Vuokranantaja

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Flatulus, 05.03.2009.

 1. Flatulus

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2008
  Viestejä:
  2
  Muutettiin viime viikonloppuna uuteen asuntoon vuokralle. Vanhan asunnon luovutus oli lauantaina, jolloin vuokranantaja ja hänen miehensä tarkistivat asunnon. Kaikki oli silloin ok ja vuokravakuus luvattiin maksaa viikolla.

  Oltiin alkuviikosta vuokranantajan kanssa yhteyksissä, sanoi että on perunut maksun pankista, koska asunnosta puuttuu valaisimia.

  Asunnon 3 loistaria vein kellariin, josta niitä ei enään löydy. Nyt hän oli tarkistanut hinnan, että loistarit ja asennus olisi siinä 350?:n. Jepjep....

  Mitä helvettiä voin tehdä tilanteessa? Murotuloinen en ole ja takuurahat tarttettais nopsaan...
   
 2. Buugi

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  193
  Mun oikeustajulla maksat ne valaisimet. Asunnossa oli sellaiset, kun otit sen vastaan ja siellä ei nyt ole niitä.
   
 3. hirmuinenrolli

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  52
  Olisit miettinyt sitä ennen kuin pöllit ne valaisimet. Voithan koittaa ehdottaa, että hommaat sinne uudet valaisimet tilalle ja asennettuna. Vuokranantajan ei tosin ole pakko suostua ja hän voi veloittaa sinulta uudet valaisimet + asennuksen. Oma mokasi.
   
 4. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 735
  Vaadi kuitit nähtäväksi. 350 ? kuulostaa vähän helvetin isolta rahalta kolmesta valaisimesta.
  [signature]Kahta en vaihda: neloselta ykköselle ja vauhdista pakille.[/signature]
   
 5. Berenger

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2008
  Viestejä:
  42
  No maksaahan ne sokeripalatkin notta miksei sitten valaisimetkin.
   
 6. Kibe-_-

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2002
  Viestejä:
  2 116
  100e taitaa mennä tunnin keikastakin isossa kaupungissa. Sähkömies voi ottaa 50-60e/h, siihen huoltoauton käyttö, kilometrit ja valaisimet. Ei tuo mahdottomalta tunnu.
   
 7. hirmuinenrolli

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2009
  Viestejä:
  52
  Ihan normaali summa, jos tuohon on laskettu sähkömiehen työt mukaan.
   
 8. tjKoo

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2008
  Viestejä:
  59
  Mielestäni kuulostaa kohtuulliselta, ellei jopa edulliselta. Kuitenkin lamppuja asentavan firman pitää käydä mittaamassa lamput, hankkimassa ne, ja vielä asentamassa. Tulee aika monta tuntia duunia, itse lamppujen lisäksi.
   
 9. kotivalo

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  234
  Maksat ne valaisimet, teet rikosilmoituksen poliisille (mikäli ne valot siis joku sieltä kellarista on pölliny) ja tsägällä saat vakuutuksesta jotain massia takas?
  Miks muuten ne valaisimet sinne kellariin piti viedä, eiks kämpässä olis ollu tilaa niille, joku kaappi tai vastaava? Itse en ainakaan kellarikomerossa säilytä kuin keittiön väliovea, kaikki muu sieltä pöllittäis kumminkin...
  [signature]Ilman ennakkokäsityksiä ja preferenssejä ei olisi MITÄÄN järkeä olla olemassa subjektiivisessa maailmassa. -blckppls[/signature]
   
 10. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 722
  Jep, todella kohtuullista varsinkin kun vuokranantaja asentaa itse kellarista hakemansa lamput.

   
 11. kotivalo

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  234
  ihmetyttää kyllä vähän, et miks ketjun aloittaja ei itse hakenut kellarista niitä valoja, ja pistäny kiinni? Jos kerran ne oli osannut poiskin ottaa sisään muuttaessaan?
  Kai nyt vuokrakämpästä muuttaessa tsekataan kaikki käytössä olleet tilat?
  Onko lamput siis varastettu, vai onks vuokranantaja tosiaan käyny ne ite hakemassa, ja koittaa nyt vetää vähän ekstraa?
  [signature]Ilman ennakkokäsityksiä ja preferenssejä ei olisi MITÄÄN järkeä olla olemassa subjektiivisessa maailmassa. -blckppls[/signature]
   
 12. John Troll

  Rekisteröitynyt:
  08.12.2001
  Viestejä:
  10 161
  Et mitään. Olet failannut.


  [signature]Member of Boack funclub[/signature]
   
 13. anuspumper

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2008
  Viestejä:
  243
  Vetoat suulliseen sopimukseen.
  [signature]Prolapsed rosebud[/signature]
   
 14. dellflow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  550
  Luulisi aloittajan tyhjentäneen kellarikopin pois muuttaessaan ja löytäneensä lamput, jos sellaisia olisi ollut. Toisaalta ex-vuokrakämpässäni oli ullakkokoppi lattiasta kattoon täynnä tiukasti pakattua kamaa varmaan kuuden asukaspolven jäljiltä. Nice.
  [signature]MacBook Pro 15" <3
  iPhone!
  Tanuki <3[/signature]
   
 15. Flatulus

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2008
  Viestejä:
  2
  No sellaisen tarjouksen sain menemään läpi, että antaa mulle valaisimien mitat niin yritän saada itse homattua setin halvemmalla.

  Kellari tyhjennettiin omista kamoista ja jätettiin vuokranantajan kamat sinne.

  Siinä luovutus tilanteessa vuokranantaja pyysi meitä irroittamaan kellarista lukon kun meinattiin unohtaa se. Siellä oli sen muutakin tavaraa säilössä, muttei niitä sen enempää katteltu. Kellari jäi lukitsemattomaksi. En tiedä kuinka pitäksi aikaa.  Sitä en voi sietää, että ollaan jätetty ne sinne kellariin, luovutettu asunto niin että kaikki oli kunnossa ja nyt joudutaan maksamaan vielä, vaikka käteltiin niin että kaikki oli kunnossa.

   
 16. tjKoo

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2008
  Viestejä:
  59
  Ymmärsin kyllä aloittajan viestistä niin että oli jättänyt lamput ilman lukkoa johonkin kellariin lojumaan, ja sieltä sitten joku kolmas osapuoli ne siivonnut talteen, eli tässä ollaan ihan uusia lamppuja maksamassa.
   
 17. kotivalo

  Rekisteröitynyt:
  24.09.2002
  Viestejä:
  234
  Muuta tavaraa? Mitä muuta, kenen kamoja? Oliko ne valaisimet siellä vai ei? Miks et asentanut niitä takaisin, jos kerran olit ne irrottanutkin?

  ja vielä lukitsematta, tää on kyllä nyt niin multifail, että hei hei takuurahat, eikä vakuutuksestakaan oo mitään irtoamassa.[signature]Ilman ennakkokäsityksiä ja preferenssejä ei olisi MITÄÄN järkeä olla olemassa subjektiivisessa maailmassa. -blckppls[/signature]
   
 18. Tomppa5000 Banned

  Rekisteröitynyt:
  18.10.2005
  Viestejä:
  2 936
  Siedettävä se on. Ei sitä kaikkea voi huomata. Yleensähän tuossa lopputarkastuksessa katsotaan lähinnä siisteys ja ettei sisällä ole muromittainen karpaasi pelannut säbää tai lätkää että seinät on riekaleina. Nimiä paperiin ensikerralla.
  Reilu vuokranantaja antaa kuitenkin sinun itse hommata varastamasi valaisimet takaisin asuntoon. Sen enempää en itsekkään narua antaisi.
  [signature][sup]Ihan tuubiin meni[/sup][/signature]
   
 19. astronautti

  Rekisteröitynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  427
  Eih... Miksi koskea valaisimiin sen jälkeen kun on tarkastus tehty yhdessä vuokranantajan kanssa poismuuton yhteydessä ja sitten kiikuttaa ne lukitsemattomaan varastoon? Taitanee mennä ketjunavaajan piikkiin, tosin vakuutusvinkki oli ihan ok mutta korvaakohan vakuutus lukitsemattomaan tilaan jätetyn tavaran... Jos taasen valaisimet olivat tarkastus aikana jo varastossa, niin sitten muakin vituttaisi maksaa. Vain sen vuoksi, että vuokranantaja ei lukinnut varastoaan.

  [signature]//astronautti[/signature]
   
 20. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 900
  Minusta kyllä sinänsä kohtuutonta, että jos vuokranantajalla oli kellarikopissa kamaa ja se sanoi sinulle, että ota lukko pois eikä sitten itse laittanut sinne uutta lukkoa samalla niin ei se nyt sinun vika ole, että ne varastettiin. Varsinkin jos sanoit tarkastuksen yhteydessä, että lamput on kellarissa.

  Kyllä se on minusta sen vuokranantajan oma murhe jos ei pidä kellarikomeroaan lukittuna.
  [signature]Abit IP35-E, 8800GTS G92, E7200, 4 Gb DDR2, WD AAKS6400, Sonata III[/signature]
   
 21. Jaake

  Rekisteröitynyt:
  24.08.2001
  Viestejä:
  1 722
  Sinä kerroit vuokranantajalle, että puuttuvat valaisimet on kellarissa? Varmaankin hän huomasi niiden puuttuvan? Sitten menitte kellariin ja otit lukkosi pois ja lamput jäi lukitsemattomaan kellariin. Ei ne ole enää sinun vastuullasi todellakaan. Ja et kai mennyt sanomaan, että et tiedä oliko ne siellä. Sanot että oli ja asia on selvä. Jos vuokranantajan tiloista varastetaan jotain sen jälkeen kun olet asunnon luovuttanut, niin se ei sinun ongelmasi ole.
   
 22. dellflow

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2006
  Viestejä:
  550
  Lol, ei. Hyvä jos korvaisi lukittuun varastoon jätetyt. Ja vaikka korvaisikin sen kympin loisteputkista, nousisi seuraavana vuonna vakuutusmaksu "tarkistuksen vuoksi" femmalla. Reilukerho.
  [signature]MacBook Pro 15" <3
  iPhone!
  Tanuki <3[/signature]
   
 23. Reali

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2001
  Viestejä:
  542
  Onko tämä nyt se muromoraali? Koitetaan hyötyä toisen tekemästä mokasta. Millon sä olet sinne kellariin ne jättänyt? Joskus sen jälkeen kun pois ottanut irti.... Tiesikö se vuokraisäntä edes että lamput on jemmattu sinne kellariin?

  Tässähän ei olisi mitään ongelmaa jos olisit jo ennen muuttoa tarkastanut, että ne lamput on tallella. Ja jos olisit huomannut niiden kadonneet niin joko vakuutuksesta uudet tai tilannut liikkeestä uudet ja vaikka itse asentanut paikalleen kun kerran on poiskin otettu. Olisi varmasti tullut halvemmaksikin.

  Vittumainen vuokranantaja olisi tilannut sähkömiehen asentamaan ne lamput takaisin, vaikka ne olisivatkin olleet tallessa.

  [signature]...sitten se laskelma haudataan paperipinon pohjalle ja toivotaan ettei kukaan koskaan tajua etsiä[/signature]
   
 24. mishrak

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2002
  Viestejä:
  403
  Miksi ne lamput piti alunperinkään repiä sieltä katosta?
   
 25. tehjone

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2003
  Viestejä:
  2 046
  Käyt vaan vaatimassa rahat takasin, meet sinne vuokranantajan toimistoon whinee, etkä suostu lähtee ennenkun rahat maksetaan takasin.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti