Voi vs. margriini

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja Kazzukki, 21.07.2014.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. valurauta

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2010
  Viestejä:
  2 476
  IMHO, tuossa sotketaan kahta eri asiaa. Käsittääkseni veren kolesteroliarvoilla on vahva yhteys moniin sairauksiin (ts. veriarvoilla on on oikeasti väliä) mutta ruuan sisältämä kolesteroli ei todellakaan mene sellaisenaan, jos ollenkaan, veren kolesteroliksi. Veren kolesterolitasoa nostaa mm. tyydyttyneet rasvat mutta ei ruuan sisältämä kolesteroli.
   
 2. Kohonneet hdl/ldl arvot ei yksinään kerro juuri mitään. Triglyseridi arvot kertoo jo vähän enemmän. ApoA ja ApoB kertovat myös paljon enemmän, mutta näitähän ei mitata kokeissa ellei erikseen pyydä. Täällä on terveysviranomasilla pakonomainen tarve saada ihmisten kokonaiskolesteroli alle 5. Ihmiset ovat yksilöitä ja tuijottaminen vain hdl/ldl arvoihin ei ole kovin toimivaa. Mielummin triglyjen seuraus ja ApoA/ApoB suhteen seuraus. Ovat aika paljon tarkempia markkereita.
   
 3. StiNgeRWeb

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2001
  Viestejä:
  3 034
  Mua huvitti noin puolitoista vuotta sitten töihintulotarkastus kun tuli vaihdettua firmaa. Siellä tosiaan otettiin varmaan puoli litraa verikokeita joista sitten tehtiin ties mitä kokeita huumeseulasta lähtien. Parin viikon päästä verikokeista oli sitten työterveyslääkärin vastanotto/haastattelu ja lisää kaiken maailman näkö- ja kuulotestejä jne. Itselläni kuitenkin on tuota elopainoa kertynyt jonkun verran. Ensin lekuri rupesi saarnaamaan että muutama kilo olisi hyvä saada pois, luultavasti on kolesteroliongelmia ja sitä sun tätä plus 100 ja 1 muuta syytä. Sitten kun tomera lekuritäti otti ruudulle nuo verikokeiden tulokset niin ilme oli aika priceless. Kolesteroliarvot olivat lähestulkoon erinomaiset ja muutkin tutkitut parametrit olivat vähintään kohtalaisen hyviä. Siinä se sitten koitti jotain sönköttää mutta mitään järkevää se ei saanut suustaan.

  Huvittavintahan tässä on se, että syön vähän sitä mitä mieli tekee, milloin sattuu ja sen verran kun tuntuu hyvältä eli teoriassa noiden arvojen olisi pitänyt olla vähintäänkin perseellään. Melkeinpä tulee syötyä mieluummin voita kuin margariinia, tulee laitettua leivän päälle reilu pino juustoa ja leikkelettä jne eli syöntitottumukset ovat ihan perseellään ja silti arvot ovat ok.

  Joko noissa testeissä ei ole mitään perää, syöntisuosituksissa ei ole mitään perää tai sitten olen joku superihminen.

  Tosin, nykypäivänä ilmeisesti suurimmat ongelmat ovat liiallinen limppareiden juonti (lightit mukaanluettuna, ehkä jopa pahempana) ja McMössön syönti joita kumpaakaan en itse juurikaan tee.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti