Westworld (HBO)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 14.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  786
  Tähän mennessä kaikki mitä on näytetty on ollut menneisyyttä / Doloresin muistoja. Yhdessä jaksossa nähdään hetkellisesti tähän hetkeen kun Dolores kävelee toimistossa ja siellä näkyy niitä teurastettuja työntekijöitä, eli tilanne sen jälkeen kun Robert "vapauttaa" robotit valloilleen. Kun tuo kohta näytettiin luulin että Dolores näkisi tulevaisuuteen mutta itseasiassa kaikki muu olikin ollut menneisyyttä.

  Oletan että 2. kausi keskittyy vielä hieman tähän menneisyyteen (miten kaikki teurastetaan) ja vasta kauden lopussa tai 3. kaudella päästään tähän hetkeen.
   
 2. QnixGamer Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2014
  Viestejä:
  659
  Kyllähän tuo Arnoldin tarina tuli jo täysin päätökseensä, siitä ei enään puhuta 2. kaudella mitään.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ________

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2011
  Viestejä:
  6 211
 5. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Westworldin Golden Globe -ehdokkuudet:

  - Paras draamasarja
  - Evan Rachel Wood (Paras naispääosa draamasarjassa)
  - Thandie Newton (Paras naissivuosa sarjassa, minisarjassa tai televisioelokuvassa)
   
 6. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Jaa, no sitte mä en vain tajua. En tajua, kun kuitenkin tuolle touhulle on annettu rahoitusta, ja varmasti tämmöset prokkikset, missä tehdään uutta huvipuistoa, saa mediahuomiota, niin sä et vaan voi herättää kuolleista porukkaa, ilman että se herättäisi kysymyksiä.
  Joku aikaikkuna hommeli täs on pakko olla. Tai sitte mä en vain tajua miten noin voi tehdä.
  Eikai tommosia ihmisiä nyt vain "unohdeta"?
   
 7. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Ford pyyhki Arnoldin pois kartalta. (-xxv kuvaa kuinka monta vuotta aiemmin nykyhetkestä)
  Dolores ampui Arnoldin -34v ja kun William & Logan saapuivat puistoon -30v Logan kertoi Williamille kuinka puistossa sattui ja tapahtui ennen avajaisia, kuinka tämä toinen perustaja, eli Arnold, "tappoi itsensä" ja ei ole edes valokuvaa olemassa. Tämä oli viidennen jakson alussa.
  Noin -22v Ford loi Bernardin. Jos 4 vuotta Arnoldin kuoleman jälkeen kenelläkään ulkopuolisella ei ollut edes Arnoldin nimi tiedossa saatikka sitten lakimies armeija löytänyt edes yhtä valokuvaa tyypistä niin miten luulet että 22 vuotta Arnoldin kuoleman jälkeen joku tietäisi miltä Arnold näyttää tai kuka hän oli kun Ford pyyhki kaiken tiedon Arnoldista.

  Aikajana videossa käytetään vuosilukuja joita ei ole suoraan sarjassa kerrottu vaan HBO:n Westworld nettisivulta oli löytynyt video tietoturva kamerasta jossa näkyi nykyhetken päivämäärä. Tämä päivämäärä sittemmin poistettu videosta.
  Eli diipadaapa taitaa mennä spoileriksi joten laitetaan tägien taakse piiloon
  Arnold kuoli vuonna 2018
  W&L saapuivat puistoon vuonna 2022
  Ford loi Arnoldin noin vuonna 2040
  Nykyhetken vuosi olisi siis 2052

  Siitä aikajana selitettynä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2016
 8. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Pari-kolme ekaa jaksoa oli hyviä mutta sitten näkyi selvästi se että tarinaa alettiin venyttämään jotta saataisiin usean kauden rahastus Lostin tyyliin jossa junnataan paikallaan ja milloin käydään ajantapoksi minkäkin hahmon historiaa läpi. Ei siis jatkoon enää.
   
 9. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 223
  Voisitko mennä muualle trollaamaan? Täällä yritetään kuitenkin keskustella asiallisesti.
   
 10. Stilled

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2001
  Viestejä:
  182
  Ford teki tästä katsottavan sarjan joten jäi kyllä tähän kauteen tämä.
   
 11. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Mutta kuoliko Ford oikeasti? Vai oliko lavalla Fordia esittävä androidi.
   
 12. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Tuota ei suoraan sarjassa ole kerrottu mutta ohjaajat Lisa Joy ja Jonathan Nolan ovat tuollaisiin kysymyksiin vastanneet haastatteluissa joten laitan tägien taakse.

  IGN: Let me get out of the way, because it’s already been a theory from some fans - could there have been any host swap shenanigans or can you say that that was definitely the real Ford at the end?

  Nolan: That was definitely a real Ford.

  ---

  Hollywood Reporter: Ford is no longer the last man standing, thanks to Dolores. Why did Ford need to die in order for this revolution to begin?

  Joy: It's a little bit like when Arnold says: "The violence has to be real. The stakes have to be real." Ford is doing this in such dramatic fashion in front of the Delos board. He's basically taking the safety off. There's no turning back from this. It's not a kind of fiction anymore. I think that's part of it.

  Nolan: We talked about the Julian Jaynes book [called The Origin of Consciousness in the Breakdown of the Bicameral Mind], which we thought was a very interesting place to start in terms of understanding the hosts' cognition. They would be coaxed into life by this voice of god, and then at a certain point, this god has to realize that his partner was right. The appetites of the audience they were catering to and the story they were telling wasn't what they wanted it to be. These creatures had grown into sentience within that story. They realize the only way for these creatures to be truly free is for that god to die. If on a very literal level, if Ford's voice is the last thing … we've established his voice as an almost telepathic control of the park. The only thing standing between the guests and the hosts is Ford, so he removes himself from that equation.

  Lähdelinkit, lukekoon ken haluaa.
  http://www.ign.com/articles/2016/12...als-fords-plan-and-what-to-expect-in-season-2
  http://www.hollywoodreporter.com/li...lers-jonathan-nolan-lisa-joy-interview-952762
   
 13. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Näille kuulisi kyllä mielellään jotain selityksiä ja esim. muita sarjapreferenssejä, jotta ymmärtäisi, minkä tyyppisestä kerronnasta yleensä ottaen tällaiseen kokemukseen päätynyt katsoja pitää.

  Eihän Westworldin ensimmäisessä kaudessa "venytetty" yhtään mitään. Päinvastoin ällistyttävän paljon saatiin tungettua noin lyhyeen määrään jaksoja (10). Kaikki tapahtumat eivät tietenkään olleet mitään toimintaa, vaan varsin syvällisesti ja laadukkaasti ihmisyyden rajoja pohtivaa filosofista/psykologista kerrontaa. Kuten jo aiemminkin sanoin, sarja ei pohjaudu niinkään (ainakaan yksinomaan) perinteisen narratiivin luomiselle tapahtumineen ja syy-seuraus-suhteineen, vaan tiettyjen filosofisten kysymysten ympärille. Ja se on hienoa. Tai sitten ei, jos sellaisesta ei pidä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2016
 14. BaXteR

  Rekisteröitynyt:
  29.06.2001
  Viestejä:
  515
  Pitäisi älytä lopettaa yhteen kauteen. Taitaa tulla True Detective -tyylinen farssi.
   
 15. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460
  Törmäsin tähän tarinaan, kun katselin Oliver Harper-youtube kanavalta hänen Retrospective-dokkaria tästä Westworld-universumista ja erityisesti siitä ekasta leffasta, joka on pakko kattoa jo pelkästään Yul Brynnerin takia. Hän näytteli Terminator-tyyppistä hahmoa jo vuosikymmen ennen ekaa Arskan terminaattoria ja helvetin hyvin. Täytyy se leffa tsekata ja sen jälkeen sarja, onneks satuin avaamaan Amazon Prime-accountin. Harper myös kehuo sarjan yhdeksi parhaimmista tällä vuosituhannella.
   
 16. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Eikö? Koko kauden oli tiedossa että robotit käyvät kapinaan ja tämä tapahtui käytännössä vasta viimeisessä jaksossa. Ehkä kauden puolivälissä olisi ollut "oikea" kohta. Mutta kun piti venyttää seuraaviksikin kausiksi niin siksi tapahtumat polkivat pitkään paikallaan. Kapinaa vaan "valmisteltiin" ja tungettiin muuta täytetarinaa sekaan.
   
 17. ttppii

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2011
  Viestejä:
  1 284
  Taitaa olla vähän vaikea tätä sarjaa Amazon primestä katsella...
   
 18. DD-Indeed

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2016
  Viestejä:
  460

  No joojoo, ei viilailla pilkkua, Amazonin videopalvelusta kuiteski, siellä toi on saatavilla.
   
 19. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Luitko sitä viestiä vai et? Kuten siinä sanoin, niin tätä sarjaahan on ihan järjetöntä katsoa pelkkänä tapahtumien kausaliteettiketjuna kun se käsittelee aihetta niin paljon pintaa syvemmältä. Ei Westworld ole luonteeltaan mitään tusinapoliisisarjaa, jossa löydös johtaa seuraavaan ja juoni on katkoton shakkimatsi. Jos sarjan metafyysinen puoli ei kiinnosta, niin varmasti pitkäveteisiäkin pätkiä löytyy ja kannattaa miettiä, onko sarja ollenkaan omaan makuun tehty.

  Itselleni kuitenkin juuri tuo filosofinen puoli sarjasta tekee mielenkiintoisen... Siihen päälle upeasti tehty maailma taidokkaine toimintakohtauksineen ja laatunäyttelijöineen, niin kyseessä on mielestäni yksi 2000-luvun parhaista sarjoista (tähän mennessä - voihan tasossa tapahtua sukellus myöhemmin).
   
 20. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  786
  Mikä mielestäsi antaa viitteitä siitä että toinen kausi epäonnistuisi ?

  True Detectiven kohdalla kuitenkin iso osa kritiikistä osui näyttelijävalintoihin, joita kirottiin pitkään ennen kauden alkamista. Toinen merkittävä seikka miksi kakkoskausi oli huonompi johtui siitä ettei siinä käsitelty mystiikkaa vastaavasti kuin ykköskaudella, joten kaikenlainen yliluonnollinen ja selittämätön jäi puuttumaan.

  Westworldin kohdalla ei olla kuultu merkittävistä muutoksista näyttelijäkaartiin (pois lukien oletettava Hopkinsin poistuminen). Emme myöskään ole kuulleet että sarjan tekijät muuttaisivat sarjan teemoja samanlailla kuin TD teki kakkoskaudella. Annettujen tietojen perusteella oletan että näemme Westworldin kakkoskaudella lisää samaa kuin ykköskaudella, mutta tarina vain etenee.

  Jos tätä johonkin sarjaan pitäisi verrata niin omasta mielestä LOST on lähimpänä. Westworldin maailma on kuin LOSTin saari, täynnä katsojille tuntematonta ja tutkimatonta aluetta mille käsikirjoittavat voivat keksiä vaikka mitä käyttöä. Sarjan maailma on mahdollisuuksia täynnä ja vain mielikuvitus on rajana (toivottavasti emme kuitenkaan näe savuhirviötä).
   
 21. MiikaH

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2004
  Viestejä:
  464
  Onhan toi ihan kerronnallisestikin tärkeää ettei "kapina" alkanut ihan samantien.

  Toisin kuin elokuvassa ei tässä selvästikään ole tarkoitus olla yksipuolisesti ihmisten puolella ja kukistaa koneiden kapina Terminaattori tyyliin. Sen sijaan koko kauden ajan tapahtumia on näytetty robottien näkökulmasta, painotettu tuota tietoisuuden saavuttamisen tärkeyttä ja vielä Bernardin osalta sekoitettu ihmisyyden ja koneiden rajoja niin että katsojan olisi hyvin vaikea olla pelkästään ihmisten puolella kun ei ole edes täysin selvää kuka on tietämättään robotti. Lisäksi monet ihmiset ja johtokunnan jäsenet on kuvattu sosiopaattimaisen tunteettomina siinä missä robotit on pyritty kuvaamaan tunteellisina ja ihmismäisinä.

  Itse näen että kausien välille haluttiin saada mahdollisimman suuri kontrasti: Ykköskaudella seurataan tarinaa ihmiset ensin asetelmalla (ihmiset vallassa, "isännät" ihmisten armoilla) ja nähdään puisto toiminnassa täydessä "loistossaan" . Kakkoskaudella tilanne kääntyy päälaelleen. Nyt seurataan tarinaa enemmän robottien näkökulmasta (jotka varmaan lopullisen tietoisuuden saavutettuaan käyttäytyvät vieläkin ihmismäisemmin) kun he yrittävät paeta puistosta ja verilöylyn jäljiltä selvinneet ja muissa puiston osissa olevat ihmiset ovat tällä kertaa isäntien armoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 27.12.2016
 22. Peridermal Jesus

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2009
  Viestejä:
  2 809
  Viisi jaksoa takana ja jotenkin en löydä punaistalankaa tästä. Lähdin katselemaan täysin ummikkona, kun piti olla hyvää scifiä, mutta eihän tämä edes ole scifiä, vaan jotain salaliittohömppää.

  Ulkomaailman asiat eivät kiinnosta yhtään ja länkkäritouhu hukkuu jatkuvaan pomppimiseen. Sitten tuo sokkelon löytyminen on myös hyvin tylsää, kun lienee selvää, että se löytyy ja siellä on joku Arnoldin yllätys. Sitten ilmeisesti pitäisi jännittää kuka on robotti ja kuka ei, mutta sekin vähän turhaa, kun hahmot eivät kiinnosta.

  Noh, pitänee katsella jotain muuta.
   
 23. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Itselläni taas Man in black oli kiinnostavin hahmo mutta lopussa sekin lässähti, saatte itse katsella sitten miksi.

  Toisin kun esikuvassaan niin minulla on sympatiat robottien puolella, ei ihmisten. Robottit eivät ole se paha.
   
 24. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Jos olet viisi jaksoa jo katsonut niin suosittelen kyllä antamaan loppusarjallekin mahdollisuuden. Ensimmäisissä viidessä jaksossa on monta kohtausta joilla ei ole edes merkitystä ennen viimeistä jaksoa.

  En kyllä ihmettele miksei joku tästä pidä. Yksittäisinä jaksoina sarja on erittäin sekava, mutta kokonaisuutena tarina nitoo koko paketin yhteen. Jokainen kohtaus merkitsee lopputuloksen kannalta ja sen punaisen langan löytyminen vaatii katsojalta sen kymmenen tuntia sarjan parissa. Tuo on aika vaatimus tv-viihteelle.

  Miljöö on kyllä puhdasta scifiä vaikka sarja nojaakin scifiä enemmän teemoihin ihmisyydestä ja tietoisuudesta.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2017
 25. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Toisen kauden traileria:
   
 26. Tumbes

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2006
  Viestejä:
  141
  Jatkuu keväällä 2018.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti