Volkswagen Golf EPC valo, toisen merkin huolto ei löydä vikakoodeja ja veloitti etsinnästä

Viestiketju alueella 'Autot ja muut moottoriajoneuvot' , aloittaja TzIT, 09.05.2018.

 1. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Eli tapaus tämmöinen:

  Auto sammui käynnistyksen yhteydessä kevättalvella ja mittaristoon syttyi EPC varoitusvalo. Virrat pois -> Mittariston näytössä lukee "Start Engine Manually" -> auto käynnistyy ja toimii normaalisti.

  Käytin auton tarkastuksessa Delta Autossa (auton ostopaikka ja Santanderin vaihtoautotakuu sieltä), eivät löytäneet mitään vikaa tai vikakoodeja ja jouduin maksamaan vian etsimisestä. Meni 3 viikkoa huollosta eteenpäin, sama vika toistui. Soitin taas Delta Autoon, sanoivat ettei kannata tuoda tarkastukseen, kun ei sieltä varmaan mitään löydy.

  Volkkarin huolto tarjoaa laajaa diagnostiikkapakettia 150 eurolla. Onko mitään järkeä viedä tuonne? Eli onko todennäköistä, että he löytävätkin vikakoodin? Onko maahantuojalla jotenkin paremmat laitteet, joita ei muille jaella?

  Taistelen nyt tässä siis sen kanssa, että vika ilmeni ja tutkittiin ensimmäisen kerran takuun ollessa voimassa, mutta nyt takuu on mennyt jo umpeen. Mielestäni vian löytyessä tämän pitäisi ehdottomasti kuulua tuohon takuuseen vielä, kerran sen puitteissa olen asiasta huoltoon ilmoittanut.
   
 2. splice

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2011
  Viestejä:
  10 637
  Oli takuuajan töistä kyse tai sitten ei, työn vastaan ottavalla huoltoliikkeellä on vastuu joko löytää vika ja jos tämä ei onnistu ei kuluttajan tarvitse välttämättä maksaa työstä. Tämä vaikka liike mieluusti pyrkii velottamaankin siitä. Juuri tuli luettua tästä uutinenkin netistä mutta en vain enää löytänyt sitä :confused:

  Edit: tässä:

  https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/...un-viet-autosi-korjaamolle/6898818#gs.ebnytvE

   
  Viimeksi muokattu: 09.05.2018
 3. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Joo, tästä oon jo käynyt pitkää keskustelua Santanderin kanssa, että miksei näinkin vakavan (vaikkakin vain pari kertaa esiintyneen) vian etsiminen kuulu tuon takuun piiriin, joka kattaa moottorin elektroniikan.

  He ovat vedonneet sopimusehtoihin varsin kyseenalaisesti. Esim. vastasivat sopimusehtojen mukaan "2.3 Korjauspalvelupaketti sisältää seuraavat osat, sekä niiden rikkoutumisesta ja uusimisesta johtuvat korjauskustannukset". Vastaava kohta sopimushehdoissa sisältää sivulauseen ", sisältäen korjaamotyön ja mahdollisen vian etsinnän". Tästä sanoessani vetosivat, että vianetsinnän sisältymiseksi vika pitää löytyä.

  Lisäksi vastasivat, että korjauspalvelupakettiin ei kuulu "vikakoodinluku, puhdistukset, pesut, säädöt, voitelut, päivitykset tai ohjelmoinnit". Suora kopio sopimusehdoista. Paitsi että ovat lisänneet siihen tuon sanan vikakoodinluku, sopimusehdoissa ei tuossa lauseessa sitä ole. Itseasiassa koko sopimuksesta ei löydy sanaa vikakoodinluku.

  Vähän on kusetettu olo. Reklamaationkin tein vedoten noihin sopimusehtojen kohtiin ja heidän muokkaamiin vastauksiinsa sopimushedoista, mutta turhaan. Sanoivat vain, että voi valittaa kuluttajasuojaan. Tuskin huollossa edes viitsivät sen enempää asiaa tarkastella, kuin että autohan käynnistyi normaalisti ja vikakoodia ei löytynyt heidän yleismittareilla. Ja vika jäi, uusi, ja mä joudun maksamaan tästä lystistä. :mad::mad:
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2018
 4. furesis

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2013
  Viestejä:
  3 377
  Ei sinne sopimusehtoihin jälkikäteen mitään omia tulkintoja tai muita kohtia lisäillä. Tietystihän vian korjaamiseen kuuluu pakollisena osavaiheena vianetsintä(eli nykyisin stöpseli autoon). Jos autossa palaisi vaikka ABS-valo, korjaamo "tutkisi" ensin diagnostiikalla, että mikä anturi on paskana, ja sitten alkaisivat mekaaniseen vaihtotyöhön. Sinun valittaessa takuuviasta, niin kyllä nämä yhteen nivoutuvat, eikä vianetsinää erikseen laskuteta.

  Se on totta, että pesut tai tehtaan ohjelmistopäivitykset eivät kuulu takuun piiriin, mutta vian etsintä ns. rikkinäisestä autosta ei kuulu tähän kategoriaan alkuunkaan.

  Voi olla, että ovat lukeneet koodin vain obd:n kautta, mikä ei vaginoissa kerro läheskään kaikkia vikoja. Vaatisi kunnon lukulaitteet, mitkä voi olla vain vw:lla. Korjaamo on rikkonut huolellisuusvelvoittettaan sen suhteen, että heidän olisi pitänyt tunnustaa rajallisuutensa, ellei heillä ole oikeita lukulaitteita.

  Jos reklamoit viasta takuuaikana, se riittää. Parempi toki olisi aina tästä jokin kirjallinen todiste, kuten korjaamokuitti tai sähköpostia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2018
 5. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Takuuaikana vein auton huoltoon ja tästä viasta siis kerroin. Siitä on mustaa valkoisella. Mitään varsinaista reklamaatiota vian löytymättömyydestä en siis tehnyt, kun ajattelin heidän osaavan hommansa. Vian etsimisen maksamisesta kyllä aloin vääntämään, mutta vian uusittua tämä saikin uuden käänteen.

  Mutta juu, ei ilmeisesti olleet kunnon laitteilla tutkineet. Kävin tänään vagifoorumin käyttäjän oikeilla lukulaitteilla tutkimassa auton vikakoodeja. Sieltä löytyi vanhoja vikakoodeja vielä tammikuulta asti, mutta jotain sieltä oli poistunut. Vian uusimisesta oli vikakoodi, mutta ei mikään spesifi, jonka perusteella olisi voinut sanoa autossa olevan jotain rikki. Edellisen sammumisen vikakoodia ei ollut tallella.

  Eli, Delta "tutki ja nollasi" vikakoodit, ja sanoi ettei tuosta sammumisesta ollut jälkeä. No, oli siitä ainakin nyt jälki, vaikka edellinen olikin pyyhkiytynyt pois. Oli kuitenkin muita vikakoodeja tammikuulta, ja delta näpräsi autoa huhtikuussa. Että eiköhän tässä painella logien kanssa Deltan pakeille, että en mä nyt hemmetti ainakaan sitä tutkimista maksa, kun eivät ole edes osanneet tutkia.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2018
 6. Inhuman

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2002
  Viestejä:
  1 764
  Liekkö Deltalla on VCDS:ää käytössä, vaan vetävät autoja jonkun boschin yleistesterin läpi, joka näyttänee osan vioista mitä ymmärtää.

  Paljonko se vikakoodien luku nyt maksoi? Ihan normaalia, että tehdystä työstä joutuu maksamaan.
   
 7. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Ihan normaalia, että takuun alainen tuote tutkitaan siihen riittämättömillä laitteilla, ja todetaan sitten ettei vikaa ole, koska laitteet eivät osaa näyttää sitä? Ja tästä vielä joudun maksamaan? Esim. kuluttajaviraston selkeä kanta on, että vaikka huollossa ei vikaa asiakkaan huoltoon tuomasta laitteesta löydettäisikään, ei tarkastuksesta voi pääsääntöisesti veloittaa maksua. Pääsääntöisesti tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, ettei kyseessä ole esim. kameran toimimattomuus siksi, ettei asiakas ole ottanut linssisuojusta pois.

  Kuten totesitkin, ilmeisesti yleistesteri ei ymmärrä volkkarin kaikkia vikakoodeja. Miten tällaisella tehdyn tutkimuksen laskuttaminen asiakkaalta voi tosiaan olla millään mittarilla hyväksyttävää?

  En mä siitä maksanut kuin 40e, mut en todellakaan halua maksaa edes 20 euroa tämmöisestä palvelusta. Kuulostaa todella reilulta veloittaa nämä asiakkaalta, kun ensin olen maksanut vaihtoautoon jatkotakuusta, ja sitten en saa vikoja takuun piiriin sillä perusteella, ettei takuuhuolloille osoitetun lafkan laitteet löydä vikoja.

  Vai olisko reilua, että sulla on julkisen liikenteen kausilippu joka kattaa kaupungin sisäiset matkat, hyppäät bussiin, kuljettajan koulutus on vajaavainen ja hän ajaakin vahingossa toiseen kaupunkiin. Nyt joudut kuule maksamaan seutulipun, kun pääsitkin pidemmälle tällä kyydillä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2018
 8. Mr. Hat

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  2 597
  Kannattaako tuollaista vikaa enempiä edes etsiä?
  Tutulla kävi niin, ettei volkkari käynnistynyt ollenkaan. Vaihtoivat kuulemma kaasuläppäkotelon, joten ehkä vika on siellä suunnalla.
   
 9. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Tän koko jutun pointtihan on nyt siinä, että vika on ilmennyt vaihtoautotakuun aikana, tutkittu, eikä mitään löytynyt. Takuun ummettua vika uusiutui täysin samoin oirein, ja volkkarin hyväksymillä obd lukijoilla löytyi vikakoodi.

  En tiedä vian vakavuudesta tai tuleeko vielä toistumaan. Ensimmäisen kerran pistin jonkun sattuman piikkiin kun huolto ei löytänyt mitään. Toisen kerran perusteella selkeästi jotain pielessä, mutta mikä, en tiedä. Ainakin kyseenalaistan huollon pätevyyden tai mietin, halusivatko vain pestä kädet tästä asiasta.

  Toki Delta Auton huolto olisi korjaustoimenpiteiden eteen tullessa laskuttanut Santanderia, eli myyntiä se heille olisi ollut. Vaikea sanoa.
   
 10. 4kex

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2012
  Viestejä:
  1 752
  Ainoa mitä tässä on opittavaa, että jättää Volkkarit ja muut konsernisisaret kauppaan muiden riesaksi.
   
 11. Quantum

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  7 414
  Sieltä se yleensä vikapaikka löytyy jos EPC palaa mittaristossa. Kaasuläpän puhdistun ja sopeuttaminen auttaa. Vika päällä auton tyhjäkäynti vaeltelee, moottori saattaa yllättäen sammua ja kaasupoljin vastaa vaihtelevalla menestyksellä. Tunnettuja juttuja ainakin VW:n 1.6 moottoreissa.
   
 12. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 415
  Viimeks ku näin EPC-valon ni siinä koneessa oli mm. jakoketju venynyt. 1.4 TSI.
   
 13. Inkkari--

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  1 003
  Helpompihan noita venyneitä onkin löytää kuin kunnossa olevia :D
   
 14. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Täs on hihna.
   
 15. TzIT

  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Viestejä:
  171
  Autohan siis sammuu 2s päästä käynnistyksestä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen toimii normaalisti. Löydettiin VDCS:llä vikakoodi "P1570 Engine Start Blocked By Immobilizer".

  Otin käyttöön vara-avaimen, jos uusiutuu niin voinee ainakin sen reistailun laskea pois. ECU:n softapäivitystä, ajoneston ja ECU:n uudelleenparitusta jne on ainakin jotkut tehneet tämän vian korjaamiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti