien sanojeni takana. Ei olla vielä lähelläkään sitä katastrofia, mikä Hiv on ollut, mutta ehkä kyse voi olla jostain yhtä pitkäkestoisesta. Intia voi tosiaan räjäyttää pankin ja USA tulee olemaan hyvä testikohde miten tämä leviää länsimaissa. Tuskin pahasti, mutta voi olla sitkeä.
   
 10. ValtiasM

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2004
  Viestejä:
  3 627
  Kai sä nyt tajuat, että HIV ei leviä kosketuksesta, tai muutenkaan samoin kuin Ebola? Ei HIV:tä ja EVD:tä/EHF:ää voi verrata mitenkään keskenään, sama kun vertaisi silmätulehdusta ja syöpää. Ebola ja influenssa ovat lähempänä toisiaan.
   
 11. ?

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 304
  :facepalm:

  Laitetaan sinut ilman ruokaa alasti tuonne ja katsotaan mites sinä selviät. Voisi tulla itku pienelle muromiehelle kun ei ole monitoria nenän edessä ruuasta puhumattakaan. Ehkä silloin tuli mieleen napata se lepakko ruuaksi.

  Mut hei, jatka samaa paskaa ja ota cola jääkaapista. :kippis:
   
 12. vonDarling

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2010
  Viestejä:
  755
  Hyvin puhuttu! :kippis: Meillä Pohjoismaissahan asiat olivat alusta asti ihan toisenlaiset kuin Afrikassa. Afrikkalaisilla oli maanosassaan valmiina vain alastomuus ja viidakko ja lepakkoja ja apinoita syötäväksi, eksoottisia tauteja unohtamatta. Meillä oli täällä valmiina jääkaapit ja tietokoneet ja julkinen terveydenhuolto, ja ympäri vuoden turvalliset 22 astetta aurinkoista lämpöä ja säännöllistä kuurosadetta virvoittamaan läskeimpiä joukossamme. Kaikki mitä afrikkalainen on ansainnut kovalla työllä, me olemme saaneet ilmaiseksi, ja enemmänkin. On kohtuutonta olettaa, että afrikkalainen voisi nousta alkuasetelmastaan kun mekään emme ole nousseet.
   
 13. kamelinvarvas

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  2 731
  Ehkäpä tartunta voi myös tulla syljen välityksellä. Hedelmälepakot kantavat ebolaa. Ne voisivat syödä puussa olevan hedelmän osittain, ja sitten afrikkalainen noukkii ja syö sen saman hedelmän myöhemmin, piittaamatta hedelmässä olevista syömäjäljistä.
   
 14. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Meni kyllä viestisi hieman ohi. Tuo ebola ei nyt leviä afrikassa sen takia, että lepakot sattuvat kuulumaan menuun, vaikka se olisikin alkutartuntalähteenä. Vaan kuten aikasemmin mainitsin, hygienitaso, ymmärryksen puute,sivistystaso, olematon viemäriverkosto,bingobongo ruumiiden lääppimis ja muut koskettelutavat. Nämä ovat avain asemassa. Afrikassa oli kerran kokeilu jossa murolaisiin verrattavat asuttivat maan, sitä kutsuttiin Rhodesiaksi. Se päättyi siihen että yli 90% valkoisista muutti pois ja talous romahti.
   
 15. Aamu

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  1 142
  Onhan siellä myös siirtomaa-aikaisia hienoja vanhoja rakennuksia yhä pystyssä.
  Etelä-Afrikka taasen, vaikkei olekaan turvallinen maa kuten suurin osa Eurooppaa vaikkapa on, menestyy ihan taloudellisestikin.
  Työttömyys tosin taitaa olla Suomen luokkaa eli älyttömän korkea:
  Economy of South Africa - Wikipedia, the free encyclopedia
   
 16. Käykö Keuhko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  5 226
  Eipä tuo joku reilut 3000 raatoa kovin suurta lovea afrikan väkilukuun ole tehnyt kun väkiluku kasvaa (ja kasvu vielä koko ajan nopeutuu) kymmenillä tuhansilla päivässä joka päivä. Paikallisesti toki voi hieman tuntua.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2014
 17. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Olisko ollut sellasessa dokkarisarjassa kuin epidemianuhatessa sellanen tapaus, missä epäilivät epidemian lähteneen joltain elukkafarmilta siten, et lepakko olisi ollut paskonut sinne farmille, en tosi muista oliko kyse ebolasta.
  Eli se lepakko voi paskoa vaikka hedelmiin ja joku syö sittenhetelmän, ei tarvi olla lepakon hampaanjälkiäkään :D
   
 18. Talafar

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2013
  Viestejä:
  804
  Eikun nyt on paniikki ja pitää laittaa rahaa sata miljardia kohteeseen X.
   
 19. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201410060200520_ul.shtml

  http://m.iltalehti.fi/iltvuutiset/201410060091838_v0.shtml

  http://yle.fi/uutiset/espanjassa_epaillaan_ensimmaista_euroopassa_saatua_ebola-tartuntaa/7512714

  Saa nähdä moneenko norjassa tarttuu..
   
 20. PalleX

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2002
  Viestejä:
  3 214
  Onkohan ollut kuinka monen kanssa tekemisissä "suojaamattomasti"? Vähän riskaabelia touhua lähteä tuonne parantelemaan Ebolaa sairastavia, kun näyttää tarttuvan suht helposti hoitajiinkin...
   
 21. _o/ ALTTERI \o_

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2004
  Viestejä:
  2 882
  Uskomatonta tuo cnn uutisvideot, en edes jaksanut laskea, kuinkamontakertaa pyörittivät samaa vidioo uudestaa ja uudestaan ja uudestaan... täytyy olla vähä yksinkertainen kansa, kelle on suunnattu moinen pakkotoisto :smoke:
   
 22. PDGBU

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2010
  Viestejä:
  715
  Lisää jengiä sairaalaan ebolan takia Espanjassa.
   
 23. Käykö Keuhko

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2009
  Viestejä:
  5 226
  Lääkärit Ebola-eloonjääneille: "Käyttäkää kondomia"

  Afrikka todella tarvitsee kortsuja.  Ja toinen uutinen:

  Koiratkin vaarassa:
  http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_lopettamassa_espanjalaisen_ebola-hoitajan_koiran/7515546
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2014
 24. Ad_Astra

  Rekisteröitynyt:
  10.11.2002
  Viestejä:
  2 511
  "Espanjassa viranomaiset ovat saaneet oikeudelta luvan lopettaa Ebolaan sairastuneen hoitajan ja hänen miehensä koiran."

  Ymmärsin aluksi, että se hoitajakin lopetetaan :D
   
 25. Aamu

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2014
  Viestejä:
  1 142
  Voi hauvelia. :(

  Tutkija joka ei pelkää kertoa asioita:
  Purdue researcher: Ebola virus could spread by air
  David Sanders (biologist) - Wikipedia, the free encyclopedia
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti