VR-yleisketju (oli Oculus Rift ja muut kypärät)

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja Zepi, 24.03.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. MikkoKoo

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 245
  Lähti lopulta Quill myös toimimaan. Mulla oli jostain syystä jonkinlainen kehitysversio ohjelmasta :confused: Onpas kyllä kerrassaan hieno ohjelma, harmi ettei itsellä ole talenttia.

  PuuCee kun kävi olohuoneessa niin aika monen ohjelman kanssa oli ongelmaa. Loppujen lopuksi oli kaksi ongelmaa: osa VR-softista meni sekaisin kun integroitu GPU oli primääriohjaimena, ja sitten MSI AB aiheutti myös probleemaa.

  Joo, ihan hyvä vinkki. Tuossa joutuu kuitenkin ottamaan lasit pois kun käy klikkaamassa pikakuvaketta. Tai hmmm, onnistuisiko Big Screenin kautta!? Noh, tässä demoiluvaiheessa kun tulee kokeiltua paljon kaikenlaista on vähän hankalaa kun on kaksi portaalia jouden välillä joutuu hyppäämään. Toki sitten kun tilanne tasaantuu ja tulee pelattua yhtä peliä "kerrallaan", niin eipä se sinänsä ole ongelma.
   
 2. EGoman

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2001
  Viestejä:
  554
  kuinka korkealla teillä on sensorit? silmien tasolla / pöydällä / siltä väliltä?
   
 3. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Itsellä on noin 2m korkeudella sensorit. Toinen on hyllyllä ja toinen on itse tehdyllä jatkolla varustetussa jalassa. En edes kokeillut alemmalla tasolla kun monissa arvosteluissa sanottiin että toimii paremmin korkeammalla. Vähän meinaa olla ongelmia joisain kohdissa mutta toivottavasti huomenna tuleva kolmas sensori korjaa ongelman.
   
 4. ReliQ

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  580
  Jos nyt tilaisi touchit, niin mitä pelejä tulee mukana? Mitkä jää puuttumaan verrattuna ennakkotilauspakettiin?
   
 5. EGoman

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2001
  Viestejä:
  554
  Jees pitääpä testata.

  Sellainen hassu juttu oli kun sai sensorit kalibroitua niin jostain syystä "keskipiste" tai oletuskohta mihin tuijotetaan oli hieman vasemmalle sivussa. Kun session jälkeen kypärän otti pois päästä niin seisoin sivuttain vasemmalle vaikka näkymä oli keskitetty vr:ssä.
  Heitin kypärän muijalle päähän ja kattelin vierestä niin sama homma hänellä. Pitää kokeilla vielä tuota kalibrointia uudestaan 2m korkeudelta
   
 6. morjensta

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  973
 7. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Huomasin eilen itsekin, että kun päätä kääntää sivuttain tasaisella tahdilla, niin välillä tapahtuu "nytkähdys". Ei kuitenkaan joka kerta ja kumpikin kamera osoitti suoraan kohti hmd:tä. Eli eli tuo härö ei koske pelkästään Touchia.
   
 8. Teidu

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2009
  Viestejä:
  151
  Itse huomasin, muistaakseni toissapäivänä, että oikea kämmen alko "valumaan" pois sijainnista about sekunnin välein, vaikka näkyvyys kameralla oli hyvä. Aiemmin ei ole ollut mitään ongelmia, ellei varta vasten peittänyt ohjaimia. Pari kertaa sitä tapahtui, enkä ole sen jälkeen törmännyt ongelmaan.

  Mediumissa tosin huomasin että ohjaimen träkkäys hieman hyppää, ilmeisesti kun vastaikkaisissa kulmissa sijaitsevat kamerat ottavat träkkäystä haltuun toiselta. Tai niin ainakin halusin uskoa... Joka tapauksessa tulee pientä heittoa taideteoksiin jos juuri on samalla piirtämässä kun hyppy tulee.
   
 9. Kirvasto

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2013
  Viestejä:
  314
  Tämä on yksi Touchin softaongelma jonka saa korjattua siten että käynnistää ohjaimen uudestaan käyttämällä patteria irti. Itsella tämä on tapahtunut kerran kun käytin Google Earthia kolme tuntia putkeen. Redditin mukaan joillain se tapahtuu jo 15-30 minuutin jälkeen.

  Headsetin liikkeessä näkyvät tökkimiset on todennäköisesti eri ongelma jota on ainakin minulla tapahtunut jo pari kuukautta. Se alkoi joko Nvidian ajuripäivityksen tai sitten Oculus homen (1.8) päivityksen jälkeen.
   
 10. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Auttakaa Onward pelin asiassa. Miten saan muutettua roomscale ja paikalla seisomisen asetusta? Eli näin, että oikeasta touchista pysty kääntämään oma kroppa. Aikaisemmin personal settingeistä asetin sen paikoille, mutta miten voin sen nyt vaihtaa? Enää ei toimii touchista kääntyminen! Olen jopa asentanut pelin uudesta, mutta en löydä enää ei millä kyseistä asetusta. Peli käynnisty ja ei anna enää kyseistä vaihtoehtoa. Eli miten saan kropan kääntymään touchista?
   
 11. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Muistaakseni jossain sanottiin, että se on poistettu ainakin toistaiseksi.
   
 12. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  No voi hemmetti! Nimitäin on pieni alue suora selän takana, missä touchit temppuile (anturit ovat edessä x 2)
  ja tämä kääntymisen vaihtoehto oli hyvä ratkaisu siihen. Iso kiitos Sinulle infosta!
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 13. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Muistelisin, että itselleni tuli 1.8:ssa. Toisaalta nyt Touchin kanssa en ole huomannut nykimisiä. AMD:n näytönohjain koneessa.
   
 14. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Itsellä on tullut nykimistä käytettyä steamVR:ää. Jostain syystä melkein joka toinen kerta kun käynnistää SteamVR:n niin toinen ohjain nykii kuvassa. Kun taas käytän homea niin ei ole minkäänlaista ongelmaa (ellei keho blokkaa sensoreita).

  Soittihan se UPS:kin kaveri ja pyyteli että voisi tuoda paketin huomenna. Itselle käytännössä aika sama kun en ehtisi muutenkaan tänään pistää kiinni. Huomenna sitten tietää auttaako tuo kolmas sensori yhtään.
   
 15. MikkoKoo

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2003
  Viestejä:
  1 245
  Tuli kokeiltua Steamsitä The Labia, ja sieltä tuota jouskaripeliä, mitä tuli taannoin kokeiltua Vivellä. Tuolloin mainitsin, että ohjaiten träkkäys nyki selvästi. Touchien kanssa ei mitään nykimistä, tosin tulipas mieleen, että Viven kanssa saattoi nykiä sen takia, että eräs firma demosi siinä langatonta tiedonsiirtoa, ja träkkäysdata meni langattoman verkon yli, eli tämä saattoin olla syypää.

  Mutta toinen asia minkä huomasin, niin mielestäni riftillä kuvanlaatu on hemmetin paljon parempi. Liekö sitten demovehkeen linssit olivat hirveessä rähmässä, mutta muistuipas mieleen, että silloinen kuvanlaatu oli selvästi heikompi.
   
 16. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Steam VR on yksi iso ongelma, verrattuna homen. Yritän tulevaisuudessa VR käytössä kiertää koko steamia, jos suinkin on mahdollista.

  Itse asensin tänään anturit kahden metrin korkeuteen ja mahdollisemman leveästi. Pelasin juuri Onwardia ja touchit eivät menettänyt yhteyttä kertakaan, vaikka käytössä on vaan kaksi anturia. Hienoa!
   
 17. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Minkäslaisia kämmejä porukalla on käynyt VR:n kanssa. Itse juuri korkkasin yhden kaljan ja jobsimulatoria testaillessani laitoin sen pöydälle. Harmi vain että pöytä oli virtuaalinen ja alla oli matto. Ehkäpä tuo tuosta vielä jokin päivä kuivaa.
   
 18. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Jos tulee vastaan seurantaongelmia ohjaimissa, niin muistakaahan testata paristojen vaihtoa. Kaikki paristot eivät rekisteröidy oikein siihen "charge left" -mittariin. Tuskin ratkaisee kaikkien ongelmia, mutta ehkä jonkun.

  Itselläni ei onnellisesti mitään ongelmia ole ollut *kop kop*.
   
 19. MUR

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2013
  Viestejä:
  1 103
  On noita viven ohjaimia tullu hakattua vaikka mihinkä ja kerran tullu lyötyä kaljapullo pöydältä alas. Joskus pelailin vive päässä huomaamatta ikkunan edessä ja eipä verhot tietenkään ollu alhaalla. Kun lopetin niin siinä oli yleisöä katsomassa ikkunan toisella puolella. Verhot kiinni ja kalja auki.
   
 20. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  En muista missä pelissä, mutta parisen kuukautta sitten pidemmän pelimaratonin jälkeen tuli koitettua istua pelissä tuoliin hetkeksi levähtämään, kun oman pelialueen lähellä on myös tuoli ja lattiallehan siinä päätyi. Meinasi käydä melkein sama nyt muutama päivä sitten The Unspokenissa eli melkein istuin sohvalle sen korppiukon kanssa :)
   
 21. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Jo on sitä kaikenlaista sattunut, vaikka touchit ovat käytössä ollut vaan vähän aikaa. Laitoin eilen esimerkiksi touchit kylmänviileästi pöydälle, kolinan jälkeen tajusin, että kysymyksessä oli virtuaalipöytä. Lattialta ne sitten löytyivät. Kaikki lamput ja muut pienet tavarat ympärillä ovat saanut myös osumia, onneksi laiteet ovat sen kuitenkin kestänet.
  Tyhmä kysymys antureiden softan uudelleen asetuksesta. Nimitäin laitoin anturit korkealle (2 m.) ja sen jälkeen yritin asentaa softa uudelleen (tämä opas video, missä tyttö näyttä mallia touchin kanssa). Lopputulos ei ollut kuitenkin täysin positiivinen! Eli kuin tärkeä on siinä ensiasennus vaiheessa sillä tuloksella (vihreä hyväksyn merkki), nimitäin tämä jäi viime asennuksella saamatta? Pelialue tallentui kuitenkin oikein ja kaikki toimii.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 22. Natsky

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2010
  Viestejä:
  156
  Syyllinen löytyi! TrackIr ohjelma koneella! Jätin TrackIr ohjelman koneelle vaikka hommasin Oculus Riftin kun meinasin että käytän sitä vielä Rise of flightissa ja IL2 Battle of stalingradissa kun ne ei vielä toimi Oculuksella mutta War Thunderi näköjään sekoaa jos koneella on TrackIr ja Oculus ohjelmat. TrackIr.n johdot ei edes ollut kiinni koneessa ja silti ohjelma aiheutti ton nykimisen ja FPS.n putoamisen. P...le ku viikkotolkulla etin vikaa ja noin tyhmä juttu, ajattelin vaan et poistetaan nyt toikin et tuskin koskaan tarviin ja kuis ollakaan War Thunderi rupes toimii hienosti vaikka graffat tapissa.
  Huomena testaileen vaikuttiko muihin peleihin ja simuihin.
  Jaa niin, nyt ois sit TrackIr myynnissä. Laitan tietoo tonne myynti puolelle.
   
 23. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tohon träkkäysongelmaan. Niin huomasin parina iltana kun läiskin Eleven Table Tennistä, että oikea ohjain alkoi seurannan rajoilla hieman hyppimään. Eli syöttäessä aina huomasi. Sama tapahtui molempina iltoina ehkä n. 30-45min pelin jälkeen. Muissa peleissä en ole tota huomannut, mutta tossa tietysti aika intensiivisesti huidotaan jatkuvalla syötöllä. Ei mikään deal breaker, mutta kuitenkin huomio mikä tuli tehtyä ja korjaus tohon olisi hyvä saada.

  UPS oli tänään koittanut tuoda kolmatta sensoria. Täytyy käydä huomenna noutamassa, niin pääsee kunnolla kyykyttämään kakaroita Rec Roomin Paintballissa :)
  Toi ei ehkä kuulostaisi träkkäyksen ongelmalta, vaan enemmänkin että joku koneessa pätkäisee ajoittain? Mulla saattaa joskus pätkästä SteamVR:ää käyttäessä, kun Homen puolella taas ei mitään ongelmaa. SteamVR on kyllä varsinainen kikkare muutenkin. Hankala käyttää ja kaatuilee yhtenään.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 25. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Mitäs tuosta Elevenistä tykkäät, jostain luin positiivisia kommentteja siitä, kallishan tuo ei ole ja pistin jo wishlistille odottelemaan. Mikään kiire nyt ei ole uusia pelejä hommailla kun on noissa launch+ 5 game bundlessakin on vielä pelailtavaa.

  Tänään tuli testattua ensimmäistä kertaa kahden sensorin 360 trackkäystä. Toimi paremmin kuin odotin, varsinkin kun ottaa huomioon että molemmat sensorit oli usb 2.0 jatkojohdoissa kiinni ja etäämmällä toisistaan kuin oculus suosittelee eli yli 3.5m päässä toisistaan. Jitteriä kyllä löytyy kun asioikseen katsoo käsiä mutta pelin tiimellyksessä ei tuota niin huomaa. Sijoitin kamerat pelialueen sivuille ja noin metrin korkeuteen. Kerkesin kyllä itsellekkin kolmannen sensorin tilata jotta saa vielä kattavamman ja tarkemman seurannan, mutta ei tuo 2 sensorin 360 moodi ole ollenkaan kaukaa haettu idea varsinkin jos pelialue on pienempi.

  Edit. Itse riftiin pistin lisäksi vielä lyhyet jatkot usb+hdmi niin riittää varmasti koko huoneen alueelle ja toimii samalla vedonpoistona jos sattuisi vahingossa nykäisemään.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti