VR-yleisketju (oli Oculus Rift ja muut kypärät)

Viestiketju alueella 'Rauta' , aloittaja Zepi, 24.03.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. EGoman

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2001
  Viestejä:
  554
  Pre-orderi laitettu... sitten taas ootellaan..
   
 2. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Oculuksen customer supportin ukko sanoo, että olisi ilmainen shipping

   
 3. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
  Oudosti näyttää tilauspäiväksi saman kuin riftillä (Janyary 6).
   
 4. Athlon4

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2000
  Viestejä:
  9 822
  Koska preordereilla oli etuoikeus toucheihin niin tuolla tavallahan se on helppo sitten lähetellä järjestyksessä ne touchit kun itse touchin tilauspäivällä ei ole merkitystä kunhan sen tekee ennen sitä deadlinea.

  Dec 06 - Dec 15 jos tarkoittaa lähetyspäivää jostain englannin varastosta niin pitäisi vielä jouluksi keretä helposti varsinkin jos kuuluu preorder ryhmään.

  Edit. Vielä pitää miettiä mitä tekee tuon kolmannen sensorin kanssa, muutenhan sitä on sama testata ensin kahdella ja ostaa sitten jälkeenpäin mutta joutuuko nekin tilaamaan jostain englannin kautta ja tuleeko sitten ekstra postikuluja ja mikä tulee olemaan sen eurohinta, kääntyykö suoraan 79€ vai jotain muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016
 5. Datatöntti

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2007
  Viestejä:
  1 314
  Ennakoin 199€ ja sain tasan 199€, Touchit tulossa. Nyt olisi se aikakone kova vempele.
   
 6. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Sama täällä tilauspäiväksi näyttä 07.01(Riftin tilauspäivä). Toimitus 06-15.12
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2016
 7. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  Näillä hinnoilla taitaa moni melkein heittää sen kolmannen sensorin mukaan ostoskoriin kuun lopussa (tai ainakin ehkä ne, jotka odotti isompaa hintaa tai toimituskuluja) :think:

  "For anyone who wants to support larger room-scale configurations, additional Rift sensors will be available for pre-order for $79 USD* on Oculus.com, October 31 and start shipping on December 6. The Rift sensors will include a USB extension cable."

  https://www.oculus.com/blog/oculus-touch-pre-orders-are-now-live/
   
 8. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Hieman toivoin, että olisivat jo aiemmin alkaneet postittaa ennakkotilaajille, mutta ei kai siinä - toivottavasti ehtivät ennen joulua.
   
 9. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Kyllähän se kolmas sensori kieltämättä houkuttaa, ihan varmuuden vuoksi. Täytyy vähän ruveta miettimään tuota tilaakin, että miten saisi maksimoitua pelialueen helposti. Saa nyt sitten nähdä kuinka paljon sitä innostuu loppujen lopuksi huitomaan niillä, mutta varmasti aluksi on ainakin uutta ja ihmeellistä.

  Itse kyllä olen enemmäh miettinyt kehityssuuntaa tuonne leap motionin suuntaan simulaattoreita varten, niin että saisi kädet ja ohjainlaitteet näkyviin.
   
 10. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
 11. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Kyllä nyt taitaa olla näin, että Oculus on ehdoton ykkönen VR positiivisessa kilpailussa. Toivotaan myös Sony PSVR ja Vivelle kehitystä ja edistystä.
   
 12. Vision

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2000
  Viestejä:
  702
  Kokeilin ihan piruuttani tilata, olin Riftin ennakkotilaaja mutta peruin viime hetkillä.

  Pystyin tekemään tilauksen ja sain samanaikaisesti kaksi viestiä:

  1. Hi,

  Thanks for your pre-order!

  This email confirms that we've received your pre-order of the Oculus Touch.

  Order Number:

  2. Hi,

  Thank you for your interest in Oculus!

  We are not able to process your order with the address you provided.

  Please log in to your Order History and check your address to make sure it meets the following requirements here.

  Once your address is updated to meet all the requirements above, the address exception will be removed and we will attempt to process your order.

  If the address exception does not get removed from your Order History after you've updated your address, please contact Oculus Support. for assistance.

  Your order needs to be updated within 7 days of receiving this e-mail, otherwise it will be cancelled.

  Edit. muutin kotiosoitteen työosoitteeksi, nyt ei herjaa enää väärästä osoitteesta. Nähtäväksi jää lähettävätkö ohjaimia koskaan vai karsivatko/tarkistavat vielä tilauksia tarkemmin lähempänä lähetyspvm.

  Order Status
  Pre-order
  Estimated shipping dates: Dec 06 - Dec 15

  Edit.2 Nyt näyttäisi jälleen herjaavan toimitusosoitteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016
 13. Henkka77

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2005
  Viestejä:
  9 871
  Onko näin? Pitääpä sitten laittaa Vive myyntiin ja ostaa Rift. :smoke:
   
 14. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Ainoasta silloin, jos haluat parasta. :wink:
   
 15. Helppoheikkinen

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  1 902
  LOL! :facepalm:. Uskon, että Touchin Room Scale toimii kolmella kameralla, mutta silti siinä on paljon isompi homma laittaa laitteet lyöntikuntoon ja vedellä johtoja ympäri katonrajaa kymmenen metrin jatkokaapeleilla. Viven Room Scale toimii todistetusti hyvin kahdella majakalla, mutta olen touchia sen verran nähnyt, että oikea pelaaminen kahdella kameralla ei vielä toimi. Seuranta katoaa aivan liian usein. Sitä en tiedä johtuuko se proto-ohjaimista jotka näin, mutta ei näitä voi verrata. Ei lähimaillakaan vielä. Tähän vielä, että Riftin johto on auttamattoman lyhyt oikeaan Room Scaleen ja johto kiristyi aivan liikaa jo pari metriä tietokoneesta..

  Vai, että oikein kehitystä Vivelle ja PSVR:lle :D:D. Toki kaikki VR laitteet vaatii kehitystä, mutta jotain rajaa noihin kommentteihin. Oculus on kaukana optimaalisesta.

  edit: Vaikka tulevaisuudessa seuranta oli täydellistä priimaa niin mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että se johtokasa on pakko saada jotain kautta kulkemaan. Jos meinaat laittaa ne näkymättömiin vaikkapa kattolaattoja pitkin niin se vaatii kirjaimellisesti kymmenien metrien USB-jatkojohtoja. Tuo on älytön vaiva. Sitten kameroihin pitää ostaa erikseen kameralle ominaisia seinäkiinnikkeitä jos ne haluaa katonrajaan (Esim. majakoiden suositus n. 2m korkeudella ylhäällä jotta ei tule occulsionia ). Samat säännöt pätee Riftiinkin tietysti.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2016
 16. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Siihen viesti ei voi ottaa muuten kantaa kuin: taidat olla Touchin liittyvissä asioissa pihalla, kuin lumiukko. :rolleyes:
   
 17. Helppoheikkinen

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2013
  Viestejä:
  1 902
  Onko sulla käytännön kokemusta? Olet testannut vaikka labia, Job Simulatoria ja Space pirate traineria niillä ja ohjaus pysyy mukana koko ajan?
   
 18. Avomar

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2014
  Viestejä:
  641
  Kohta on, minun Touchit saapuvat joulukuussa. Mutta uskon kyllä erilaisista kanavista tuleva tietoa, mikä poikkea sinun väitteistä. Täällä esimerkiksi on hyviä kokemuksia Radiumilla. Haasta vaikka hänet, jos tekee mieli.
  Oculus Rift on minun silmä täysin eri kaliiberin tuote, kuin kilpailijat ja koska tämä on minun henkilökohtainen näkemys lopetan aiheen siihen.
  Joillekin kelpaa jopa Google pahvi VR ja toiset pelaa Oculus Riftillä, tämä tästä.
   
 19. Rohirm

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2001
  Viestejä:
  259
  Tullut pelailtua jo tovi Oculuksella sellaisella "modilla", että olen napannut sen vakio pehmuste/muovi osan pois ja laittanut kaksipuolisella teipillä sukan siihen yläreunaan kaksin kerroin. Ei kovin nätti mutta ajaa asiansa :)

  Huomattavasti laajempi FOV. Myös jotenkin skarpimpi kuva omaan silmään. Kokeilin vaihteeksi sitä vakiota, niin tuli selkeästi enempi sukellusmaskimainen olo, niin selvä ero.
  Bonusta myös se, kun Oculus on pelkän sukan varassa otsassa kiinni, niin naamaan ei tule niitä pehmusteen painamia.

  Ainut että hieman hankalampi alkuun saada lasit oikeaan asentoon. Suositan kokeilemaan!
   
 20. PortaDiFerro

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  2 438
  Varmasti nuo johdot ja asennus saattaa monille tuottaa tuskaa, mutta loppujen lopuksi aika pieni ongelmahan se on. Eipä sitä vanhoissa taloissa noita pistorasioitakaan joka seinustalla ole, että saattaa niitä Vivellekin joutua vetelemään pitkiä matkoja.

  Kahden kameran riittämiseen Oculuksella en ota vielä kantaa, mutta melko luottavainen olen monien videoiden ja kommentien perusteella. Pianhan tuo tosiaan nähdään :)

  @Avomar kieltämättä kanssa vetää vähän turhan provoavasti. Vaikka minustakin vaikuttaa että Oculus on vähän niskan päällä kunhan Touchit saadaan ihmisille, niin aika marginaalisia erot taitaa olla, että siihen nähden nämä "konsolisodat" on kyllä aika epäsuhtaisia ja muutaman vuoden päästä kaikille näille nykyisille laitteille naureskellaan.

  ASW on varmaan Oculuksen isoin valtti tällä hetkellä ja sillä saattaa olla aika merkittävä vaikutus monessa tapauksessa. Sitä ei kuitenkaan yhtään tiedä mitä siellä Valvella ja HTC:llä on kehitteillä suljettujen ovien takana.
   
 21. Dargol

  Rekisteröitynyt:
  27.06.2011
  Viestejä:
  900
  Itse ajattelin pitää kameroita (kuten nyt pidän yhtä) syrjässä pois tieltä kun en pelaa ja sitten kun pelaan Riftillä, niin yksinkertaisesti laitan ne siksi aikaa sopiviin paikkoihin. Tuossa ei ainakaan ole mitään älytöntä vaivaa.
   
 22. Radium

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  1 396
  :think:

  Miksi se on paljon isompi homma säätää kaikki laitteet lyöntikuntoon verrattuna vaikka base stationeiden ruuvaamiseen seinään ja mahdollisesti jatkojohtojen vetämiseen? Voi niitä usbeja vetää lattianrajaakin pitkin tai mattojen alta, kuten jotkut ovat audio/hdmi takia tehneet. Usb-kaapelia saa vielä monella eri värillä edullisesti. Sensori on kevyt ja voi laittaa pysyvästi halpoihin seinämountteihin, esim. http://www.buymobius.com/collection...hesive-camera-mounts-with-1-4-20-tripod-screw tai vaikka pöydälle/lattialle tripodilla, jos pelailee vain kerran pari viikossa. Kiinasta saa alle kympillä ilmaisella toimituksella vaikka mitä ja kuntoon laitto alle tunnin hommaa. Oma tripodi/kamerajalusta sensorille ja käyttöönotto/piilotus alle minuutin aina kun pelaa. Sensorit toimi myös matalammalla korkeudella, jos ei ole esteitä.

  Sitten tuo kahdella kameralla pelaaminen ei toimi ja seuranta katoaa usein kommentti? Mihin perustuu? Youtubessa porukka pelailee ongelmitta useiden kuukausien vanhoilla protoilla. Itselläni on nuo magneetilla kiinnittyvät ja ei ole mitään ongelmaa seurannassa omalla pelialueella, joka vastaa about samaa mitä Vive-käyttäjien enemmistöllä on. Jos pelitila on iso ja oman koneen asettelun takia tulee johtojen rajat vastaan, niin väliin voi tunkea jatkoa/vahvistinta, vaikka ironisesti sellaisen Viven linkkiboxin :)
   
 23. Juup87

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2012
  Viestejä:
  293
 24. lapsus linguae

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2003
  Viestejä:
  1 633
  Alkaa näyttää huolestuttavasti siltä, että AMD tuo ASW:n vain Polaris-sukupolven ohjaimille. Jos tukea ei ala kuulua Hawaiille, Grenadalle ja Fijille, MADin voi vetää lopullisesti yli ostolistalta. Nvidialta tuki löytyy 900-sarjasta ylöspäin, ja AMD:llä piti olla näistä joustavampi arkkitehtuuri.
   
 25. morjensta

  Rekisteröitynyt:
  01.04.2009
  Viestejä:
  973
  Valve ilmeisesti esittelee jotain uusia protoja torstaina alkavilla Dev Dayseilla: https://uploadvr.com/steam-dev-days-prototypes/ ..Mielenkiintoista nähdä, mitä sieltä on tulossa ja tulisiko jopa jotain pelijulkistuksia lisäksi.

  Serious Sam VR:stä (tulossa early accessiin 17.10.) on myös julkaistu ihan mielenkiintoinen esittelyvideo. Kyseessähän on peli, jonka Facebook yritti ostaa Oculus-exclusiveksi mutta devit eivät lähteneet siihen kelkkaan, joten ainakin itseltä propsit Croteamille siitä. :)

   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti