VR-yleisketju (oli Oculus Rift ja muut kypärät)

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja Zepi, 24.03.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. SiB77

  Rekisteröitynyt:
  22.09.1999
  Viestejä:
  5 813
  Varoitus. Menee järki, perse ja hermot tuohon UPLAY:hin mikä on liimattu pelin päälle. Puoli tuntia hakkasin kaikkia vanhoja salasanoja yms. ja silti ihan saatanan paskaa syöpää tuo uplay. Laitan oikein ison kirosanan tähän ja toivoin että EA olis julkassu tämän pelin.
   
 2. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  EA olisi vain liimannut sen varmaan Originiin. Itse UPLAY toimii siinä crossplatform multiplayeria varten.
   
 3. Kuokkanen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2016
  Viestejä:
  67
  Steamissa näköjään. Miten pelittää? Onko lagia, pätkimistä tai mitään muuta harmia? Kestääkö vertauksen Artemis-peliin lähiverkossa?
   
 4. Excessus

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  575
  Pelin saa nyt molemmista Steamista ja Oculus Storesta samaan 25e hintaan. Itse ostin steamista, ja eilen parin pelailun perusteella en nähnyt mitään ongelmia jotka olisi erityisesti steamista johtuneet. Jostain syystä pelin voi käynnistää silti suoraan homesta ilman steamissä käyntiä (ensimmäisen steam käynnistyksen jälkeen). Homessa näkyy "stbc.exe" joka käynnistää pelin ihan hyvin suoraan, tosin pitää joku vinku käydä työpöydällä klikkaamassa pois.


  Peukkua ei voi näyttää vaikka olisit ostanut pelin mistä :mad:


  Muuten peli on kyllä hauskaa "säätämistä", mutta pitää varmaan tuollainen scifiteema olla jonkun verran lähellä sydäntä että saa tapahtumista kaiken irti. En nyt osaa tuohon artemikseen verrata, mutta ei pelissä kyllä mikään autisti tarvitse olla että oppii eri roolien toimet nopeasti.

  Päin vastoin, pelissä on mukavaa huudella ja huitoa kavereille että warp coileihin virtaa ja sassiin tai muuten kuollaan kaikki. Tuohon hintaan voin suositella, varsinkin jos on joku tuttu porukka minkä kanssa pelailla.
   
 5. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Se ominaisuushan tuli viime päivityksessä joka lisää automaattisesti kaikki vr pelit myös oculus kirjastoon, ongelmiahan ei pitäisi sen enempää olla steamin kautta ostetussa kun pelissä on natiivi oculus tuki eikä välissä ole steamvr kikkaretta.
  (pelin voi myös piilottaa oculus kirjastosta)

  Itsekkin tuli nyt Trekki ostettua oculus storesta kun halvalla sai, testaamiset tosin jää myöhemmäksi.
   
 6. Jupetus

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  695
  Mikä juttu se on kun näillä 3d-laseilla tulee sellaiset sateenkaarirajat kaikkiin objekteihin? Mitä kauemmaksi näkökentän keskipisteestä siirrytään, sen pahempi ongelma tuo on. Tuo syö immersiota vielä enemmän kuin suttuinen kuva. Sekä Oculus Riftillä että Gear VR -laseilla sama juttu.
   
 7. neliveto

  Rekisteröitynyt:
  18.05.2010
  Viestejä:
  2 263
  Chromatic aberration? Jos tuota meinaat niin linsseistä kiinnihän se on. Softassa on CA korjausta myös mutta ei sitä kokonaan saada korjattua, ainakin oma silmä huomaa myös helposti korkean kontrastin kuvassa. Mutta ei sitä pitäisi joka objektissa olla kyllä.
   
 8. Jupetus

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  695
  Joo, tuo se on, kiitos. Mukava saada ilmiölle nimi. Ehkä eniten häiritsee VR-sovelluksissa juuri tuo, yhdessä kuvan suttuisuuden kanssa.
   
 9. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Kuinka paljon olisi sopiva hinta kysyä alkuperäinen Oculus paketti + Touchit (vähän käytetty ja paketissa)?
  Lappeenranta.
   
 10. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Riippuu varmaan mm. missä ja kenelle aiot myydä, tyyliin murojen osaajille vs tori.fi/huutonetin tuulipukukansalle. Uuden Rifin+Touchin saa tällä hetkellä runsaalla 450e, jossa täyspitkä takuu ja ilmaispelit mukana, kun taas käytettynä myydyssä mm. raukeaa takuu heti tai on rajoitettu seuraavalla omitajalla ja ohjaimien ilmaispelejä ei saa enää aktivoitua muille tileille.
   
 11. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Alkaa hinnat ainakin lähestyä edes etäisesti tuotteen todellista arvoa. Uskomatonta, että joskus olin näinkin tyhmä, että menin maksamaan siitä lelusta tuplasti, verrattuna nykyhintaan.
  Pidän Oculuksen hyllyssä pölyä keräämässä, muistuttamassa minua, mitä saa aikaa uteliaisuus turhanpäiväisiä leluja kohtiin. :)
   
 12. amblik

  Rekisteröitynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  65
  Onko kenelläkään suositella antibakteerisia puhdistusliinoja joita käyttää riftin putsailuun? Lähinnä vaahtomuoviosien. Oculus antaa vain suosituksen, että alkoholittomia mutta markettivalikoimassa tuo tuntui olevan aika paljon pyydetty.
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 13. Hattu47

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2011
  Viestejä:
  52
  Vivellä olen käyttänyt sille suositeltuja zeissin lens vipejä. Class ohlsson ja kauppakeskuksissa oleva elektroniikkaliike teknikmagasinet myy niitä. Suosittelen.
  Linssejä, siis noilla puhdistelen, mutta miksei menisi vaahtomuoviosiinkin?
   
  Viimeksi muokattu: 03.09.2017
 14. Joda

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2004
  Viestejä:
  1 484
  Vissiin näitä: http://www.clasohlson.com/fi/Puhdistusliina-näytöille-Zeiss-Lens-Wipes/38-6585 ?
   
 15. Hattu47

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2011
  Viestejä:
  52
 16. Kuokkanen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2016
  Viestejä:
  67
  Miksi lopetit käyttämisen?
   
 17. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Siihen on monta eri syytä/tekijä. Ensi H-hetkien jälkeen ymmärsin, että kysymyksessä on kallis ja turhanpäiväivänen lelu, sen tarjoamaan elämykseen tottuu yllättävän nopeasti (ainakin minä). Ymmärsin, että nykyinen Oculus Rift sopi täällä hetkellä käytettäväksi vaan lyhytkestoisten viihteiden yhteydessä. Esimerkiksi demo tilaisuuksien, juhlien yhteydessä jne. Jokapäiväisen käyttö on Oculus Rift liian kömpelö ja epämukavaa käyttää. Yksinkertaisesti immersio ei paina vaakakupissa yli - käyttömukavuutta, huono kuva jne. Kaikki saatavilla oleva sisältö on aikaa pitkälti meikäläisellä katseltu ja koettu. Suurilta osin tämän hetkiset VR pelit muistuttavat minulle halpoja demoja, eikä pelejä missä viihtyisin pitempää. Myös teknisesti (kuvanlaatu) on koko VR vielä oman kehityksen alkuvaiheessa, jos sitäkään. Tarkoitan, että on hyvin mahdollista, että koko VR ei tule tekemään läpimurtoa ollenkaan, 90 luku toista itseä, kunnollisen sisällön ja VR käyttäjien puutuminen jne ... . Tämä kaikki on vaan minun mielipide ja käsitys tämänhetkisestä VR tilanteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2017
 18. Kuokkanen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2016
  Viestejä:
  67
  Katsotaanpa
  ...
  VR-tagilla 1476 osumaa!!? Montako noista olitkaan pelannut? Montako tuntia kesti ajaa kaikki radat ja autot peleissä Project Cars ja Assetto Corsa? Miten pitkälle lensit pelissä Elite Dangerous? Vai tyssäsikö se käyttö(epä)mukavuuteen?
   
 19. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Epämukavuus ja huono kuvanlaatu olivat tärkeät ratkaisijat/tekijät minulle! Eihän tietysti kaikkia pelejä ole mahdollista alusta loppu pelailla, eikä edes kaikkia kokeilla, mutta varmasti ymmärrät, että käsityksen sisällön saatavuudesta ja sen laadusta/sopivuudesta sinulle saa jokainen VR käyttäjä tietyssä vaiheessa. Itse tutkin ja kokeilin jo 90 luvulla VR laiteita ja omistin DK2 ja nyt Oculus Riftin. Usko jo pois, aikaa monen (aikuisen) VR käyttäjän mielestä on kysymyksessä täällä hetkellä puutteellinen ja turhanpäivänen arvokas lelu, mille kunnollisen ja mielenkiintoisen sisällön puutuminen on viimeinen naula arkussa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2017
 20. Kuokkanen

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2016
  Viestejä:
  67
  Kaikki ei ole samaa mieltä. Mutta mitä mieltä muut täällä ovat? Oletteko löytäneet kelvollista sisältöä mitä pelailla?

  Itellä on aikomus hommata HTC Vive ja sen vaatima tehotoosa marraskuun aikana. Aikomus on raahata niitä pelitapahtumiin, kuten Oulussa järjestettäviin Maraconiin ja Vectoramaan. Budjetti: harkitsen henkilöauton vaihtamista toiseen jossa on isompi tavaratila VR-laitteiston & tietokoneen helpompaan kuljettamiseen. Mutta pitäisikö vielä harkita?
   
 21. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Jotenkin kuulosta sinun suunnitelmat tutuilta. Valitettavasti jäivät meikäläiseltä nämä VR raahaamiset demo tapahtumiin suunnittelu vaiheeseen. Vaikka kaikki siihen tarvittava tekniikka on käytössä.
  Toivottavasti sinulta löytyy enempää intoa ja mielenkiintoa VR yrittämiseen. Menestystä ja kaikkea hyvä toivottaen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2017
 22. LaHox

  Rekisteröitynyt:
  03.03.2015
  Viestejä:
  20
  Ensi viikkojen jälkeen on hieman hiipunut tuo oculuksen käyttö. Ainakin itse huomasin, että mikä ei ole alkujaan tehty vrlle ei toimi. Esim. Alien.
  Nykyään tulee pelattua war thunderia ja dirt rallya. Tiedän, nämä ovat samaa kastia (ei tehty vrlle) Alienin kanssa, mutta toimivia. Voipi olla siksi että molemmissa vain istutaan paikallan.
  Myös Lone Echo ja Robo Recall toimii.
  Päälle pukeminen ei ole ongelma, itsellä ainakin eniten harmittaa kun joutuu kalibroimaan aina jos vaihtaa istuma-asennosta seisomaan.
  Kuvan suttuisuus ei niinkään ollut mikään ongelma, kun pelaa sellaisia joissa ei ole tekstejä.
   
 23. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Noin vuoden pelaamisen jälkeen, kalibroin istuman asennon - seisoma asentoon (eli, pelissä näkökoenta on seisoma korkeudella, vaikka todellisuudessa istun) , koska harvoin tule pelattua seisomalla. Tämä ei vaikutta war thunderin, eikä auto peleihin. Alussa ja Touchien tullessa oli parisen viikko kiva seisomalla huitoa, mutta siihen se myös sai jäädä. Nykyjään nämä harvat kerrat kuin jaksan pukea Oculuksen, vedan kaiken istumalta.
  Suosittelen Doom 3 BFG VR Editionia. Rahan ja kokeilemisen arvoinen, minun mielestä. Pyöri hyvin, koneessa kuin koneessa.
  http://store.steampowered.com/app/208200/Doom_3_BFG_Edition/
   
 24. Samb0o171

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2016
  Viestejä:
  53
  iracing ja hyvin pelittää. Ei tarvii kolmee näyttöö jotta saa kunnon näkökentän ajamiseen.
   
 25. Hattu47

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2011
  Viestejä:
  52
  Jos ostaminen on mietinnässä niin liputan ostamisen puolesta. Vaikea tähän on kyllästyä. ...Riippuu tosin paljolti omista mieltymyksistä.

  Itse haluan tarinavetoisia kokemuksia ja Vanishing Realms, Arkham Vr, Arizona Sunshine, Call of the Starceed, Wilsons heart, Lone echo yms. ovat pelihistoriani siisteimpiä ja mieleenpainuvimpia kokemuksia. Jos vaan softaa riittää niin ei tähän kyllästy millään. Ja sitähän tulee riittämään... Tosin peliaika itselläni on aika vähäistä nykyisin, joten jos pelaisin tunteja päivittäin niin voisin olla erimieltä...

  Toki kannattaa pohtia myös mitä muuta rahamäärällä voi saada ja onko se siinä mielessä järkevää. Itselleni oli, vaikka tuntihinta on vielä aika korkea.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti