Wacom Cintiq 21,3" piirtonäyttö

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja Hifi' , aloittaja Jar, 12.10.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Piirrustelua jo pitkään harrasteena olen ollut kiinnostunut tietokoneelle tehdyistä piirtopöydistä, itsellä ollut joskus aikaisemmin Trustin melkein a4 kokoinen piirtopöytä jolla sai aikaiseksi suht siistejä kuvia mutta laatu oli aika huono. No nyt olen päättänyt että seuraava piirtopöytä ei ole sieltä halvimmasta päästä vaan sieltä parhaasta eli tuo otsikon mukainen Wacom Cintiq 21,3".

  Mitä netistä olen lukenut ja katsonut videoita niin vaikuttaa aikamoiselta laitteelta, kokemuksia kyseisestä näytöstä otetaan mielellään vastaan, ei toki tarvitse olla tuon kokoluokan vehkeestä riittään kyllä joku muukin cintiq tuotesarjan laite myös.

  Laitteella toki on aika paljon hintaa mutta paljon tietokone grafiikkaa tekevälle henkilölle tuo on kullan arvoinen keksintö.
   
 2. Creeping Death

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  291
  Wacom intuos ja lopuilla kaljaa. Tätä et kysynyt, mutta intuos on saman tasoinen pöytä kuin cintiq, etkä ole iäksi sidottu tuohon näyttöön, lisäksi ainakin itselle 21" pöytä olisi aivan liian iso.
  En ole cintiq:a kokeillut, mutta uskoisin ettei käytettävyydessä ole hirveästi eroa, kyllä sitä oppii piirtämään niin, että katsoo vain näyttöön.
  Tietty jos rahaa on niin anna mennä.
   
 3. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Miten piirtopöytä voi olla liian iso? Itselle ei tule ainakaan mieleen mitä haittaa tästä olisi jos tilaa riittää, säästyy ainakin turhalta zoomaukselta piirtäessä.

  Opin toki piirtämään aikanaan tuolla trustin pöydällä mutta kun se koko ei ole täsmälleen sama kuin näytön koko joten kynä liikkuu enemmän ruudulla kuin mitä liikutat sitä pöydällä jota ongelmaa ei ole tuolla cintiqillä.

  Toki tuo kalja oli hyvä pointti :) no eiköhän siihen jää rahaa tuonkin jälkeen.
   
 4. morjensta

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  973
  Cintiqqien kanssa on ollut paljon ongelmia.. Varsinkin sen pienemmän, mutta myös ton isomman kanssa. Kynän ja piirtojäljen välissä on lasi, joten paperille piirtämiseltä Cintiqiin piirtäminen ei tule tuntumaan, eikä kynän pää ja piirtojälki myöskään ole aivan samassa kohtaa näytöllä. Varsinkin pienemmällä myös piirtojäljestä tulee tärisevää ruudun reunoilla ja kalibrointi on hankalaa.

  Lisäksi Cintiq painaa todella paljon ja sen hommaamalla saa itselleen samalla järjettömän johtoviidakon. Toki tämä ei kaikkia varmasti haittaa ja onhan tuo kokonaisuutena hyvä laite, jos ei katso hintaa.

  Esim. Conceptartin ja Wacomin omat foorumit kannattaa käydä läpi ennen ostopäätöstä. Itse hommaisin myös Intuosin. Yksi vaihtoehto voisi olla myös laadukas tablet-pc Wacomin tekniikalla. Sellaisia saa usein halvemmalla kuin mitä Cintiq maksaa, eikä puuttuvia paineentunnistustasoja käytännössä huomaa (tablet-pc:issä on yleensä 256, kun taas uusimmassa Cintiqissä 2048).
   
 5. Mikkos

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2004
  Viestejä:
  8 072
  Kyllä se voi hyvin olla liian iso. Mulla on sekä A4 että A6 kokoiset pöydät, ja molemmissa on puolensa. A6 on siitä kätevä, että kättä ei tarvii liikutella ja sohii niin paljon kuin A4lla. Esimerksi piirtoohjelmissa kun haluaa availla valikoita tai työkalupaletteja ni aika moista sohimista se on. Samoin kun työpöytä käytössä.
  A6lla sen sijaan kaikki toimii sohimatta. Ei tarvii nostaa kättä pöydätä ku klikkailee valikoita tai työpöytää. Miinuksena tarkoissa asioissa joutuu käyttämään aika paljon zoomia.
  Molemmissa siis hyvät ja huonot puolet.
   
 6. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Nyt se tuli sitten vihdoin ja viimein tilattua :) Tuli tuota aika monta vuotta mietittyä sen jälkeen kun hukkasin sen trustin piirtopöydän.

  Maahantuoja näyttää että olisi tulossa kuun lopulla mutta saas nähdä.

  Täytyy laittaa tänne sitten kommentia kunhan olen sitä testannu paremmin.

  Tuohon laitteeseenhan on saatavilla semmoinen erikoinen jalusta tai enemmin sanottu monitori telinen joka pyörii 360 astetta, mallinimike Ergotron, vaikutti pirun kätevältä, onkohan tuo teline sama kuin Lenovon malli joka on melkein samalla nimellä eli Lenovo Ergotron Neo-Flex Lcd Stand?
   
 7. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Voi piru, eipä se tietenkään tullut kuun lopulla, maahantuojan arviot vaihtelee melkein muutaman tunnin välein :(
   
 8. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 583
  ole liian myöhästä muuttaa mieltää :P
   
 9. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Nyt se vihdoin tuli.... ei piirtopöytä vaan ergotron jalusta näytölle. Piru kyllä tuo on aika hyvä keksintö, viimeistely ja laatu kyllä näkyy tuossa vajaan kahdensadan euron keksinnössä.

  Runko alumiiinia, näytön saa asentoon kuin asentoon ja parasta että nivelien jäykkyyttä saa säädettyä yksityiskohtaisesti kuten että johdot saa piiloon varsien sisään, odottaa innolla piirtopöytää saapuvaksi, kyllä nyt passaa :)
   
 10. Creeping Death

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2002
  Viestejä:
  291
  Vaikuttaa tosi näppärältä toi ergotron, melkein kaipais samanlaista piirtopöydälle, kun pöytätila on niin rajallista nykyisellä pöydälläni.
   
 11. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  WACOM CINTIQ 21UX DTK2100 [2010 malli]

  Nyt se vihdoin tuli joten tässä pieni arvostelu Wacomin Cintiq 21UX piirtopöydästä!

  Aloitetaanpa laitteen toimituksesta, kuvittelin että näitä olisi helpompi saada kun kyseessä on niinkin hintava tuote kuin tämä, laite toimitettiin vähän yli 2kk päästä tilauksesta joka mielestäni on aika pitkä odotteluaika mille tahansa tavaralle.

  Paketin kimppuun siis.. Paketti itsessään oli jo aika suuri , no alku ihmettelyn jälkeen paketin kimppuun josta paljastui ensimmäisenä laitteen jalka joka on varmasti ihan hyvä mutta oman pöytätilan puutteen ja piirtoasennon vuoksi päätin tilata Ergotron merkkisen pöytäkiinnitteisen jalustan piirtopöydälle, hintaa tuolle jalustalle muodostui hieman alle 200 euroa mikä ei sinällään ollut iso sijoitus pöydän hintaan nähden, jalustasta lisää myöhemmin.

  Seuraavaksi laatikon sisältä löytyi se itse laite, laitteen kaapeli lähtee takaosasta keskeltä jonka voi ohjata menemään yläpuolelta jos käytössä on muu kuin Wacomin oma jalusta, ihan kätevästi ajateltu.

  Laitteen kaapeli on aikalailla paksu, tämä johtuu siitä että siinä on 3 kaapelia samassa (virta, dvi ja usb) josta johtuen tämä hieman muutti suunnitelmia näytön sijoittelun suhteen koska kaapeli ei ole sieltä pisimmästä päästä.

  Jatkoin paketin purkamista J Seuraavaksi paketista löytyi kynä ja sille tarkoitettu teline, kynää voi pitää telineellä joko pystyasennossa tai sen voi laskea lepäämään vaakatasoon.

  Kynäteline ei ole pelkästään teline vaan pyöräyttämällä sitä se aukeaa ja sisältä paljastuu 10 kynään tarkoitettua kärkeä eri joustavuus ja kovuus ominaisuuksilla.

  Nyt pääsin vihdoinkin kiinnittämään laitteen jalustaan, kuten jo aikaisemmin sanoin muun telineen kiinnittämisestä, jouduin tekemään johdon siirron laitteen yläosaan jonka jälkeen itse jalusta kiinnitetään piirtopöytään neljällä piirtopöydän mukana tulevalla sormin pyöritettävillä ruuveilla tai tavallisilla ruuveilla.

  Pöytäkiinnitys tapahtuu alhaalta pyöritettävällä ruuvilla jonka päässä on metallilevy, yläpuolella on isompi alumiinilevy joka tulee pöytää vasten. Jalustassa on kaksi vartta ja kuusiokolo kiinnitysruuvit jäykkyyden säätämiseksi, ylimmäisestä varresta saa säädettyä jäykkyyden siten esim. että monitori pysyy ilmassa mikä tässä tapauksessa käy todella hyvin koska tarkoitus saada piirtopöytä syliin, varret sisältävät myös johdon piilotukseen tarvittavat kotelot

  Sitten asiaan, piirtopöytä on nyt kiinnitetty jalustaan/pöytään ja kaikki johdot on paikoillaan eli eikun tietokone ja näyttö auki.

  Laitteen mukana tulee cd mistä löytyy ajurit ja ohjelma, kävin kuitenkin hakemassa uusimman ajurin Wacomin sivuilta Windows 7 64-bit käyttöjärjestelmälle joka sisälsi näytön ajurit ja konfikurointi ohjelman. Huom! Laitehan toimii myös macissä.

  Ohjelmasta käsin hoidetaan näytön kalibrointi ja mahdollisten lisäpainikkeiden toiminnot kaikille ohjelmille tai valituille ohjelmille. Laite on itsessään kalibroinnin jälkeen toimintakunnossa.

  Piirtopöydästä löytyy vasemmalta että oikealta 9 nappia + laitteen takana Touch Strip kosketus alustat.

  Ympyrän muotoisessa painikkeessa on 4 toimintoa jotka voi säättä miten haluaa.

  Photoshopissa törmäsin ikävävään ongelmaan, pikapainikkeiden määrittäminen oli hankalaa/mahdotonta suomi näppäimistöllä joten päädyin ratkaisuun jossa tein määritykset Wacomin ohjelmassa valitsemalla ensin englanninkielisen näppäimistön ja tein sitten määritykset, kun käytän photoshoppia niin valitsen siihen tuon englanninkielisen näppäimistön alapalkista, silloin nuo määrittämäni pikanäppäimet toimivat, tämä ei ole piirtopöydän ongelma vaan photoshopin bugi.

  Ylimmäistä painiketta pohjassa pidettäessä näytölle tulee kaikkien painikkeiden senhetkiset toiminnot näkyviin (kätevä jos ei muista mistä mitäkin tapahtuu).

  Laitteen yläosassa on näytön säätämiseen olevat painikkeet josta ei sen enempää.

  Kynässä on kaksi painiketta sen sivuilla, kynänkärki on paineen tunnistava 2048 tasoa kuten myös kynän vastakkaisella puolella olevassa pyyhekumi.

  Näytön resoluutio on 1600x1200 pistettä, piirto-ala on 43,1cm x 32.3cm, kuvasuhde on siis 4:3.

  Näytöllä on painoa jalustan kanssa n.10kg ja ilman jalustaa n.8kg. Laitteen käyttämä paneelitekniikka on IPS minkä ansiosta väritoisto ja katselukulmat ovat erittäin hyvät.

  No nyt asiaan eli piirtämiseen.

  Alkuasetusten jälkeen Photoshop käyntiin ja eikun testaamaan.

  Hyvä harjoitus testata näytön nopeutta on oman nimikirjoituksen kirjoittaminen ruudulle.
  Tämän testin jälkeen olin myyty täysin, laite reagoi juuri niin hyvin kun osasin kuvitellakin. (ihan kuin olisi paperille piirtänyt), tosin kursori ei tule ihan sille kohdalle johon kynän laitat koska näytön ja päälliskerroksen välissä on arviolta millin väli, tämän toki voi korjata kalibroimalla näyttö siten ettei tuota tule, itseä ei tämä ole ainakaan haitannut yhtään.

  Piirtäminen itsessään on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin aikaisemmin hiirellä tai semmoisella piirtopöydällä jossa täytyy katsoa monitoria..

  Photoshoppia en ole aikaisemmin käyttänyt ja päätin että en opettele ennen kuin omistan hyvän piirtopöydän.

  Muutaman harjoitus testin jälkeen piirsin kuvan jota en olisi saanut aikaiseksi hiiren avulla,
  edellinen kerta kun olen kynällä piirtänyt on noin 13 vuotta sitten, aikaa tuohon kyllä upposi ihan kiitettävästi, toki aika paljon työtä hidasti kun ei mitään aikaisempaa kokemusta kyseisestä ohjelmasta.

  Piirtämisen ohella huomasin että näyttö kuumenee käytettäessä ja aiheuttaa käden hikoamista hieman joka sitten myöhemmässä vaiheessa aiheuttaa sen että näyttöön jää likaa ja kynä ei luista niillä kohdilla hyvin, tähän oli onneksi ratkaisu Smudge Guard.

  Smudge Guard on hansikas jossa on pikkurillille ja kämmen osalle kankainen suoja joka luistaa paremmin näytönpinnalla ja estää hikoilun.

  Aluksi tein käsineen itse puuvilla hanskasta leikkaamalla kaikki muut sormet pois paitsi pikkurillin, tuo toimikin yllättävän hyvin mutta oikea hansikas on vain niin paljon paremmin istuva ja luistaa myös hieman paremmin. Hintaa tuolle hanskalle kertyi 20,99 euroa, tuotteen tilasin Wacomin sivuilta, toimituskin oli suhteellisen nopea 6 päivää.


  Hyvät puolet:

  - Näyttö reagoi todella hyvin (nopea)
  - IPS paneeli
  - Napit / Touch Strip helpottavat todella paljon piirtovaiheessa
  - Kynän toiminnot / vaihtopäät
  - Helppo asennus
  - Paljon oheistarviketta saatavilla
  - Näytön todella hyvä katselukulma
  - Iso piirtoala
  - Toimii myös macillä
  - Piirtämiseen jää koukkuun

  Huonot puolet:

  - Kiinteät kaapelit
  - Paljon pöytätilaa vievä (hoituu tuolla Ergotron jalustalla)
  - Piirtämiseen jää koukkuun

  Arvosana:
  *****

  Tässä ensimmäinen minun tekemä kuva photoshopilla tällä piirtopöydällä.

  ~Just Jessica~ by Jar 2D Realism
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2011
 12. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Jaksa kikkailla noiden quotejen kanssa mutta kuitenkin. Ihan hyvä arvostelu laitteen käyttöönotosta. Muutama kohta vaan pisti silmään.

  1. Itsellä ei ole ollut mitään ongelmia photoshopin (cs3-5) ja wacomien pikanappien kanssa, saati että pitäis näppäimistöasettelua vaihtaa photarin käytön ajaksi. Viimeajat käyttänyt lähinnä intuos -sarjaa, mutta samaa ajuripakettia ja softaa nämä käyttää eikä sillä näppäinasettelulla pitäis olla mitään väliä. Eihän niitä pikanäppäimiä photoshopista kuitenkaan määritellä, vaan nimenomaan sieltä wacomin softasta.

  Jos vaikka koikeilet sitä nappien asettamista uudestaan? Palautat oletukset ja vaihdat kielen takaisin suomeks. Sitten vaan katsot, mikä näppäinyhdistelmä photoshopissa suorittaa halutun toiminnon ja mappaat sen wacomin ohjelmassa halutulle napille (haluttuun nappiin valitset toiminnon "keystroke" ja sitten naputtelet oikeat napit). Ei ne asetukset itselläkään heti aluksi "oikein" menneet vaan vaati vähän kokeilua ja totuttelua.

  2. Tässä on pari koulukuntaa. Omasta mielestäni piirtäminen Intuos -sarjalaisella on mukavampaa, eikä tarvitse tyytyä 1600x1200 resoluutioon. Etenkin näin useammalla näytöllä tää tuntuu vaan toimivammalta. Plussana vielä, että ei ole ongelmia piirtoalustan lämpenemisestä tai siitä, että käsi tulee kuvan eteen jotain tarkempaa tehdessä. Tuntuu jotenkin mukavammalta myös kun kuva on silmien tasalla ja vähän kauempana eikä alhaalla ja todella lähellä.

  3. Oma suosikki on taas nimenomaan se ohut puuvillakäsine oman maun mukaan leikeltynä. Tossa smudge guardissa materiaali on spandexia ja nylonia, ja itse koen pitkässä käytössä puuvillan paljon paremmin hengittävänä materiaalina ja ihan hyvin luistaakin. Ja ehdottomasti pikkurillikin leikattu päästä auki, eikä umpinaisena. Hintaa koko hommalla just sen 4€ ja omasta mielestä mukavampi kuin smudge guard.

  Ja tosiaan, nyt on käytössä intuos3 A3 wide, sopii kivasti yhteen 24" näytön kanssa kun kuvasuhde on sama. Tässä välissä oli hetken aikaa tuo samainen cintiq kokeilussa, mutta tuli jostain syystä aina palattua tähän intuoksen käyttöön. Ja vielä useammin perinteiseen kynään ja paperiin :P
  Tottumiskysymys varmaan.

  Lähinnä vaan pointtina se, että jos joku muu on harkitsemassa cintiqin ostamista ilman aiempaa kokemusta piirtopöydistä, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla muutkin mallit ja kokoluokat ensin. Itekin tunnen muutaman töhertelijän, jotka lopulta päätyivät A4/A5 -kokoiseen intuokseen vaikka olivat ostamassa isoa piirtonäyttöä, perusteluina ollut lähinnä se, että keskikokoinen piirtopöytä tuntui luontevammalta ja nopeammalta käyttää kuin näyttö. Omassa käytössä piirtopöytä on korvannut melkeinpä kokonaan hiiren, nettisurffailutkin menee mukavasti kynällä huitoen.

  Niin ja toimitus oli varmasti poikkeuksellisen hidasta koska taisit tilata juuri kun vaihtoivat vanhasta 21UX:stä päivitettyyn malliin joten kysyntä oli ja on edelleen aika kova. Tälläkin hetkellä näyttää olevan loppuunmyyty.
   
 13. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Kyllä minä noita näppäin asetuksia kokeilin useampaan otteeseen mutta ei ne tuntuneet toimivan. Esim zoom toiminto vaatii suominäppikseltä kolmen napin painamisen mitä tuo wacomin ohjelma ei hyväksynyt.

  Käsi ei ole missään vaiheessa tullut eteen kun kuitenkin sitä kuvaa saa siirrettyä sivuun.

  Intuosia en ole ikinä kokeillut, voisi varmaan se langaton malli olla ihan ok lisä tämän pöydän lisäksi.

  Tietääkseni tämä malli on tullut jo maaliskuussa 2010 joten ei ihan noilla hetkillä tuo uusi malli ole tullut, uskon että enemmänkin syynä se ettei noita näyttöjä mene kaupaksi niin paljoa että muutaman laitteen takia käynnistäisivät tuotantolinjat vaan odottavat että tilaukseen tulee paljon enemmän.


   
 14. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Hmm.. zoom -toiminnon pitäis kyllä toimia ilman omia määrityksiä, photari tukee sitä ihan oletuksena jos toiminnoksi on valittu "autoscroll/zoom" tai pelkkä "zoom" sieltä wacomin määrityksistä. Tosin, jostain Photoshop Elementsistä en ole varma, mutta noi isommat versiot ainakin. Etenkin jos zoomaukseen käyttää touchstrippiä. Wacomin ohjelma kyllä hyväksyy ainakin itsellä vaikka painais viittä nappia samaan aikaan, mitä nappeja tarkalleen yrität? Jos meinaat ihan perus zoom in (ctrl+ ?), zoom out (ctrl+ -) tai fit (ctrl+ 0) niin nämä sain ainakin itse mapattua minkä tahansa expresskeyn taakse ja toimi hyvin ihan suominäppiksellä. Samaten onnistuu ctrl+space ja klikkaus kynällä (zoom in) sekä alt+space (zoom out).

  Katos vaan, jännästi muutamat sivut uutisoineet uudistetun version tulleen vähän myöhemmin mutta kun vaivautui lukemaan virallisempaa tietoa niin maaliskuussahan se jo tuli. Wacomin omalla foorumilla edustajan mukaan eivät saa tehtaasta valmistuseriä samaa tahtia kun maailmalla on kysyntää. Pitää muistaa, että samaa laitetta/osia lähtee myös OEM-valmistajille eikä pelkästään kuluttajille.
   
 15. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Joo täytyy kokeilla tuota, en sit jaksanut hirveästi edes yrittää aikaisemmin kuin luin noita foorumeita jossa kerrottiin että on ongelmia suomi/ruotsi näppäimistöillä. Kiitos tiedosta!

   
 16. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Jeps. Wacomin ajureissa hyvä nyrkkisääntö on myös, että jos homma toimii niin älä päivitä uusimpaan.

  Esim. 616 -sarjan ajureilla on monilla ongelmaa paineentunnistuksen kanssa. Ajuri hävittää paineentunnistuksen täysin satunnaisesti lyhyeksi ajaksi, tyyliin sekunniksi. Moneen ongelmaan auttaa kun päivittää aiempaan versioon, itelläkin poistui kaikki omituiset bugit kun vaihdoin takaisin 615-3a -ajuriin. Vaihto vanhempaan ajuriin voi auttaa myös tossa sun ongelmassa kunnes seuraava päivitys tulee.
   
 17. Lankakerä

  Rekisteröitynyt:
  01.01.2002
  Viestejä:
  1 252
  Pitääkin kokeilla. Ittellä tekee satunnaisesti tuota, että viiva tuleekin 100% paineella vaikka kuinka hennosti vetäisi.

  Ja nätin likan on Jar piirtänyt. Itte yritin aikani piirrellä photarilla, mutta lopulta hajosin siihen kuinka photari tallentaa väriprofiilin mukaan (ja tuska saada luopumaan tuosta kokonaan), eli vaivalla maalattu työ näyttääkin sitten ihan erilaiselta tallennettuna ja avattuna toiselle näytölle. Tiedän kyllä, että pitäisi ostaa kalibrointilaite/softa, että saisi molemmille näytöille tarkemmin saman väriprofiilin, mutta testikuvan kanssa silmämääräisesti säädettynä oli lähellä ja photari kusi loput.

  Itte piirellyt nyt Sketcbookilla, joka toimii ihan kivasti pikki-Cintiqin kaverina. Iso-Cintiq olisi aika unelma, mutta kun tulee pikku-Cintiqinkin kanssa tuherrettua usein liian pienellä. :s
   
 18. Trespasser

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2001
  Viestejä:
  553
  Pika-apuna johonkin yllättäen ilmestyneeseen ongelmaan voi kokeilla tota pöydän kalibrointia. Ei muistaakseni ole oletuksena näkyvissä toi nappi (ainakaan kaikissa softaversioissa).
  Eli wacom tablet properties -> klikkaa "about" -> Klikkaa "Diagnose" pitäen ctrl pohjassa. Tolleen näkee paineentunnistuksenkin tasoina eikä prosentteina.
   
 19. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Uutta kuvaa pukkaa, tehty tietysti kyseisellä piirtopöydällä. Tahti on huima kun n.7kk piirtopöytä ollut ja jo neljäs kuva minkä olen saanut aikaiseksi, toki nopeammin varmaan saisi aikaiseksi jos osaisi käyttää photoshoppia kunnolla, tässäkin kuvassa käytetty ainoastaan pencil ja smudge työkalua.

  Tähän työhön meni kyllä tuhottomasti aikaa mutta tyytyväinen kyllä olen.

  Hieman piirtopöydän naarmuuntumisesta sen verran että tänä 7kk:n aikana ei ole tullut minkäänlaisia naarmuja.

  ~Spiderman 2~ by Jar 2D Film/TV
   
 20. Tornando

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2002
  Viestejä:
  177
  :eek: Todella hieno! :eek: :kippis:
   
 21. Jar

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2000
  Viestejä:
  225
  Nyt todella ikän ongelma kyseisen piirtopöydän kanssa :(
  Elikkä piirrellessä satunnaisesti piirtopöytä lakkaa toimimasta ja tulee virheilmoitus (Tablet Driver Not Found). Käyttiksenä Windows 7 64-bit.

  Netti tuntuu olevan pullollaan kaikilla wacomin piirtopöydillä olevilla malleilla sama ongelma.

  Olen päivittänyt ajurit uusimpaan, ei auta.
  Olen kokeillut kaikkeia ajureita, ei auta.
  Viestiketjujen mukaisesti sulkenut windowsin turhia palveluja pois, ei auta.
  Asentanut windows 7 uudestaan, ei auta.
  Antanut täydet oikeudet wacomin kansioille, ei auta.

  Asensin toiselle ssd levylle windows vista 64-bit käyttiksen kun se siinä pitäisi paremmin toimia, ei auta.

  Koneella siis useamman näytön konfikuraatio, eli kaksi tavallista näyttöä ja tuo wacom lisäksi, näyttiksinä 2x geforce 460gtx.

  Satuinnaisesti tota tekee eli ehkä 5-minuutin päästä tai tunnin päästä, sitten kokeilin pelkästään ilman noita muita näyttöjä eli windowsista vain kiinni ne niin yli kolme tuntia toimi eikä virheilmoitusta tullut.

  Apua siis pyydän onko kenelläkään samanlaista ongelmaa, pitäisihhän nuo toimia useammallakin näytöllä.
   
 22. shutan

  Rekisteröitynyt:
  22.06.2019
  Viestejä:
  1
  Joku Wacomeista on varma valinta.

  Varsinkin jos kokemusta piirtopöydistä ei ennestään ole, ei kannata heti ostaa kalleinta, koska totuttelua on edessä. XP-Pen Artist-sarja piirtonäyttö tarjoaa tarpeeksi ominaisuuksia ainakin alkuunsa.

  Tuo XP-Pen Artist 15.6 Pro kelpaa mainiosti. Itse käytän sitä päivittäin töissä (hiirtä ei edes koko toimistossa ole). Osoittimena toimii kaikkien ohjelmien kanssa, fotari luonnollisesti tukee noita kaikkia edistyneempiä ominaisuuksia kuten painetunnistus ja tilt.

  XP-Pen Artist 15.6 Pro Drawing Tablet Monitor on korvaamattoman hyödyllinen kuvankäsittelyssä, erityisesti Photoshop työssä en voisi enää olla ilman. Useita ohjelmoitavia painikkeita nopeisiin haluttuihin toimintoihin, kuten tarkkuuspiirtäminen, zoom, step back, tai mitä katsot tarpeelliseksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti