Vuokranantaja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Flatulus, 05.03.2009.

 1. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 298
  Kyseessä on muistaakseni suht. uusi jääkaappi, mikäli noin vuonna 2010 hankittua konetta voi edes uudeksi kutsua. Ja ainakin vuokralaisen mukaan mennyt yhtäkkiä rikki, eli tuskin ukonilma tällein lokakuun puolivälissä. Valo kuulemma palaa, mutta ei viilennä ja pakastinkin sulannut.

  Kyseessä siis jokin osa mennyt rikki, normaalissa käytössä hajonnut yksilö, kuulemma :D

  Pistetään kyselyä kotivakuutukseen ja katsotaan tuleeko sieltä mitään. Loput hoituu sitten omasta pussista.

  Kiitokset vastanneille.

  Hyvä kun mainitsit, en olisi tätä itse älynnyt.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2017
 2. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Voi olla aika hiljaista että sieltä käytännössä saisi mitään. Esim. OP Pohjolalla on parhaimmillaan 100€ omavastuu ja 10%/vuosi ikävähennys. Eli esim. 400 euron 7 vuotta vanhasta jääkaapista menisi 280 euron ikävähennys + 100 euron omavastuu eli korvattavaa jäisi 20 e.
   
 3. Athos

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  2 362
  • Varoitus: 1.2 Off topic
  Finnairin kone joutui tekemään hätälaskun Turkuun. Jotain koneessa oli ilmeisesti tulessa, vaikka palon lähdettä ei ole vielä havaittu. Läheltäpiti tilanteta sen verran paljon että pian tuurit käytetty loppuun.

  Lienee vain ajan kysymys kunnes tällä yhtiöllä rysähtää isosti nyt kun huollotkin on ulkoistettu ja kaikessa säästetty jotta saataisiin rahat johdon optioille ja osakkeenomistajien taskuihin.

  http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712032200578310_u0.shtml
   
 4. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 298
  Vinkkejä ottaisin vastaan. Kaveri (ei niin läheinen, mutta kuitenkin) on nyt asunnut vuokra-asunnossani vähän yli 2 vuotta. Vuokrat tulleet, välillä ajallaan, välillä myöhässä. Tämä ei niin haittaa kunhan vain vuokrat tulleet perille.

  Nyt yksi vuokra on rästissä. Sovittiin niin, että lupasi hiljalleen maksaa sitä, ja osa on jo tullutkin. Syynä tähän on hänestä ilmeisesti riippumaton asia, johon on mennyt rahaa. Liittyy sairauskuluihin, en sen enempää sano.

  Vuokranmaksupäivä jälleen häämöttää ja toki tässä on vielä muutama päivä siihen, mutta jos vuokra jääkin tulematta, tai taas myöhästyy pahasti, onko järkeviä vinkkejä antaa?

  Olen sanonut, että ilmoittaa heti jos tulee ongelmia vuokranmaksun kanssa, mutta tässä tuntuu olevan ylitsepääsemätön kynnys. Enkä viitsisi jatkuvasti muistuttaa asiasta.

  Ilmeisesti myös saa tukia kelalta, koska lähes joka kerta syynä (jos siis vuokra tullut myöhässä) on se, että kelan tuet myöhässä/tapellut kelan kanssa. Onko mulla mahdollista tiedustella kelalta, että tuleeko asumistuet siihen tarkoitukseen mihin se on annettu?

  Moni varmaan sanoisi, että nykyinen ulos ja uusi tilalle, mutta en ensisijaisesti haluaisi kaveria heittää ulos, vaan selvittää asiat.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2018
 5. Tootai

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  19
  Vuokranantajana voit vaatia Kelasta asumistukea ja toimeentulotuen osuutta suoraan itsellesi kun rästi ylittää yhden kuun vuokran, perusteluna epäsäännöllinen vuokranmaksu. Luultavasti asukaskin osaa arvostaa tätä elettä, joka kuitenkin turvaa hänen asumisensa pitkällä aikavälillä.
   
 6. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 298
  Kiitos tiedosta. Jatkan näillä eväillä jos vuokra vielä takkuaa.
   
 7. altz

  Rekisteröitynyt:
  12.03.2001
  Viestejä:
  3 981
  Mites tämmönen keissi kun purin vuokrasopimuksen johon on kirjattu seuraava ehto: Irtisanomisajan alkamisen erityisehdot: Ensimmäinen mahdollinen irtisanomisajan alkamispäivä on puolin ja toisin 1.3.2019 ja sen jälkeen kunkin kuukauden viimeinen päivä.

  Sopimuksen merkitty vuokrasuhde on toistaiseksi voimassaoleva eikä mahdollisen aiemman irtisanomisen takia lankeavaa sopimussakkoa ole sopimukseen kirjattu.

  Kyselin tietysti vakuuden perään ja sain seuraavan vastauksen: "
  Vuokrasopimuksen voimassaolo: toistaiseksi voimassaoleva tarkoittaa määräaikaisuuden jälkeen jatkuvaa voimassaoloa.

  On kaksi vaihtoehtoa.

  1. Pidän oikeuden sopimuksen mukaiseen vuokrasuhteen purkamiseen.
  2. Sopimus puretaan elokuun viimeisenä päivänä 2018. Korvauksena siitä on 1 kk vuokra
  Ollessasi eri mieltä, voit viedä asian ratkaistavaksi käräjäoikeuteen.

  Tiedän käräjäoikeuden päättäneen vastaavat riita-asiat poikkeuksetta huoneiston vuokralain 55 §:n mukaan vuokranantajan hyväksi, korvauksena joko 1 tai 2 kk vuokra tilanteesta riippuen. Sekä korvaamaan omat ja vuokranantajan kulut"

  Tällainen sopimussakko on kyllä ihan normaali toimenpide määräaikaisssa sopimuksissa mutta miten se pätee tässä tapauksessa kun määräaikaisuudesta ei ole varsinaisesti mainintaa eikä sopimuksen rikkomisesta seuraavaa sanktiota. Talous ei kaadu tähän eikä tarkoitus ole kiusata vuokranantajaa mutta hiukan epäselvä asia kuitenkin lienee?
   
 8. Kikero

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  366
  Oot tehnyt sopparin joka on määräaikainen maaliskuuhun 2019 asti ja siitä eteenpäin on toistaiseksi voimassa oleva.
  Vuokranantajahan on reilulla päällä jos vain kuukauden vuokran haluaa korvaukseksi määräaikaisen sopimuksen purkauksesta. Vaikka olet sopimuksessa sopinut olevasi vuokralla vähintään 03/2019 saakka.
   
 9. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  2 057
  Korvaus menee lain mukaan ja vuokranantajalla on tässä tapauksessa oikeus korvaukseen. Mikä sen määrä on, niin on sitten toinen asia. 1 kuukauden vuokra kuulostaa varsin kohtuulliselta, kun vuokrasuhde loppuu jo elokuun lopuksi, kun muulloin se loppuisi vasta irtisanomisajan jälkeen maaliskuusta. Yksittäisellä merkinnällä tuskin on vaikutusta asiaan, kun vuokrasuhde kuitenkin määräajan jälkeen jatkuu toistaiseksi.
   
 10. kiivi3

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2006
  Viestejä:
  375
  Toi on se tapa, millä tavalla noi asiat pitää vuokrasoppariin laittaa eli toistaiseksi ja ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika.. sopimuksessa ei saa olla mainintaa määräaikaisesta (päättyy silloin ja silloin) ja toistaiseksi voimassaolevasta sopimuksesta, koska tällöin oikeus katsoo että kyseessä on voimassaoleva, jossa irtisanomisaika on 1kk..

  Tyydy kohtaloosi ja maksa 1kk sakko (normaalisti tämä sakko pitäisi olla mainittu sopparissa, mutta sä oot heikoilla, joten en lähtisi tappelemaan)
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2018
 11. Juzz1

  Rekisteröitynyt:
  30.05.2013
  Viestejä:
  25
  1kk vuokra on kohtuullinen menetys tuossa tilanteessa. Kannattaa olla hiljaa ja toivoa että edes puolet vakuudesta palautuu tilille.

  Vuokranantaja voi härskisti jättää vakuuden kokonaan palauttamatta jos rahat ovat hänen tilillään. Harva tajuaa tehdä erillistä vakuustiliä jossa rahat on, vaikka näin siis kannattaisi toimia. 2kk vuokra on useimmiten sen verran pieni ettei ole järkevää lähteä oikeuteen tappelemaan. Eräs juristi kertoi nyrkkisääntönä että jos kyse on alle 1500€ summasta ei useimmiten kannata käräjille mennä.

  Osa vuokranantajista on niin härskejä ja kusipäisiä että jättävät koko vakuusmaksun palauttamatta.
   
 12. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 031
  Tässähän nimenomaan oli niin, ettei vakuutta palautettu ollenkaan, koska se oli se sakkomaksu.
   
 13. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 173
  Oletko altz vai mistä tiedät, ei ainakaan viestissä nähdäkseni lukenut muuta kuin että oli kysellyt vakuuden perään ja vuokranantaja oli ilmoittanut että joko vuorkasuhde pidetään voimassa tai tulee 1kk vuokra "sakkoa" ennenaikaisesta purkamisesta.

  Tietty jos vakuus olisi 1kk vuokra, niin sittenhän joo ei palauteta mitään vaihtoehdossa 2. Jos taas useamman kuukauden niin ymmärtäisin että vuokranantaja ne ylimääräiset palauttaa sitten jos kämppä on kunnossa yms.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti