Westworld (HBO)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 14.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  786
  Mulla on hyvin ristiriitaiset fiilikset tästä.

  Alunperin en meinannu katsoa ollenkaan koska länkkärit ei kiinnosta (enää, aikaisemmin tuli kyllä luettua Tex Willeriä ja katottua kaikki länkkärit, mutta olen "kasvanut ulos" niistä).

  Sitten kun sain tietää että sarjassa on myös toinen puoli, länkkärihomma onkin vain elämyspuisto ja taustalla on muuta scifi settiä, niin päätin tutustua sarjaan. Nyt on 5 jaksoa tullut katsottua ja haluaisin kovasti tykätä sarjasta, siinä on paljon asioita mitkä toimii, mutta myös muuta mistä en pääse yli. Aikaisemmin mainitsemani länkkäriteema tökkii edelleen, ja vaikka kyseessä on teemapuisto niin en vaan tykkää. Sarjassa on myös paljon asioita joita ei ole selitetty riittävän hyvin tai ollenkaan, mikä jättää kuvan että joko tekijät eivät ole vaivautuneet miettimään luomaansa maailmaa tai eivät ymmärrä miksi jotkut asiat eivät vain voi toimi esitetyn lailla.

  Muutama asia mikä jäi erityisesti vaivaamaan:

  -robotti-ihmisiä tekevän yrityksen työntekijöistä suurin osa häärä omaa agendan perässä ja tekee töitään leväperäisesti, miten tuollainen yritys voi olla edes vielä pystyssä

  -robotit on lähes täysin ihmisten kaltaisia persoonallisuutta lukuunottamatta, miksi noita täytyy käydä panemassa jossain teemapuistossa, miksei jokaisella ole omaa Doloresia kotona pumpattavana ?

  -pyssyt ei tee vahinkoa vieraisiin, robotit estää vieraita sattuttamasta toisiaan, mutta kuka estää kun vieras ampuu eka robotin ? tai kuka estää vierasta jäämästä hevoskärryjen alle, tai junan alle, tai tippumasta kalliolta alas ?

  -robotit lyö vierasta namaan kuin vierasta sikaa, ei verta, ei haavoja, ei mustelmia, ei turvotusta

  -robottien muisti tyhjennetään säännöllisesti mutta silti muistavat vanhoja asioista, joko työntekijät on täysin epäpäteviä, työkalut huonoja tai muisti paskasti valmistettua.
   
 2. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Ford on tuolla tyyliin jumala, joka osaa piettää korttitalon kasassa. Toki hänellä ongelmia on monesti ollut johtokunnan kanssa, joka nytkin hiillostaa.

  Kotioloista vaan ei löydy villiä-länttä, jossa saa mm. vapaasti tappaa ja raiskata.

  Jos alkavat pyssyillä uhkailemaan toisiaan, niin ne lukitaan. Jos aletaan puukkohippasille, niin sanoo että on vieras. Vieraille on varmasti kerrottu, että robotit eivät osaa tätä sanoa. Jos nyt kuitenkin haluaa tappaa toisen vieraan, niin eiköhän tuollakin samat rikosoikeudelliset lait päde kuin ulkomaailmassa. Jos itsarin haluaa tehdä vaikka hyppäämällä kalliolta alas, niiin tuskin siinä mikään jättikotka tulee pelastamaan.

  Jos viittaat vitosjakson Loganin mätkimiseen, niin oli siinä pientä damagea silmäkulmassa. Toki enemmänkin olisi voinut olla, mutta ehkä vanhoille roboteille ei vielä uskallettu antaa niin paljon poweria. En muista kaikkia nykyhetken mätkimisiä, mutta ainakin kutosjaksossa yhdelläkin nyrkin iskulla tulee vieraalle vekkiä naamaan.

  Joo, ei pitäisi muistaa. Joku bugi siellä on alkanut jylläämään. Liekkö Arska Sokkelon keskellä nyt koodailee roboja uuteen uskoon...


  Mutta huh, olipahan jakso tää kutonen! Meinaa tajunta kirjaimellisesti räjähtää. Sarjasta varmaan nauttisi vieläkin enemmän, jos ei pähkäilisi päätään puhki.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2016
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Ensimmäisessä jaksossa pyssysankari ampui miestä mustissa. Kuitenkin jossain jaksossa puhuttiin jostain rivistä koodia, joka estäisi näitä ampumasta(ko?). En muista niin enää, kun en ole niin tarkasti seurannut. Vai onko tämä kuitenkin täysin virtuaalimaailma, jossa luodit joko tekevät damagea tai eivät, koska aika outoahan se fyysisessä maailmassa olisi? Muistelen kuitenkin, että tällä ladylla oli ongelmia saada liipaisinta painettua edes tyhjään pulloon ampuessaan, mikä viittaisi siihen mainittuun estoon, että jotkut hahmot voivat ampua ja jotkut eivät, mutta kukaan ei kuitenkaan vieraita. Nyt muistui mieleen, että tätä white hattiahan ammuttiin myös kadulla, ja se potkaisi häntä jonkin verran, mutta se ei sen enempää satuttanut.

  Joka tapauksessa tässä korjataan androidien kehoja, joten jotenkin tuntuisi fyysistä damagea luodeista kuitenkin tulevan, mikä viittaisi oikeisiin luoteihin, mutta kuitenkaan vieraat eivät luodeista ole moksistaan, joten tällainen häiritsee minua, eikä lisää kiinnostusta. Ei kiinnosta yhtään arvailla, mistä on kyse. Jos tämä on virtuaalimaailma, niin mitä hittoa noilla kehoilla tekee? Jos ei ole, niin miten luodit joko tekevät tuhoa tai eivät? Jos tämä on jokin sekoitus, niin en tiedä, mitä se voisi tarkoittaa käytännössä.

  Ehkä näille on looginen selitys, mutta en ole seurannut tätä niin silmä kovana, ettei jotain olisi voinut mennä ohitse. Luultavasti onkin mennyt, koska tuskinpa tämä juoni näin epälooginen voi olla kuin se minulle nyt näyttäytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2016
 5. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Potkaisi kuitenkin enemmän mitä MiBiin ammutut luodit, mikä viittaisi siihen että nykyhetken luodit on kehitelty yhä turvallisemmaksi, eikä pahempaa pipiä tule vaikka osuisi naamatauluunkin. Veikkaan, että luodit käyttäytyvät kuten MiBin räjähtävät sikarit, eli komentokeskus valvoo ettei kukaan vieras saa damagea kun ampu tulee. MiBillähän oli jotain erikoiskuteja, joilla lävisti muurin ja sen takana olevan robotin. Sellaisilla kudeilla saattaisi henki lähtiä vieraalta sialtakin.
   
 6. trulez

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  786
  Porukka onnistuu IRL räjäytteleen sormia ja silmiä ilotulitteillakin, luodissa jonka white hat otti vastaan oli niin paljon energiaa että jätkä lens perseelleen, tarkottaa aika pitkälti että noissa isoissa kaupunkitaisteluissa pitäs joka toiselta vieraalta olla joku korva/nenä/pikkurilli/silmä/muu pehmee kudos paskana.

  Monessa kohtauksessa on nähty lyhtyjä, heinää, soihtuja yms tulenarkaa tai palavaa, mahkut siihen että joku sytyttää ittensä tuleen on aika isot kun ottaa vielä huomioon että tuolla neppaillaan länkkäribootsiessa jossa on korkoa ja ihan varmaan porukka ei osais niillä kävellä normisti, varsinkaan paineen alla (ammuskelut yms). Pieni horjahdus ja tiputat lyhtys niin siinä on talli tulessa.

  En vaan pääse yli siitä kuinka yli-turvallista tuolla huvipuistossa on.
   
 7. Halopeno

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  129
  No nyt oli hyvä ja selventävä jakso.
   
 8. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Hyvältä ja koukuttavalta vaikuttaa, mutta hieman ihmetyttää että kuinka noi botit liikkuu maailmojen välillä.
  Tässä 6 jaksossa se huoruli Maeve näytti joinki teleporttaavan takaisin pöydälle kun hänet kuristettiin.
  Toivottavasti tälle annetaan jonkinlainen selitys tällä kaudella.
   
 9. arieli

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2003
  Viestejä:
  890
  Se mitään teleportannut vaan valkohaalarimiehet ovat hänet saluunasta sinne hakeneet sen jälkeen kun on kuollut. Jossakin osassa muistaakseni keräsivät niitä kuolleita roboja pitkin katuja.
   
 10. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Jep, niitä "botteja" kuolee siihen tahtiin, että ei mitään järkeä näyttää aina kuinka ne siirtyy puistosta korjattavaksi. Eihän muuta ehdittäisi tekemään :D Riittää, että se selitettiin / näytettiin alussa.
   
 11. rozor

  Rekisteröitynyt:
  26.03.2006
  Viestejä:
  504
  Niinkai se oliki. Leikkaus oli vaan semmonen, että näytti tyylii porttaavan.
   
 12. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Aina ei haalarimiehet ruumiita hae (varsinkaan päivällä) vaan joskus Host Intake -protokollan mukaan hauturit hautaavat ne tiettyyn kuoppaan, jonka pohjalla on salaluukku tunneleihin, josta ne sitten kuljetetaan Mesa Hubiin (Karjan käsittelyyn).
  Täältä voi varata matkan Westworldiin, mikäli tuollainen huvipuisto kiinnostaa :D
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2016
 13. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Tuossa kun painaa hiiren email-kenttään, niin saa näkyviin Westworldin käyttöehdot, josta löytyy moni vastaus täälläkin esitettyihin kysymyksiin. Lisäksi tuolta sivulta löytyy Aeden-niminen isäntäbotti, jonka kanssa voi chattailla ja kysyä kaikkea mieltä askarruttavaa. Siinä kun painaa kursorin pois tekstikentästä ja piettää shiftiä pohjassa, niin tapahtuu jotain jännää...
   
 14. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Erock hurahtanut kanssa tähän sarjaan ja tokihan alkutunnarista piti tehdä metalliversio.
   
 15. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 056
  Ihan huippusarja, alku oli sopivan hidas ja herätteli kysymyksiä ja avasi mahdollisuuksia vaikka mihin. Pari viimeisintä jaksoa näköjään kiihdytti tahtia melko lailla, saisivat vähän hidastaa taas.
   
 16. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  No huhhuh. Että sellainen twisti.
   
 17. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Mitä, ei minulla tapahdu ainakaan mitään kummempaa?
   
 18. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Siellä oli easter egg, Fordin puhe. Sama kuin uusimman jakson lopussa.
   
 19. Halopeno

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  129
  Nyt alkaa tapahtumaankin tässä sarjassa :) Oikein hyvältä vaikuttaa.
   
 20. bombjack

  Rekisteröitynyt:
  21.09.2004
  Viestejä:
  2 526
  Oli kyllä palkitseva jakso. "What door?" - kohdassa tuli melkoinen whaaaat :eek:

  2. kausi vahvistettu:
   
 21. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Eipä tuo juuri yllättänyt. Kyllähän siitä valokuvasta jo melkein pystyi päätteleen, että eihän se Bernarnold siitä nuoren Fordin ja tämän isän vierestä ihtiään nää. Selvisipä sekin mistä Ford siihen mökkiin e06:ssa tupsahti.
   
 22. Seitan

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2002
  Viestejä:
  6 072
  Näinköhän Ford tekee nyt kopion Bernardin listimästä Theresasta ja esittää johtukunnalle että kaikki on hyvin. Hopkins oli kyllä elmentissään tuossa Fordin loppupuheessaan. Tuli Hannibal Lecter mieleen. :)
   
 23. Sylvan

  Rekisteröitynyt:
  26.08.2009
  Viestejä:
  1 317
  Huikean hieno sarja! Vahvasti edennyt ja koko ajan erittäin vahva.
  Kyllä tämä on vakuuttavampi ensimmäisen kauden alku (no 7 jaksoa kuitenkin jo menny) kuin Game Of Thrones:illa oli.
  GOT on ihan ok mutta eipä sekään pärjää HBO:n parhaimmille sarjoille.
   
 24. Duke Nukum Banned

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  572
  Itse käsitin, että se kone valmisti kopiota parasta aikaa. Oli vanhempi kone niin valmistamiseen menee muutama päivä tms.
   
 25. maniac28

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  288
  Tämä. Lisäksi se johtokunnassa oleva muija oli ilmeisesti kanssa robootti, koska se käytti tuota samaa termiä "veriuhri". Ilmeisesti Ford tappanut liudan noita ihmisiä vuosien saatossa ja korvannut heidät robooteilla... Aikamoinen Hannibal Lecter :D
   
 26. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Taitaa Bernard olla alkujaan Arnold.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti