Vuokrakämppä ja kotivakuutus

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Zalasha, 02.07.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. saippi

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2009
  Viestejä:
  511
  Soittelin vakuutusyhtiöön ja sanoivat että vuokralaisen irtaimistovakuutus korvaa luonnollisesti vuokralaisen irtaimiston asunnossa eli tässä lähetään selvittämään mitä ja mihin asti taloyhtiön vakuutus korvaa kiinteät pinnat.

  Eli periaatteessa sillä ei ole mitään väliä vaadinko vuokralaista edes ottamaan vakuutusta asuntooni koska ei se korjaa muuta kuin hänen kamansa. Asunto oli 25m2 ja ei siellä nyt mitn kummempaa remonttia oltu tehty. Perus maalia seiniin ja joitain hyllyjä itse asentanut.

  Eli näillä näkymin kaikki lattiapinnat,seinät,keittiö,vessa kuuluvat ton taloyhtiön vakuutukseen koska ovat kiinteitä ja se on heillä määritelty mitä kaikkea se sisältää.
   
 2. TheJafarin

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2009
  Viestejä:
  2
  Et sitten itse voinut asuntoasi vakuuttaa? Kiinteistöä ei voi vakuuttaa kuin sen omistaja. Lähde Tapiola - vuokra-asunnon vakuuttaminen

  Tietenkin kotivakuutuksen vastuuvakuutus olisi korvannut tuon nukahtamisen, mutta jos vesiputki olisi poksahtanut, niin sitä se ei olisi korvannut.

  Joten lopputulos on että vuokralaiselta vaadittava kotivakuutus on omistajan kannalta melko turha. Ennemmin vakuuttaisin asunnon itse ja lisäisin vakuutusmaksun vuokraan. Onhan se hienoa huolestua vuokraajan kalusteista ja laitteista.
   
 3. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  Aloittaja tuskin on kiinteistön omistaja. Kiinteistön omistaa taloyhtiö, jolla yleensä onkin vakuutukset.
   
 4. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Itellä 45m2 ja 99e/v
   
 5. TheJafarin

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2009
  Viestejä:
  2
  Äh - toivottavasti on ollut vaikuttamassa että taloyhtiö on hankkinut vakuutukset, kun on osakkaana taloyhtiössä. Tuo asia on mainittu Tapiolan tekstissä.

  Edelleen, vuokralaisen tehtävä ei ole vakuuttaa kiinteistöä. Mikä on tärkein oppi vuokranantajalle.
   
 6. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Tuohon kotivakuutukseen vaikuttaa aika moni muukin asia kuin pelkkä asunnon koko. Itselläni näyttäisi olevan noin 70e 50m² kaksion vakuutus mutta summan olisi saanut kyllä helpostikin tuplattua ja varmaan triplattuakin jos olisi omavastuuosuutta pienentänyt ja vakuutetun omaisuuden määrää kasvattanut. Saman vakuutuksen olisin toisesta firmasta saanut hieman halvemmalla koska silloin olisi samassa yhtiössä kuin autovakuutukset, mutta joku pieni vakuutuskorvauspykälä jäi vakuutuksen ottohetkellä mietityttämään joten otin sen vakuutuksen jossa ei ollut sitä epämääräistä pykälää.

  Pitäisi varmaan taas jossain vaiheessa kilpailutella noita vakuutusyhtiöitä jos saisikin edullisemmin samat vakuutukset. Viimeksi ei tarvinnut kuin vihjaista vakuutusyhtiölle että miettii kilpailuttamista niin heti tippui muutamalla eurolla hinta sopparin pysyessä muuten täysin samana.
   
 7. ripsipiirakka

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2010
  Viestejä:
  206

  eikös vakuutuksen vaatimisen syynä ole se vastuuvakuutus tms. eli jos vuokralainen sammuu suihkukaivon päälle ja tämän seurauksena kämppä lainehtii vettä niin vuokralaisen kotivakuutus korvaa remontit.
   
 8. TheJafarin

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2009
  Viestejä:
  2
  Joskus vakuutusyhtiöt kieltäytyvät korvaamasta tai laskevat korvausta, jos vahinko on sattunut alkoholin vaikutuksen alaisena.

  "Korvausta voidaan alentaa, jos vahinko on aiheutettu humalassa tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena."

  Eiköhän se ole parempi hankkia se oma vakuutus omalle asunnolle ja antaa oman vakuutusyhtiön tapella vuokralaisen kanssa korvauksista. Tietenkin jos harrastaa haluaa niin miksipä ei?
   
 9. T0mi

  Rekisteröitynyt:
  30.07.2002
  Viestejä:
  4 731
  Noups. Remontit menee taloyhtiön vakuutuksen piikkiin. Tästä on omakohtaista kokemusta vuodelta 2006, kun yläkerran naapuri sammui lattiakaivon päälle, ja meillä satoi sitten sisällä vettä. :smoke:
   
 10. PornReindeer

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  5 095
  Eikös nuo kotivakuutuksien ja vastuuvakuutuksien hinnat ole enemmänkin omavastuusta ja korvaussummasta kuin kämpän koosta kiinni?

  Itselläni tuollaiset:
  KOTI-IRTAIMISTO, vakuutusmäärä 20.000 EUR
  . Kivirakennuksessa
  . Omavastuu 150 EUR
  Laaja kotivakuutus
  Vuosimaksu 39,38 EUR

  Vastuuvakuutus
  Henkilö- ja esinevahingot 85.000 EUR
  . Yksityishenkilön vastuuvakuutus 7,01 EUR
  Omavastuu 150 EUR
  Vuosimaksu 7,01 EUR

  Sitten vielä oikeusturvavakuutus tuohon päälle.
   
 11. saippi

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2009
  Viestejä:
  511
  Elikkä tänään ollut yhteydessä isännöitsijään ja vakuutusyhtiöön niin kämpän kiinteät pinnat menee taloyhtiön vakuutuksesta eli siitä ei periaatteessa tuu mulle mitään kuluja. Huonompi homma vaan tän vuokralaisen kannalta koska ei ollut ottanut vakuutusta vaikka näin vakuutti tehneensä ja rikkoi myös toista kohtaa vuokrasopparista eli tupakoi asunnossa. Ei myöskään ollut hommannut palovaroitinta vaikka tästä olen tunnollisena vuokranantajana maininnut. Voi olla hänelle ainaki kallis paukku.

  Asunnosta myös löytyi ISO läjä kortsupaketteja että saas nähä mitä muuta toimintaa siellä on harjoitettu :D Eipä ollut ainakaan tylsä maanantai tällä viikolla.
   
 12. kebable

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2002
  Viestejä:
  159
  Saippi sitten päivittää tähän threadiin miten homma etenee!
  Tämä on hyvin mielenkiintoinen aihe josta haluan kuulla kaiken, kun itsekin olen vuokraisäntä....
   
 13. saippi

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2009
  Viestejä:
  511
  Nyt alkaa pikkuhiljaa asiat selviytymään.

  Naisen vuokran maksoi kela/perusturva ja olin molempiin yhteydessä ja alkoivat selvitellä asioita... Saas nähä miten käy vuokran maksujen kanssa mutta helpompi olla yhteydessä näihin virastoihin kun että joutuisi tän vuokralaisen kanssa tappelemaan...

  Soitin myös omaan vakuutusyhtiööni ja kertoivat että oma oikeusturvani ei kelpaa tässä asiassa mutta neuvoivat soittamaan oikeusrekisterikeskukseen. Kyllähän tästä joka tapauksessa aiheutuu mulle henkistä/taloudellista menetystä ja vuokralainen myös rikkoi kolmea kohtaa vuokrasopimuksessa plus että ei kehotuksestani huolimatta hommannut palovaroitinta. Saattaa teksti olla vähän epäselvää kun vielä vähän kädet tärisee :D

  Eikun soittelemaan->
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2011
 14. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Tuosta palovaroittimesta sen verran, että itselläni on sellainen muistikuva että palovaroittimen olemassaolosta huolehtii asunnon omistaja ja sen toimintakunnossa olosta asunnon asukas. Varmaksi tuota en mene sanomaan mutta jostain mulle on tuollainen kuva asiasta jäänyt että palovaroitin kuuluisi asunnon kiinteisiin kalusteisiin.
   
 15. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Palovaroitin ? Wikipedia

  "Yhden palovaroittimen tehokas toiminnallinen alue kattaa noin 60 m²"

  Se on ollut pakollinen jo vuodesta 2000 lähtien.Tosta ketä sen pitää ostaa en ole ihan varma samoin siitä että jos on >60 neliön kämppä niin pitikö niitä olla kaksi tai useampi.
   
 16. Melbac

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  10 374
  Oliko virolainen/venäläinen?.Toihan on varmaan hyvää bisnestä kun kämpän vuokraakaan ei tartte maksaa:)
   
 17. saippi

  Rekisteröitynyt:
  02.10.2009
  Viestejä:
  511
  Ihan suomalainen oli :D

  Eihän sitä tiedä, voihan olla että on saanut ison läjän halvalla jostain alennuksesta ;D
   
 18. Karampa

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  543
  Pistetään tänne väliin vähän faktaakin mutuilun sekaan. Osa näistä on kyllä jo ihan oikein täällä sanottukkin, mutta kerrataan kuitenkin:
  Kotivakuutuksen irtaimistovakuutus kattaa äkilliset vahingot oman asunnon irtaimistolle ja pinnoille, mikäli pinnat on rempattu alkuperäistä tasoa paremmaksi. Rakenteet, alkuperäiset pinnat ja ns perusparannukset kuuluu kiinteistön vakuutukseen.
  Vastuuvakuutuksesta korvataan sitten jonkun muun omaisuudelle tullutta vahinkoa, jonka aiheutumiseen on tuottamusta. Kuitenkaan se ei ole mikään kännivakuutus eli suihkuun nukahtamisesta tai törkeästä palosuojelumääräysten rikkomisesta tms voidaan korvaukset evätä tai tehdä tuntuvia vähennyksiä.
  Kerrostaloissa näissä on sitten kaikenlaisia näkemyseroja miten asiaa katsotaan, esim kännissä suihkuun nukahtaminen ei ole aiheuttajalle mitenkään äkillinen vahinko, asunnon omistajalle saattaa olla (jos eri kuin nukahtaja), alakerran naapureille varmasti on. Näin ollen niitä käsitellään siis myös eri vakuutuksista.
  Jotta asia ei olisi liian helppo otetaan vielä huomioon, että päätökseen vaikuttaa tietysti eri vakuutusyhtiöiden ehdot, kohdalle sattunut käsittelijä (siellä on töissä kuitenkin usein vain tradenomeja), yhtiökohtaiset linjaukset (ehtojen mukaan ei korvattaisi juuri mitään yleensä mutta on päätetty jotain vahinkoja korvata) ja vielä tapahtumasta kerrotut tarinat (vahingon aiheuttajalla ja esim poliisilla voi olla hyvin erilainen näkemys tapahtumista).
  Edit: Terveisin vakuutusyhtiösi
   
 19. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Jokaista alkavaa 60 neliötä kohti tarvitsee yhden palovaroittimen eli 60,0m² kämpässä riittää yksi, 60,1 - 120,0m² riittää kaksi jne. Toki noita mielellään saisi olla enemmänkin kuin tuo minimimäärä mutta olisi nyt edes se yksi toimiva kun monissa kämpissä ei ole edes sitä yhtäkään. No, palotarkastuksessa palotarkastaja tuosta huomauttaa viimeistään mutta palotarkastuksiakin on aika harvoin ja aina saattaa joku kämppä jäädä niissäkin tarkastamatta jos esim tulee oikea keikka palomiehille.
   
 20. Estate

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  219
  Pelastustoimi.fi kertoo:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti