Westworld (HBO)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 14.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Itse ymmärsin sen ennemmin niin, että nyt heillä on mahdollisuus riuhtasta itsensä irti ennaltamäärätystä koodista. Se, että Meave hyppäsi junasta ulos tarkoitti, ettei se ole vielä kykenevä riuhtasemaan itseään irti eikä siten ole täysin tietoinen. Doloreksen kohdalla en ole varma, liian sopivasti tuli ja ampui Fordin.
   
 2. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 223
  Siis mitä helvettiä nyt taas? Jakso on jo virallisesti esitetty, siitä voi puhua ilman spoiler tageja. Ihan yleinen käytäntö tällä foorumilla, sarjan kuin sarjan kohdalla.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  En tiedä sitten kun modet vaihtui, pelit puolella ei ainakaan saa puhua juonesta ilman spoilertageja vaikka peli oliskin vanha.

  Mutta tässä näin, hieno huipennus ja olisi ollut koko sarjalle, valitettavasti lähtevät jatkamaan tarinaa.

  Elikkä hyvikset(anrdoidit) saavuttivat lopulta tietoisuuden ja tappoivat pahis ihmiset=happy ending.
  Alkuperäisessä elokuvassa taas anrdoidi oli kylmä tappaja vailla itsetuntoa, sarjassa taas androidit olivat paljon inhimillisempiä kuin itse ihmiset.  Edit:jatkuu muuten lopputekstien jälkeen vähän aikaan sarja.
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2016
 5. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  @Tranfire No tämä. Tässä ketjussa mennään HBO:n tahtiin, sen takia siellä lukee (HBO). Jos joku tänne nyt eksyy ilman että on katsonut uusimman jakson ja sen takia spoilaantuu niin voi voi, kyynel. Oma vika.

  Eipä mulla muuta sanottavaa kuin että olipahan ensimmäinen kausi. Paikoitellen hidas mutta kokonaisuutena täyttä kultaa. Williamin ilme lopussa oli kyllä kirsikka kakun päällä.
   
 6. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Maeve oli ohjelmoitu lähtemään saarelta (kai ne saarella ovat kun mantereelle piti mennä) mutta viime hetkellä "riuhtasi" itsensä irti ja lähti etsimään 'tytärtään' Felixin antamasta osoitteesta: Puisto 1, Sektori 15, Vyöhyke 3. Mutta mistä helvetistä suomi-tekstitykseen oli revitty osoitteeksi jonkun Etelä-Kiinan merellä olevan saaren koordinaatit?
   
 7. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  Saa puhua ilman spoilertageja. Mutta kun muut laittoivat, niin laitoin minäkin. Mistä vielä haluaisit kenties haluaisit pahoittaa mielesi?
   
 8. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 223
  Jännää toimintaa Moderaattorilta, "kun muut toimii väärin niin minäkin sitten" :D sen sijaan että olisi vaikka itse muistuttanut ja esimerkillään näyttänyt, että uudesta jaksosta voi jo puhua ilman tageja? Kyllä minä mieleni pahoitin, kun jouduin tekemään sun työn.
   
 9. FarColdDistance

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2010
  Viestejä:
  236
  http://www.ign.com/articles/2016/12/05/westworld-season-2-will-be-defined-by-chaos eli kaaosta on luvassa. Mutta vasta 2018 :(

  Sama häiritsi itseäkin. Yhden faniteorian mukaan koko paikka on Kiinassa, kiinalainen ilmoitus junassa tai vastaavaa, mutta ei se silti selitä tuollaista käännöstä. Luultavasti suomalainen kääntäjä on saanut HBO:lta vain enkkupohjat, joissa koordinaatit ovat lukeneet noin. Tai sitten on todella kädetön kääntäjä
   
 10. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Olipas kausi ja päätösjakso !
  Päätösjakso jätti oikeastaan enemmän kysymyksiä, kuin antoi vastauksia.
  Mielenkiintoista nähdä, mitenkä toinen kausi lähtee käyntiin, kun kaksi kovinta hahmoa mitä ilmeisimmin delasi päätösjaksossa.
  Muutenkin varmasti tulee ihan erilainen 2 seasoni.

  -Hyvä että tuolle Williamin ja Loganin seikkailulle tuli merkitys. Se tuntui välillä vähän irralliselta, mutta myöhemmin kun kuva tuli näkyviin ja kun Logan veti Doloreksen repun auki, niin alkoi funtsimaan että ehkä tässä nyt ollaan eri ajassa.
  - Mutta miten toi Dolores oli niin sekaisin, että sekoitti MIB Williamiin, vaikka Williamin tapahtumat oli tapahnut ~30 vuotta sitten?

  -Ilmeisesti kakkoskaudessa jatketaan vielä Arnoldista puhumista, koska ite en ainakaan ihan tajunnut tätä Bernandin ja Arnoldin kuviota.
  Eihän Ford nyt mitenkään ole voinut luoda täysin Arnoldin näköistä hahmoa muutama vuosikymmen myöhemmin Bernaldina?

  -Kun Elsie meni sinne teatteriin tutkimaan lähetystä, niin mikököhän sen pointti oli? Liittykö tämä Fordin loppuhuipentumaan, missä se sai mielivaltaisesti ohjailla androideja?
   
 11. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Vikoissa jaksoissa kyllä itseäni häiritsi miten surkeat turvajärjestelyt paikassa oli kun maeve ja kumppanit touhusi siellä vaikka mitä.

  Jokuhan epäili että Fordi olisi ollut kopio(anrdoidi) viimeisessä kohtauksessa ja siten häärisi taustalla, kieltämättä harmittaa jos molemmat katoavat sarjasta vaikka MIB:stä paljastettiin liikaa kyllä ja sen "mystisyys" katosi kuten konsonaan star wars 8 Kylo Rein tapauksessa kun naamarin otti pois. Alunperin luulin että MIB olisi ollut sarjan vastine elokuvan gunslingerille ja joka vain vaeltelee erämaassa olleen bad ass cowboy ja kun koneiden vastaisku alkaisi niin olisi kuten tuossa yllä olevassa tube videossa jonka linkitin mutta kuten tiedätte, monta asiaa ei mennyt kuten elokuvissa(sopii tähän hetkeen erinomaisesti tuo sanonta)
   
 12. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Viimeisessä jaksossahan kerrottiin, että koko Maeven pako oli käsikirjoitettu. Joten varmaan Ford/Arnold pystyi muokkaamaan myös turvajärjestelmääkin. Itseänikin tuo aluksi häiritsi kovasti, mutta sain mielenrauhan sen suhteen vikassa jaksossa.
   
 13. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Niinpä tietenkin ja vielä Maeve vielä sähläsi sen koneen kanssa kun otti pois juttuja. Ei sitä aina osaa yksi plus yksi päätellä mutta oikeassa olet.
   
 14. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Näki välähdyksiä reilun 30 vuoden ajalta.

  DNA?

  Luultavasti Ford halusi pelastaa Elsien ja Stubbsin hostihyökkäykseltä.


  Maeven pako-episodi oli vain Fordin harhautus usuttaa turvamiehet heidän peräänsä, jotta hostit saisivat rauhassa lahdata johtokuntaa gaalaillassa. Uskonpa, että Ford jätti MiBin/Williamin henkiin, ohjelmoi vain Clemin ampumaan tätä käteen. Fordin suuri sotasuunnitelmahan oli nähtävissä jo E06:ssa.
   
 15. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Siis meinaan sitä, että kai tuolla nyt muutkin kuin Ford tiesi Arnoldista, joten luulisi jotain hälytyskelloja soittavan jos kaveri yhtäkkiä herää kuolleista ~30 -vuotta myöhemmin.

  En usko että Arnold on täysin loppuun käsitelty.

  Tuskin siinä sellaista on, Stubbsi varmaan vaan eksy väärään paikkaan. Lähinnä sen lähettimen tarkoitusta mietin mikä sielä teatterissa oli.

  Tämä. Ja pitihän se huomio saada siirrettyä johonkin senkin takia, että sai kellarista ne androidit kentälle.
   
 16. Sadness

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2013
  Viestejä:
  9 709
  Paitsi että muut olivat suht nuorta väkeä vrt fordiin, joko uusia työntekijöitä tai sitten niillekin käynyt samalla tavalla kun ennen ja fordi oikeasti kuolut aikasemminkin ihmisenä mutta anrdoidi tulee vaan tilalle.

  Tuotahan samurai juttua ei muistaakseni elokuvassa ollutkaan vaan oli ritari.

  Jokatapauksessa tämä on sarja joka on pakko katsoa uudestaan, ei sen takia että olisi niin hyvä vaan oikeasti jotain kohtia on missanut ja eikä osanut yhdistää sitten uusiin jaksoihin niitä kuten tuossa @Whatsubdog laittoikin kuvan, en mä tuota enää muistanut :o
   
 17. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Kukaan nykytyöntekijöistä ei tiedä Arnoldista, jonka tiedot on pyyhitty pois. Ford rakensi Bernardin yli 10 vuotta sitten, ja tuolla vaihtuu porukka niin tiuhaan, ettei siellä kukaan Fordia lukuun ottamatta ole sitä ennen työskennellyt.

  Delos yritti lähettä dataa (puiston koodia) ulkomaailmaan. Kun tämä epäonnistui, data siirrettiin pappa Abernathyyn, jolle Sizemoren piti keksiä tarina ja pukata junaan. Sitähän se sieltä kellarista lähti hakemaan, mutta papalla olikin jo toisenlaiset kuviot mielessä.
   
 18. seppis

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2006
  Viestejä:
  126
  Olen seurannut sarjaa ja tätä ketjua, mukava lukea pohdintaa tapahtuneista ja tulevasta. Ruvettiin kaverin kanssa katsomaan alusta uusintana ja pisti silmään eräs asia: William ja Logan saapuu westworldiin samalla junalla (saman näköisellä) millä Maeve on lähdössä pois. Asema on samanlainen ja tunnelma hehkuu samaa aikaa muutenkin. Eikös tässä pitänyt olla 35v ero? Muutenkin annettu viitteitä siitä, että Westworld on uudistunut jatkuvasti tekniikan lisäksi ulkoasultaan niin jäi sellainen fiilis, että kaikki ei täsmää(?)
   
 19. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Mitäs ihmeellistä siinä nyt on?
  VR:llä rullaa Sr1:iä raiteilla edelleen..
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Sr1
  TGV..
  https://en.wikipedia.org/wiki/TGV

  Ja niin edelleen. If it ain't broken, don't fix it.

  Tuosta asemasta taas, mitäpä sitäkään ruveta uudelleen rakentamaan. Nykyinen Helsingin rautatieasema rakennettu 1919.
  Josset huomannut niin asema on paljon isompi nykyhetkessä kuin 30v sitten.
  Olettaen siis että ollaan samalla laiturilla (eiköhän olla..), tämä laituri on siis Westworldiin saapuvia varten.
  Kuvakulmat on vähän heikot vertailuun mutta siinä nyt kuitenkin kolme vertauskohtaa.
  Imgur galleria
  30v sitten puistoja oli vain yksi, Westworld. Nyt näimme SW logolla olevan puiston, mikälie Shogun tjsp sitten onkaan, eli puistoja on vähintään kaksi eli asemaa ollaan jouduttu suurentamaan.
  Laitureita siellä on vähintään kuusi, katso gallerian kuvat 2 ja 6.
  Laiturit 1-2 Westworld, 3-4 Sjotainworld, laitureista 5-6 en sitten tiedä onko eri puisto vai mitä mutta siellä pyörii näytöllä sama Westworld pätkä kuin laitureiden 1-2 päissä. Maeven tullessa liukuportaita alas näkyy myös sen verran niitä tolppia ja kallioseinä taustalla että en usko niitä tuon enempää olevan. Tosin kuvasta 4 näkee että asema jatkuu kauemmas kuin mitä 30v sitten (kuva7).
  Samaa laituria ja aseman laajennusta puoltaa tietenkin myös gallerian kuvat 5&7 mistä nähdään että 30v sitten asemalla oli vain kaksi laituria.
  Liukuportaiden määrää on myös kasvatettu. 30v sitten oli vain liukuportaat yhteen suuntaan, sinne mihin Willian meni ja mistä Maeve tuli, nykyhetkssä on myös toisella puolella ne liukuportaat, kuva 2.


  Edit: Imgur media linkitys näköjään vähän rikki ainakin täällä päässä, pistetään perus linkkinä.
   
  Viimeksi muokattu: 07.12.2016
 20. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Niin no, ainakaan ne teurastajat ei tuntunu Arnoldia tietävän. Elsie Arnoldista puhui, mutta en muista missä yhteydessä. Ihmettelikö vai kyseli Bernatdilta. En muista.
  Mutta en siltikään usko tuota, että kukaan nykytyöntekijöistä ei Arnoldia tietäisi, jos hän olisi ollut/on luonnollinen henkilö.
  Tuskin siinä on kaksi kaverusta lähteny makkaroita nuotiolle paistelemaan kun on Westworldia luotu. Tiesihän MiB Arnoldin.
  Aikalailla rahaa on liikkunut jo kehitysvaiheessa, että ihan satavarmasti olisi tullut sanomista, jos Arnold heräisi henkiin 20v myöhemmin.
  Arnold ei ole vielä loppuunkäsitelty.
   
 21. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  786
  Sama. Ja miks jollain raadonkorjaaja tekillä on pädissä pääsy firman turvajärjestelyihin.
   
 22. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Saattoihan tuo johtua siitä, että koko pako oli käsikirjoitettu ja Ford oli antanut oikeudet.
  Eihän ne esim huomannut sitä, ennenkö Bernard siitä sanoi. Ja Bernard ei huomannut taas sitä, että isänmät ei pysty ampumaan Fordia vaikka kuinka käskisi.
  Eli erilaisia oikeuksia on.
   
 23. SniperFin

  Rekisteröitynyt:
  08.08.2002
  Viestejä:
  4 656
 24. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Ihan ok sarja, mutta liian venytetty. Hyvin olisi pari jaksoa voinut poistaa menettämättä mitään.
   
 25. skuge

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2004
  Viestejä:
  157
  Itelläni jo vähän oma mielikuvitus keksii mitä tulee tapahtumaan. Kohtaus jossa siirtyvät "saarien" välillä näytti siltä, että ohjaaja sitä halusi korostaa kerroksien syvyydellä ja massiivisuudella noita ns. eri saaria olevan varmaan pirusti enemmän kun mitä muutamalle junalaiturille mahtuu... 5:nnellä kaudella ollaan jo ehkä päästy siihen(tai ehkä 10 niin joka kaudella avattaisiin yksi ulottuvuus vähän kuin supersäieteoriassa), että paljastuu kaikkien olevan enemmän tai vähemmän humanoideja, joiden tarkoituksena on koittaa kehittyä paremmiksi ja tuntea samalla elävänsä. Sitä odotellessa. You will need to suffer more.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2016
 26. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 421
  Arnoldhan kuoli ennen kuin puisto avattiin. MiB/William tuli puistoon vasta sen avaamisen jälkeen ja päätää vierailunsa aikana sijoittaa puistoon. Ford toteaa, ettei puistosta olisi tullut lopulta oikein mitään ilman sijoittajia. Eli MiB/William ei varmaan koskaan tavannut Arnoldia, mutta varmasti enemmistöomistajana on tietoinen puiston historiasta, eli Arnoldista.

  Valtaosa työntekijöistä on tosiaan niin nuoria, etteivät varmastikaan ole Arnoldia tavanneet.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti