wharfedalen diamond sarjojen erot?

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja ocim, 25.11.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Veikkaisin KultaKorvien(tm) omaa foorumia.
   
 2. Aleksi_S

  Rekisteröitynyt:
  26.07.2007
  Viestejä:
  175
  Meitä on moneksi. Toiset haluavat täydellisen ratkaisun ilman kompromisseja, monille taas kelpaa vähempi. Mielestäni ketjun aloittajan tilanteessa paras ratkaisu vaihtoehto on aika ilmiselvä. Tuskin kukaan haluaa, että pääkaiuttimetkaan ovat eriparia, joten miksei keskikaiutinkin olisi samanlainen. (Jonkin verran kaiutinkoteloiden rakennusta harrastaneena uskallan sanoa, että kotelolla on merkitystä ääneen.)

  Ettei aivan mene jankuttamiseksi niin täytyy kyllä myöntää, että esim. sijoittelulla on todennäköisesti suurempi ääntä värittävä vaikutus kuin sillä missä saman sarjan kotelossa elementit ovat. Toivottavasti ketjun aloittaja sai selvyyttä asiaansa.
   
 3. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Ei ole mitään järkevää syytä olla ostamatta samanlaista kaiutinta keskikanavaan, jos puhutaan jalustakaiuttimista.
  Eikös nyt puhuttu jalustakaiuttimista.
  Elementtien koko, määrä ja sijoittelu vaikuttavat ääneen.
   
 4. ocim

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  30
  Joo sain ihan hyvin :) Sitten kävin vielä tuossa hifihuoneella kyselemässä. Nii he kertoivat että voi niitä 9 sarjalaisia sijoittaa samaan 10 sarjan kans, mutta mieluummin taakse, niin ei käy siten, että joutuu ostamaan kohta uuden tilalle, kun ei kuullostakkaan niin hyvälle ku haluaisi. Eli samaa mitä suurin osa tänne kirjottaneistaki. Sieltä sanottiin että CS ois varmaanki paras ratkaisu ja kolmas 10.1 kanssa hyvä.

  Eli tiivistettynä selvyys asiaan mitä sain. Täältä ja muualta on " Etu kajarit samaa sarjaa ja taakse ei oo niin nuukaa."

  Niin ja jos joku on myymässä wharfedale 9.sr , 9.0 tai tietenki 10.0 10.sr kirsikan värisenä nii voi laittaa viestiä.
   
 5. nacho

  Rekisteröitynyt:
  24.10.2002
  Viestejä:
  1 074
  Vieläkö on myynnissä ja paljonko hintaa? Itellä on joku halpiskajari keskellä ku oon etsinyt wharfedaleille kaveriksi sukulaista myös keskelle. Pääkajarit tosin on mulla vain seiskasarjaa mut sehän on vain sit mun ongelma sovittaa toi ysi niiden kans :D. Niin ja sijainti itsellä myös Jämsässä, siksi kiinnostus heräsi.

  edit: jos viittit vastata privalla ku vaihtelevasti seuraan tätä hifiosastoo :)
   
 6. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Ulkonäkö? Aika oudon näköistä olisi jos centterin tilalla olisi joku jalustakajari poikittain. :D

  Vaikea kyllä uskoa että erot olisivat marginaalisia isommat - paitsi kultakorvien välissä - varsinkin kun noissa kajarisarjoissa on centterit erikseen.
   
 7. Rev7

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  526
  Väität että keskiääneksi tarkoitettu kajari ei ole täydellinen ratkaisu? Varmasti se kotelo vaikuttaa ääneen, mutta esim. tässä tapauksessa 10.1 ja 10CS on käytännössä samat kaiuttimet niin elementtien, koteloiden kuin muunkin elektroniikan puolesta.

  Ulkonäkö ja sijoitus lienee ainoat. Imo se keskari on siinä pöydällä/tv-tasolla/laitetelineen päällä paljon fiksumman näköinen. Lisäksi se on matalampi, joten sen telkkarin/kankaan voi sijoittaa alemmas.
  Puhuttiin toki, mutta mainitsin nyt nuo lattiavehkeetkin, kun ne tuntuu joillekin leffaharrastajille olevan vielä pahempi juttu. Kaikista hulluinta on kun lattiakajareitten omistajille ainoaksi vaihtoehdoksi tarjotaan akustisesti läpinäkyvää kangasta ja lattiapönttöä keskelle.

  Toki vaikuttavat, mutta jos siellä on samat elementit toistamassa, niin ero on kyllä niin marginaalinen, että turha sen takia on ottaa siitä pulttia. Aika kultakorva saa olla jos eron huomaa. Äänen puolesta voi siis ottaa kumman vaan.

  Edit. Typo korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2010
 8. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Väärin. 10.1 ja 10.CS ovat elementeiltään identtiset. 10.0 ja 10.CC ovat taasen kutakuinkin vastaavat. Ja sitten taas 10.2 ja 10.CM...

  Itsellä on ylimääräisenä pari 10.1:iä ja 10.CS mustina (yht 3 kaiutinta siis) Riihimäellä(10.1)/Espoossa(10.CS). Ottakoot joku yhteyttä joka moiset halajaisi jos mahdollista.

  Dalin Concept 8:ien myötä huomasin että kun vaan satsas tarpeeksi L+R niin sentterillä ja takareilla tee yhtään mitään. (No okei, ehkä ne Concept 2:t löytää tiensä joskus taakse, mutta sentteriä en hommaa.)
   
 9. Rev7

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2006
  Viestejä:
  526
  Jaahas näköjään lipsahti jälkimmäiseen viestiin väärä kirjain vaikka ekassa oli vielä oikein >.< Pointti varmaan tuli kuitenkin selväksi että saman sarjan samalla elementillä varustettua vehjettä niin melkoinen kultakorva pitää olla jos eron huomaa. Siis jos verrataan jalustaversiota ja keskaria.
   
 10. ocim

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  30
  Kävin laittamassa tilaukseen keskikaiuttimeksi kolmannen 10.1. Tein nopean photoshoppauksen katsoakseni miltä näyttäisi. Ei tuo minun silmään niin paha ole, että kannattais 70e ylimääräistä maksaa, kun äänen laatu niissä on aikalailla sama. Laittaa sen suojan kiinni, sekä siirtää wharfedale merkin nii näyttää ihan keskikaiuttimelta :D. Nii ja ei tuo tuossa pystyssäkään kauhean tyhmän näköinen ollut.


  Taakse hommasin 10.sr vaikka tuleeki jalustoille, koska oli halvemmat ku 10.0 ja elementit täysin samanlaiset ja äänessä en erottanu kumpi ois ollu kumpi. saapahan joskus seinälle ne jos haluaa.


  Edit: vanha kuva pois
   
  Viimeksi muokattu: 08.12.2010
 11. E_Mustakari Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  754
  Huh, aika korkealla näyttävät olevan nuo kaiuttimet, ja niin lähellä toisiaan ettei tuossa tarvitse keskikaiutinta minun mielestäni ollenkaan. Itse kääntäisin nuo edes nurinpäin niin että diskantti on alempana.
   
 12. references

  Rekisteröitynyt:
  04.03.2008
  Viestejä:
  416
  -
   
  Viimeksi muokattu: 30.09.2018
 13. Matti Niemelä

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  1 736
  Ennen:

  http://dl.dropbox.com/u/115673/setuppi.jpg

  Jälkeen:

  http://dl.dropbox.com/u/115673/setub.jpg

  Mmmmm..... Voinen kyllä väittää että täytellinen setup äänen puolesta ainakin itselle. Tuo oli vaan vähän aikaa mulla noin päin TV-taso noiden 10.2:ten kanssa, mutta aina ne on tuossa tasolla kuitenkin olleet. Vuoden verran etsiskelin jotain hyvää alustaa noille, mutta eipä löytynyt mitään. Nyt ei tarvi huolehtia mistään enää <3 Kovaa ajoa vaan..
   
 14. Murologi

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2009
  Viestejä:
  1 688
  Samaa mieltä, itsellä on kanssa noi 10.1 edessä. Sillon kun ostin noi, niin tuli testailtua monella eri korkeudella noita, ja oli todella suuret erot äänessä eri korkeuksilla. En todellakaan lähtis noin ylös ja lähekkäin sijottamaan niitä.
   
 15. ocim

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  30
  Kyllä ovat hieman korkealla, mutta matalemmalla ku hifistudio 17 kuunteluhuoneessa missä myös kuullostivat hyvälle. Pitää kokeilla sitä kaiuttimien kääntöä ylösalaisin.

  Hifihuoneella sanottiin että sen voi huoletta kääntää sivuttain eikä haittaa sointia mitenkään, niin testaan ainaki.

  Kyllä ovat vähän liian lähellä toisiaan nytte välissä on varmaa noin 130cm. Mutta toisella puolella tv tasoa on seinä ja toisella kulkuaukko. Sitte mulla oli jo ketju tästä asettelusta kerran. Tuo ei ole paras mahdollinen, mutta pitää tässä miettiä, mitenhän ongelman saisi ratkaistua. Helpointa ois varmaa ostaa uus tv taso. Tai sitte laittaa toinen kaiutin alemmalle hyllylle ja toiselle värkätä joku jalusta ja siirtää subbaria sitte, että hyllyä pystyy siirtää. Koska jos molemmat ois jalustoilla nii ne ois kaiken tiellä. Mutta joo jatkan pohdintaa pääni sisällä. Kiitos vastauksista !
   
 16. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Jos kaiuttimien sijoittelu ja akustiikka kusee pahasti, on ihan sama minkälaiset purkit sitä ääntä toistaa.

  Keskikanavan kaiutin ehdottomasti pystyyn, jos mahdollista.
   
 17. Lagaaja

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2007
  Viestejä:
  3 227
  Sellainen huomio, ettei noita 10.1 myydä yksinään. Ainoastaan keskikaiuttimiksitarkoitettuja malleja myydään yksinään, siksi itsekin ostin sen .CS, muut tulee pareittain.
   
 18. ocim

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2010
  Viestejä:
  30
  Ainaki tampereen hifihuoneella myydään. Pistin tilaukseen yhden 10.1 pitäis tulla huomenna, ku ei ollu kirsikkana hyllyssä. Hinnaksi tuli 100e ja piuhan saa mukaan.
  Nii ja kaiuttimien paikkaa muutettu nytte välimatka on 2m 30cm ja diskantit korvan korkeudella. Kuullostaa muuten oikeasti paremmalta vaikka nuin isoon eroon en aluksi uskonut. Eli kiitos tieto pläjäyksistä :o
   
 19. Jusa101

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 319
  Kaikki kun tuntuu noiden keskikajarien kanssa niin kovin intoilevan niin muistakaa että suurimmassa osassa setuppejä keskikajari on turha. Jos katselupaikka on 3-4 hengen sohva, ei keskaria tarvita. Mitä olen keskikaiuttimilla varustettuja setuppeja kuullut niin minun mielestäni pilaa äänimaailan kun dialogi/puhe tuleekin yhdestä pisteestä. Kuunnelkaa ihmeessä kumpi teille sopii paremmin ja unohtakaa ettei se määrä aina ole paras valinta. Itselläni on 4.1 enkä voisi kuvitellakaan lisääväni mitään keskikaiutinta tuohon.
   
 20. E_Mustakari Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2006
  Viestejä:
  754
  Kannattaisi ehkä miettiä kaiuttimien paikan vaihtoa ja uudelleen suuntaamista jos puhe ei kuulosta tulevan yhdestä pisteestä keskeltä. Musiikkia kuunnellessa tuolla setupilla äänikuvassa on "reikä". Ei kuulosta hyvältä se.
   
 21. Jusa101

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 319
  No tietenkin se keskeltä kuuluu mutta ei niin pistemäisesti kuin että jos olisi myös se keskari siinä. Olen edelleenkin sitä mieltä että kunnollisilla etukaiuttimilla ja kapealla kuuntelualueella keskikaiutin on turha.
   
 22. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  Elelin aika pitkään ilman centteriä, mutta sitten hommasin sen niin harmitti kyllä kun oli ilman niin kauan. Esim iltasella voi käyttää paljon pienempää äänen voimakkuutta, kuulee silti dialogin yhtä hyvin ilman että kaikki muut räminät on niin infernaalisia.

  Tämä on varmaan taas yksi niistä asioista joissa ei puutetta huomaa vasta kuin jälkeenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2010
 23. Jusa101

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2005
  Viestejä:
  1 319
  Enpä ole keksinyt mitään syytä hankkia moista. Kuullut kyllä olen 5.1 setuppeja joten sen suhteen kyseessä ei ole siitä että "ei tietäisi paremmasta". Toisekseen en katsele leffoja (kerrostalo) hiljaisuuden jälkeen joten se mikä melu niistä lähtee ei ole relevanttia. Digilähetyksiä kuuntelen töllön omilla kaiuttimilla (riittää salkkareihin ja uutisiin), ne harvat kerrat kun sitä katson joten en tässä tapauksessa näe järkeä panostaa siihen että iltasella puhe kuuluu "paremmin".
   
 24. vipe

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2000
  Viestejä:
  8 045
  No ei toi mikään mainospuheeksi tarkoitettu ollut, en omista keskikaiuttimia valmistavan firman osakkeita. :smoke: Jos et tarvitse niin et tarvitse, en kyllä näe mitään syytä miksi pitäisi itsepintaisesti kieltäytyä sen ostamisestakaan. Täällä kaikki matsku tulee vahvarin kautta, ei telkkarin omia kajareita voi käyttää...Uutisetkin on kunnon äänillä paljon paremmat. ;)
   
 25. Cölt

  Rekisteröitynyt:
  Viestejä:
  0
  Dolby Digital 5.1-ääniraidalla menetetään jokunen dB dynamiikasta keskikaiuttimen puuttuessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti