Vuokranantaja yrittää kusettaa takuuvuokran

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Tyklon, 05.01.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tyklon

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  641
  Hei

  Elikkä nyt tämmöinen tapaus, että nainen asui kyseisessä yksityisen omistamassa vuokra-asunnossa. Vuokrat maksettu ajallaan ja jne.
  Nyt hän muutti asunnosta pois, kaikki muutto siivoukset tehty ja jynssätty kaikki mahdollinen luksus kuntoon.

  Nyt muutaman päivän jälkeen vuokranantaja pistää tekstiviestiä, että asunto on niin huonossa kunnossa, kun seinällä on reikiä ja pitää tapetti vaihtaa.
  Että ei aio antaa takuuvuokra summaa takaisin, koska aikoo sillä maksattaa remonttikulut.

  Nainenhan asui kyseisessä asunnossa lähes 8 vuotta ja ei reikiä seinään ollut tehnyt, että siellä oli jo ennestään nämä reiät tehty seinille entisen vuokralaisen toimesta.
  Nainen oli peittänyt nämä reiät omilla tauluillaan ja julisteillaan sinitarroilla. Elikkä nainen oli kyseistä vuokra-asuntoa pitänyt hyvässä kunnossa.

  Oma huomioni tästä on se, että kyseinen vuokranantaja yrittää juurikin maksattaa entisellä vuokralaisella omat remonttinsa, mitkä aikoi jo ennestää jo tehdä, kun oli nostanut myös vuokraakin seuraavalle asukille noin 20€.
  Yritin tässä nyt alustavasti googlettaa, mutta selkeästi ei nyt tullut mitään, että mihin ottaa suoranaisesti yhteyttä asiaanliittyen, että onko ainut keino nyt kuluttajaviranomaisiin otettava yhteyttä?

  Onko kokemusta?

  Kiitos
   
 2. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  https://www.rakli.fi/media/asuminen/asuinhuoneistojen-kuluminen.pdf

  Tavanomainen kuluminen taitaa olla ihan laissa määritelty juttu. Mitä kauemmin asunnossa asuu, sitä enemmän kulumaa saa olla. Missään nimessä vuokravakuutta ei voida pidättää mistään taulunrei-istä tai kulahtaneista tapeteista tai edes siitä että jossakin on vähän pölyä.
   
 3. Vesiperä

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  151
  Kusetusta.

  Kyseessä ns. normaalit elämän jäljet. Eikä niitä kuulu vähentää takuuvuokrista. Takuuvuokrat on sitä varten kun todetaan että lattia ja seinäpinnat on oikeasti paskottu. Siis selvästi tuhoamismielessä. Normaali naulan/ruuvin reijät on ihan ok eikä niistä aleta nillittään.
   
 4. Pokkus

  Rekisteröitynyt:
  11.07.2005
  Viestejä:
  3 970
  Kusetukselta kuulostaa. Jos seinissä on nyrkin kokoisia reikiä, avaimet hukattu, irtaimistoa varastettu tai jätetty omaa irtaimistoa asuntoon, kodinkoneita rikottu tahallaan jne. niin silloin ne voi ottaa takuuvuokrasta. Tapettiin jos on piiretty, niin se ei enää oikein ole normaalia kulumaa, mutta jos muuten tummuu asumisen seurauksena niin ihan normaalia. Samoin taulukoukkujen jäljet on ok, mutta ei siitä haittaa ole jos ne lähtiessään peittää pakkelilla.
   
 5. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Normaalia kulumaa toki, mutta mitäs jos kyseessä on vain mulkku, joka ei rahoja anna vedoten aloittajan syihin? Oikeuteen tappelemaanko?
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 6. aeayyi

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2011
  Viestejä:
  192
  Kokemusta aiheesta ei minulla onneksi ole, mutta voisi kuvitella, että oikeudella uhkaaminen toimisi useimpiin kusettajiin. Jos vuokranantaja on valmis lähtemään oikeuteen tappelemaan jostain kulahtaneesta tapetista ja taulujen kiinnittämiseen tarkoitetuista nauloista niin ei liene ihan välkyin tapaus. Kai tuollaisen tapauksen voittaisi vuokralainen hyvinkin helposti.
   
 7. PK_

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2007
  Viestejä:
  387
  Reiät peittäneet taulut pysyivät varmaan seinällä sinitarralla? Kukaan ulkopuolinen ei pysty sanomaan tähän käytännössä mitään, mutta yleisesti siistit taulukoukut yms. pienet reiät on ok, mutta seinien poraaminen juustoksi sentin paksuisilla terillä taas ei ole. Molemmilla osapuolilla pitäisi olla dokumenttia kunnosta sisään/pois muuttaessa. Jos asunnolle on oikeasti tehty tuhoa niin silloin muutaman satasen takuuvuokrat ei paljoa lohduta omistajaa.

  Jos on asunut 8v niin vuokrasuhteen luulisi toimineen aika hyvässä sovussa ja olevan keskusteluyhteydessä.. vakuuskin olisi nyt varmaan vähän enemmän.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 8. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 518
  Tietysti sen voittaa jos asia on kuten aloittaja kuvasi. Ei tuohon tarvitse edes mitää oikeusavustajaa palkata, kunhan pystyy todistamaan asian.

  Mutta yleiseisti aina_kannattaa_katsoa kämpästä jokainen reikä ja naarmu ja pistää ne paperille sinne muuttaessa ihan näitä välttääkseen.
   
 9. JayCool

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2005
  Viestejä:
  258
 10. Tyklon

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2010
  Viestejä:
  641
  Kiitos viesteistänne, nainen soitti kyseiselle vuokranantajalle ja ei ole maksamassa takuuvuokraa takaisin, koska seinällä on reikiä, jotka eivät siellä pitäisi olla. Puhuu jostain valokuvista, että hän käyttää niitä todisteena jos menee käräjille.
  Naisella ei ole muita kuvia kuin tauluista ja tavaroista kun nämä ovat seinillä, mutta tyhjästä asunnosta ei ole.

  Muistutan jokaista nyt muuton yhteydessä ottamaan aina tyhjästä asunnosta kuvat ja sen jälkeen kun muutat pois.

  Edelleenkin nainen ei ole tehnyt mitään reikiä seinille, asunto oli semmoinen kun hän sen sai. Reiät seinillä olivat jo sinne muuttaessa.
  Vittukun itselläkin vituttaa, niin suunnattomasti, vitun yksityiset vuokranantajat.
   
 11. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 035
  Aina jos vain mahdollista, kannattaa pyytää ja olla itse paikalla asunnon lopputarkastuksessa.
  Siellä käydään asunto läpi, saa selittää ja kertoa oman näkemyksensä asioista ja kun tarkastus on ohi, vapautetaan/palautetaan takuuvuokra.

  Tosiaan normaalit ruuvin/propun reiät seinissä saa jättää ihan sellaisenaan paikkaamatta koska ne menevät normaalin kulumisen piiriin. Kannattaa myös huomata että asunnon omistajalle voi tulla itselleen yllätyksenä asunnon kunto 8v vuokrasuhteen jälkeen, lähinnä siis siksi että omissa mielikuvissa se oli parempi kuin todellisuudessa. Tämä ei kuitenkaan ole vuokralaisen ongelma.
   
 12. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Tietyti enää myöhäistä, mutta itse ainakin kuvaan kaikki reiät seinissä ja muutkin puutteet ja lähetän kuvat samantien vuokranantajalle ja pyydän kuittauksen että kuvat on katsottu. Tämä siis sisään muuttaessa.

  Sitten on turha enää itkeä kun muuttaa pois, että teit nämä reiät kun on jo kuittaus että reiät ja puutteet oli kun muutti asuntoon.

  No nyt on onneksi oma asunto niin ei tarvitse tuollaisista välittää.
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2017
 13. Watchguy

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2014
  Viestejä:
  234
  Käskekää vuokranantajaa lähettämään kuvat teille, että voitte verrata niitä itse.
   
 14. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 585
  Mitäs mieltä murot ovat, onko taulutelkkarin kiinnitys seinään normaalia kulumista vai ei?
   
 15. Watchguy

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2014
  Viestejä:
  234
  Sanoisin, että riippunee reikien määrästä, reikien koosta ja kuinka pitkään on asunnossa asuttu.
  Helpoin ratkaisu lienee olisi täyttää reiät ja vetää vähän maalia päälle.
   
 16. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 585
  Ite aikoinaan vetäsin ihan kylmästi seinään. Seinässä on tapetti, joten maalaamaan en rupea, mutta silikonilla ajattelin peittää poismuuttaessa. Asunto on jo valmiiksi hyvin kulunut, ja mielestäni kaipaisi ihan kunnon remonttia, mihin myös mahdollisessa riitatilanteessa ajattelin vedota.
   
 17. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 320
  Takuuvuokra on ainoastaan maksamatta jääneiden vuokrien kattamiseen, ei mihinkään remontointiin.
   
 18. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 090
  Kyllä se on ihan myös hajotettujen paikkojen korjaamiskulujen kattamiseen, mutta niihin ei kuulu mitkään taulunreiät seinällä
   
 19. vhbs

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  1 035
  Kyse on reikienkin kohdalla niiden sijainnista, määrästä ja laadusta.

  Jos olohuoneen levyseinässä on vaikka 15 kipsilevyankkuria oikein asennettuna, niin se on ihan normaalia käyttöä. Sensijaan jos ankkureita on asennettu väärin niin että seinä on vaikka pullistunut, revennyt tai haljennut, se ei enään ole "normaalia" kulumista. Myös jotkut ikean lack-hyllyt jotka on laitettu jokaisesta reiästä kiinni, eli siinä 5x100cm alueella on kymmenen proppua, ei välttämättä enään mene normaaliin kulumiseen. Samoin jos taulutv on vedetty 10 propulla siihen kämmenen kokoiselle alueelle niin se ei normaalia kulumista välttämättä ole.

  Mutta helpoimmalla pääsee, kun hakee pienen tuubin kittiä ja kittaa ne ruuvin/propun reiät yli ennen poismuuttoa vaikka voiveitsellä. Aikaa menee ehkä 3min ja sen osaa jokainen joka osaa voidella leivän.
   
 20. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Hyvin epätodennäköistä, että tuosta mitään kummempaa tulisi.
   
 21. apeaapina

  Rekisteröitynyt:
  17.03.2014
  Viestejä:
  2 320
  Eikä ole.
   
 22. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  http://www.laki24.fi/vuok-asuinhuoneistonvuokra-vuokravakuus/

  Vakuudesta sovittaessa olisi syytä sopia myös siitä, mitä kaikkia mahdollisia saatavia annettu vakuus turvaa. Yleensä tällaisilla saatavilla ymmärretään varsinaista vuokraa sekä erilaisia käyttöön ja/tai kulutukseen perustuvia maksuja, mutta vakuus voi kattaa myös esim. vuokralaisen vuokrahuoneistolle aiheuttamat vahingot, siivouskulut sekä vuokrasuhteeseen perustuvien saatavien perimiskulut. Hyvä olisi sopia myös siitä, että vakuus koskee kaikkia tällaisia saatavia pääomineen, korkoineen ja viivästyskorkoineen.
   
 23. Kala-Kalle

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  1 625
  Onkohan mahdollista tehdä ihan rikosilmoitus petoksen yrityksestä? Tai siis mahdollista on, mutta onko siitä mitään hyötyä. Jos olisi, niin kytät voisivat ehkä käydä kämpän tarkastamassa ja ottamassa kuvat, kun normaalissa käräjöinnissä tuolle vuokranantajalle jää runsaasti aikaa pistää kämppä oikeasti remonttikuntoon ja sen jälkeen väittää uusien omien kuvien kera, että tällaiseen kuntoon asunto vuokralaisen jäljiltä jäi.

  Kannattaa ehkä kysyä poliisilta neuvoa.
   
 24. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 585
  Parempi ehkä ehdottaa, että käydään eka yhdessä kattomassa. Mielestäni melkoista yliampumista ottaa poliisi mukaan kuvioon tässä vaiheessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti