Westworld (HBO)

Viestiketju alueella 'TV-sarjat, elokuvat ja musiikki' , aloittaja Sadness, 14.08.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Voipi hyvinkin olla. Ainakin sillä on yhteyksiä johonkin järjestöön ulkomaailmassa. Alkaa vaikuttaa siltä, että Hannibal Lecter on pahis myös tässä eepoksessa. Mitä Ford meinasi sillä, että häiritseekö melu naapureita? Onko siis sittenkin myös muita maailmoja lähistöllä, kuten elokuvassa... Kyllähän tästä helposti ainakin viideksi vuodeksi piisaa soppaan herkullisia aineksia.

  Heitetääs vielä tällainen ajatus kehiin: Miksi MiB etsii Sokkeloa? Hän on kyllästynyt kuolemattomuuteen ja haluaa tosi toimintaa. Sokkelossa robotit saavat tietoisuuden ja vapautuvat, joka antaa niille kyvyn vahingoittaa myös vieraita.

  Lawrence: I'm gonna fucking kill you.
  MiB: Maybe someday.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016
 2. maniac28

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  288

  Itelle jäi vähän sellainen kuva, että toi sokkelo on joku testi noille roboteille. Oisko joku Turing-testiä vastaava, mutta paljon korkeampitasoinen. Tyyliin läpäisiä osoittaa olevansa 1:1 ihmisen kanssa tjsp. Siksihän se pikkutyttö sano MIB:lle, että se sokkelo ei ole tarkoitettu sille (MIB on vieras ei robotti tjsp.) Lisäksi Bernard kehotti Doloresia etsimään sen sokkelon. (Bernardia selkeästi kiinnostaa minkälaisia tuloksia Dolores antaisi).

  Itse veikkaan, että MIB etsii sokkeloa, koska Arnold jättänyt sinne sokkeloon avaimet robottien tietoisuuteen. Ehkä jopa avaimet kuolemattomuuteen. Todennäköisesti Arnold on itse tietoinen Android tai puoliksi Android. Mikä voi olla aika mielenkiintoista. Lähinnä se, että vaikka Arnoldin tietoisuus olisi androidissa, niin tuo puisto varmaan omistaisi Arnoldin! Koska Arnold ei ole enää ihminen vaan kone ja koneella on aina omistaja.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Duke Nukum Banned

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  572
  Eiköhän tuo ollut vain vitsi. Pidetään kovaa meteliä ja sitten kysytään häiriintyykö naapurit.
   
 5. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Joo, onhan tuo todennäköisempi vaihtoehto.
  William --> MiB -teoria taitaa yhä elää? ja tässä kuljettaisiin kahta polkua 30 vuoden aikajänteellä. Loganin lankomies William pääsee osakkaaksi isoon yhtiöön... Viime jaksossahan Logan sanoi: "Go black hat with me." No, ehkä seuraavassa jaksossa ollaan viisaampia, kun eikös ne ole nyt menossa samaan kaupunkiin.
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2016
 6. QnixGamer Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2014
  Viestejä:
  659
  Kun MiB rakensi tuon pienen räjähteen sikarista niin valvontayksiköstähän piti erikseen sallia moinen "toiminto" ja jos oikein käsitin niin tämä sen varalta ettei tuolla saa satuttaa ketään ainakaan tahallisesti?
  Eikös tällöin siis lähes kaikkin pitäisi olla aika selvillä MiBin touhuista?!?

  No selvisi myös että Hopkins tosiaan pystyy ohjaamaan tuota koko "maailmaa" ihan kuten huvittaa ja on aikaisempienkin johtoportaiden heebojen kanssa varmasti päässyt juttuun eikä ihmekään että sitten vaihtuu porukat "hallinnossa", kun eivät todellisuudessa voi määrätä mitään vaan Hannibal ohjastaa hommaa "alakerrasta". Hyvin tehty toi keskustelu viiniä litkiessä, sellanen sopivan "karmaiseva" scene vaikka siinä mitään tapahtunutkaan.
  Hopkins myös selvillä johtoportaan muijan sekstailuista, onkohan Jeffrey robotti (No tuskin sentään :D).

  Clementine huora muuten todella söpö tässä sarjassa (tosi seksyt ja salaperäset silmät), nykymaailmassa ei niinkään toimi kun Angela Sarafyania googletin.

  Aikajärjestys sekoiluuihin en vielä usko, mutta katsotaan nyt mihinkä sarjan katsominen johtaa...

  Sitä kyllä ihmettelin että miten isännät ja muut botit käydään aina yöllä nukuttamassa ja parsimassa kasaan kun selvästi tuolla maailmassa saa viikkoja rellestää ilman että tarina alkaisi säröillä. Eli jos jäät nuotiolle nukkumaan niin korjataanko välissä vain botit jotka eivät vaikuta tarinaan jne.
  Ja sitten sellainen typeryys että onko noita maailmoja yhtä aikaa monta päällekkäin, en ole huomannut onko eri perheiden tyypit samassa maailmassa vai onko kaikilla oma aijajatkumonsa, jos ei ole tyyliin kaverinsa kanssa mennyt tuonne villiin länteen..
   
 7. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 426
  Itse taas tykkään tästä milf-ikäisestä emännästä
  [​IMG]

  Jotenkin kyllä ei hirveästi ole koukuttanut tämä sarja vaikka laadukasta tuotantoa onkin. Tämä viimeinenkin jakso tuli katsottua tyyliin viidessä eri osassa.
   
 8. molari

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2012
  Viestejä:
  7 738
  Tämä, vaikka alkaahan hällä jo ikää olla. Oli parhaimmillaan ER:ssä Carterin tyttöystävänä.

  Sama tässä. Laadukas toteutus, mutta todellinen koukku puuttuu. Olen katsonut suuremmalla innolla monia b-luokan sarjojakin, joissa on ollut jokin iskevä juju.
   
 9. julla

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  7 426
  Oliskohan tässä myös se, että yhdestäkään hahmosta ei oikein pysty juuri välittämään. Robotitkin on robotteja jotka aina laitetaan uudestaan kasaan.
   
 10. huikea

  Rekisteröitynyt:
  21.08.2013
  Viestejä:
  329
  Ensimmäinen jakso herätti hyvin mielenkiinnon ja toinen vain vahvisti tätä. Kolmas jakso oli kuitenkin selvästi ns. täytejakso, eikä tämä uusin neljäskään jakso saanut intoa enää samalla tasolle sarjan alun kanssa. Tarina ei tunnu etenevän riittävällä vauhdilla ja hahmot ovat yhdentekeviä. Robotteihin on vaikea samaistua, eikä ihmishahmoista löydy mielestäni ketään mielenkiintoista. Tuntuu, että koko sarja on rakennettu yhden näyttelijän (Anthony Hopkins) ympärille. Kyllä tätä tulee vielä pari jaksoa katsottua, jos lähtisi kunnolla käyntiin, mutta pelkään pahinta. Tarinaa olisi pitänyt lähteä rakentamaan heti alusta muutaman mielenkiintoisen ihmishahmon kautta, ei robottien..
   
 11. olkikuukkeli

  Rekisteröitynyt:
  16.08.2009
  Viestejä:
  1 170
  Mielestäni tämä on selvästikin "konsepti ensin"-sarja, jossa ns. punainen lanka liittyy Westworldin kaltaisen maailman eettisiin kysymyksiin, tietoisuuden luonteeseen, ihmisen "periluontoon", jne. Tarina on kyllä tietenkin myös kerroksellinen kaikkien laatusarjojen tapaan, mysteeritarinapolkua kuljetetaan sujuvasti filosofisen pinnan alapuolella. Minusta sarjan draamapuolikin on kuitenkin ollut kohtalaisen vahvaa ja itse olen kyllä koukussa. Ymmärrän kyllä, ettei tällainen kerrontatapa ja konsepti ylipäätään ole ihan kaikkien juttu.
   
 12. Lagittaja

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2009
  Viestejä:
  7 128
  Hyvä jakso taas kerran. Eipä mulla muuta.
   
 13. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  Tulee katsottua mutta vähän pitkäveteistä puuroa. Hyvän alun jälkeen eteneminen pysähtyi liiaksi. Heitellään ilmaan mysteereitä kuten labyrintti jotka sitten unohtuvat liian pitkäksi aikaa odottamaan ratkeamistaan samalla kun näytetään täytteenä taas lisää ampumisia, ryöstöjä, tappoja ja hauskanpitoa.
   
 14. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Tietenkin jos ei pysty noukkimaan sarjan teemoja joita ei rautalangasta väännetä niin sarja saattaa tuntua hitaalta, mutta omasta mielestäni sarja etenee jopa liiankin nopealla vauhdilla, varsinkin kun tekijät ovat ilmaisseet että tarinaa riittää jopa viideksi kaudeksi.
  Labyrintti-mysteeriähän viedään joka jaksossa eteenpäin ja on aivan selvää että se ei ole koko sarjan kantava macguffin.
  Hyvä on myös huomata että selkeästi vihjattiin että kaikki ihmiset eivät ilmeisesti ole ihmisiä.

  Omaa spekulointia seuraavaksi A=Arnold, B=Bernard, C=Charlie (Bernardin lapsi), D=Dolores, E=Teddy=Edward ja F=Ford?
  Vaikuttaisi että nämä kaikki ovat järjestyksessään ensimmäisiä "robotteja/isäntiä", sillä nelos-jakson nimi ja paljastus Arnoldin kuolemaan jota ei pitänyt tapahtua. Miksi ei pitänyt tapahtua? Kyllähän vieraat voivat kuolla vaikka sydänkohtaukseen Westworldissa, ainoat jotka eivät varsinaisesti kuole ovat ns. isännät jotka voidaan aina korjata kuntoon.

  Asia mikä on myöskin syytä huomata, että katsoja ei tiedä ollenkaan mikä tilanne on ulkomaailmassa.
  Miten ulkomaailmassa suhtaudutaan näihin isäntiin ja mahdollisiin moraalisesti arveluttaviin toimiin niin huvipuistossa kuin ulkomaailmassa.

  Yksi suuri ärsytyksen aihe on itselläni kyllä Jimmi Simpsonin hahmo joka ei varsinaisesti missään vaiheessa ole hetkeksikään asennoitunut ns. huvipuistomaisuuteen vaan ottanut vierailun ikäänkuin tosissaan.
  Saattaa tietenkin olla että hän jo tietää jotain miksi hän ylipäätään on siellä, mutta siitä ei ole vielä vihjastukkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 01.11.2016
 15. Tranfire

  Rekisteröitynyt:
  02.06.2010
  Viestejä:
  1 223
  Samaa mieltä. Eipä mulla muuta.
   
 16. Tanner-

  Rekisteröitynyt:
  01.05.2011
  Viestejä:
  189
  Joo, kieltämättä vähän outoa kritiikkiä on täällä näkynyt. Eihän tämä mikään henkilödraama ole.
   
 17. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  En itsekään ymmärrä miten tässä voi olla liikaa ihmissuhdedraamaa. Sarja menee hurjaa vauhtia eteen päin jakso jaksolta.
   
 18. Halopeno

  Rekisteröitynyt:
  22.03.2015
  Viestejä:
  129
  Jotenkin tää sarja ei lähde lentoon.
   
 19. NyNNyXX

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2005
  Viestejä:
  782
  Tämä sarja muistuttaa paljonkin GoT:ia siinä että dialogi näyttelee suurta osaa juonenkulussa, eli jopa pienet lauseetkin merkitsee juonellisesti paljon.
  Vasta nyt huomasin/ymmärsin että 2. jaksossa epäkuntoon mennyt murhamies/ryöstäjä sanoo "this time Arnold doesn't die" juuri ennen epäkuntoon menemistään.
   
 20. Tonto-

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  4 310
  Itse uskon, että West Wordlin clientit eivät ole omissa ruumiissaan maailmassa vaan luultavasti "virtuaalisia" jo saapuessaan ensimmäisessä jaksossa nähtyyn "terminaaliin". Samalla tavalla kuin hostitkin ovat samanaikaisesti pajalla korjattavana, kun ovat West Worldissa. Jos myös miettii West Worldin työntekijöiden työympäristöä niin aika keinotekoiselta ja abstraktilta sekin vaikuttaa.

  Eli hommaa voisi ajatella kolmena tasona, joista edeltävistä kytkeydytään aina seuraavaan. Ensimmäinen taso on oikea, ulkomaailma. Toinen taso on terminaali josta clientit saapuvat ja hostit ovat kytkettyinä kolmannelle tasolle West Worldiin.
  Tälläisessä kuviossa herää tietenkin ensimmäisenä kysymys, ovatko hostit olemassa laisinkaan ensimmäisellä tasolla. :think: Tai tiedä vaikka olisivatkin oikeita ihmisiä ensimmäisellä tasolla ja ainoastaan aivopestyjä ja ohjelmoitavissa toisella tasolla kolmatta varten.

  Tässä vaiheessa on myös jo selvää, että useat hahmot näytetään sarjassa eri-ikäisinä ja eri kohtaloissa. Lawrence on päivän selvä juttu ja hänelle Man in Black jopa sanoi, että "olen aina nauttinut seurastasi" kuin viitaten eri kertoihin. Kärmestatskanainen taas vaikutti huomattavasti Doloresilta.

  En ole alkuperäistä elokuvaa katsonut, joten kaikki on tosiaan pelkkää villiä arvailua.

  Joka tapauksessa Matrix vibat ovat vahvat. Parasta scifiä mitä on pitkään aikaan ollut tarjolla. :kahvi:
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2016
 21. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Hihii, huvittaa nää kaikki dissaukset, kun kyseessä kaikkien aikojen toisesksi paras sarja. Noh, sehän riittää että itse nautin :)
   
 22. kaappimuro

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2009
  Viestejä:
  771
  Iham paska sarja, liian vähän räjähyksiä ja robotteja. Liikaa kulleja mutta tissit on hyviä.
   
 23. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Ekassa jaksossa jo tapahtui ja sanoi: "Not gonna die this time, Arnold. Ain't nothing gonna kill me."

  Nyt viimeistään varmistui, että Dolores kulkee yksin samaa polkua kuin Williamin (MiB) kanssa 30v aiemmin. Lisäksi jutustelut Bernardin (Arnold) kanssa on käyty vieläkin aiemmin.
   
 24. QnixGamer Banned

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2014
  Viestejä:
  659
  Bernard on nykyhetkestä, kuten MiB.
   
 25. Whatsubdog

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2013
  Viestejä:
  109
  Juu mutta androidi.
   
 26. Mynthon

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2016
  Viestejä:
  368
  Sarja ei ole missään nimessä huono. Moni varmasti nauttii tästä kokonaisuudesta.. Itselleni ei vaan millään uppoa kunnolla vaikka tykkäänkin.

  Sarjalla ei ole selkeää päähahmoa. GOT näyttänyt aiemmin kuinka tämä tehdään oikein. Tässä tempo pomppii ylös ja alas, ja sarjan seuraaminen hankaloituu. Pompitaan vähän sinne ja sitten tonne ja tänne.. Eiköhän kaikki tuolla "laitoksessa" ole oletettavasti robotteja tai sitten ei. Spekulaatiolla kun ei ole väliä, kun ei oikein tiedä mihin suuntaan tässä ollaan matkalla ja samaa pomppivaa leikkausta olisi tarjolla seuraavat 5 kautta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti