Webbisovellus

Viestiketju alueella 'Ohjelmointi' , aloittaja Kiikkala, 04.01.2018.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Olen tekemässä harrasteprojektina pienehköä muutaman taulun MySql tietokantaa käyttävää raportointityökalua, jolla kirjataan ja luetaan tietoja yrityksen työntekijöistä, työaikaseurantaa, matkakulujuttuja yms. toimintaan liittyvää dataa.
  Sovelluksesta piti tulla alkuun pelkkä työpöytäversio, jonka olin ajatellut JavaFX:llä, mutta sittemmin on ollut toiveena saada työntekijöitä varten myös riisuttu webbisofta, jonne nämä pääsisivät syöttämään omia ajopäiväkirjojaan yms. mistä tahansa.

  Mulla ei webbisovelluksista ole mitään kokemuksia jos jotain JavaScript/dom/ajax -juttuja ei lasketa ja mietin, että millä tekniikalla tuo kannattaisi toteuttaa. Java EE:tä olin ajatellut (tai oikeastaan ajattelin niin, että koodaisin koko paskan sitten sillä, ja käyttäjästä riippuen sitten esitettäisiin käyttöliittymä jossa toiminnot x tai toiminnot xyz), mutta tuota ei kaiketi pyöritellä normaaleissa webhotelleissa ilman, että maksellaan joitain kymppejä/satasia (ei hajua hinnoista ja oma webhotelli ei ainakaan javalle edes tarjoa palvelinta) kuussa jostain sovelluspalvelimesta?

  Sekava selostus varmaan, mutta kiteytettynä ongelma nyt siinä, että kaikki tekeleeni olleet aiemmin jossain xampissa/localhostissa pyöritettäviä demoja, mutta nyt pitäisi saada ns. ihan oikeaan käyttöön ja toteutustavan/prosessin suhteen vähän sormi suussa. Sen verran olen jo turannut opiskeluissa itse ohjelmoinnin kanssa, että koodaaminen sinänsä onnistuu varmaan kielellä kun kielellä pienen alkutakkuilun jälkeen ja toteutustavan ratkaisisi lähinnä nyt sitten se, että kuinka helposti ja halvalla tuon saisi pyörimään verkkoon. Aiempaa kokemusta Java, JS (ja siihen liittyen jQuery), Python, PHP, mutta voisi tosiaan tulla kyseeseen joku muukin.

  Toinen askarruttava asia tietenkin webbiin mentäessä on autentikointi. En ole sellaisiakaan pahemmin rakennellut, joten vinkkejä ottaisin mielelläni siitäkin vastaan vaikka jo ihan isoimmat aloittelijan mokat välttääkseni.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2018
 2. embedded

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2000
  Viestejä:
  860
  Kokemuksesta voin sanoa että työaikaseuranta ja matkakulujutut ei _toimivana_ systeeminä enää ole mikään pieni koodailu.
  Ihan ensimmäisenä kannattaa työn tilaajan kanssa sopia projektin rajat, mihin asti ja miten paljon aikaa olet valmis uhraamaan tuohon. Oletko valmis vielä esim. kahden vuoden päästä fixailemaan tekemääsi ohjelmaa ilmaiseksi? tai edes maksua vastaan ?

  Jos kokemusta ei ole, niin nettiin ei kannata applikaatiota laittaa, se pyörii varmasti ihan hyvin yrityksen paikallisverkossa xampin tms päällä tavallisessa pc:ssä kunhan hoitaa koneesta varmuuskopioinnin kuntoon.
  Mikäli se on pakko laittaa nettiin, niin simppelin (ja varmin tapa) on suojata koko koodikansio .htaccess -salasanalla mikäli palvelimena on apache.
  Tärkeintä on putsata jokainen muuttuja / syöte injektioista ja vastaavista.

  Webhotellin ja domainin saa edullisimmillaan alle satasella vuodessa. Esim. webbinen. Vaihtoehtojakin löytyy jos jaksaa opiskella lisää. Esim. tämä tuntikirjausohjelma / palvelu http://tuntileimaus.tuunix.fi pyörii nyt googlen palvelimella joka on erittäin turvallinen, mutta vastaavasti koodin lähetysprosessi on hankalampi kuin pelkkä ftp-uploadi.
   
 3. Vampiretea

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2011
  Viestejä:
  131
  Jos kerran PHP on jo ennestään tuttu, niin Laravel voisi olla sopiva kehitysalusta tämän kaltaiseen projektiin. Autentikointi tulee valmiina paketissa ja sitä on mahdollista muokata omien tarpeiden mukaan. Ylipäätänsä suosittelen tutustumaan johonkin frameworkiin, jos lähdet projektia työstämään. Kenenkään ei enää tänä päivänä tulisi koodailla softaa käyttämättä apuna jo ennestään toimiviksi testattuja menetelmiä ja kirjastoja.

  Laravel: https://laravel.com/
  Dokumentaatio: https://laravel.com/docs/5.5
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018
 4. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Ehkä joo toi pieni oli vähän huono sananvalinta. Tulee ns. perheeseen, joten varmaankin ylläpitelen tuota tulevaisuudessakin, mutta aikataulut/projektin laajuus yms. ovat kaikki ihan omasta kiinnostuksestani ja aikatauluista kiinni. Tarkoituksena olisi työllistyä alalle ja harjoittelupaikan puutteessa tämä voisi olla itsellekin ihan hyvä omaa oppimista tukeva projekti, jossa saisi jotain ihan oikeasti hyödyllistä aikaan ja vieläpä niin, että homma olisi tietokantaa myöten alusta loppuun omin pienin kätösin rakenneltu.
  JavaFX:llä/SE:llä xampin päällä pyörivänä PC-sovelluksena tuon tosiaan osaisin rakentaa kohtalaisen asiallisellakin vaivalla/(ja nykyisellä osaamistasolla..), mutta tuo webbipuoli houkuttelisi paitsi siksi, että se olisi työntekijöille paljon kätevämpi, niin myös siksi, että siinä olisi hyvä syy itselleni opetella EE:tä, josta ei opinnoissa käyty kun luennon verran perustetta (lähinnä EE vs. SE pähkinänkuoressa, projektin pystytys IDE:een ja pari Hello world tasoista sovellusta), ja joka käsittääkseni kuitenkin asia, joka olisi hyvä hallita työelämässä.

  Toki tuo mukanaan aika monta muuttujaa lisää, joista ei mitään kokemusta/edes selkeää kuvaa siitä kuinka homma sovelluspalvelimen kanssa toimii. Kuinka paljon lisähommaa, ja tarvitseeko autentikointien ja mahd. injektiovaarojen lisäksi ottaa huomioon jotain muutakin, vai voinko duunailla EE:llä xampin päällä koko hoidon ns. valmiiksi ja alkaa sen jälkeen ihmettelemään vasta, että miten lyödä tekele verkkoon.

  Myös mainittua PHP:tä en välttämättä haluaisi käyttää, vaikka se monella tapaa olisikin varmaan helpoin vaihtoehto. Java tai/ja JS/Node olisivat itselläni päällimmäisenä mielessä, ja ei välttämättä mistään järkisyistä vaan puhtaasti siksi, että jotenkin pidän tuota PHP:n syntaksia perusteet-tason kokemuksella paskamaisempana kirjoitettavana (tai sitten en vain löytänyt hyvää ideä..). Lisäksi ehkäpä takaraivossa vähän sekin, kun joka paikasta saa lukea miten olisi hyvä opetella yksi kieli syvällisemmin ja tuosta javasta on nyt jo pari tasoa kahlattu, eikä sitä enempää ole opiskelupaikassa tarjolla Android-kehitystä lukuunottamatta, toisin kuin muita mainittuja, niin tuntuisi siinä mielessä ehkäpä luontevimmalta jatkaa sen opettelua näin omalla ajalla. Joku framework voisi kyllä hyvin tulla Javan kanssa kyseeseen. Niistäkään ei ikävä kyllä opiskeluiden tiimoilta mitään kokemuksia, vaikka työpaikkailmoituksia katsellessa saa sellaisen käsityksen, että jos eivät ole hallussa, niin turha laitella edes papereita sisään. Harmillista.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2018
 5. Kiikkala

  Rekisteröitynyt:
  30.06.2012
  Viestejä:
  159
  Sivusinkin jo tätä edellisessä postauksessani ennen kuin ehdin lukemaan viestisi. PHP:tä tosiaan tulossa vielä opiskeluidenkin tiimoilta lisää, ja siksi en luultavammin tule tässä käyttämään. Jollen sitten päädy siihen, että teen ns. hallinnolliseen käyttöön työpöytäsovellluksen FX:llä ja sitten työntekijöille jonkun ihan simppelin erillisen weblomakehässäkän, jolla pääsevät tekemään tarvittavan. Tuo framework pitää ottaa tutkintaan. Kiitos vinkistä!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti