Voiko oluen jäädyttää ja juoda sulaneena?

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja - NFE -, 02.07.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. - NFE -

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2000
    Viestejä:
    1 100
    Haluaisin keskustelua aikaiseksi siitä, että voiko tölkkioluita jäädyttää myöhempää juontia varten? Lasipullolla ei kuitenkaan kannata testata, koska ne helposti räjähtävät pakastimessa.

    Mutta pakasteoluttölkit olisivat mitä parhaimpia kylmäkalleja, jotka voisi vielä juoda päivän päätteeksi, kunhan ovat kylmyytensä muille oluille luovuttaneet!
     
  2. sossupummi

    Rekisteröitynyt:
    15.05.2010
    Viestejä:
    356
    Voi. Maku saattaa kärsiä mariginaalisesti ja jos tölkkiin tulee pienikin reikä, ilmenee väljähtymistä ja hiilihapon karkaamista.

    Mutta muuten sanoisin, että voi. Parin kaljan jälkeen et kuitenkaan huomaa mitään joten antaa mennä vaan!
     
  3. SuperEgo

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    8 065
    Tölkkioluet voi jäädyttää ja käyttää tosiaan vaikka kylmäkalleina sisällön laadun siitä lainkaan kärsimättä. Edellytyksenä tietenkin se, että tölkki pysyy täysin ehjänä (kuten yleensä tapahtuu). Asiasta oli jokin aika sitten juttu Tiede-lehdessäkin.
     
  4. Tomix

    Rekisteröitynyt:
    19.11.2005
    Viestejä:
    897
    Tykkäävät pullistua pakkasessa ja menettää happonsa sulaessaan, mutta kyllä noita onnistuneita tuotoksiakin joskus tulee eikä makua juurikaan erota "taskulämpimään".
     
  5. - NFE -

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2000
    Viestejä:
    1 100
    Kyllähän viileät pakastetut oluet voittavat taskulämpimän koska vaan? No mutta huomenna tuo testataan, kävin jo SuperEgon viestin innoittamana bisset pakastimeen heittämässä.:kippis:
     
  6. Tomppa1984

    Rekisteröitynyt:
    03.03.2008
    Viestejä:
    61
    Riippuu pakastimesta, mutta sellasessa jääkaapin muotoisessa pakastimessa kannattaa heittää sinne alimmalle laatikolle. Saattaa pakastimessa pullistua aika mukavasti.
     
  7. anagram3

    Rekisteröitynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    502
    Mulla on juuri parhaillaan käytännön testi menossa. Pistin eilen tölkit Sandelsia ja Karpalolonkeroa (Olvi) pakastimeen. Tölkit on jo nyt melko jäässä, eivät enää puristellessä elä. Sunnuntaina ajattelin korkata.
     
  8. BCM

    Rekisteröitynyt:
    19.02.2008
    Viestejä:
    148
    Kaksi karhua oli unohtunut pakkaseen yöksi ja olivat kyllä aivan hirveää tavaraa sulettuaan.
    Hapot poissa, jonka lisäksi ihme sivumaku tullut kanssa.
     
  9. Marcel Herskovitz

    Rekisteröitynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    323
    Aikoinaan nuorna miesnä pullokaljat väljähtivät kun kohmeesta notkistuivat, varmaan hiilihappoja karkasi korkin välistä.

    Nykytölkit eivät päässeet jäähän itselläni, en osaa sanoa.
     
  10. Ormu

    Rekisteröitynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    5 203
    En suosittele... kerran laitoin ½ litran tölkkejä pakastimeen jäähtymään ja tottakai unohdin muutaman sinne yöksi. Aamulla koko pakastin täynnä ruskeaa lumen kaltaista moskaa. =D
     
  11. SuperEgo

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    8 065
    Pakastin liian kovalla. Kuten sanottu, homma toimii vain, jos tölkki pysyy täysin ehjänä eli tiiviinä. Samasta syystä pulloja ei sovi sijoittaa pakkaseen.
     
  12. _o/ ALTTERI \o_

    Rekisteröitynyt:
    07.01.2004
    Viestejä:
    2 881
    Säilyvyys ainakin paranee, kun ei sitä voi heti juua, ellei laita mikroon :kippis:
     
  13. Caesar^

    Rekisteröitynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    305
    Optimaalisin tyyli olisi varmaan viilentää tölkkejä max noin 45min, niin ovat kylmiä, muttei jäässä. En usko, että molekyylitasolla juoma hirveästi tykkää kun muodostuu jääkiteitä saatikka sitten jos koko tölkki vielä rupeaa nauramaan saumoista. Eli suosittelisin pitämään juomat juotavana ja kylmäkallet kylmäkalleina :)
     
  14. Peridermal Jesus

    Rekisteröitynyt:
    01.02.2009
    Viestejä:
    2 811
    Tulipa tässä mieleen, että tuo kovalla on aika hölmö sana. Itsekkin tulee kyllä käytettyä, mutta ei se taida oikein olla.
     
  15. SuperEgo

    Rekisteröitynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    8 065
    No ei varmastikaan missään tieteellisessä mielessä, mutta arkipuheessa se on mielestäni ihan kelvollinen tapa ilmaista asia, koska jokainen ymmärtää, mitä sillä tarkoitetaan.
     
  16. Juhani10

    Rekisteröitynyt:
    18.03.2010
    Viestejä:
    104
    Kuten sanottu, hapot lähtee. Aikoinaan mökkireissun päätteeksi mulle lahjoitettiin kymmenkunta jäätynyttä karhua... Kyllähän ne juotua tuli, mutta väljähtyneitä olivat.
     
  17. neekeri rekeen

    Rekisteröitynyt:
    06.07.2009
    Viestejä:
    22
    kyllä se maku kärsii kun jäähän pääsee. mutta helpompi juoda tölkki ykkösellä
    alas ;)
     
  18. Mechanical Man

    Rekisteröitynyt:
    01.12.2001
    Viestejä:
    1 295
    Itselläni ei tölkki oluet pahemmin ole kärsineet jäätymisestä, kunhan on antanut sulaa suljettuna (pari kertaa unohtunut "nopeasti jäähtymään" pistetyt saunaoluet).
     
  19. RogainJosh

    Rekisteröitynyt:
    14.01.2010
    Viestejä:
    14
    Monet kerrat unohtunut olutta pakkaseen...
    Pullokama menee kurjaksi jos korkki falskaa, hapot karkaa.
    Tölkit ovat täysin ok jos ehjänä pysyvät ja annat sulaa KOKONAAN ennen avaamista. Tämä usein tarkoittaa sitten uudelleen jäähdyttämistä. Joskus käynyt tölkki kaksikin jäädyttämiskertaa läpi ja hyvin maistunut on.
     
  20. VAT69

    Rekisteröitynyt:
    16.06.2004
    Viestejä:
    3 154
    Talvisin jäätyy oluet jatkuvasti kun tapaan pitää niitä parvekkeella. Yli -15 asteen pakkasissa pysyvät hyvin sulina mutta kun tuon alle lämpötila laskee niin meinaavat jäätyä. Monesti jäätyminen tapahtuu avaamisen yhteydessä kun tölkin paine laskee.

    Jäätyneen tölkin kun nakkaa jääkaappiin niin se on seuraavana päivänä juomakunnossa.
     
  21. Leopardi

    Rekisteröitynyt:
    17.09.2006
    Viestejä:
    6 810
    Voi koska zeron kanssa tuo toimii.
     
  22. jerker66

    Rekisteröitynyt:
    21.07.2008
    Viestejä:
    193
    Voi, kuten täällä on jo mainittukin, tosin ei kannata jäädyttää umpeen.
    Ja, niinkuin täällä on jo todettiin, pitää sitten sulaa kokonaan ennen nautiskelua.
    Jos siellä tölkissä on vielä jääsohjoa, kuohaa tölkin tyhjäksi.
    Ja tietty ikävin tilanne on, jos pitää odotella sulamista ja jano on jo kova...:)
    Siinä tulee semmonen Ice age oravan olo.
    nimim. "vanha autotallijuoppo"
     
  23. dellflow

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    564
    Tuo on kyllä ihan paras ylläri, kun "smoothiin" juomaan tulee avaamisen jälkeen mukava sorbettia muistuttava hyhmä. :kippis:
     
  24. villey

    Rekisteröitynyt:
    26.03.2003
    Viestejä:
    936
    itse nautiskelin juuri eilen muutaman päivän pakasteessa olleen grafenwalderin, yhtä paskalta se maistui kuin ilman jäädytystäkin.
     
  25. Sheiben

    Rekisteröitynyt:
    23.07.2002
    Viestejä:
    689
    Uskallan olla täysin eri mieltä.

    Jäätyessään tölkkikalia menettää happonsa ja siihen tulee hieman omituinen sivumaku. Kokemusta on useista sadoista jäädytetyistä tölkeistä tässä vuosien varrella.

    Ei sitä ihan helpolla opi, että ennen nukkumaan menoa ei välttämättä kannata lastata pakastinta täyteen tölkkiystäviä... :kippis: :smoke:
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti